ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by alif283 on Wed 1 Feb - 17:40

me on..

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Wed 1 Feb - 19:29

nama ko dh ado dlm list la alip....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Wed 1 Feb - 20:37

I polo

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Wed 1 Feb - 21:04

faizal_bulat wrote:jimf - jom juin la... aku merancang jer...

amm - kome kata nk gi kelate, mai la...

minta maaf tuan organiser...
den kompom takleh join... batang screw tak jumpo lai..
versys pun x sompek lotak no plet lai.. Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Wed 1 Feb - 21:28

aku bukan organiser ler jimf... aku just merancang jer...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Wed 1 Feb - 21:38

faizal_bulat wrote:aku bukan organiser ler jimf... aku just merancang jer...

perancang dgn organiser sama laaaa... "Yg menentukan" yg lain.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Wed 1 Feb - 22:18

Sedikit bayangan Ecoride the return untuk diperhalusi rakan taulan....

Day 1

RnR Rawang to Rnr Tapah ( Refuel ) Jarak 85Km ET 1 jam
Rnr Tapah to Brinchang (refuel & tea time) Jarak 70Km ET 1.5 jam
Brinchang to Gua Musang via Lojing (refuel & lunch) Jarak 115 KM ET 2.5 jam
Gua Musang to Kuala Krai (refuel) Jarak 120 Km ET 2.5 jam
Kuala Krai to Wakaf Che Yeh (Rest) Jarak 70Km ET 1.5 jam

Jumlah jarak perjalanan 460KM , masa perjalanan 9 Jam tidak termasuk berhenti rehat, berborak dll.

Day 2

Kb to Jeli via Pasir Mas (refuel) Jarak 85Km ET 2jam
Jeli to Grik via Tasik Temenggor (Refuel) Jarak 120KM ET 2.5 jam
Gerik to Kuala Kangsar via Tasik Raban (Refuel & Lunch) Jarak 90KM ET1.5 jam
K.Kangsar to RnR Tapah (Refuel) Jarak 90KM ET jam
RnR tapah to Hentiah Sebelah Sg Buloh(refuel, regroup,dismiss) Jarak 120KM ET 1.5 jam

Jumlah jarak perjalanan 505 KM , masa perjalanan 9 Jam tidak termasuk berhenti rehat, berborak dll.

Sekian sajer... list kasel mmg dh ready, moto mmg kono tiptop..
2 laluan yg agak sukar antara Cameron Highland ke Gua Musang dan Jeli ke Gerik..

Harap maklum...
Day 2 kalu nk tukar route pun bole KB - KL via Gua Musang, Merapoh, Lipis, Bentong Karak Jarak 460KM ET 7.5jam.

affraid



faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by hairol21 on Wed 1 Feb - 23:13

I x pollow........ drunken

hairol21

Posts : 329
Join date : 10/10/2010
Age : 39
Location : shah alam - putrajaya - cheng,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Wed 1 Feb - 23:41

route mmg best...mmg idaman ..
tp apakan daya....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 10:30

jimf wrote:
faizal_bulat wrote:jimf - jom juin la... aku merancang jer...

amm - kome kata nk gi kelate, mai la...

minta maaf tuan organiser...
den kompom takleh join... batang screw tak jumpo lai..
versys pun x sompek lotak no plet lai.. Razz

JIMF...esok malam ko TTS kat rumah aku jerlah...aku boleh derma screw...ajak jipjoe sekali..dia nak screw tangki...tapi kena awal lah sebab 10pm mata aku dah ngantuk...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 2 Feb - 11:36

ni bila nak pegi nih.....klu 12hb Feb mmg tak ley join la...sbb ada mensyuarat Persatuan Penduduk.... wajib pegi sebb Siti Nurhaliza salah sorang sekretariat dia, dengar siti saida pun ader... so wajib kene pegi..kekekeke..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 11:37

mat zzr wrote:

JIMF...esok malam ko TTS kat rumah aku jerlah...aku boleh derma screw...ajak jipjoe sekali..dia nak screw tangki...tapi kena awal lah sebab 10pm mata aku dah ngantuk...

timakacih atas prihatin ko...
tapi ko ada tak bolt ni?
aku tanya nks semlm pun dia kena check dulu..
kalu ko ada, berbesar hati aku sungguh...kompom aku belanja roti sardin siap tapau lagi...



________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by kudud on Thu 2 Feb - 11:50

jimf wrote:
mat zzr wrote:

JIMF...esok malam ko TTS kat rumah aku jerlah...aku boleh derma screw...ajak jipjoe sekali..dia nak screw tangki...tapi kena awal lah sebab 10pm mata aku dah ngantuk...

timakacih atas prihatin ko...
tapi ko ada tak bolt ni?
aku tanya nks semlm pun dia kena check dulu..
kalu ko ada, berbesar hati aku sungguh...kompom aku belanja roti sardin siap tapau lagi...



minta maaf la nak mencelah, ce try carik kedai bolt n nut, kat balakong ade 2 x silap kedai ceni, bwk je bolt yg nak tu-ckp nak ini mcm punya..harga pun mesti murah, pehtu kalo nak beli lain2 skru skali pun blh.. tp kalo matZZR nak bg pree je, bek g umah dia jerk.. What a Face

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 12:05

kudud...
den nmpk kedai tu... lepas shell tu kang.. kedai...universal bolt
tpi x sempat nk singgah lagi...psl cepat tutup.
Tapi aku tanya NKS hari tu, harga dlm rm30 aje.. cuma stok x sure ada ke tak.. tgh tunggu dia tepon hari ni...
yang bestnya masa eden tunggu bolt tu kat NKS, nganga mulut si Ah Siong tu... "Ini barang pun bole patahhhh aaa???"... Razz

matzzr...ambo menunggu jawapan ekau dongan penuh harapan.... lol!

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by ali@kudid on Thu 2 Feb - 12:09

banglong, den punyo skru kt unitrak tu pun pnh patah jgk, tp den boli kek kodai bolt n nut jo.

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 2 Feb - 12:15

hati-hati beli bolt kat kedai nuts sbb walaupun panjang dan saiz die sama , bolum tontu ketahanan dari segi berat, tahan panas dan lain-2 specs dia sama. Benda yg sama kita applied klu banding kan ali@ kudid dgn si kudud, wlupun nampak sama, tapi "ketahanan" masing-masing berbeza...hehehehehe

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by kudud on Thu 2 Feb - 12:19

aah, ye kot kedai tu, hehe..ada 2 kedai bolt n nut kat situ, seberang-menyeberang hiway jaa..p je memana, mesti ade punya, kalo xde pun dorg blh ade kn, rege mesti lebih murah dr kedai sparepart moto..waktu periagaan mmg xtau depa buka smpi kul brp laa..

tp kalo matZZR yg gagah nak bg pree jo, bek jumpo dio jo,sbb dio mmg baik hati.. Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by kudud on Thu 2 Feb - 12:22

ZAM@GHIMEHV wrote:hati-hati beli bolt kat kedai nuts sbb walaupun panjang dan saiz die sama , bolum tontu ketahanan dari segi berat, tahan panas dan lain-2 specs dia sama. Benda yg sama kita applied klu banding kan ali@ kudid dgn si kudud, wlupun nampak sama, tapi "ketahanan" masing-masing berbeza...hehehehehe

ponah kono ko bang?
xceli depa ni a bagus, sbb specialisze, blh je minta advised dorg, nak yg stainless steel ka, mild steel ka, steel wool kaa etc. minta ja kat depa Laughing

dasat, kedai moto pun ado jual rim ni yerk..

http://www.mudah.my/Rim+Troli-13554051.htm

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 12:29

xpo laa.. tks pada semua nasihat2 yg bernas...
kalu NKS kato ado stok kang, den beli aje laa.
kalu dia kata xdo, kena order, nti den try laa cari kat kodai tu dulu...
kalu order kompom 3 minggu...

notakaki : matzzr tongah selongkar stor kot, sonyap jo tak berjawab...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 14:20

jimf wrote:xpo laa.. tks pada semua nasihat2 yg bernas...
kalu NKS kato ado stok kang, den beli aje laa.
kalu dia kata xdo, kena order, nti den try laa cari kat kodai tu dulu...
kalu order kompom 3 minggu...

notakaki : matzzr tongah selongkar stor kot, sonyap jo tak berjawab...

Moto Daelim MOMOS M1 dulu punya skru + bolt ada lah...cuma aku rasa thread dia saiz M17...kalau ngam...ambik jer lah bolt tu..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 14:25

mat zzr wrote:
jimf wrote:xpo laa.. tks pada semua nasihat2 yg bernas...
kalu NKS kato ado stok kang, den beli aje laa.
kalu dia kata xdo, kena order, nti den try laa cari kat kodai tu dulu...
kalu order kompom 3 minggu...

notakaki : matzzr tongah selongkar stor kot, sonyap jo tak berjawab...

Moto Daelim MOMOS M1 dulu punya skru + bolt ada lah...cuma aku rasa thread dia saiz M17...kalau ngam...ambik jer lah bolt tu..

ntah laa... nti aku cuba post gambo..
idak pun aku singgah aje umah ko bawa bolt tu..
or lebih baik lagi ko cuba banding dgn bolt zzr5 ko... psl sama aje..
kat hujung tu ada tmpt utk cangkuk spring double stand..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 14:28

nanti aku try banding...yg aku risau kalau bolt tu tak cukup panjang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by kudud on Thu 2 Feb - 14:30

kalo usap2 blh tambah panjg x abgMAT?
ni pun uncle apai yg suh tanya, sy pun xpaham knapa dia suh tanya centu.. Razz (pinjam nama jap ye bang..)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 14:32

mat zzr wrote:nanti aku try banding...yg aku risau kalau bolt tu tak cukup panjang...

wokay...kasi banding laa...jgn gi tasik banding tak ajak aku udah laaa...
tp mmg sama dgn zzr5 or zzr6, aku tgk part no tu sama....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 14:34

kudud wrote:kalo usap2 blh tambah panjg x abgMAT?
ni pun uncle apai yg suh tanya, sy pun xpaham knapa dia suh tanya centu.. Razz (pinjam nama jap ye bang..)

usap lama lama dia muntah lah...itu pun tak tau ke?...apppaaarrriiissss....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Sponsored content Today at 11:59


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum