Salam perkenalan

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam perkenalan

Post by smolixz on Thu 13 Oct - 10:25

Apai wrote:Kalu nak ikutkan model2 KIPS lagi laju dari ZZR250....KIPS ni koyak throttle 180km/j sebelah mata JER!.....ZZR ni harap besar JER tapi tak laju!...(bukan saya ckp...Syidah yg ckp)...tapi Uncle Amm mmg suka yg 'besar' punya....hehehe Razz

abg apai mmg tau selok-belok KIPS nie....

especially bab2x nak kasi laju2x.... Very Happy Twisted Evil
dlu saya berguru gak dgn dia bab2x ni... What a Face

mesti motor en. jaypan 140km/j xde hal kan kan kan kan... Razz Razz

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Apai on Thu 13 Oct - 11:42

smolixz wrote:abg apai mmg tau selok-belok KIPS nie....

especially bab2x nak kasi laju2x.... Very Happy Twisted Evil
dlu saya berguru gak dgn dia bab2x ni... What a Face

mesti motor en. jaypan 140km/j xde hal kan kan kan kan... Razz Razz

moto 2 strokes ni sbenarnya tak susah nak set bagi laju.....tapi yg elok standard modified JER...maksudnya....korek lubang ejos dan angin...tukar mainjet yg sesuai dgn tahap korek....potong ejos...buat kon dalam...custom silencer......tukar spring clutch bagi pick-up terangkat....kalau modi bhg yg tersebut...perfomance moto lebih tahan lama dari standard open modi atau open modi....tapi ni semua mekanik aku yg buat la...aku just bayar JER! Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Thu 13 Oct - 16:49

Saya pakai stendet je....muto pon br je pakai...jb - kl....gamble takde rodtex baru ni...Tawakal je la...Geran ada dalam beg...Jb - kl manitain 100km/h.....lebey2 takut plak dengan keadaan bunyi enjen.....kejap ade bunyi burung....klok..klok..klok...

Baru nak buat sket2 tacap bagi cantik....Smile

Muto pon nak buat konvoi je....bawak anak jalan2....Bila tgk galeri otai2 ni....cam nak pakai muto besar je...tapi blom mampu lagi...mampu melihat je...

2 malam lepas sifu abg sam ade dtg kedai sepupu....minta tolong kat dia....thanks ence sam....peramah orgnya....tgk blog dia pon mantap...

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jani on Thu 13 Oct - 17:47

jaypan wrote:Saya pakai stendet je....muto pon br je pakai...jb - kl....gamble takde rodtex baru ni...Tawakal je la...Geran ada dalam beg...Jb - kl manitain 100km/h.....lebey2 takut plak dengan keadaan bunyi enjen.....kejap ade bunyi burung....klok..klok..klok...

Baru nak buat sket2 tacap bagi cantik....Smile

Muto pon nak buat konvoi je....bawak anak jalan2....Bila tgk galeri otai2 ni....cam nak pakai muto besar je...tapi blom mampu lagi...mampu melihat je...

2 malam lepas sifu abg sam ade dtg kedai sepupu....minta tolong kat dia....thanks ence sam....peramah orgnya....tgk blog dia pon mantap...

bukan burung, aku rasa tu munyik ayam belanda la...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Thu 13 Oct - 17:54

jani wrote:
jaypan wrote:Saya pakai stendet je....muto pon br je pakai...jb - kl....gamble takde rodtex baru ni...Tawakal je la...Geran ada dalam beg...Jb - kl manitain 100km/h.....lebey2 takut plak dengan keadaan bunyi enjen.....kejap ade bunyi burung....klok..klok..klok...

Baru nak buat sket2 tacap bagi cantik....Smile

Muto pon nak buat konvoi je....bawak anak jalan2....Bila tgk galeri otai2 ni....cam nak pakai muto besar je...tapi blom mampu lagi...mampu melihat je...

2 malam lepas sifu abg sam ade dtg kedai sepupu....minta tolong kat dia....thanks ence sam....peramah orgnya....tgk blog dia pon mantap...

bukan burung, aku rasa tu munyik ayam belanda la...

Lebey kurang la bang...memang nak sebut tu tadi...kekekek

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by smolixz on Fri 14 Oct - 9:36

Apai wrote:

moto 2 strokes ni sbenarnya tak susah nak set bagi laju.....tapi yg elok standard modified JER...maksudnya....korek lubang ejos dan angin...tukar mainjet yg sesuai dgn tahap korek....potong ejos...buat kon dalam...custom silencer......tukar spring clutch bagi pick-up terangkat....kalau modi bhg yg tersebut...perfomance moto lebih tahan lama dari standard open modi atau open modi....tapi ni semua mekanik aku yg buat la...aku just bayar JER! Laughing

ooo..

yg merah tu, apa maksudnye?? Very Happy
sila tunjuk ajar ye.. Wink What a Face .

cheers

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Apai on Fri 14 Oct - 14:54

smolixz wrote:
Apai wrote:

moto 2 strokes ni sbenarnya tak susah nak set bagi laju.....tapi yg elok standard modified JER...maksudnya....korek lubang ejos dan angin...tukar mainjet yg sesuai dgn tahap korek....potong ejos...buat kon dalam...custom silencer......tukar spring clutch bagi pick-up terangkat....kalau modi bhg yg tersebut...perfomance moto lebih tahan lama dari standard open modi atau open modi....tapi ni semua mekanik aku yg buat la...aku just bayar JER! Laughing

ooo..

yg merah tu, apa maksudnye?? Very Happy
sila tunjuk ajar ye.. Wink What a Face .

cheers

Lajunya mungkin tak boleh tanding yg standard open modi atau open modi (tapi bergantung berape cunnya setting...masih leh beat)...standard modified biasenya perfomance menten lebih lama sebab takde brg2 dlm enjin yg ditukar....cuma memaksimumkan kekuatan enjin dan memantapkan tahap pembakaran.......takkan pergi lebih laju dari kemampuan enjin....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by adambikers on Fri 14 Oct - 18:02

meh la turun tts incik jaypan..

saya pegi tts naik ksr jee... dieorg ok jeee... Wink

selamat berkenalan, saya adam

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Mon 17 Oct - 11:11

InysaAllah...

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Apai on Mon 17 Oct - 11:49

adambikers wrote:meh la turun tts incik jaypan..

saya pegi tts naik ksr jee... dieorg ok jeee... Wink

selamat berkenalan, saya adam

Apsal dah 3 bulan aku TTS tapi tak jumpa lagi budak yg naik KSR?.....dah tukar port ke?.... scratch

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Mon 17 Oct - 18:49

KSR tu moto kocik..ko kena tengok baik baik...memang tak nampak lah kalau KSR tu parking belakang EX5...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by adambikers on Tue 18 Oct - 0:02

tau la pakai zzr..

camni la nasib bot2 kecil.. sampai dieorg tak perasan kita ada lepak sama.. haaiisshh

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 18 Oct - 9:46

aku pakai jaguh lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 18 Oct - 10:21

ntahhh aaaaa.... aku ride gi cameron naik expai duet dgn ninja 250 lagi...
xde mende punnnnnn

(aku laaa xde mende...tp abg ninja tu dgrnya sakit gak pinggang... Razz )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Adik Kecil on Tue 18 Oct - 14:07

hi encik jaypan...disini saya paling kecik...moto takder sebab tak cukup umur lagi untuk ambik lesen..naik beskal jerlah..

selamat hari raya haji..

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 18 Oct - 14:09

potz pun tension gak...terpaksa bawak slow....nak bawak laju takut kecik ati plak...mana potz menghilang?...lama tak masuk porem...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 18 Oct - 14:59

mat zzr wrote:potz pun tension gak...terpaksa bawak slow....nak bawak laju takut kecik ati plak...mana potz menghilang?...lama tak masuk porem...

ko pun lama x masuk porem... rindu lak kat ko... Razz

p/s.. bang, nk bodek screw lagi leh?...AN punya screw cacar marba

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 18 Oct - 15:16

jimf wrote:
mat zzr wrote:potz pun tension gak...terpaksa bawak slow....nak bawak laju takut kecik ati plak...mana potz menghilang?...lama tak masuk porem...

ko pun lama x masuk porem... rindu lak kat ko... Razz

p/s.. bang, nk bodek screw lagi leh?...AN punya screw cacar marba

aku sekarang ni selalu outstation kat padang temu melaka,,,pasal tu lah tak masuk porem selalu...screw saiz apa nak....?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Amm on Tue 18 Oct - 15:48

mat mat zzr,saya farah natasya..

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 18 Oct - 16:03

mat zzr wrote:

aku sekarang ni selalu outstation kat padang temu melaka,,,pasal tu lah tak masuk porem selalu...screw saiz apa nak....?

saiz 4...utk fairing...
kalu leh nk yg allen key punya..bior sama semua...
moto x lawa, janji screw lawa pun ok Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Apai on Tue 18 Oct - 16:06

Jimf...ko kena bagitau Mat ZZR dgn lebih specific...contohnya....M4 x 15mm L Pan Head Screw With M3 Hexagonal Socket.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by kudud on Tue 18 Oct - 16:18

Apai wrote:Jimf...ko kena bagitau Mat ZZR dgn lebih specific...contohnya....M4 x 15mm L Pan Head Screw With M3 Hexagonal Socket.... Very Happy

nak yg s.steel ke@galvanised je da ckup?
saya nak wat quotation ni, lbih kurg 1set siap socket dlm 25sen la..buleh dak? Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by furqaan on Tue 18 Oct - 16:34

Amm wrote:mat mat zzr,saya farah natasya..

haii ... parah .... I love you

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 18 Oct - 16:37

Apai wrote:Jimf...ko kena bagitau Mat ZZR dgn lebih specific...contohnya....M4 x 15mm L Pan Head Screw With M3 Hexagonal Socket.... Very Happy

ko nk buat darah tinggi aku naik ke?...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 18 Oct - 16:40

jimf wrote:
mat zzr wrote:

aku sekarang ni selalu outstation kat padang temu melaka,,,pasal tu lah tak masuk porem selalu...screw saiz apa nak....?

saiz 4...utk fairing...
kalu leh nk yg allen key punya..bior sama semua...
moto x lawa, janji screw lawa pun ok Razz

aku rasa saiz 4 maknanya M6...aku tak banyak screw sekarang ni sebab zzr5 aku semua skru aku dah tukar dgn allen key SHCS Socket Head Cap Screw....nanti bila aku dah sampai KL aku carik apa yg ada belen...maklumlah aku dah tak keje kilang WDM lagi...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Sponsored content Today at 8:21


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum