Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Sun 8 Jan - 12:30

Teringat jando lamo den gixxer dulu...
tapi yg soboles ribu... kalu den pakai lai, tontu arip nk kawan den kan...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Org kpg den yg minat moto bangko gak...hehehe
[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Sun 8 Jan - 12:33

Kalu den dah bangko sikit nti, leh laa berangan ambik ni pulak.. sekrg ni mudo lai..
gambar ni xleh tunjuk datin soghi, psl dio minat bobonar moto ni...
[You must be registered and logged in to see this image.]

Dio pun nak bergambaaaa jugakkk...hhehee
[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Sun 8 Jan - 12:39

Budak2 ni tak mahu diambil gambar diorg atas sebab2 keselamatan...
[You must be registered and logged in to see this image.]

Spy zzrianz yang dihanta oleh Ajis bagi menyiasat ahli2 zzrianz yg murtad..
tp spy ni pun talam jugak hahahaha
[You must be registered and logged in to see this image.]

ahli jemaah oldskol yg hadir..
[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by jimf on Sun 8 Jan - 12:43; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Chef Bob on Sun 8 Jan - 12:41

mengigil beb!!! geram sama itu 1000rx!!!

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by faizal_bulat on Sun 8 Jan - 15:27

syok nye jadi geng2 retro...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jani on Sun 8 Jan - 15:28

salam petang minggu.... Smile

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jani on Sun 8 Jan - 15:34

jimf, nt klu ado lae bgtau la den...tulis kek citu 82-92, den lobeh setahun yo...moto milinium pun ado tu...x kan den x leh.... Very Happy

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by faizal_bulat on Sun 8 Jan - 16:52

jani wrote:jimf, nt klu ado lae bgtau la den...tulis kek citu 82-92, den lobeh setahun yo...moto milinium pun ado tu...x kan den x leh.... Very Happy

samola...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by UnoS on Sun 8 Jan - 17:09

wah jimf time kasih post motor modern classics. kalau let add sebijon 4 dapur modern classics buat motor hobby, sure best!

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by faizal_bulat on Sun 8 Jan - 18:17

UnoS wrote:wah jimf time kasih post motor modern classics. kalau let add sebijon 4 dapur modern classics buat motor hobby, sure best!

now u speaking german yeah.... hehehe

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Amm on Sun 8 Jan - 19:12

Jimf,orang mudo cam aku leh join ko?

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by faizal_bulat on Sun 8 Jan - 23:39

Salam

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Dinz on Sun 8 Jan - 23:55

Amm wrote:Jimf,orang mudo cam aku leh join ko?

Buleh ke yob? Join yg nie tak ade elaung ooo......
Paturnya kome simpan GPZ ari tu... Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Dinz on Sun 8 Jan - 23:59

Wan@Blaker wrote:Kau Up mana destinasi yg best contoh air terjun Lata Rek atau Jeram Lenang.Tempat best di Kota Bharu pada waktu malam di Pantai Cahaya Bulan,boleh shopping batik atau barangan kraftangan.Siang esoknya boleh gerak ke sempadan Golok masuk pakai boder pass atau passport.Cuci mata di Rantau Panjang,balik KL ikut jalan Pasir Putih lalu di persisiran pantai Terengganu,boleh singgah di Rantau Abg makan tghari.Menarik tuuu......

Apa lagi Abe Wan. Kasi ekjas la satu ride. Ramai yg kecewa, tahun lepas ride ke Kelantan tak jadi...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jani on Mon 9 Jan - 0:51

Chef Bob wrote:mengigil beb!!! geram sama itu 1000rx!!!

chef...pinjam CD pelumba malam leh x?.... Rolling Eyes

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jani on Mon 9 Jan - 0:54

Dinz wrote:
Wan@Blaker wrote:Kau Up mana destinasi yg best contoh air terjun Lata Rek atau Jeram Lenang.Tempat best di Kota Bharu pada waktu malam di Pantai Cahaya Bulan,boleh shopping batik atau barangan kraftangan.Siang esoknya boleh gerak ke sempadan Golok masuk pakai boder pass atau passport.Cuci mata di Rantau Panjang,balik KL ikut jalan Pasir Putih lalu di persisiran pantai Terengganu,boleh singgah di Rantau Abg makan tghari.Menarik tuuu......

Apa lagi Abe Wan. Kasi ekjas la satu ride. Ramai yg kecewa, tahun lepas ride ke Kelantan tak jadi...

jom...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Wan@Blakepare on Mon 9 Jan - 2:30

jimf wrote:salam pagi...
disebabkan moto den 80an... maka dgn rendah hati den bawa laa AN lik ke tempat asalnya... bagaikan "sireh pulang ke ganggang"..
dapat gak laa dia melepaskan rindu jumpa adik2 sepermainan dio maso kocik2 dulu...
jumpo gak dgn omak kandung, omak susu dgn omak tiri dio...
ni ado gambo sikit utk kenangan dio...

Lokasi : rahsio
Dereten sedaro2 AN yg datang semlm.. dokek lobih 50 biji semuo..
ramai gak..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ni kiro "tok sedaro" AN laaa.. KZ1000.. atau lebih dikenali GPZ1000
[You must be registered and logged in to see this image.]

Ni pulak kiro "pak penakan" dio AN... namo glamor GPZ1000RX
[You must be registered and logged in to see this image.]
Gambar paling atas.Aku pegi view Motor tu la baru2 ni ngan Vigo.Katana GSX600F

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Wan@Blakepare on Mon 9 Jan - 6:50

Dinz wrote:
Wan@Blaker wrote:Kau Up mana destinasi yg best contoh air terjun Lata Rek atau Jeram Lenang.Tempat best di Kota Bharu pada waktu malam di Pantai Cahaya Bulan,boleh shopping batik atau barangan kraftangan.Siang esoknya boleh gerak ke sempadan Golok masuk pakai boder pass atau passport.Cuci mata di Rantau Panjang,balik KL ikut jalan Pasir Putih lalu di persisiran pantai Terengganu,boleh singgah di Rantau Abg makan tghari.Menarik tuuu......

Apa lagi Abe Wan. Kasi ekjas la satu ride. Ramai yg kecewa, tahun lepas ride ke Kelantan tak jadi...
Boleh Insyaallah Pak Din.Saya kena tengok dulu tempat2 yg nak di lawat tu samada masih wujud ataupun tidak.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Mon 9 Jan - 9:40

faizal_bulat wrote:syok nye jadi geng2 retro...

salam pagi...
order laa kat ebay moto retro satu dari UK...
kompom gempak nti... (carikan den KR250 hehehe)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Mon 9 Jan - 9:42

jani wrote:jimf, nt klu ado lae bgtau la den...tulis kek citu 82-92, den lobeh setahun yo...moto milinium pun ado tu...x kan den x leh.... Very Happy

kalu minat moto retro, leh ajo join..
ada mamat tu bawa er6 aje..
tp jgn bilangan moto baru lebih dari moto retro udah lee hehehe...
perhimpunan agung ni setahun sekali aje..
tp tts diaorg sebln sekali...
kalu nk join tunggu dlm bln 4 ke 5 ada gathering retro satu malaysia..selalu buat kat PD dan Kuala Kangsar..
leh tgk vespa, RD, RG, Raider, X7 etc...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Mon 9 Jan - 9:44

UnoS wrote:wah jimf time kasih post motor modern classics. kalau let add sebijon 4 dapur modern classics buat motor hobby, sure best!

Unos..kalu nk wat hobi, angkat gpz500 sebiji..
kalu simpan pun puas hati...harga pun berpatutan.
nk ride jauh pun ok.. nk menten pun senang...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by jimf on Mon 9 Jan - 9:45

Amm wrote:Jimf,orang mudo cam aku leh join ko?

Amm.. eden join xdo masalah pun... kito kan mudo sebayo... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Raziskov on Mon 9 Jan - 10:45

Ohaiyo..
Kedai ni ke?...

[You must be registered and logged in to see this link.]

Sup burung unta....Razz

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Chef Bob on Mon 9 Jan - 10:57

jimf wrote:
UnoS wrote:wah jimf time kasih post motor modern classics. kalau let add sebijon 4 dapur modern classics buat motor hobby, sure best!

Unos..kalu nk wat hobi, angkat gpz500 sebiji..
kalu simpan pun puas hati...harga pun berpatutan.
nk ride jauh pun ok.. nk menten pun senang...

amekla unos boleh join ngan chef.... bounce

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by kudud on Mon 9 Jan - 12:41

sup tolo ostrich ado x bangNGAH? ngidam plak ghaso eh..lamo plak ghaso eh x sodut tolo ni.. Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 103: SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..JOM RIDE REBUS TOLOR. (30/12/11)..

Post by Sponsored content Today at 14:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum