Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by don-zx2 on Thu 1 Dec - 22:12

salam sumer heheh cheers

blakepare..mintak izin nak nyampuk nih..heheh
antara 2 model tu , mmg aku rekemen amik zx7 tu..legend WSB era late 90-an~early 2000 wehh..kalo mekap btol2..tangkap lelehh tuu Shocked

P2 taun 97..penah aku g tgk dulu masa riki2 nak beli RM30k
P7(02~03) last model..lagi baru dpd 636 '99 tu...RM35k(good deal gak ni)

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:12

jimf wrote:
blakepare wrote:Tu hah gambar avatar tu,itu model 636 yg aku maksudkan.Sebelum model Adam punye.Enjin sama frame sama cuma cover set je lain.
Adam....aku bawak cb4 pun ko boleh cucuk ngan zzr250 je ini kan pula motor sama cc.

636?...mantap tu blake.. dah kompom angkat ke?
respek sama lu laaa...
636 ni rasanya kawa mmg saja buat special edition...sebab masa tu kawa dah tergugat sikit pasal gixxer dan cbr baru kuar..
so zzr6 dah kurang sengat...
kawa kuarkan 636 utk rebut lik "best middleweight bike" trophy...

daaannnnnn 636 berjaya mendapat "best middleweight bike" trophy

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:13

don-zx2 wrote:salam sumer heheh cheers

blakepare..mintak izin nak nyampuk nih..heheh
antara 2 model tu , mmg aku rekemen amik zx7 tu..legend WSB era late 90-an~early 2000 wehh..kalo mekap btol2..tangkap lelehh tuu Shocked

P2 taun 97..penah aku g tgk dulu masa riki2 nak beli RM30k
P7(02~03) last model..lagi baru dpd 636 '99 tu...RM35k(good deal gak ni)

orgkayo don dah masuk..

tompang lalu tuan guru (sambil jalan membongkok) clown

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by jimf on Thu 1 Dec - 22:16

den doakan moga Lisa Kelly dpt memandu dgn baik malam ni...
I see u later Lisa ...muahhhh.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by mat zzr on Thu 1 Dec - 22:17

jimf wrote:
mat zzr wrote:
Amm wrote:sape yg pegi penang,jom ramai rami puji mat zzr hensem..nanti pasembor balas pantun dia sapot..

pasembor kat mana korang nak makan ni...?...pasembor padang kota memey dah lama aku ban masa aku keje kat peneng dulu......nak tahu sebabnya...nanti aku cerita kat apartmen...

sudah bann kaaa... so ko suggest kat ne?
gurney drive pun ada... tepi laut area bayan pun ada...leh pekena laksa sekali

gurney drive memang ada...cuma tak banyak makanan islam...nanti aku call member aku kat penang...tanya mana best makan pasembor...apa yg aku tak suka pasal pasembor ialah...ketam,udang,sotong,fishball yg tak habis akan disimpan dalam peti ais...pastu goreng semula...macam recycle lah...aku tahu ni sebab aku dulu ada kawan dgn penjual pasembor di Penang....walaupun 2nd hand...harga tetap 1st hand...

aku pernah makan pasembor kat area Keramat di Georgetown...mcm foodcourt lah...besar gak tempat tu...aku makan kat situ selalu jugak sebab gelpren anak mami aku tinggal kat situ...


Last edited by mat zzr on Thu 1 Dec - 22:19; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by don-zx2 on Thu 1 Dec - 22:17

siott arr dam...jom klawang minggu nih!!..kihkihkihh Razz

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:18

takat pakai zx10 tak yah ajak aku gi klawang la don..

advantage kat moto kecik aku.. sana tight koner laaa... Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by jimf on Thu 1 Dec - 22:18

Amm wrote:
Jimf,ko citer sejarah ke ilmu alam... Smile

eden ilmu hisap aje tau unkel amm.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:22

blakepare..

kalau tanya aku la kan.. aku amik 636 lagi dari zx7..

kalau tanya orgkayo don, zx7 P7 la jawap nyerrrr

sila pilih yeeee

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by don-zx2 on Thu 1 Dec - 22:23

adambikers wrote:takat pakai zx10 tak yah ajak aku gi klawang la don..

advantage kat moto kecik aku.. sana tight koner laaa... Razz

tight la best dam..nikmat jo..hahahah Twisted Evil

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by mat zzr on Thu 1 Dec - 22:24

jimf wrote:
Amm wrote:
Jimf,ko citer sejarah ke ilmu alam... Smile

eden ilmu hisap aje tau unkel amm.... Very Happy

kalau dah pro dalam ilmu hisap...kita buleh makan siput sedut bakar di Jeti Marin atau pun di Jelutong...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by jimf on Thu 1 Dec - 22:25

mat zzr wrote:
gurney drive memang ada...cuma tak banyak makanan islam...nanti aku call member aku kat penang...tanya mana best makan pasembor...apa yg aku tak suka pasal pasembor ialah...ketam,udang,sotong,fishball yg tak habis akan disimpan dalam peti ais...pastu goreng semula...macam recycle lah...aku tahu ni sebab aku dulu ada kawan dgn penjual pasembor di Penang....walaupun 2nd hand...harga tetap 1st hand...

aku pernah makan pasembor kat area Keramat di Georgetown...mcm foodcourt lah...besar gak tempat tu...aku makan kat situ selalu jugak sebab gelpren anak mami aku tinggal kat situ...

re-cycle? hahaha...bang, recycle bukan pasembur aje...lauk nasi kandar pun recycle jugak....
aku tau pasal bini aku anak mami.... Razz Razz Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by mat zzr on Thu 1 Dec - 22:26

seafood kalau recycle ada bau gas ammonia...lauk nasi kandar takde masalah sebab mamak tu dah taruk catalyst...spender dia...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:28

don-zx2 wrote:
adambikers wrote:takat pakai zx10 tak yah ajak aku gi klawang la don..

advantage kat moto kecik aku.. sana tight koner laaa... Razz

tight la best dam..nikmat jo..hahahah Twisted Evil

dah pencen klawang laaa orgkayo... kih kih kih

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by jimf on Thu 1 Dec - 22:32

adambikers wrote:

daaannnnnn 636 berjaya mendapat "best middleweight bike" trophy

With competition from Honda's CBR600F4i, Suzuki's GSX-R600, and Yamaha's YZF-R6 getting more aggressive, Kawasaki decided to make an unusual move for the late 2002 models. They increased the capacity of the traditional 600 cc (37 cu in) motor to 636 cc (38.8 cu in) with the ZX-6R A1P. This version used the J series bodywork with the only notable differences being the "636" stickers on the fairing. For riders who needed bikes for displacement-restricted racing, Kawasaki also made available a limited production 599 cc (36.6 cu in) version called the Ninja ZX-6RR, but the 636 cubic centimetres (38.8 cu in) ZX-6R would be their main mass production middleweight sport bike.

2002 Kawasaki Ninja ZX-6RIn 2003, there were a number of changes to the ZX-6R, or ZX636 as it is often referred. The engine was fuel injected and engine speed was raised around 500 rpm which resulted in a slight gain in power. Radial-mounted four-piston brakes replaced the previous six-piston brakes and the front forks were now inverted. Chassis improvements resulted in higher rigidity and less weight. An all digital instrument panel was also introduced and a larger ram air inlet moved to the center over the headlight, running through the headstock. The bike, designation B1H, carried over to the 2004 model year with just color scheme changes. The ZX-6RR won the Supersport category award for Masterbike 2004 and placed third overall.


ngehhhhngehhhhngehhh


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by adambikers on Thu 1 Dec - 22:36

jimf wrote:
adambikers wrote:

daaannnnnn 636 berjaya mendapat "best middleweight bike" trophy

With competition from Honda's CBR600F4i, Suzuki's GSX-R600, and Yamaha's YZF-R6 getting more aggressive, Kawasaki decided to make an unusual move for the late 2002 models. They increased the capacity of the traditional 600 cc (37 cu in) motor to 636 cc (38.8 cu in) with the ZX-6R A1P. This version used the J series bodywork with the only notable differences being the "636" stickers on the fairing. For riders who needed bikes for displacement-restricted racing, Kawasaki also made available a limited production 599 cc (36.6 cu in) version called the Ninja ZX-6RR, but the 636 cubic centimetres (38.8 cu in) ZX-6R would be their main mass production middleweight sport bike.

2002 Kawasaki Ninja ZX-6RIn 2003, there were a number of changes to the ZX-6R, or ZX636 as it is often referred. The engine was fuel injected and engine speed was raised around 500 rpm which resulted in a slight gain in power. Radial-mounted four-piston brakes replaced the previous six-piston brakes and the front forks were now inverted. Chassis improvements resulted in higher rigidity and less weight. An all digital instrument panel was also introduced and a larger ram air inlet moved to the center over the headlight, running through the headstock. The bike, designation B1H, carried over to the 2004 model year with just color scheme changes. The ZX-6RR won the Supersport category award for Masterbike 2004 and placed third overall.


ngehhhhngehhhhngehhh


apa?? zx7 P7? bak maiiiii... errr tapi tggu moto terbakar siap laa

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by don-zx2 on Thu 1 Dec - 23:53

Back in the AMA again for 1996 and racing a Kawasaki, Doug Chandler won the series following wins at Monterey and Las Vegas, narrowly beating 2nd placed (and former Kawasaki rider) Miguel Du Hamel. A similar story in 1997 where Chandler beat Duhamel and took another championship by a slender margin, this time after only winning one race during the year, at Monterey.

Eric Bostrom raced ZX7R for Kawasaki in the AMA Superbikes championship from 1999 to 2003. Finished 2nd overall in the 2002 season after wins at Fountain, Monterey, Lexington and Alton. Also finished 2nd overall in 2001 after wins at Lougon and Monterey.

With Scott Russell moving to World Superbikes and winning the championship, the first and only world Superbike victory for the team green. During the season he had five wins, twelve 2nds and a 3rd leaving 2nd place overall for Carl Fogerty and 3rd going to Russell's Kawasaki teammate Aaron Slight.

Russell and Slight also paired up and won the Suzuka 8-hour endurance race on a ZXR7.


apa?? 636 lecurrrr? meh sinii....kihkihkihh What a Face ...cabootttttts
blakepare, mana2 moto pon ok..janji condition tip-top cheers


don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Wan@Blakepare on Fri 2 Dec - 9:01

Don,Adam dan dewa2 lain terima kasih diatas komen dan petikan statement review tentang motor zx6r 636 tu.Aku suka zx6r dari zx7r sebab kedua2 nya telah aku try.Aku rasa badan aku dan karektor motor yg sesuai ialah zx6r.Badan motor lebih ringan walaupun cc lebih kecil compare ngan zx7r tapi kuasa pecutan perghh.... jangan main main.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Wan@Blakepare on Fri 2 Dec - 9:09

jimf wrote:
blakepare wrote:Tu hah gambar avatar tu,itu model 636 yg aku maksudkan.Sebelum model Adam punye.Enjin sama frame sama cuma cover set je lain.
Adam....aku bawak cb4 pun ko boleh cucuk ngan zzr250 je ini kan pula motor sama cc.

636?...mantap tu blake.. dah kompom angkat ke?
respek sama lu laaa...

636 ni rasanya kawa mmg saja buat special edition...sebab masa tu kawa dah tergugat sikit pasal gixxer dan cbr baru kuar..
so zzr6 dah kurang sengat...
kawa kuarkan 636 utk rebut lik "best middleweight bike" trophy...
Jimf...Insyaallah aku dah kompom ngan owner motor mungkin hari ni kalau takde aral aku nak pegi ambik lah.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by jimf on Fri 2 Dec - 9:33

blakepare wrote:Jimf...Insyaallah aku dah kompom ngan owner motor mungkin hari ni kalau takde aral aku nak pegi ambik lah.

ok..petang ni ambik...mlm ni bawa test gi tts..
esok pagi jumpo kat rv rnr rawang... terus shoot penang...
hehe.. tahniah blake.. moga direstui dan diberkati urusan jualbeli tu...insyallah

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Chef Bob on Fri 2 Dec - 9:39

tahniah blekpare amik muto besar yg laju... mlm ni tts mesti bawak turun.. jimf mlm ni turun tts? kita rentap dari kajang hahahhaha...

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Wan@Blakepare on Fri 2 Dec - 9:55

Chef utk nak tts mlm ni aku tak pasti dapat joint ke tak.Utk ride Penang pun aku belum pasti lg.
Jimf...Khairi mamat tunggu kat umah dia ngan sebakul durian kampung.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by ariff908 on Fri 2 Dec - 10:00

As Salam pagi jumaat..bos x masuk ari ni cheers tp esok kena keje la plak..huhu...

laju tul kak kam kat mex hari nih...den horn pun tak dengo

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by kamalia on Fri 2 Dec - 10:13

ariff908 wrote:As Salam pagi jumaat..bos x masuk ari ni cheers tp esok kena keje la plak..huhu...

laju tul kak kam kat mex hari nih...den horn pun tak dengo

cet!! mana ada laju,
jln basah ari ni.
kat mana ko potong aku arip? tk pasan pom.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Amm on Fri 2 Dec - 10:22

kamalia wrote:cet!! mana ada laju,
jln basah ari ni.
kat mana ko potong aku arip? tk pasan pom.

Hishhhh...semua tempat citer potong JER....Ni semua mat zzr dan samsul bahari la....


Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 99: Dah Start Coti Sekolah ni..Jom Berkhatan.. (16/11/11)..

Post by Sponsored content Today at 4:25


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum