Salam perkenalan

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 13:39

Assalamualaikum....

Bismillahirrahmanirrohim....

Nama ambe Azrin dan guna nick jaypan....Smile...Umo 31...Dah masuk pangkal 3 br pandai nak bermanje ngan muto....Belum pakai ZZR lagi...skrg pakai Kips lama je....mana la tau tersepak ZZR memurah dan terpikat kelak....ade rezki tak kemana...

Register forum sebab nak belajar tentang muto ni untuk model Kawasaki...cam nak buat tesis ja...heheheheh

Jangan marah2 kalau nubis cam saya bertanya banyak ya....

Wasalam......

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 11 Oct - 13:44

salam jaypan..
selamat dtg ke taman skodeng zzrianz...
sini basicnya zzr250...tp pakai moto apa pun x kisah..
asal sama minat moto..
nk belajar psl zzr250?... insyallah ni tmpt terbaek..
ramai sifu2 sini leh tolong. Tgk2 laa kat ruangan FMEA tu, byk bab teknikal kat sana..
tmpt2 lain, lebih sembang dari borak... susah nk layan org2 tua kat sini...
sib baik den mudo laii...leh geng dgn ekau...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Raziskov on Tue 11 Oct - 13:47

ohaiyo,
selamat datang ke ruang angkasa setan en.jaypan..
tak kisah pun pakai motor ape..join jer..
dulu masa muda2 mmg motor idaman kips ni..tapi masa tu tak mampu..Sad
skrg pun masih tak mampu pakai ZZR5,ZZR6,GPZ500,ER6N,ER6F,VERSYS,RABBIT,Z750,Fzi mcm angkel dalam forem ni pakai..Sad
oohh lupa...nama saya Roy...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 14:07

Uhhu...thanks....

Otai2 neh.....main muto tak kira usia...Smile....pangkat uncle dah neh ramainya...

Tadi ambe ade bg no ence berdua (jimf & Raziskov) pada sepupu orang rumah.....sebab ade sebiji ZZr kek kedai....tak ble idup...nak tau setting & marking....

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Raziskov on Tue 11 Oct - 14:14

ok2 en.jaypan,
dah ada org call tadi..
saya dah bagi no tipon Sham Fiber utk keterangan lebih lanjut sbb bab2 mengejas tepet dan valve ni..kitarang ni tukang tengok jer...Razz
so cuba tipon sifu sham tu tanya mcm mane....
kalau tk dpt nnt..cuba tanya Kudid a.k.a Ali...dia ni pomen gak..dia dah pomen motor sampai la ke lori skrg ni...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Apai on Tue 11 Oct - 14:18

Salam jaypan......

Nama saya Apai.....untung awak masuk 30 dah dpt pakai KIPS....zaman saya 30 jgn harap....kapchai je la yg mampu....ni pun baru je dpt beli ZZR250...setelah 15 tahun memendam rasa! Sad

Nak pakai ZZR500, 600 atau GPZ 500, 600RR...tunggu 10 tahun lagi la....itupun mungkin mase pencen... Rolling Eyes ...jadilah 'bermoto besar diusia lanjut'... Embarassed

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Raziskov on Tue 11 Oct - 14:20

en.jaypan,
cuba tgk sini..print ke ape yg patut..pastu bagi pada sepupu tuan yg motor yg tersadai tu..mane tau membantu..Very Happy

http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t474-macamaner-nak-adjust-tappet-sndri

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 14:20

Terima kasih banyak2 en Raziskov...(cantik misi).....huhu

Berbulan dok search internet....baru hari ni tau ada forum zzrians ni....

Carik softcopy setting pon tak jumpa2.....Alhamdulillah jumpa zzrians ni...Smile

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by smolixz on Tue 11 Oct - 14:30

konichiwa... Very Happy

welcum2x....

saya pon baru nak berkecimpungan dlm sektor motor sukan ni....

klu silap, tolong adjust kan ye... Laughing Laughing

cheers

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 15:07

Apai wrote:Salam jaypan......

Nama saya Apai.....untung awak masuk 30 dah dpt pakai KIPS....zaman saya 30 jgn harap....kapchai je la yg mampu....ni pun baru je dpt beli ZZR250...setelah 15 tahun memendam rasa! Sad

Nak pakai ZZR500, 600 atau GPZ 500, 600RR...tunggu 10 tahun lagi la....itupun mungkin mase pencen... Rolling Eyes ...jadilah 'bermoto besar diusia lanjut'... Embarassed

Muto dapat murah je bang...kalo ribu2 tak mampu gak ambe nak merasa....minat pada muto tu masih ade....Smile

CC kecik udah le....main2 besar2 tak mampu den....komitmen keluarga perlu diutamakan...minat & citerasa kendian....setting masa paling penting....

Apa2 pon terima kasih banyak.....otai2 semua ni...Smile


jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 15:08

smolixz wrote:konichiwa... Very Happy

welcum2x....

saya pon baru nak berkecimpungan dlm sektor motor sukan ni....

klu silap, tolong adjust kan ye... Laughing Laughing

cheers

Tq2...

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Amm on Tue 11 Oct - 15:25

Hai Jepang eh Jaypan...Selamat menghadirkan diri kat porem ni....
Nama saya Farah Natasya...Umur baru nak 23 tahun....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 11 Oct - 15:42

smolixz wrote:konichiwa... Very Happy

welcum2x....

saya pon baru nak berkecimpungan dlm sektor motor sukan ni....

klu silap, tolong adjust kan ye... Laughing Laughing

cheers

pegi jumpa otai apai.. nk kena adjust teppet kot... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 11 Oct - 16:32

Vanakam Mr. Jaypan.... nama saya Remy, kat sini orng panggil ah zam motor....time diorg marah kat saya, diorng panggil pakistan....time diorg sayang kat saya, diorg panggil Ghimehv. Umur ? baru mencecah doplohan....muda belia lagi.

so welkam to the club....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 11 Oct - 16:48

hi jay pan,

my name is matt zzr...i am 25 years old....i dont have zzr250...only ride jaguh 175...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Bongxz on Tue 11 Oct - 17:02

ZAM@GHIMEHV wrote:Vanakam Mr. Jaypan.... nama saya Remy, kat sini orng panggil ah zam motor....time diorg marah kat saya, diorng panggil pakistan....time diorg sayang kat saya, diorg panggil Ghimehv. Umur ? baru mencecah doplohan....muda belia lagi.

so welkam to the club....
Oit, Remy ni bukan nama Ajis dalam Gila2 remaja ka?
Ko nama lain dalam Paddayappa...........

Hai Jaypan, saya Bong, James Bong........... teret teret teretet........... bounce

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 11 Oct - 17:15

Bongxz wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:Vanakam Mr. Jaypan.... nama saya Remy, kat sini orng panggil ah zam motor....time diorg marah kat saya, diorng panggil pakistan....time diorg sayang kat saya, diorg panggil Ghimehv. Umur ? baru mencecah doplohan....muda belia lagi.

so welkam to the club....
Oit, Remy ni bukan nama Ajis dalam Gila2 remaja ka?
Ko nama lain dalam Paddayappa...........

Hai Jaypan, saya Bong, James Bong........... teret teret teretet........... bounce

Bong, ko ejen dabel O seben versi Thailand kar? BONG X SAI?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by ManCaL on Tue 11 Oct - 17:26

welcom hi jepun Jaypan saya org panggil dlm furum mancal nama sebenar mancalina umo baru nk na masuk 25 thn dpn. skg motor pun xdak lagi hanya manpu kayuh beskal je mcm adik kecil

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 17:28

Meriah korang....Smile

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 11 Oct - 17:33

jaypan wrote:Meriah korang....Smile

meriah kat sini aje jay..
tts tiap2 minggu pun meriah gak..
cuma ride aje kurang meriah, psl 3 bulan sekali je kot.. dan psl moto selalu rosak... Razz
tapi kalu ride mmg kompom dekat 30 biji...gelak tak hinggat... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by ManCaL on Tue 11 Oct - 17:37

jimf wrote:
jaypan wrote:Meriah korang....Smile

meriah kat sini aje jay..
tts tiap2 minggu pun meriah gak..
cuma ride aje kurang meriah, psl 3 bulan sekali je kot.. dan psl moto selalu rosak... Razz
tapi kalu ride mmg kompom dekat 30 biji...gelak tak hinggat... Very Happy

jom arr TTS minggu kat shah alam kalu jaypan nak tahu meriah idak..keluarga zzrianz mmg sentiasa meriah xmcm yg lain2.. sbb bole beramas mesra tau di antara otai2 kek sini..otai2 kek sini semua baik2 belaka hensom2 lagi


Last edited by ManCaL on Tue 11 Oct - 17:39; edited 2 times in total

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jaypan on Tue 11 Oct - 17:38

jimf wrote:
jaypan wrote:Meriah korang....Smile

meriah kat sini aje jay..
tts tiap2 minggu pun meriah gak..
cuma ride aje kurang meriah, psl 3 bulan sekali je kot.. dan psl moto selalu rosak... Razz
tapi kalu ride mmg kompom dekat 30 biji...gelak tak hinggat... Very Happy

Oho...semua zzr ke campur2 bila ride....sy naik cup je...tunggu ade 250 le br ble....

Thanks pd en raziskof....nanti pomen dr area freescale tolong tgkkan muto tu kot kata sepupu org rumah tadi.......

Sy pon nak ke sana gak balik keje ni...InsyaAllah...

jaypan

Posts : 19
Join date : 11/10/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by jimf on Tue 11 Oct - 17:40

jaypan wrote:

Oho...semua zzr ke campur2 bila ride....sy naik cup je...tunggu ade 250 le br ble..

tahun 2007 dulu semua naik zzr...
tapi lepas tu dah mula campur2...
tp org masih sama... gi tgk ruangan gallery...byk gambo ride situ...
sapa masuk sini, susah nk kuar... mcm lagu Hotel california... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by mat zzr on Tue 11 Oct - 19:03

jimf wrote:
jaypan wrote:

Oho...semua zzr ke campur2 bila ride....sy naik cup je...tunggu ade 250 le br ble..

tahun 2007 dulu semua naik zzr...
tapi lepas tu dah mula campur2...
tp org masih sama... gi tgk ruangan gallery...byk gambo ride situ...
sapa masuk sini, susah nk kuar... mcm lagu Hotel california... Razz

saya naik motor jaguh sajer...buleh join ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by UnoS on Tue 11 Oct - 21:10

boleh2 .. sebab mat zzr naik moto jaguh.. hencemmm mcm arnol susah-nak-eja

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post by Sponsored content Today at 10:56


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum