MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by fie on Fri 17 Feb - 17:34

Den pun nak cito jugak la..
1996-C70, Pinjam muto abah..start belajo nak muto nie..abis melelas tangan ngan peha sebab koner baring..hihih

1997-Modenas kriss 110 ..muto abah den jugak..start jadi mat rempit time nie.mod high cam+power booster laju ooo .hihihih rasa mcm lawak pun ada pakai muto bapak nk pegi race.hahahah

1999-June 2006: yamaha Rxz 135 muto pertama..gembira sangat..tgk awek sampai tersondol bontot keto..muto yang xbanyak masalah..berulang ke kolej di ipoh setiap 2minggu..mcm2 diy kt muto nie...yang paling sedih bila muto di dicuri dihkl..

Ogos 2006-September 2006 Yamaha lagenda..muto selepas kawin...biasa je muto nie..xboleh tahan ..sbb dh biasa bawak rxz..jual ky kawan selepas 1bln pakai...

September 2006-Mac 2007 Yamaha rxz catalyzer...sekejap je pakai muto ni sbb panas sgt..pun kene curi kt HKL..rugi giler babas..moga org yg curi muto aku nie xselamat la dunia akhirat...xpe lah..mungkin rezeki aku pakai z smpi sini je...

Oktober 2009 - Mac 2010 ZZR 250 -muto beso yang pertama...
mmg mantop muto nie...muto zzr 250 jugalah yang mengenalkan den pada zzrianz..n 1st ride bersama zzrianz ke tg piai...vroommmmm

June 2010-sehingga kini..muto cc besar yang kedua...ER6F siputeh namanya..mlg baru 11300..mmg jarang ride biler anak- mula nak membesar
n perlu perhatian yg penuh dari papanya...biiler la nk ride lg nie..hhihiih
harap muto ni akan kekal smpi abis utang....

sekian ..



fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Fri 17 Feb - 17:38

adui fie... smpi 2 kali moto hilang kt HKL?...
mesti gara2 silap bagi ubat ni.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by fie on Fri 17 Feb - 18:20

jimf wrote:adui fie... smpi 2 kali moto hilang kt HKL?...
mesti gara2 silap bagi ubat ni.... Very Happy
xpe duet ubat boleh cover....hihihi

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ManCaL on Fri 17 Feb - 18:24

Assalamualaikum..

Nak cite skit serba sedikit jgk lah psl sejarah motor yg pernah pakai atau pinjam dan juga sendiri punya ehehe

1. Vespa 150cc (AL 3428) Abah punya moto ni mula2 aku belajar bwk moto dan pandai megunakan bwk moto clas moto ni la yg aku selalu curi2 bwk g mandi sungai ulu kinta siap meleper sagat kena lantai byk sejarah moto skg ni dh jadi tukun kat kg.
2. Honda C70(ABE 4723) Abg punya lenjan x ingat smp tergolek dog kat simpang Greentown mall ipoh kesan parut masih ada lagi kat lutut kiri ehehe
3. Honda C70 (ABN 5037)Moto secondhand yg dpt beli gune duit sendiri kalu xsilap RM950 harga dia masa tu keje sbg juru jual kat pakson ipoh garden dan pernah ride ke shah alam untuk lapor diri kerja kat kilang PROTON. Moto dah jual.
4. Yamaha RXZ (ADM8641) tukar yg besar sikit senang nak balik Ipoh tiap2 bulan last2 kena rembat dek kutu babi,Gambang tul.
5.Modenas KRISS110(WGN3635) gune tuk ulang alik keja dari shah alam ke menara KL masa ni keje dgn anak syarikat TM (Meganet).moto dah jual tuk byr duit muka keta.Nak pakai keta punya pasal jual moto uhuhu..
6. Modenes Kriss100 (WNB2147) beli semula moto tuk senang pergi kedai) skg dh kasi adik pakai ada kat ipoh.
7. Honda NSR 150RR ( WEY8726) xlama lama gune moto ni, sempat pakai 2bln sbb nak jual tuk beli ZZR250.
8.Kawasaki ZZR250 (CAL ) Moto yg paling best di tunggang tapi sayang jodoh x lama jual sbb nak merasa pakai 4-inline)
6.Kawasaki ZXR250 (JER ) moto ni pun xlama pakai sempat pakai hampir setahun, itu pun jual sbb ekonomi tgh meruncing nak guna duit org bank cari ehehe.
7.Suzuki Shogun125R (WPT 5647) beli tuk ulang alik keje sampai sekarang.
8.TUNGU DAN LIHAT Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Mon 20 Feb - 16:10

chef...dah tambah ke moto yg pernah "test"? hehehe...

eden punyo posting, semuo yg pernah milik laa..
minta izin kalu leh nk lotak lak moto yg pernah test, mostly kawan2 punyo laa... den mulo yo :-

1. RZ250R - ni kiro YPVS laa.. cumo ni latest model, ado fullfairing. Pickup best moto ni.. cumo naik pillion xberapa power...kalah dgn KR den hehehe
2. RG250f dan RG250 Walterwolf - kawan pakai gak. Bilo naik, teraso kecik aje.. mmg ringan, best kalu chiluk2.. rasa cam bawa rxs aje
3. Gpz250R - moto kerengge. Owner suruh den pakai dokek sebulan. Pasal dio nak jual.. den siap bawa smpi Kuantan.. last2, org kuantan gak beli.. moto ringan, kecik aje...enjin cam zzr250.
4. NS250R - moto power, selalu race dgn KR250 den.. hehehe..
5. VT250 - moto 4 stroke. Slow laa.. mcm CBR250 skrg. Top speed pun dlm 140-150km aje masa tu. Tapi mmg best laa kalu pakai utk santai. Enjin V-twin.
6. VF750F Interceptor - antara moto paling hebat masa tu. Den bawa member test pusing roundabout shah alam.. bila turun, ngeletar kaki, suar basah, rokok sekotak hilang... kekekekeke... xleh lupo den.
7. VF1000R & GPZ1100 - test dukun Nan punyo. Dapat laa test dlm 1km jln kpg.. Berat yg amat...feeling mmg lain dgn moto baru...rasa mcm bawa volvo..hehehe.. rasa laju tapi selamat...
8. Ninja 900R - moto topgun.. xtau camne nk describe the feeling.. terbayang2 ride sebelah tomcat... hehehe
9. GSX400R - antara moto yg pertama pakai 2 lampu bulat. Warna hitam/merah.. mmg cantik. Feel rasa terlalu ringan kalu dibandingkan dgn powerband dio..

tu ajo laa dulu.. nti lengkali smbg kalu rajin..
T&C tetap samo... bukan nk menunjuk, cumo nak kongsi pengalaman...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Chef Bob on Mon 20 Feb - 16:43

terbaru
Gpz600R- jimf punyo baru test panas enjin semalam..
Cagiva madass- moto buntutgila kepunyaan kudud.. ringan gila macam beskal..

hari sabtu.. GTR1400.. tapi owner suruh duduk jerrr... tak leh ambil kira berdosa... Razz

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Mon 27 Feb - 18:25

chef... mimggu ni kita test Triumph lak... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jani on Mon 27 Feb - 20:23

dah penah test Trumpah, susah nak jalan wooo....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 28 Feb - 20:37

jimf wrote:chef... mimggu ni kita test Triumph lak... Very Happy

minggu lepas aku ada test triumph kat SOGO, best ooo... lembut jer bila pulas....... skrg nih diorg tengah promosi.. kalau sapa nak try... pegi SOGO, tingkat satu bahagian wanita.... klu tak jumpa boleh tanya salesgirl kat situ, nak suruh dia pakai baru test pun bole... seriyes nih...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by faizal_bulat on Tue 28 Feb - 21:14

patutla ahad aku pigi triumph tu smua dh abis... mengkome yg borong rupenye...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Tue 28 Feb - 22:52

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:chef... mimggu ni kita test Triumph lak... Very Happy

minggu lepas aku ada test triumph kat SOGO, best ooo... lembut jer bila pulas....... skrg nih diorg tengah promosi.. kalau sapa nak try... pegi SOGO, tingkat satu bahagian wanita.... klu tak jumpa boleh tanya salesgirl kat situ, nak suruh dia pakai baru test pun bole... seriyes nih...

ni ko test utk maid ko ke?

habisss laaa lopaih ni korang tgk chefbob kejar korang bawa parang... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Wed 29 Feb - 9:28

aku sedang test moto jaguh...tukar sporket belakang dari saiz asal 44 kepada lebih kecil iaitu 40...hasilnya topspeed dapat 130kmj...jadi lah tu...selalunya 110kmj saja....

yg paling best..tukar sporket depan belakang dengan rantai cuma RM55 saja...kalau moto yg lagi satu tu...hhhmmmmm....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by furqaan on Wed 29 Feb - 14:01

moto hondua... teman akan pakai sepanjang hidup..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Wed 29 Feb - 14:19

furqaan wrote:moto hondua... teman akan pakai sepanjang hidup..

kesian kat adam...umur dah setengah abad pun lum dpt pakai lagi... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by kamalia on Wed 29 Feb - 14:57

jimf wrote:
furqaan wrote:moto hondua... teman akan pakai sepanjang hidup..

kesian kat adam...umur dah setengah abad pun lum dpt pakai lagi... Very Happy

mana ko tau adam belom mendapat?
Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Raziskov on Wed 29 Feb - 15:06

den tak pornah cubo hondua BMW german....Sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by mat zzr on Wed 29 Feb - 15:06

furqaan wrote:moto hondua... teman akan pakai sepanjang hidup..

moto airhon ada.?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by kamalia on Wed 29 Feb - 15:10

nak citer gak.. Razz

1996 ; suzuki best 110. mtot temurun dr abg aku yg dah abih belajar kat itm arau. dah keje, dia beli arekjek. dpt la suzuki best ni. buat ulang alik gi kuliah ngan balik kg dr sintok ke tk ensen

1998 - 2002 ; Scooter V100. zaman hiphop plak melanda. terpaksa tukar moto demi mengikut trend peredaran zaman. tp tak lekat pun awiks. asik bapok je yg mendapat.

lama gak pki mutu ni, smpi bini mengandung anak pertama pun naik mutu ni. masa ni ada pakai keta VW Beetles.

2007 - 2010; ZZR250, pergh.. ini zaman wa sudah kemalok bermuturan. segala ride tak penah miss. satu mesia jelajah ngan mutu ni. paling best, dgn mutu ni lah dpt berjumpa dgn kawan2 sehati sejiwa sebantal. zzrianz mmg bes.

aku rasa, sbb mto ni perlu byk penjagaan. tu pasal byk perkara perlu di pelajari. dgn ride yg byk pengalaman manis akibat peel mutu ni.. hehe.. mmg bes lah..

2010 - 2013 ; bersis. smpi skang tak abih lagi byr utang. as for me, moto ni melengkapi hidup. dr mutu belasahan bwk kerja hari, bwk gi kerja outstation smpi la bwk di ride ke tempat2 dlm semenanjung mesia. Alhamdulillah, setakat ni sgt memuaskan nafsu. mentenance pun senang. tukar myk itam kat wosyop tok mesai. pastu lepak2 dgr lawak dia. untung2, masta rudy ngan donzx10 pun melefak sama. kadang2 nijuan pun ada..

thnx kerana membaca.. hehee...

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Wed 29 Feb - 15:35

kamalia wrote:
jimf wrote:
furqaan wrote:moto hondua... teman akan pakai sepanjang hidup..

kesian kat adam...umur dah setengah abad pun lum dpt pakai lagi... Very Happy

mana ko tau adam belom mendapat?
Razz

makneng cakap "touch n go" tak kira kamal...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by kamalia on Wed 29 Feb - 16:28

touch and blow mcm mana la jimf..??
scratch

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Wed 29 Feb - 16:36

kamalia wrote:touch and blow mcm mana la jimf..??
scratch

ni kena belajar senaman pernafasan dulu... kalu x belajar, jgn berani2 nk buat... mau lemas ooo...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Amm on Wed 29 Feb - 17:20

jimf,mat zzr tak payah senam

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by adambikers on Wed 29 Feb - 20:11

dah2.. back to the topic...

tggu akubikin cite pengalaman moto dia lak

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Chef Bob on Thu 1 Mar - 13:57

Evil or Very Mad Mad

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by jimf on Thu 1 Mar - 14:14

adambikers wrote:dah2.. back to the topic...

tggu akubikin cite pengalaman moto dia lak

ni kena buka topic baru laa adam..
Pengalaman Ucapan Selamat hari jadi pada kawan2...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG ENGKAU WORANG PERNAH TEST & PAKAI SEPANJANG HIDUP

Post by Sponsored content Today at 17:35


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum