ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 14:37

jimf wrote:
mat zzr wrote:nanti aku try banding...yg aku risau kalau bolt tu tak cukup panjang...

wokay...kasi banding laa...jgn gi tasik banding tak ajak aku udah laaa...
tp mmg sama dgn zzr5 or zzr6, aku tgk part no tu sama....

nanti balik keje aku check...semalam cuti...aku kemas stor...segala bagai komponen MOMOS M1 aku dah buang...termasuk lah blok,head,karburetor,chassis..wiring,cable...tapi aku pasti bolt panjang kat tongkat tu aku tak buang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by kudud on Thu 2 Feb - 14:39

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:nanti aku try banding...yg aku risau kalau bolt tu tak cukup panjang...

wokay...kasi banding laa...jgn gi tasik banding tak ajak aku udah laaa...
tp mmg sama dgn zzr5 or zzr6, aku tgk part no tu sama....

nanti balik keje aku check...semalam cuti...aku kemas stor...segala bagai komponen MOMOS M1 aku dah buang...termasuk lah blok,head,karburetor,chassis..wiring,cable...tapi aku pasti bolt panjang kat tongkat tu aku tak buang...

lorh, baru nak join uncle JIMF g umah abgMAT, tgk2 ape brg2 m1 tu yg blh gunapakai..uhk..kempunan la gamaknya..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Amm on Thu 2 Feb - 14:49

jimf wrote:timakacih atas prihatin ko...
tapi ko ada tak bolt ni?
aku tanya nks semlm pun dia kena check dulu..
kalu ko ada, berbesar hati aku sungguh...kompom aku belanja roti sardin siap tapau lagi...

malam esok leh lepak umah abang mat zzr sampai kul 11.59, lepas tu gerak ke sec 13... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Raziskov on Thu 2 Feb - 15:33

Jimf,
kalau poie NKS tu...jgn buek2 lupo ekkkk...
dah tak buleh main anak patong den sbb bendo tu takdo...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 15:45

mat zzr wrote:
nanti balik keje aku check...semalam cuti...aku kemas stor...segala bagai komponen MOMOS M1 aku dah buang...termasuk lah blok,head,karburetor,chassis..wiring,cable...tapi aku pasti bolt panjang kat tongkat tu aku tak buang...

bilo lak ko pakai momos ni bang mat?
penuh pengalaman tul bro awie ni...mcm2 moto ada pakai..
wokay.. kalu ada kasi tau... timokacih kerna den tau ekau mmg sentiasa prihatin...
(nti dah settle, kito poi penang pekena sup tulang ok...jgn ajak kudud)...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 15:46

Raziskov wrote:Jimf,
kalau poie NKS tu...jgn buek2 lupo ekkkk...
dah tak buleh main anak patong den sbb bendo tu takdo...Razz

sekian

yolaaa... ekau ni mmg... suko buli anak patung tu..
den punyo anak patung gak dari semejak poi sg klah 1st ride smpi sekrg x dapek2 gak...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by mat zzr on Thu 2 Feb - 15:47

jimf wrote:
mat zzr wrote:
nanti balik keje aku check...semalam cuti...aku kemas stor...segala bagai komponen MOMOS M1 aku dah buang...termasuk lah blok,head,karburetor,chassis..wiring,cable...tapi aku pasti bolt panjang kat tongkat tu aku tak buang...

bilo lak ko pakai momos ni bang mat?
penuh pengalaman tul bro awie ni...mcm2 moto ada pakai..
wokay.. kalu ada kasi tau... timokacih kerna den tau ekau mmg sentiasa prihatin...
(nti dah settle, kito poi penang pekena sup tulang ok...jgn ajak kudud)...

aku beli MOMOS M1 ni dulu sebab aku nak ambik sport rim dia taruk kat Eli250 aku dan nak ambik tank dia nak pasang kat ZZR250 aku lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 15:51

mat zzr wrote:
aku beli MOMOS M1 ni dulu sebab aku nak ambik sport rim dia taruk kat Eli250 aku dan nak ambik tank dia nak pasang kat ZZR250 aku lah dan aku nk simpan bolt mono utk jimf punya AN laa... aku tau satu hari nti kompom patah punya moto reput tu...

timokacih matzzr..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Amm on Thu 2 Feb - 17:30

Takkan tima kacih JER.....Kudud suh bagitau...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 2 Feb - 17:40

Amm wrote:Takkan tima kacih JER.....Kudud suh bagitau...

timakacih tu "codename" aje unkel amm... makna mlm kang den anto laa tong gas kat matzzr...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Fri 3 Feb - 11:52

Jimf Bolt macam tu ada kat kedai screw,Kau beli yg jenis elen key lagi kuat.Kau pegi Bandar Pinggiran Subang 2 ada satu kedai Bolt and Nut yang jual saiz macam tu.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Fri 3 Feb - 11:58

Ini ride terbaik so far.Tak cukup satu telur kalau tak ikut ride ni hahahaha......

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Fri 3 Feb - 12:18

aku tgh tunggu jawapan dari matzzr atau mat NKS...
kalu duo2 pun sonyap hari ni, esok pagi aku pegi laa kedai bolt & nuts tu..
xleh laa nk ride asah tayar kat bukit tinggi minggu ni....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Fri 3 Feb - 12:56

Wan@Blaker wrote:Ini ride terbaik so far.Tak cukup satu telur kalau tak ikut ride ni hahahaha......

Brapo telur yg nk Juin ni? Nk book homestay

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Fri 3 Feb - 13:07

Aku dua telur.Aku sorang je.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Fri 3 Feb - 13:09

jimf wrote:aku tgh tunggu jawapan dari matzzr atau mat NKS...
kalu duo2 pun sonyap hari ni, esok pagi aku pegi laa kedai bolt & nuts tu..
xleh laa nk ride asah tayar kat bukit tinggi minggu ni....
Jimf bagi aku saiz,kejap lagi aku nak keluar wat keje,boleh aku tolong servey.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Fri 3 Feb - 14:38

Wan@Blaker wrote:
jimf wrote:aku tgh tunggu jawapan dari matzzr atau mat NKS...
kalu duo2 pun sonyap hari ni, esok pagi aku pegi laa kedai bolt & nuts tu..
xleh laa nk ride asah tayar kat bukit tinggi minggu ni....
Jimf bagi aku saiz,kejap lagi aku nak keluar wat keje,boleh aku tolong servey.

alamak wan... aku bangang sikit bab2 size ni..
tp part no aku tau laa...
92002-1490 Bolt, suspension arm..
benda ni kalu tgk kat ronayer tu juga digunakan pada Ninja zx6 tahun 1988-2001..
kat hujung ada cangkuk utk spring double stand tu ...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Sat 4 Feb - 19:33

Jimf screw tu aku dah ambik dari kedai amir md jadi.Tapi ini bolt kereta punya siaz 17,cuma nutnye takde,kena beli kat kedai screw.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Sat 4 Feb - 19:54

Kompom ke idak ride ni? Brapo rider ni?

Guest house rm60/ nite muat 3 org kt area wakaf che yeh

Waktu RV kul brapo cadangnye? Cadang aku dlm kul 3 ptg dh smpai KB so dlm 6pg, ptg2 cuaca hujan..

Sekian

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by alif283 on Wed 8 Feb - 16:54

faizal_bulat wrote:Kompom ke idak ride ni? Brapo rider ni?

Guest house rm60/ nite muat 3 org kt area wakaf che yeh

Waktu RV kul brapo cadangnye? Cadang aku dlm kul 3 ptg dh smpai KB so dlm 6pg, ptg2 cuaca hujan..

Sekian


Confirm bang...

Rider list :-

1. FB
2. Potz
3. Alif
4. Wan Blakepare
5.

mari2 ride pantai timur... cheers

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by faizal_bulat on Wed 8 Feb - 20:08

alip, minta maaf banyak2, aku masuk ride kansel list...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jani on Wed 8 Feb - 20:46

alif283 wrote:
faizal_bulat wrote:Kompom ke idak ride ni? Brapo rider ni?

Guest house rm60/ nite muat 3 org kt area wakaf che yeh

Waktu RV kul brapo cadangnye? Cadang aku dlm kul 3 ptg dh smpai KB so dlm 6pg, ptg2 cuaca hujan..

Sekian


Confirm bang...

Rider list :-

1. FB
2. Potz
3. Alif
4. Wan Blakepare
5.

mari2 ride pantai timur... cheers

jadik ke ni...
alip dah kensel nama aku lak...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Wan@Blakepare on Thu 9 Feb - 3:05

Alif,kalau ramai yg kensel aku pun kensel la,so kurang la satu telur hahaha.....

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 9 Feb - 11:36

hmm .... nampak makin sunyi ler jalan nak ke Besut nih nanti.... makin ramai yg kensel nih......

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by jimf on Thu 9 Feb - 11:57

maaf laa...eden kompom kansel punyo..
masih lum bersedia utk ride jauh2 ni.. tp insyallah mulai bulan 3 bole laa kot.

so, nti eden up kan tmpt menarik kat ruangan "ride dlm perancangan". sapa ada info ttg tmpt2 tu leh tambah... dah final leh kita fix kan tarikh nya utk pegi. Moga tahun ni ride zzrianz tambah meriah....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZrianz Ride - Merisik Bunga Alif - Besut Trengganu (11hb - 12hb Feb 2012)

Post by Sponsored content Today at 18:49


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum