SALAM PERKENALAN

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Tue 8 Nov - 15:46

salam brader zzrian semua, saya ishi, kini menetap di U16 Bukit Subang, Shah Alam. Sebenarnya dah lama usha forum ni, tapi tak tahu nak post topic. Saya sudah lama miliki zzr250 nie, dari tahun 1999, zaman sekolah lagi. kira pegi sekolah naik zzr lee, era itu zzr memang gah le.Mula2 abah pakai, dan diwariskan kpd saya. byk laa kenangan dgn zzr nie, dari sekolah, universiti, sampai le bekerja hingga la berkahwin.

Baru2 ni saya baiki balik zzr saya ni setelah SETAHUN tidak naik. Syukur, setelah tukar bateri baru, drain minyak petrol lama dari tank.Akhirnya zzr saya kembali mengaum semula. Test drive, nasib baik ok. Ingat nak make up balik zzr nie. Byk sgt nilai sentimental hehe.

sekali lagi salam perkenalan kepada zzrian sumer.




ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kudud on Tue 8 Nov - 15:58

salam perkenalan en.ishigtr.. stkt ni yg turun temurun ni ade sorg ja(ni yg den tau la) iaitu abg den, si ALI.. kira baik lg la tu, setaun xpakai, buat skit tros bule pkai..

selamat kembali mengenang kisah2 silam..senang2 join la TTS, blh kita tuka2 pendapatan, tuka pendapat ni ngan otai2 la, bkn ngan teman sbb teman ni xde zzr..

(ade lg ke org pkai zzr? Razz)

saya kudud..selamat kenal Wink

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Tue 8 Nov - 16:29

tq en kudud, walaupun dah lama pkai jjr, tapi byk benda kena belajar ni,silap pegi bengkel, kompom kena kelar+sembellih. klu buleh DIY mmg dah buat, yg simple2 je laa.

niat mmg nak pergi TTS kt sek 13 tu, tapi masa tak mengizinkan. selalu sgt pergi seksyen 13 tu, pegi giant je ngn org rumah. klu bwk org rumah pegi TTS buleh ke Smile

ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kudud on Tue 8 Nov - 17:26

buleh ja bwk, tp kena bitau kat wife tu siap2 la, takut nnti dia busan plak sbb stkt ni sorg ja gegurl yg ade, kakSYIDAH kiter, kalo dia ade join TTS masa en bwk wife tu, okla, tp kalo xde geng tu yg jadik selenge je wife tu..

tp tu la, waktu TTS ni, agak lewat la, n tmpt da bertuka kat sek9 yer, bkn di sek13, nama restoran sama kat sek13 tu,tp tmpt lain, kat belakang konkord hotel..

(tp kalo wife tu minat kat abg.ANUAR ZAIN, blh la ckp kat dia-jom kita g tgk anuar zain secara life, sbb 'port' anuar ni pun tmpt yg sama ngan tmpt TTS kita ni..) tp kalo anuarZAIN yg betul2 xde, yg seakan-akan dia pun ade-ni uncleJIMF yg ckp la, bkn saya Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ali@kudid on Tue 8 Nov - 19:35

da tua lagi xnak mengaku Twisted Evil



hai angkel ishi! selamat berkenalan! cheers

sy ali@kudid, adik kudud yg bongsu Smile moh le join tts, boleh beramas mesra Embarassed


betul ke zzr ni ade orang pakai lagi? scratch

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Wed 9 Nov - 8:26

Dah pindah ke tempat TTS?nampak sgt kawe tak up to date. klu blkng konkord tu tau la kawe.klu ada masa, boleh kawe pegi, tapi nampak gaya tak boleh la bwk org rumah, sbb dia tak minat ANUAR ZAIN Laughing Laughing

kudud n kudid, adik beradik rupanya korang.patut la mcm ada kemistri.

angkel ishi??erkkk...dah tuo ker kawe confused Cool

ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kamalia on Wed 9 Nov - 8:46

salam perkenalan ishitgtr,
saya takde zzr tp nak juin gak grp zzrianz.
apa nak jadik, jadik lah!

cuma skang ni slow sikit go TTS
sbb anak ada kelas kumon Jumaat mlm.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Dinz on Wed 9 Nov - 10:02

kamalia wrote:salam perkenalan ishitgtr,
saya takde zzr tp nak juin gak grp zzrianz.
apa nak jadik, jadik lah!

cuma skang ni slow sikit go TTS
sbb anak ada kelas kumon Jumaat mlm.

Kelas Kumon habis jam 10.00 mln. TTS start jam 11.00 mln...Tolong tukar alasan lain:)



Saya pun tak ada zzr jugak en ishitgtr. Tapi minat gak nak join group ni . Dengar orang cerita, kat forum ni ramai yang 40 series..... tu yang nak join.. saja nak cari pengalaman dgn orang lama..

saya ni newbies lagi..Embarassed

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Wed 9 Nov - 10:55

forum ni byk yg otai2, tu yang tergerak hati nak join forum nie. sebelum ni perhati dari jauh jee..nak berforum xreti sgt, masih buta IT Wink

Tak kisah la ada zzr ke, cup cai ker, superbike ke, janji kita semua rider Very Happy


ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by mat zzr on Wed 9 Nov - 11:01

Dinz wrote:
kamalia wrote:salam perkenalan ishitgtr,
saya takde zzr tp nak juin gak grp zzrianz.
apa nak jadik, jadik lah!

cuma skang ni slow sikit go TTS
sbb anak ada kelas kumon Jumaat mlm.

Kelas Kumon habis jam 10.00 mln. TTS start jam 11.00 mln...Tolong tukar alasan lain:)



Saya pun tak ada zzr jugak en ishitgtr. Tapi minat gak nak join group ni . Dengar orang cerita, kat forum ni ramai yang 40 series..... tu yang nak join.. saja nak cari pengalaman dgn orang lama..

saya ni newbies lagi..Embarassed

Mmg lah takde ZZr kalau ko dah upgred ke ER6...apppaaariisss.

newbis 4 series adalah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Apai on Wed 9 Nov - 11:52

Salam Encik Ishigtr....saya Apai....ada org panggil Zamarul Hisham Very Happy
....saya tatau mende pasal jjr nih!...yg paling otai ttg jjr ni ialah Kudud.....sebab dia ada sebiji jjr yg tak buat jln
tapi utk R & D semata2.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kudud on Wed 9 Nov - 12:00

hampehh, den jugak yg kono..

nak jual dah la yg sebijik tu, huhah..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by jimf on Wed 9 Nov - 12:06

salam dan selamat berkenalan...
den pun mudo lai..
dulu berani2 kan hati gak pakai jjr ni...
tp x larat laa.. moto ni high menten sgt, org kayo jo yg mampu pakai..
pehtu letgo, skrg pakai expai jo.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Wed 9 Nov - 12:44

ada jjr pun xnaik sgt,buat pameran jer.cian jjrku, naik berkarat,baru2 ni jer baru naik balik.jln lurus ok laa, masuk je selekoh ckit trus cuak, badan tegak je amik selekoh.hati x kering cm muda2 dulu Cool

skrg duk naik kriss je pegi balik keje.

nak jual syg, byk kenangan, org rumah pun tak bagi jual.

ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ManCaL on Wed 9 Nov - 13:02

Salam perkenalan en. ishigtr (sh bebenor nk yebut nama kamu nih..hehe) saya mancal salah seorang geng yg dh xdak motor..uhuk3..cuma layan komuter je g keroje..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by smolixz on Wed 9 Nov - 14:21

yo ishigtr...

welcum2x... cheers

mai dtg TTS....mmg hebat2x la kat situ.... Very Happy

What a Face

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by mat zzr on Wed 9 Nov - 14:36

jimf wrote:salam dan selamat berkenalan...
den pun mudo lai..
dulu berani2 kan hati gak pakai jjr ni...
tp x larat laa.. moto ni high menten sgt, org kayo jo yg mampu pakai..
pehtu letgo, skrg pakai expai jo.... Very Happy

MMG MUDA SANGAT....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by ishigtr on Wed 9 Nov - 15:22

Mmg teringin nak pergi TTS, tapi agak segan le, hamba ni org baru, tuan hamba semua pangkat beso2 belake. ada ujian ke sebelum pi TTS What a Face

hehe..walaupun org lama tapi jiwa masih remaja (kalu sebut org tua, nnt terasa lak tongue Razz )

ishigtr

Posts : 30
Join date : 07/09/2011
Age : 33
Location : shah alam-kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by adambikers on Wed 9 Nov - 15:50

selamat berkenalan incik ishi..

nama saya adam Wink

selalu nyer moto turun temurun ni kesaktian nyer tidak dapat disangkal.. cuba tgk ali tu, moto turun temurun.. laju dan tangkas di koner

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Dinz on Wed 9 Nov - 15:58

ishigtr wrote:Mmg teringin nak pergi TTS, tapi agak segan le, hamba ni org baru, tuan hamba semua pangkat beso2 belake. ada ujian ke sebelum pi TTS What a Face

hehe..walaupun org lama tapi jiwa masih remaja (kalu sebut org tua, nnt terasa lak tongue Razz )



Ujian tak ada bang, tapi kena bawak kuaci bunga matahari barang 2-3 bungkus. Dulu dulu kitaorang kena bawak ayam golek barang sekor dua....tapi semenjak geng geng 4 series ni banyak yg berpenyakit, kita tukar menu..Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Amm on Wed 9 Nov - 16:11

As salam,welkam angkel Ishivfr eh! Ishigtr
Saya Farah Natasya....Umur 21 tahun.
Saya pun tak ada zzr jugak angkel Ishigtr, tapi minat gak nak join group ni . Dengar orang cerita, kat forum ni ramai yang 40 series..... tu yang nak join.. saja nak cari pengalaman dgn orang lama.....Saya minta oramg laki yang berpengalaman..... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by mat zzr on Wed 9 Nov - 16:38

Amm wrote:As salam,welkam angkel Ishivfr eh! Ishigtr
Saya Farah Natasya....Umur 21 tahun.
Saya pun tak ada zzr jugak angkel Ishigtr, tapi minat gak nak join group ni . Dengar orang cerita, kat forum ni ramai yang 40 series..... tu yang nak join.. saja nak cari pengalaman dgn orang lama.....Saya minta oramg laki yang berpengalaman..... Smile

tahun lepas umur 24....tahun ni 21 plak...yg mana betul..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Vistana1 on Wed 9 Nov - 16:41

Selamat Berkenalan...

Saya naik motor korner badan tegak....masuk FORUM sebab kena paksa...


Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Amm on Wed 9 Nov - 16:44

Vistana1 wrote:Selamat Berkenalan...

Saya naik motor korner badan tegak....masuk FORUM sebab kena paksa...


Tegak la yang ramai orang cari....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by kamalia on Wed 9 Nov - 16:48

sambil corner boleh tegak?
mmg otai betul uncle ni.. Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN

Post by Sponsored content Today at 11:56


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum