North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Page 3 of 18 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Tue 27 Sep - 21:58

Amm wrote:Lepas kul 7 malam bagi Mat ZZR srang je kat porem ...I like....He..he...
Mat ZZR join ride tu yang teman gigil ni...nak polo ke tak,polo ke tak, polo ke tak...

office hour buzy skit lah....

join jer lah ride ni...boleh kita race lagi dgn tebuan....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ShamZX11 on Wed 28 Sep - 10:36

mat zzr wrote:
jimf wrote:kudid, alif... tolong kasi kompomasi... nk up nama ni...
matzzr... ko xnk ride dongan den ko? (rela dikitai bertalu2)

insyallah aku join...aku nak kena tukar rantai dgn spoket dulu...up nama aku....lama tak ride dgn warga emas ni...

Aku tukar rantai dgn sprocket Er6 Rm280, itu pun rantai 520 dgn sprocket olangcina. Dulu ZZR1100 satu set Rm580, rantai 530 dgn sprocket original.

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 10:48

ali@kudid wrote:bang long jimf, nanti dulu, jangan up name lagi, cuti belum diluluskan lagi,hahaha.. tp niat dihati memey nk join...

salam... xpo den up dgn notakaki tunggu cuti approve...
(kira niat leh mancing set tupaiooo yg lain)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 10:51

mat zzr wrote:
jimf...walaupun aku tak paham apa ko tulis ni...aku tetap polo...

alhamdulillah...tak paham pun at least ekau baco.. takdo laa skip..

nti den up namo ekau.. kito lepak2 ket belakng.. pehtu ekau perahhh laa kitai eden... I rela U

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 10:54

Amm wrote:Lepas kul 7 malam bagi Mat ZZR srang je kat porem ...I like....He..he...
Mat ZZR join ride tu yang teman gigil ni...nak polo ke tak,polo ke tak, polo ke tak...

amm... jom laaaaa...
ko kan sweeper terhebat... wajib pegi tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Wed 28 Sep - 11:16

mana sek2 tupaio ni?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 11:17

ShamZX11 wrote:Aku tukar rantai dgn sprocket Er6 Rm280, itu pun rantai 520 dgn sprocket olangcina. Dulu ZZR1100 satu set Rm580, rantai 530 dgn sprocket original.

mak aiii...den baru check.. ninja den pun pakai rantai 530... No


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ShamZX11 on Wed 28 Sep - 11:30

Moto power jer pakai rantai 530. Tahniah la sapa2 yg moto pakai rantai 530. Power tuuu... Mat ZZR msj aku mlm tadi... Rabak lagiii... Rantai 530 terbaik, barang baik memang la mahal...

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Wed 28 Sep - 11:44

jimf wrote:
ShamZX11 wrote:Aku tukar rantai dgn sprocket Er6 Rm280, itu pun rantai 520 dgn sprocket olangcina. Dulu ZZR1100 satu set Rm580, rantai 530 dgn sprocket original.

mak aiii...den baru check.. ninja den pun pakai rantai 530... No


PADAN MUKA...AKU DAH CAKAP....

pak din cakap rantai DID 530 herga RM300 NKS trading

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 11:49

hahaha hampeh... PADAN MUKO EKAU gak...
takpo laaa.. rm300 kalu ada, kira still ok...
mmm...sekali sprocket ke tu?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ShamZX11 on Wed 28 Sep - 11:54

Harga rantai jer la.

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Wed 28 Sep - 11:55

jimf wrote:hahaha hampeh... PADAN MUKO EKAU gak...
takpo laaa.. rm300 kalu ada, kira still ok...
mmm...sekali sprocket ke tu?

Padan muko samo samo...

ada rantai lagi murah...o ring jugak...brand Juntai..dan Brand RK..cuma RM200 saja...
harga tak termasuk sporket...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by alif283 on Wed 28 Sep - 12:08

Insyallah join...jika tiada aral melintang

nak ripit dengan abg doll.. Surprised

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Sep - 12:10

tu la.. sapa suruh pakai motor CC besor bebenor.... tgk den ni ha...cuma daya pakai FZi150 jer, tapi jimat duet rantai, sbb dia pakai belting..kekekeke

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 12:18

takpo laaa...den rhaso lum masa utk tukar lai..
hari tu (beberapa bulan lepas... Razz ) den nengok mcm ok lai..
duit tongah ngalir repair enjin dulu.. lg pun kalu kuar kono "lari dalam" lagi.. Very Happy

den dah update route baru kat page 1.. actually route terbalik dari perancangan awal laa hehehe...

aliff.... namo upppppp

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Amm on Wed 28 Sep - 12:25

jimf wrote:amm... jom laaaaa...
ko kan sweeper terhebat... wajib pegi tu...

InsyaAllah,kalau tak ada aral menegak,cadang nak join...WTU masih belum jejak Kelantan,Siam,Betnam dan Kemboja je lagi... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 12:30

Amm wrote:
jimf wrote:amm... jom laaaaa...
ko kan sweeper terhebat... wajib pegi tu...

InsyaAllah,kalau tak ada aral menegak,cadang nak join...WTU masih belum jejak Kelantan,Siam,Betnam dan Kemboja je lagi... Smile

syabas bang... rider yg berwisi ni...
kemboja tu.... pergggggghhhhh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Amm on Wed 28 Sep - 12:45

Ha..ha.....Kemboja???betnam????..Ishhhh..berangan je la..... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Wed 28 Sep - 12:56

jxmo singgah tasik raban ke mkn ikan bakor?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 13:04

faizal_bulat wrote:jxmo singgah tasik raban ke mkn ikan bakor?

kalu ikut pengalaman ride sebelum2 ni, elok laaa xde singgah mana2...
sebab...mmm tanya abg ko zam..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Sep - 13:28

jimf wrote:
faizal_bulat wrote:jxmo singgah tasik raban ke mkn ikan bakor?

kalu ikut pengalaman ride sebelum2 ni, elok laaa xde singgah mana2...
sebab...mmm tanya abg ko zam..

ini pertanyaan ko perli nih ? scratch apsal lak tanya aku, takya la tok wan....isk..isk..isk..

takpala... Jimf tadi aku nampak ada org tengah korek koil expaii ko yg baru tukar minggu lepaih.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Wed 28 Sep - 13:30

ZAM@GHIMEHV wrote:

ini pertanyaan ko perli nih ? scratch apsal lak tanya aku, takya la tok wan....isk..isk..isk..

takpala... Jimf tadi aku nampak ada org tengah korek koil expaii ko yg baru tukar minggu lepaih.....

eden ikhlas tanyo, tak baik prasangka buruk tau...

yo ko? ehhh samo laaa...den pun nmpk ado bebudak tu main tarik2 cacing ket tayar belakang ekau tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 28 Sep - 14:02

Jimf... apsal nama kak wawa, kamalia, ammiya, jeprika, Arippah, adamiya, Cik Lenny takde dlm rider list tu..... tak best aarr klu takde ladies biker...susah la nak beramas mesra nanti...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Adik Kecil on Wed 28 Sep - 15:31

kat kedai ann rawang ada rantai 530(gold lagi) 2nd hand baru pakai 2 bulan free.....pegi la ambik

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Wed 28 Sep - 15:36

Adik Kecil wrote:kat kedai ann rawang ada rantai 530(gold lagi) 2nd hand baru pakai 2 bulan free.....pegi la ambik

2 Bulan campur setahun terbengkalai ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Sponsored content Today at 4:22


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 18 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum