Next coming ride

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

ZZRianz Official Next Ride Poll - 7th/8th Jul 2012

9% 9% 
[ 1 ]
18% 18% 
[ 2 ]
73% 73% 
[ 8 ]
 
Total Votes : 11

Re: Next coming ride

Post by xxx on Thu 27 May - 0:14

mat zzr wrote:FXR150 pun power...enjin DOHC....sebelum aku pakai ZZR250 aku pakai FXR150...2 thn jugak aku bela...last sekali rosak pasal valve dah bocor...sebab aku selalu rembat 160kmj....terus aku jual RM600 kat member...dia tukar valve RM200 pakai sampai sekarang...tahan lasak FXR150...

sape x kenal ngn fxr..
power moto tu...
dah lah suzuki lagi..
DOHC lagi...
tapi tu jer lah..
klu skrg nak pakai fxr susah lah, parts mahal..
n susah nak cari..

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Tue 1 Jun - 17:19

Salam... huh, maghi le date ganu... Lame tok gi ride ni dengang kengkawang... Very Happy

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Amm on Tue 1 Jun - 20:18

gilababan wrote:Salam... huh, maghi le date ganu... Lame tok gi ride ni dengang kengkawang... Very Happy

Salam malam konkors.
Lama menghilang paman baban.Ghindu la.....
I'm not gay tapi Less..(Ngah Ajis cakap)

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by furqaan on Tue 1 Jun - 21:31

gilababan wrote:Salam... huh, maghi le date ganu... Lame tok gi ride ni dengang kengkawang... Very Happy

Bang Baban ... lama tak bergebang kat forem nie ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Wed 2 Jun - 10:45

salam....
next ride nak poi mano?

(alamak...moto selimut daa)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by mat zzr on Wed 2 Jun - 14:31

jimf wrote:salam....
next ride nak poi mano?

(alamak...moto selimut daa)

GPZ masih tak ok ke?...atau pun dah tak nak invest kat GPZ lagi...(invest kat konkor plak).

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Thu 3 Jun - 11:26

nijuan,
kasik up la ride ke Tengganu tu.
open for registration.

gaban,
kamu turun dari kelantan le.
coastal road situ nancam giler ah.

gegegeganuu kite..!!!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by qiss on Thu 3 Jun - 13:02

wuuuu ..ride to ganuu ..gewe ganuu oh Very Happy Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ni_juan82 on Thu 3 Jun - 20:11

Sori uncle kam..bile ride ke ganu ni? Kalo ujung bulan den takde..den fly ke semporna, sabah.. Tu yg den tak up2 lg ride ke ganu open for reg..sori..baru perasan ade permintaan ni td..
Sori bebanyak..hidup zzrianz..tapi kalo air asia tak nak bwak den p semporna tu nnt..den join ride ganu ni..

Sori bebanyak skali lg

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Fri 4 Jun - 18:04

Bereh.... janji keno time syantek2 la... ambo konpom tughun.... silap2 ambo tughun pegi KL sekali ride sampai ganu terus balik kelate... boleh ko? Very Happy

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Fri 4 Jun - 18:17

Kalu nok adventure/ecoride maghi tughun ikut gua musang via KB n direct ganu via setiu-Bandar permaisuri-K. Ganu... Tp ambo ghoyak awal, 8 - 10 jam KL-KB dale tange.... Kalu nok kureng ikut Hiway Pantai Timur- Cherat - K. ganu... Maso lebih kure gok, tp jale straight je la... Keto pun banyok...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Sun 6 Jun - 20:24

GB,
rasanya elok kita mengurangkan risiko.
saya cadangkan kita ikut heway terus ke cherating
pastu ikut coastal smpi ke KT.

kamu turun KL dulu la,
kasi sebat itu kerbau itam..

GB,
apa xtvt kat KT?

Nijuan,
kitorang tgu smpi ko free utk jadi organizer

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Mon 7 Jun - 21:56

Pergh.... tengokla... kalu jadi maknanya route KL-Highway Pantai Timur-Kijal-Cherating-Kemaman-Kertih-Paka-Dungun-Rantau Abang-Marang-Kuala Terengganu.... Boleh tahan gak la jauhnya... Nak diingatkan..

1) Route panjang (6 jam tak byk berenti dgn zzr250 aku dulu dr KL ke KT waktu malam, agak speeding n mencilok gak)
2) Trafik agak sibuk (byk kereta slow n masuk tetiba... tak cite lori lagi)
3) Laluan tidak boring, banyak stesen minyak, banyak kedai makan (trafik light pun byk)
4) Seeloknya kalau ramai elokla dilantik marshall2 yg berkelayakan, pecah group sekurangnya 5 rider per group + 1 marshall atau lebih...(almaklumla kalau jalan panjang ni, lgpun tarfik sibuk walaupun jalan straight jer...)

Itu la pendapat den yang tak berapa pandai ni, rasanya ramai yg tau sbb dulu ada yg ikut eastern ride kan...... Kalau ada pendapat yg tersalah harap dimaafkan... den budak baru blaja jer...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Mon 7 Jun - 21:59

xtvt mendenya kam... sini aku melanggok+busy jd bdk skola tua+sengal.... smlm fur ada msg tp aku plak ada hal... tak dan nak tpon pun... kak fur, sori la... kawe esok pun nak pekso nih... budak skola tua ke'..... huhuhuhu

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 9:53

Gban,

masa eastern ride dulu, taklalu situ. route dulu guna jln bentong - raub lipis - musang - krai - KB. balik pun guna jalan yg sama. tak lalu tengganu.

saya anggarkan pun perjalanan makan masa 6 - 7 jam.
gombak - temerloh 1 jam
temerloh - maran - gambang - cherating 2 jam

cherating - kemaman - kertih - paka - dungun - rantau abang - KT 3 jam

kalau kita bertolak pukul 7 pagi, Insya Allah kita boleh sampai dalam pukul 1pm.

kalau kita imbas balik ride ke cherating dulu, kita boleh smpi ke sana dlm pukul 3 pm dgn mengambil kira kita masuk ke bandar temerloh. lepas tu kita guna jln lama melalui maran & gambang dengan purata kelajuan 120kmj.

saya yakin zzrianz mampu melakukannya..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 9:55

saya masih menyimpan hasrat utk ke pulau2 di terengganu.
tapi memerlukan 2 mlm (3D2N)

kalau ada yg berminat, boleh la kita rancangkan dgn teliti.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by furqaan on Tue 8 Jun - 13:23

Naik moto ker jidin ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 14:24

furqaan wrote:Naik moto ker jidin ...

naik moto & motobok
klu nak naik bas pun ok gak (siyes nih)
mcm blackparekers

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Tue 8 Jun - 16:12

kamalia wrote:saya masih menyimpan hasrat utk ke pulau2 di terengganu.
tapi memerlukan 2 mlm (3D2N)

kalau ada yg berminat, boleh la kita rancangkan dgn teliti.

oncik jidin... saya cadangkan kita pegi ke pulau perhentian...tmpt menarik dan kos pun boleh dikatakan berbaloi
Cuma kita kena gerak awal laa dari kl sebab rasanya jadual bot dari marang (merang ke...ntah la) agak awal pagi.
Kena tgk gak tmpt utk simpan moto dan persiapan perang riders...

Tapi rasanya agak terlewat kalu nk pegi sana sekarang sebab musim tengkujuh nak tiba termasuk la bulan posa dan raya.
kalu nak pergi jugak utk menikmati keindahan laut dan coral, saya cadangkan kita pegi ke Pulau Paya.. sebab sana x perlu bermlm 9mmg x bole pun). cadangan itinerary seperti berikut :-

Day 1 (sabtu) - gerak pagi dari KL. Insyallah smpi tghari kat Penang. Kalu dpt chalet tepi pantai pun best. Kalu tidak cari aje budget hotel. Mlm leh ronda2 sekitar penang... padang kota, batu ferringgi dsbnya
Day 2 (Ahad) - naik bot dari terminal feri Penang ke Pulau paya. Mandi manda dan makan BBQ. Jam 4pm, naik bot pulang ke Penang.. Mlm tido di Penang...sesi mandi buih, karaoke, dangdut atau liveband. Ataupun bertadarus smpi pagi
Day 3 (Isnin) - lepas bfast, singgah beli asam dan buah2 jeruk.. Pehtu lik KL...

Ni bole kita lakukan lepas raya..maybe bulan 10 atau 11. Cuma perlu diingat, kos utk Paya trip agak mahal dlm range rm200 seorang. Tapi ia pasti merupakan satu pengalaman yg menarik. Jika dibandingkan dgn kos naik bot, penginapan, mkn adalah lebih kurang sama dgn trip ke Perhentian atau Redang.

Harap maklum...saja sibuk memberi pendapat dgn harapan ada yg sudi menyokong. Tak ada salahnya kalu sekali sekala kita "up" kan ride kita ke level exclusive...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by furqaan on Tue 8 Jun - 20:52

Teman sokong ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 22:57


kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 23:02


kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by kamalia on Tue 8 Jun - 23:09


kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Wed 9 Jun - 2:38

kamalia wrote:Gban,

masa eastern ride dulu, taklalu situ. route dulu guna jln bentong - raub lipis - musang - krai - KB. balik pun guna jalan yg sama. tak lalu tengganu.

saya anggarkan pun perjalanan makan masa 6 - 7 jam.
gombak - temerloh 1 jam
temerloh - maran - gambang - cherating 2 jam

cherating - kemaman - kertih - paka - dungun - rantau abang - KT 3 jam

kalau kita bertolak pukul 7 pagi, Insya Allah kita boleh sampai dalam pukul 1pm.

kalau kita imbas balik ride ke cherating dulu, kita boleh smpi ke sana dlm pukul 3 pm dgn mengambil kira kita masuk ke bandar temerloh. lepas tu kita guna jln lama melalui maran & gambang dengan purata kelajuan 120kmj.

saya yakin zzrianz mampu melakukannya..

Den tak kisah.... on jer kalau kelapangan... ikut la sesapa yg jd organizer....

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by gilababan on Wed 9 Jun - 2:39

kak Furq, sorila tak dapek nak jumpa.... siyes... tul tul ada hal...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Sponsored content Today at 17:36


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum