Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 14:14

Ok ini serba sedikit info untuk anda dapatkan segala keperluan utk projek foberglass anda.

Anda boleh mendapatkan fiberglass material dalam kuantiti yg sedikit atau banyak disini

.Telephone : 603-91024906 ( Hunting lines )
. . 6012-2241898 ( Mr. Wong )
. . 6012-6791077 ( Mrs. Wong )
. . 6012-3788112 ( Mr. WAN )
. . .
Fax : 603-91010699
. . .
Postal address : 40A, Jalan Cerdas,
. . Taman Connaught, Cheras,
. . 56000, Kuala Lumpur, Malaysia.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 14:19

Gel coat RM 270 20 lit
Mould release wax RM 35 satu tin.
1 kilo fiberglass RM 15
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 14:23

nobita wrote:lagi satu abg wan,mana boleh dapat ya fiber compound dgn gelcoat area pj,shah alam ni
Nobita boleh dapatkan di kedai doreamon di taman konak.Kat area Shah Alam takde kot,sebab aku dah pernah pusing semua tempat cari benda ni.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by nobita on Tue 12 Jun - 15:00

Wan@Blakepare wrote:
nobita wrote:lagi satu abg wan,mana boleh dapat ya fiber compound dgn gelcoat area pj,shah alam ni
Nobita boleh dapatkan di kedai doreamon di taman konak.Kat area Shah Alam takde kot,sebab aku dah pernah pusing semua tempat cari benda ni.

haha,kedai doraemon lak

ok2,nnti besok insyaAllah sy cuba call tokei tu,tp tang gelcoat tu lah mhal sbb kena beli byk

tgk la dlu mcm mana, tq abg wan!!

nobita

Posts : 12
Join date : 05/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Tue 12 Jun - 15:19

Gel coat tu kalau nak jimat kita share duit la,ko sikit aku sikit.Memang aku dah tanya,dia tak jual sikit2.Kecuali fiberglass dan resin.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by nobita on Tue 12 Jun - 17:04

Wan@Blakepare wrote:Gel coat tu kalau nak jimat kita share duit la,ko sikit aku sikit.Memang aku dah tanya,dia tak jual sikit2.Kecuali fiberglass dan resin.

td saya ada msj dia,then dia call inform gelcoat dia boleh bagi dalam kuantiti kecil tapi mhal la dia cakap, rm30 sekilo/seliter..

mahal ke hrga tu? Question

nobita

Posts : 12
Join date : 05/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Wed 13 Jun - 1:09

Murah tu,seliter pun boleh guna banyak kali.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Thu 14 Jun - 19:39

Nobita...Apa perkembangan projek sampan?Kalau dah siap,upload gambar nak tengok.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by nobita on Thu 14 Jun - 23:40

Wan@Blakepare wrote:Nobita...Apa perkembangan projek sampan?Kalau dah siap,upload gambar nak tengok.

yg saya tempek gambar ari tu dah jadi tukun..xpuas ati Suspect

start buat yg baru mlm tadi, buat part by part,then nanti dah siap sambung,sy upload cheers

hrap2 xterbengkalai lagi,,huhuhuh

nobita

Posts : 12
Join date : 05/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Sat 16 Jun - 0:14

nobita wrote:
Wan@Blakepare wrote:Nobita...Apa perkembangan projek sampan?Kalau dah siap,upload gambar nak tengok.

yg saya tempek gambar ari tu dah jadi tukun..xpuas ati Suspect

start buat yg baru mlm tadi, buat part by part,then nanti dah siap sambung,sy upload cheers

hrap2 xterbengkalai lagi,,huhuhuh
Buat sketch on paper dulu pastu,dimension right left view.Wat measurement.Baru start project.Kalau ko pandai guna AutoCad (part design) lagi cantik.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by nobita on Sat 16 Jun - 12:08

problem saya stakat ni,bila saya buat part asing2, tp bila nak sambung tu,mcm mana nak pastikan part sambungan tu xtajam? (jadi mcm bucu side kotak tu mcm sy post gambar hari tu)

kalau boleh nak jadikan side tu tumpul siket.xde idea Sad

nobita

Posts : 12
Join date : 05/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by ManCaL on Wed 20 Jun - 8:45

Assalamualaikum hi tuan rumah..
avatar
ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Sat 23 Jun - 4:12

nobita wrote:problem saya stakat ni,bila saya buat part asing2, tp bila nak sambung tu,mcm mana nak pastikan part sambungan tu xtajam? (jadi mcm bucu side kotak tu mcm sy post gambar hari tu)

kalau boleh nak jadikan side tu tumpul siket.xde idea Sad
Potong cantek2,pastu simen,then gosok dgn sand paper.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Wan@Blakepare on Wed 19 Sep - 20:42

Cerita fiberglass letak tepi dulu,sebab aku ada cerita baru.
avatar
Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Penggunaan Fibre Glass Compound pada motorsikal.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum