Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Page 5 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by mat zzr on Thu 9 Feb - 15:49

Repair helmet kat Pertama = Beli helmet baru kat NKS...


pikir pikirkan....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by Amm on Thu 9 Feb - 15:49

pandai la kak kam...dulu teman repair nolan RM100.00...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by jimf on Thu 9 Feb - 16:00

Wan@Blakepare wrote:Memang touching la,sebab budak2 Zzrianz banyak dah senyap.Terasa sgt macam dah kurang sambutan.

ooo...alkisah nya... mmm susah nk cakap.. tp kekadang kena cakap juga. Rasanya aku punya nukilan ni akan jadi panjang. So standby laa baca hehehe...
Kalu diikutkan, mmg lately ni dah kurang sambutan. Kalu ditilik, mmg banyak sebab nya..
Salah satu yg pasti, angin perubahan tetap ada dimana2 juga. Termasuk laa disini. Tu yg pasti kita hadapi.
Tapi aku bersyukur, majoriti masih ramai yg tetap cekal duk kat umah teratak usang ni.
Pasal pada aku sendri, there's no other place like zzrianz...
Kita borak disini, kita tts tiap minggu, kita gi amjal tiap2 petang, kita main futsal selalu gak la..
Jadi byk perbualan kita kat sini yg "relate" pada xtvt luar kita menyebabkan byk benda yg kita borak dan gelak kan disini.

Walaupun TTS kita tetap meriah mcm biasa, tp hakikatnya mmg ride kita makin berkurangan.
Mungkin faktor moto kita dah bercampur aur sekarang, mungkin faktor keja menyebabkan kita kurang masa utk ride bersama dan mungkin jugak ada faktor lain... especially mungkin psl kita dah ride ke serata Malaysia...
Rata2 kita akui, tak ramai yg betul2 hardcore kat sini, moto kebanyakan hanya utk hobi dan mencari ketenangan sekali sekala.
Pasal tu ride kita "ramai" bila buat dalam 3 bulan sekali atau lebih...masa tu pongkok dah gatai, masing2 mmg cari alasan utk ikut serta.
Kena lak kalu tmpt yg dituju menarik, pasti ramai yg nak ngikut.

Ambik contoh ride besut, pada aku mungkin x ramai pegi sebab kita dah gi Sg Klah hari tu..
Kemudian ride ni jauh..perlu bermlm. Memandangkan cuti yg panjang baru2, mungkin budget terpksa diambil kira (termasuk aku laa tu kekeke). Kena pulak masa ni ramai yg "takde" moto... paham aje laa kan. Aku ada moto, tp keadaan moto yg tak mengizinkan dan aku tak nk menyusahkan kawan2, so lebih baik aku tak pegi. Simpati aku pada Arip jugak (moga cepat settle masalah dia).
Ajis baru renew roadtax, zam...kena pinjam moto...dan lain2 lagi laaa.. termasuk apai yg tgh sibuk siapkan moto mutant utk tatapan awam...dan pakdin yg sibuk nak mancing hehe. Ada juga yg hugpred tp dah jarang2 jenguk ke teratak kita. Xpe laa, masing2 ada hak utk memilih. Macam yg kita selalu cakap, ZZRianz xde undang, xde protokol...masing2 punyai hak masing2 dan kita pasti respek tu. So, mungkin apa yg aku sebut tu menjadi penghalang utk ramai sertai ride tu...

Aku pun gatai pungkok gak hehee... aku pun nk hidupkan kembali ride zzrianz.. x semestinya ride bermalam aje.. tp termasuk juga short ride yg dulu aku biasa buat. Last week dah ripit ke Lukut, insyallah aku buat lagi (kalu moto leh start hahahaha)...
Target aku tahun ni mesti lepas sempadan.. tgh tunggu bulan 3 ni, minta2 rezeki aku bertambah... insyallah thousand corner akan ku jejak. Tapi, buat masa ni aku kena senyap aje laa... moto macam2 ragam bang.. nk buat camno? aku yg pilih dio, kono tanggung laaa.. hehehehe..

jangan rajuk ye abe wan... jgn terasa apa2 lak.. jom main futsal mlm esok, kito tendang kaki raksasa tu...
I lapppppppp u zzrianz...








________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by mat zzr on Thu 9 Feb - 16:04

aku pun nak tulis nuklan panjang panjang..

1. aku tak join ride - sebab rotex + insuran mati.
2. aku dah tak selalu online - sebab dah 2 bulan aku tak bayar P1 wimax.
3. aku tak join TTS - sebab jam 10 pm mata dah ngantuk.
4. aku tak amjal - sebab aku kena ambik anak aku kat baby sitter setiap petang.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by alif283 on Thu 9 Feb - 16:14

Mari menunggang.. cheers
hehe...

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by Amm on Thu 9 Feb - 16:19

huh...terasa lapar balik bila baca nukilan novel gemersik kalbu angkel jimf..he..he...Kekadang ride yang dirancang mungkin tidak sesuai dengan seseorang individu.Masa,bajet,family dan pelbagai rintangan yg terpaksa dilalui.....Errrr...boleh ke aku tulis camna Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by jimf on Thu 9 Feb - 16:22

Amm wrote:huh...terasa lapar balik bila baca nukilan novel gemersik kalbu angkel jimf..he..he...Kekadang ride yang dirancang mungkin tidak sesuai dengan seseorang individu.Masa,bajet,family dan pelbagai rintangan yg terpaksa dilalui.....Errrr...boleh ke aku tulis camna Smile

hehe bole unkel amm..
nak tulis camne pun leh.. alasan tu teman dah masuk dlm perenggan 3 hehee..
jom lik kuala lagi... lama bebenor tak ride dgn kome..
tp kome kena sanggup tunggu kat rnr rawang dlm sejam laa ...ampunnnnnnnnn

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by qayyum on Thu 9 Feb - 16:29

saya berasa terkesima membaca nukilan abam jimf..seperti baru kenal cinta..apakah? bounce

qayyum

Posts : 22
Join date : 14/11/2011
Age : 34
Location : sg. besi

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by Amm on Thu 9 Feb - 16:30

ye la angkel jimf,lama dah tak ride,teman tahun 2012 belum lagi ride jejauh.pegi balik keje pun dah hampir 100km hari hari.... Smile
family first

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by jimf on Thu 9 Feb - 16:33

qayyum wrote:saya berasa terkesima membaca nukilan abam jimf..seperti baru kenal cinta..apakah? bounce

nyahhh ni nyampahhhh tau... malu laaa makkk...
jom esok malam kita main tolo ehhh futsal... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by kudud on Thu 9 Feb - 16:37

dio ni suko gentel tolo jo uncle, bkn kaki putsal la..
hebat2 belake kuarga zzrianz ni berpuitis, falsafah-falsafah.. bounce

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by qayyum on Thu 9 Feb - 16:39

selaku kaki bangku tegar, saya berasa amat terharu dengan jemputan ini..sehingga berasa kemaluan untuk menolak ajakan..tapi apakan daya saya dah ada temujanji bounce

qayyum

Posts : 22
Join date : 14/11/2011
Age : 34
Location : sg. besi

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by jimf on Thu 9 Feb - 16:40

Amm wrote:ye la angkel jimf,lama dah tak ride,teman tahun 2012 belum lagi ride jejauh.pegi balik keje pun dah hampir 100km hari hari.... Smile
family first

pegi ajust teppet dulu amm.. nti dukun amm cakap .."boleeee maaaa, mesti bole smpi punya"...
tapi dia tak cakap lak.."balik naik lori looooo"....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 9 Feb - 16:41

jimf wrote:
Amm wrote:huh...terasa lapar balik bila baca nukilan novel gemersik kalbu angkel jimf..he..he...Kekadang ride yang dirancang mungkin tidak sesuai dengan seseorang individu.Masa,bajet,family dan pelbagai rintangan yg terpaksa dilalui.....Errrr...boleh ke aku tulis camna Smile

hehe bole unkel amm..
nak tulis camne pun leh.. alasan tu teman dah masuk dlm perenggan 3 hehee..
jom lik kuala lagi... lama bebenor tak ride dgn kome..
tp kome kena sanggup tunggu kat rnr rawang dlm sejam laa ...ampunnnnnnnnn

iye ker sejam.... apsal hari tu aku kena dua jam.....


ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by kudud on Thu 9 Feb - 16:43

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by kudud on Thu 9 Feb - 16:45; edited 1 time in total

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by hi-wayMAN on Thu 9 Feb - 16:44

walaupun aku dah LAAAMAAAA x join ride,TTS,amjal...etc...aku tetap zzrianz...
zzrianz tetap pooojaan hatiku... cheers

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 9 Feb - 16:45

kamalia wrote:
Amm wrote:
kudud wrote:nak tanya la, ade sesapa dak tau kot2 ade kedai yg blh repair helmet.
den nak repair padding foolface den la ghaso eh..

angkel kudud,ko pegi pertama la......

kedai hardard atau mecinda (lambat skit).
dua2 kat komplex pertama

ada satu kedai kat bandar tun razak " Mek Cah Tailors " ..... bole menjahit sebarang baju dan apa juga yg memerlukan jahitan./ repair.... baju raya tahun lepas aku buat kat akak nih.... hasilnyer...den nampak lebih hensem berbanding raya- raya tahun-2 sebelumnyer.....harap dpt membantu menjawab soalan bro kudud. sekian.

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by jimf on Thu 9 Feb - 16:48

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:
hehe bole unkel amm..
nak tulis camne pun leh.. alasan tu teman dah masuk dlm perenggan 3 hehee..
jom lik kuala lagi... lama bebenor tak ride dgn kome..
tp kome kena sanggup tunggu kat rnr rawang dlm sejam laa ...ampunnnnnnnnn

iye ker sejam.... apsal hari tu aku kena dua jam.....


pasal ko muda lagi dari unkel amm.. kalu amm tunggu 2 jam, mau jadi parkinson dia kat situ... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 9 Feb - 16:49

[quote=

[/quote]

pasal ko muda lagi dari unkel amm.. kalu amm tunggu 2 jam, mau jadi parkinson dia kat situ... Very Happy [/quote]

patut arr... tapi dekat-dekat nak kena parkson jugak la nunggu....hehehehee

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by faizal_bulat on Thu 9 Feb - 16:52

unkel jimf punya nukilan bole buat novel la... Very Happy mgu ni kita ripit lukut lagi xbole ke? hehehe Cool pengkalan balak pun ok gak, leh lawat mejer tenuk...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by fie on Thu 9 Feb - 16:54

miow....den nak main putsal minggu nie.. bdan dh +10kg...hahahahhahaha

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by kamalia on Thu 9 Feb - 16:54

kudud wrote:[You must be registered and logged in to see this image.]

kesian betul anak yatim yg pakai baju belang tgh baring tu..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 9 Feb - 16:57

Mal ... yg tgh baring dah ada org booking, ptg esok lepas jumaat dah ade keluarga nak amik jadi isteri angkat.....utk bapak dirong yg tengah uzur...ko amik yg pakai reben merah tu la....inner dia pun merah tu..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by Raziskov on Thu 9 Feb - 17:05

Dud..
den tak kisah nak dapek mano2 pun anak angkat ni aahh..
nak amik sumo pun buleh...ponuh jadual den seminggu mcm ni...
sian dirang ni...tak sanggup den tgk dirang bergelimpangan mcm ni...
I lap u "SNSD"...muah...muah...slluurrrpppp....Razz

sekian


Last edited by Raziskov on Thu 9 Feb - 17:07; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by kamalia on Thu 9 Feb - 17:06

on my serious notes,

kalau ada ride tu, kita sama2 la support. sapa yg tak dpt pegi tu, boleh pegi lain kali.
takyah nak bukak cancel list. sometimes perkara mcm tu pun mengurangkan semangat org yg nak menganjurkan.

cuba la pulak sekali sekala yg jarang organize tu offer diri utk jadi organizer. tgk mcm mana rasanya.. lecehnya.. especially nak memuaskan nafsu pengkomen yg tak tentu lagi pegi ke tak. pastu yg bg komen bukannya nak support, nak bagi tak jadi lagi ada.

saya nmpk mula2 tu mcm lawak. tp lama2 dia jadi penyebab org maleh nak organize. klu ada organizer pun, setakat bg tau je kat porem dia nak pegi mana, sapa nak juin? juin .. klu takde sapa, pegi mamp la.. ride sorang dua pun jalan.

jumpa ngan vigo n blake kat awana mgu lepas pun meluahkan perkara yg sama.

seriously mintak maaf kalau ada yg terasa. saya tak tujukan pd sesapa. we shud enjoy our riding xtvt as we enjoyed before this. miss those moment.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 106 - Kasi can semua hupgred, pehtu kita ride puas2 ok.. 8hb Feb 2012

Post by Sponsored content Today at 4:26


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum