Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by gilababan on Mon 8 Feb - 17:58

furqaan wrote:
gilababan wrote:Soklan tu yg buat den paneh ni... patut ke tak patut... perlu ke den ingat saiz bore stroke tuh... sbb den raso zzr250 pun ramai tak tau... @ den yg mmg tak peka bondo ni...

Geligelaban .....Pertama ... tama kali ... teman nak ucap tahniah dah hupgrade ... kedua.. dua lak ... pada teman pedulik aper owang nak kata ... mesin kita hak kita ... cara dia bercakap macam nak provok mike ... sebeno ... benornya ... mamat tue cemburu ... jadik ignore jer laa... teman pun tak tau aper2 pasai mesin teman ... yg teman tau tunggang dan repair yg minor2 jer ...

Apo nak buek kak fur, tpakso idup dlm komuniti mcm ni... ikut ati den da lamo den nak kuar dr unit ni.. tp bilo pikio jo, bayangan anak bini trus blok dopan mato... toruih hilang niat tuh... nak selinsing lengan kang panjang plak citor... susah2 kojo lg susah nak melayan perangai manusio... Mogo2 den dpt bertahan...

P/s: Bilo nak mai KB...???

Nak poi boli pelincir/sabun la.... cicak byk la kek bilik den ni...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by furqaan on Mon 8 Feb - 18:03

Baban ... keroja bancuh simen dah abis dah kat sini ... tunggu arahan jer ... kat sana pun tak der isyarat nak start ...beginilah idup seorang cakkang ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nawza on Mon 8 Feb - 18:05

furqaan wrote:err ...Tok sedeng ... kemera muncong panjang baper kilo boleh zoommm ekkk..

tue kono tgok lens bkan kamera laa kak fur....makin boghek dan panjang ..makin jauh dio bleh shoot...klau kontot jo..x smpai inzal nanti....haa..haaa..! kak fur dah layan lens kamera ko....walauuu weiii....cayo laaa... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Raziskov on Mon 8 Feb - 19:17

halamak gayban..
den pun tak tau bapo saiz piston motor den ni ha..yg den tau piston ngan blok dah calar balar... Sad Crying or Very sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 19:27

tumpang tanye,

motor saye ni lepas long ride bunyik tepet agak kuat sikit. kekadang tu segan je nak berenti kat traffic light. perkare biase ke tu?? sebelum ni dah ejas tepet & memang ade yang longgau sikit. bunyi tu boleh contribute problem lain tak... confused

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Raziskov on Mon 8 Feb - 19:41

Izzul wrote:tumpang tanye,

motor saye ni lepas long ride bunyik tepet agak kuat sikit. kekadang tu segan je nak berenti kat traffic light. perkare biase ke tu?? sebelum ni dah ejas tepet & memang ade yang longgau sikit. bunyi tu boleh contribute problem lain tak... confused

Izzul,
ok lagi ade bunyi2 masa kat traffic light..ni motor aku siap keluar kabus...lagi malu oooo... Very Happy

soklan saya pulak:
adakah anda kompom tu adalah munyi tepet?
mcm mane munyi dia? tik..tikkk..tik...atau trrrrrr..ttrrrrrr.... Very Happy
Bunyi tu keluar setiap masa atau masa selepas remp minyak?
Masa ejas tepet tu amende yg longgau tu?

eeerrr...saya tak tau sgt pasal engine ni tapi saya perlukan penjelasan yg lebih jelas...ngeh..ngeh..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 19:53

Raziskov wrote:
Izzul wrote:tumpang tanye,

motor saye ni lepas long ride bunyik tepet agak kuat sikit. kekadang tu segan je nak berenti kat traffic light. perkare biase ke tu?? sebelum ni dah ejas tepet & memang ade yang longgau sikit. bunyi tu boleh contribute problem lain tak... confused

Izzul,
ok lagi ade bunyi2 masa kat traffic light..ni motor aku siap keluar kabus...lagi malu oooo... Very Happy

soklan saya pulak:
adakah anda kompom tu adalah munyi tepet?
mcm mane munyi dia? tik..tikkk..tik...atau trrrrrr..ttrrrrrr.... Very Happy
Bunyi tu keluar setiap masa atau masa selepas remp minyak?
Masa ejas tepet tu amende yg longgau tu?

eeerrr...saya tak tau sgt pasal engine ni tapi saya perlukan penjelasan yg lebih jelas...ngeh..ngeh..

sekian

kabus tu takpe, maksudnye moto boleh emelebihi kelajuan cahaya.

saya kompem bunyi tepet sebab sebelum tu ejas tepet dengan sifu sham, die cakap takpe sebab lame2 nanti bunyi hilang sebab tepet dah ketat balik. bunyik die tik.. tik.. tik.. & bunyi keluar mase idle saje. kalau remp die ilang. lepas tu pulak. lepas dah long ride, bunyi da la kuat lepas tu motor macam kurang kick sket. mase ejas tepet tu, valve clearance terbesau sket. ade ke patut saya ejas tepet semule??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 20:05

kalau bunyi tik tik tik tu bunyi teppet..
patut nyer lepas ejas dah tak keluar bunyi tu dalam jangka masa 10,000km..

p/s: aku main bedal je ni, harap2 betul laa Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by jimf on Mon 8 Feb - 20:06

Izzul..cuba check ukuran bore n stroke moto anda...kalu lebih dari piawaian kawa mungkin kena adjust teppet kot...

Wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 20:09

adambikers wrote:kalau bunyi tik tik tik tu bunyi teppet..
patut nyer lepas ejas dah tak keluar bunyi tu dalam jangka masa 10,000km..

p/s: aku main bedal je ni, harap2 betul laa Razz
saya rase memang kompem bunyi tepet. tapi bang, kalau nak ejas jugak boleh tak?? bekas owner moto ni dulu set valve clearance 0.03mm utk ejos dengan intake. ade baek tak siaz tu?? makaceh albino albino

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 20:10

jimf wrote:Izzul..cuba check ukuran bore n stroke moto anda...kalu lebih dari piawaian kawa mungkin kena adjust teppet kot...

Wassallam
macam mane nak cek bang?? kene bukak blok ke camtu??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 20:18

alang2 ko berduit, better anta kat ann rawang.. sana peralatan dia cukup..
ko cakap nak setting shinya nakano.. nanti dia akan setkan valve ko ikut spec sepang..
front stright 950m, total one round 5km ++, 15 turn..
pastu kasi sync sekali carb ko.. kalau ada duit lebih beli performance part.. ada sorang brader jual utk zzr punya..
kalau nak beli performance part tu dalam masa terdekat, better beli dulu pastu gi ejas teppet + sync carb..


p/s: bab setting shinya nakano tu saja2 jee, arwah functionx je yg tau pasal setting tu sebab kena rejetting balik, yg lain tu aku jawap berdasarkan apa yg aku blaja, mintak tlg sapa2 betulkan kalau aku bagi salah info.. pasal bore x stroke tu jgn amik serius.. org tua tu bergurau ngan ko je izzul.. bukan leh pakai sgt org tua tu Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 20:25

adambikers wrote:alang2 ko berduit, better anta kat ann rawang.. sana peralatan dia cukup..
ko cakap nak setting shinya nakano.. nanti dia akan setkan valve ko ikut spec sepang..
front stright 950m, total one round 5km ++, 15 turn..
pastu kasi sync sekali carb ko.. kalau ada duit lebih beli performance part.. ada sorang brader jual utk zzr punya..
kalau nak beli performance part tu dalam masa terdekat, better beli dulu pastu gi ejas teppet + sync carb..


p/s: bab setting shinya nakano tu saja2 jee, arwah functionx je yg tau pasal setting tu sebab kena rejetting balik, yg lain tu aku jawap berdasarkan apa yg aku blaja, mintak tlg sapa2 betulkan kalau aku bagi salah info.. pasal bore x stroke tu jgn amik serius.. org tua tu bergurau ngan ko je izzul.. bukan leh pakai sgt org tua tu Razz
Very Happy Very Happy duet tu boleh la ade sket2 tapi mase tu kekurangan la pulak. saya ingat cuti CNY nanti nak DIY ejas tepet la. Tenkiu atas nasihat bang.

cet, tipah tertipu. albino albino

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 20:30

eh! bole pakai ke nasihat aku ni?
aku sendiri pon kurang yakin ngan nasihat aku Laughing kekekeke

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 20:32

adambikers wrote:eh! bole pakai ke nasihat aku ni?
aku sendiri pon kurang yakin ngan nasihat aku Laughing kekekeke
Very Happy
takpe bang, den torai yo... albino

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by gilababan on Mon 8 Feb - 20:43

Salam malam 2 bungkus nasi campur.. Pasni ble join geng bangko bunc...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 21:18

gaban,
mentang2 dah hapgred, perut pon nak hapgred jugak ekk.. hehehe

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by gilababan on Mon 8 Feb - 21:25

Hehe.. Mano taknyo, nasi campur 2 bungkus ngan nes o beng rm4.50.. Mughah gilo..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 21:33

kalau gi kedai pelayan mahal skit kot..
50 sen charge utk duduk atas riba ko.. Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nik7719 on Mon 8 Feb - 22:05

salam nasi bungkus eleben

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nik7719 on Mon 8 Feb - 22:06

gilababan wrote:Hehe.. Mano taknyo, nasi campur 2 bungkus ngan nes o beng rm4.50.. Mughah gilo..

Baban..ade kije kosong dinung..aku nakgi sana lah..makan murah...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by golengg on Mon 8 Feb - 22:18

gilababan wrote:Hehe.. Mano taknyo, nasi campur 2 bungkus ngan nes o beng rm4.50.. Mughah gilo..
salam..
demo beli kedai mana en GB?..bagitau la,bleh saya menabung duit macam en nik...

golengg

Posts : 24
Join date : 31/01/2010
Age : 51
Location : kota bharu,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nik7719 on Mon 8 Feb - 22:25

tu la tu en Goleng..patut la Baban buleh angkat eleben...makan muroh rahsio dio.... Very Happy

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by golengg on Mon 8 Feb - 22:38

itu pasal saya nk tau sgt kat mana kedai tu en nik,mana tau ada rezeki dpt hupgred lain tahun.....hehehe,jgn marah en GB,saya gurau je

golengg

Posts : 24
Join date : 31/01/2010
Age : 51
Location : kota bharu,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by nik7719 on Mon 8 Feb - 22:46

GB skang mudah panas baran...heheheheh.....

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 8 5/2/2010 Short Ride..Sepeng Trek..Gatai Pungkok Ride..Koh Lata...yg mana satu..?

Post by Sponsored content Today at 18:50


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum