Next coming ride

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

ZZRianz Official Next Ride Poll - 7th/8th Jul 2012

9% 9% 
[ 1 ]
18% 18% 
[ 2 ]
73% 73% 
[ 8 ]
 
Total Votes : 11

Re: Next coming ride

Post by Dinz on Wed 30 May - 15:48

jimf wrote:
mid june...9-10hb jun... or 16-17hb june dah ok.. insyallah..
should be abelable...
I pollow...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Wan@Blakepare on Wed 30 May - 22:26

I follow

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ManCaL on Wed 30 May - 23:53

follow gak lah..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by faizal_bulat on Thu 31 May - 7:39

Ikut jer

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Wan@Blakepare on Thu 31 May - 7:46

Pertama kali Forum ni ada graf undi kat atas.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Dinz on Thu 31 May - 12:17

Wan@Blakepare wrote:Pertama kali Forum ni ada graf undi kat atas.

Abe wan, Malaysia sekarang dah makin maju Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ziex69 on Thu 31 May - 12:41

Dinz wrote:
Abe wan, Malaysia sekarang dah makin maju Very Happy

betol tu... org kat Malaysia dah makin maju upgred dari 650 ke 750 Razz Razz

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by mat zzr on Thu 31 May - 14:16

Kalau setakat upgred dari 650cc ke 750cc....rebore jer lah engine tu.....ini pun jimf yag ajar aku pasal rebore engine...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Thu 31 May - 14:43

mat zzr wrote:Kalau setakat upgred dari 650cc ke 750cc....rebore jer lah engine tu.....ini pun jimf yag ajar aku pasal rebore engine...

rebore tu apply utk org lain aje matzzr... cam kita ni aje..
utk pakdin tak leh... psl dia hupgred tiap2 bulan..
bulan ni rebore 250cc ke 650cc.. bulan depan rebore 650cc ke 750cc.. bulan lagi satu rebore 750cc ke 900cc..
last sekali nk rebore lagi 900cc ke 1000cc ... haaaa apa yg tinggal? mau tinggal coverset aje.. blok habis lunyai kena rebore.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ziex69 on Thu 31 May - 14:54

jadi kalo rebore dari 650 leh jadi 750? kalo 2 piston, pastu rebore leh jadi 4 piston ke? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Amm on Thu 31 May - 15:12

ziex69 wrote:jadi kalo rebore dari 650 leh jadi 750? kalo 2 piston, pastu rebore leh jadi 4 piston ke? scratch

pandai.......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Wan@Blakepare on Thu 31 May - 15:53

Amm wrote:
ziex69 wrote:jadi kalo rebore dari 650 leh jadi 750? kalo 2 piston, pastu rebore leh jadi 4 piston ke? scratch

pandai.......
Aku pun nak rebore lah jadikan 6 piston 1000cc turbo.Nanti boleh kitai POT.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Thu 31 May - 16:35

chefbob rebore 650cc ke 800cc selambarrrr aje... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 31 May - 17:20

jimf wrote:chefbob rebore 650cc ke 800cc selambarrrr aje... Very Happy

dier rebore ke reborn.... dah makin kurus plak skrg nih...kekekeke

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Thu 31 May - 17:33

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:chefbob rebore 650cc ke 800cc selambarrrr aje... Very Happy

dier rebore ke reborn.... dah makin kurus plak skrg nih...kekekeke

dia rebore sendri laaa.. hari2 korek blok tu pakai sudu... tu yg jadi kurus... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Amm on Thu 31 May - 18:20

chef,derang kutuk ko kaw kaw......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by mat zzr on Thu 31 May - 19:00

Wan@Blakepare wrote:
Amm wrote:
ziex69 wrote:jadi kalo rebore dari 650 leh jadi 750? kalo 2 piston, pastu rebore leh jadi 4 piston ke? scratch

pandai.......
Aku pun nak rebore lah jadikan 6 piston 1000cc turbo.Nanti boleh kitai POT.

aku pun nak gak rebore engine moto eli250 aku....rebore nak jadikan engine V4 1000cc...pastu boleh jual harga RM25000...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by mat zzr on Thu 31 May - 19:01

jimf wrote:
mat zzr wrote:Kalau setakat upgred dari 650cc ke 750cc....rebore jer lah engine tu.....ini pun jimf yag ajar aku pasal rebore engine...

rebore tu apply utk org lain aje matzzr... cam kita ni aje..
utk pakdin tak leh... psl dia hupgred tiap2 bulan..
bulan ni rebore 250cc ke 650cc.. bulan depan rebore 650cc ke 750cc.. bulan lagi satu rebore 750cc ke 900cc..
last sekali nk rebore lagi 900cc ke 1000cc ... haaaa apa yg tinggal? mau tinggal coverset aje.. blok habis lunyai kena rebore.... Razz

org kayo memey lah cam tu....aku nak upgred kabel trotel pun pikir 2 kali...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Mon 4 Jun - 11:47

Kasi update Ride yg abelabel.... nk join ke tak nk?

1. Retro Santai di Kuala Kangsar - 16/17hb June 2012
2. Cadangan ZZRianz Ride Taman Negara - 7/8hb Julai 2012
3. Ride Amal ZZRianz ke Rumah Anak Yatim Ipoh - 28 Julai 2012

Kira byk jugak ride tu.. Taman Negara tu ada sebulan lagi tp ride surbey lum jalan lagi ni... mmm ada cadangan?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 4 Jun - 14:17

jimf wrote:Kasi update Ride yg abelabel.... nk join ke tak nk?

1. Retro Santai di Kuala Kangsar - 16/17hb June 2012
2. Cadangan ZZRianz Ride Taman Negara - 7/8hb Julai 2012
3. Ride Amal ZZRianz ke Rumah Anak Yatim Ipoh - 28 Julai 2012

Kira byk jugak ride tu.. Taman Negara tu ada sebulan lagi tp ride surbey lum jalan lagi ni... mmm ada cadangan?

hmm... klu ado WWV... takyah ride serbey la... trus on jer ride taman negaro tu....hikhikhikhik

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by ziex69 on Mon 4 Jun - 14:51

mat zzr wrote:
aku pun nak gak rebore engine moto eli250 aku....rebore nak jadikan engine V4 1000cc...pastu boleh jual harga RM25000...

Dah wat ke?, upla gambor...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jimf on Mon 4 Jun - 14:53

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:Kasi update Ride yg abelabel.... nk join ke tak nk?

1. Retro Santai di Kuala Kangsar - 16/17hb June 2012
2. Cadangan ZZRianz Ride Taman Negara - 7/8hb Julai 2012
3. Ride Amal ZZRianz ke Rumah Anak Yatim Ipoh - 28 Julai 2012

Kira byk jugak ride tu.. Taman Negara tu ada sebulan lagi tp ride surbey lum jalan lagi ni... mmm ada cadangan?

hmm... klu ado WWV... takyah ride serbey la... trus on jer ride taman negaro tu....hikhikhikhik

hahaha...ada yg kena baling spark plug ni kang.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by faizal_bulat on Mon 4 Jun - 15:37

ride tmn negara tu harusi di ikuti...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by jani on Mon 4 Jun - 17:59

faizal_bulat wrote:ride tmn negara tu harusi di ikuti...

dah ada WWV ke?...teman dengo ini ride utk plat WWV dan seangkatan ngannya JER...hehe...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by faizal_bulat on Mon 4 Jun - 19:25

aku pkai WEK jer... sbb xle potong FZi ma... Very Happy

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Next coming ride

Post by Sponsored content Today at 17:36


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum