North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Page 5 of 18 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Fri 30 Sep - 1:33

awestol wrote:
faizal_bulat wrote:
awestol wrote:as-salam
ambo ada tanya kawan yang pakai zx2,dia kata WAJIB kena isi minyak kat atas(ada 2 stesen minyak petronas dan shell) simpang 4 lampu isyarat sebelum kita mula naik untuk ke cameron.kalu tak isi jawabnya ada sapa-sapa yang kena kejang kaki tolak motor sampai gua musang.kalu isi kat simpang pulai dari selatan atau sg perak dari utara meme tak sampai gua musang......
kalu salah tolong betulkan....

kalu dr simpang 3 brinchang ke g.musang adalah dlm 90KM up n down hill.. mmg kena masuk brinchang juga nmpaknye.. ada shell dan petronas untuk refill...

as-salam
simpang 4 yang ambo maksudkan tu kat simpang pulai.atas sikit selepas selepas simpang 4 tu ada petronas belah kiri dan shell belah kanan.lepas isi minyak kena pusing balik ke simpang 4 tu untuk ke cameron......nama kat situ saya kurang arif sangat,mungkin jimf lebih tahu......jarak dari simpang pulai ke kg raja lebih kurang 90km(kalau salah tlg betulkan)dan dari kg raja ke gua musang lebih kurang 90km(faizal bulat tulis)...jumlah semua 180km...rasanya lepas untuk tangki yang 17-18 liter minyak.....kalu kurang dari tu sendiri mau ingat.boleh tergeliat kepala lutut woiiiiii.......
salam

yolo doh tu..

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by kamalia on Fri 30 Sep - 9:06

kan sedang elok smpi kemeren tu pagi.

breakfast tu postpone dr spg pulai bwk ke kemeren. at least dpt la menikmati suasana pagi di kemeren. kat spg pulai tu sholat subuh je, tayah bekfes (mcm kat temerloh dulu - tp ramai gak yg bedal mee sup). kedai makan kat brinchang tu opposite je ngan shell.

tuan pengelola, Insya Allah eden tak dpt juin ride kali ni Sad

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Fri 30 Sep - 9:41

mat zzr wrote:
0530hrs : ETA RNR Simpang Pulai - refill, suboh prayers, rest & bfast
0700hrs : Depart to Cameron (78km)
0800hrs : ETA Cameron - refill & rest
0830hrs : Depart to Gua Musang (118km)

jimf...

kat area mana nak refill..?..setahu aku kalau naik dari simpang pulai...next petronas ialah di Brinchang...setahu aku kita terus aje bila sampai simpang 3...terus pegi gua musang...kanan ke brinchang..

mmm ntah...aku pun tak tau..hahaha...
rasanya ada petronas kat atas tu... ke aku silap tgk..
anyway, cam kata kamal tu betul (walaupun dia tak pegi)... elok laa plan bfast kat cameron.
Lagipun RNR Simpang Pulai tu kedai aje kedai makan... mkn alas perut je laa dulu..
then melantak kat Cameron.. dn isi minyak..
tak leh nk terus ke gua musang... dah meleper naik cameron 90km...pehtu nk terus lagi 98km ke gua musang?? x sanggup bang...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 10:58

jimf wrote:
mat zzr wrote:
0530hrs : ETA RNR Simpang Pulai - refill, suboh prayers, rest & bfast
0700hrs : Depart to Cameron (78km)
0800hrs : ETA Cameron - refill & rest
0830hrs : Depart to Gua Musang (118km)

jimf...

kat area mana nak refill..?..setahu aku kalau naik dari simpang pulai...next petronas ialah di Brinchang...setahu aku kita terus aje bila sampai simpang 3...terus pegi gua musang...kanan ke brinchang..

mmm ntah...aku pun tak tau..hahaha...
rasanya ada petronas kat atas tu... ke aku silap tgk..
anyway, cam kata kamal tu betul (walaupun dia tak pegi)... elok laa plan bfast kat cameron.
Lagipun RNR Simpang Pulai tu kedai aje kedai makan... mkn alas perut je laa dulu..
then melantak kat Cameron.. dn isi minyak..
tak leh nk terus ke gua musang... dah meleper naik cameron 90km...pehtu nk terus lagi 98km ke gua musang?? x sanggup bang...

KO TAK TAU?...aku pun tak tau jugak...huahuahuahua....kalau terpaksa isi petrol kat petronas brinchang..kita naik je lah brinchang tu...sebab kalau last isi petrol kat petronas simpang pulai...dan terus hala ke gua musang (180 km)...kompom aku tolak moto...sapa nak join?...bukan ko tak tau...moto 4 dapo ni pelahap petrol..hirup mcm kencing babi...mcm kita dari karak ke klawang dulu...menggelabah cari petronas...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by kamalia on Fri 30 Sep - 11:07

alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Fri 30 Sep - 11:10

kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk


faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 11:30

kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

ok tu...on the kat area tasik banding...boleh caik gajah plak sebab gajah ada melintas kat situ...tapi tak tau lah kalau muat anu gajah nak masuk dalam tank...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by kamalia on Fri 30 Sep - 11:46

mat zzr wrote:
kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

ok tu...on the kat area tasik banding...boleh caik gajah plak sebab gajah ada melintas kat situ...tapi tak tau lah kalau muat anu gajah nak masuk dalam tank...

sedangkan anu bongx pun boleh masuk, takkan anu gajah tak boleh..bongx kencing atas moto dlm hujan masa balik kemeren

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Adik Kecil on Fri 30 Sep - 12:03

kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

babi tu malu bukan sebab nampak konek dia...dia malau sebab dia babi..

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ManCaL on Fri 30 Sep - 13:01

Adik Kecil wrote:
kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

babi tu malu bukan sebab nampak konek dia...dia malau sebab dia babi..

ishhh..ishhh malu..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Fri 30 Sep - 14:23

mat zzr wrote:
KO TAK TAU?...aku pun tak tau jugak...huahuahuahua....kalau terpaksa isi petrol kat petronas brinchang..kita naik je lah brinchang tu...sebab kalau last isi petrol kat petronas simpang pulai...dan terus hala ke gua musang (180 km)...kompom aku tolak moto...sapa nak join?...bukan ko tak tau...moto 4 dapo ni pelahap petrol..hirup mcm kencing babi...mcm kita dari karak ke klawang dulu...menggelabah cari petronas...

kalu aku bawa AN kompom kena isi jugak bang..
hari tu pegi Desaru, isi kat seremban, kat jasin dah habis ... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Amm on Fri 30 Sep - 15:01

jimf wrote:kalu aku bawa AN kompom kena isi jugak bang..
hari tu pegi Desaru, isi kat seremban, kat jasin dah habis ... Razz

Kuat minum la AN ko JimF,camna pose lepas,larat ke AN pose.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Fri 30 Sep - 15:36

bila lalu kawasan lojing - post brooke ke gua musang jalan nye sgt luas, tapi pasir dan minyak tumpah merata tempat.. ada dua tiga spot yg tanah runtuh .. line telephone x berapa nk ada.. cuma hati2 je la.. perkasakan jentera anda...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Fri 30 Sep - 15:42

Amm wrote:
jimf wrote:kalu aku bawa AN kompom kena isi jugak bang..
hari tu pegi Desaru, isi kat seremban, kat jasin dah habis ... Razz

Kuat minum la AN ko JimF,camna pose lepas,larat ke AN pose.... Smile

bulan pose? ...mmm pose smpi skrg x buka2 lagi... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by faizal_bulat on Fri 30 Sep - 16:14

xmo buat tiset ke?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ManCaL on Fri 30 Sep - 16:20

faizal_bulat wrote:xmo buat tiset ke?

aku x up dh aritu tok wan kata ok tapi yg lain2 sonyop jo..xtahu tang mana silapnye

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by jimf on Fri 30 Sep - 16:24

ManCAL wrote:
faizal_bulat wrote:xmo buat tiset ke?

aku x up dh aritu tok wan kata ok tapi yg lain2 sonyop jo..xtahu tang mana silapnye

silap tang quantity yg poi bang..
kalu 10 org yg poi.. buek tshort mau rm50 sorang... ahahaha...
baek den cop sendri ajo... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Amm on Fri 30 Sep - 17:09

Pakai pagoda je la... Smile Eh..Cam aku join je...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by ZAM@GHIMEHV on Fri 30 Sep - 17:21

mat zzr wrote:
kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

ok tu...on the kat area tasik banding...boleh caik gajah plak sebab gajah ada melintas kat situ...tapi tak tau lah kalau muat anu gajah nak masuk dalam tank...

mulut celupar nih... karang betul-betul sang belalai tu keluar, ada yg kencing berdiri nih.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by tok wan on Fri 30 Sep - 17:26

jimf wrote:
ManCAL wrote:
faizal_bulat wrote:xmo buat tiset ke?

aku x up dh aritu tok wan kata ok tapi yg lain2 sonyop jo..xtahu tang mana silapnye

silap tang quantity yg poi bang..
kalu 10 org yg poi.. buek tshort mau rm50 sorang... ahahaha...
baek den cop sendri ajo... Razz
x dok la smp 50 hinggit...klu ckit pun kawe raso bule dale 80 25 rial...nati kawe tanyo azmi tshirt...
design sapo pandai buat??? kawe dok reti..

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 20:04

jimf wrote:
mat zzr wrote:
KO TAK TAU?...aku pun tak tau jugak...huahuahuahua....kalau terpaksa isi petrol kat petronas brinchang..kita naik je lah brinchang tu...sebab kalau last isi petrol kat petronas simpang pulai...dan terus hala ke gua musang (180 km)...kompom aku tolak moto...sapa nak join?...bukan ko tak tau...moto 4 dapo ni pelahap petrol..hirup mcm kencing babi...mcm kita dari karak ke klawang dulu...menggelabah cari petronas...

kalu aku bawa AN kompom kena isi jugak bang..
hari tu pegi Desaru, isi kat seremban, kat jasin dah habis ... Razz

dah rembat sampai 340kmj mestilah habis petrol cepat.....try bawak 40 kmj...mesti buleh sampai JB.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 20:06

ZAM@GHIMEHV wrote:
mat zzr wrote:
kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

ok tu...on the way kat area tasik banding...boleh carik gajah plak sebab gajah ada melintas kat situ...tapi tak tau lah kalau muat anu gajah nak masuk dalam tank...

mulut celupar nih... karang betul-betul sang belalai tu keluar, ada yg kencing berdiri nih.....

wah...tak tau plak aku gajah pandai kencing sambil berdiri...mcm sarkis laaaaa.....thanks for the info...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 20:13

kamalia wrote:
mat zzr wrote:
kamalia wrote:alternatively, kita boleh cari babi ondaway ke gua musang tu. soh dia kencing dlm tank.Razz kesian dia, malu dia nak kencing sbb ko tgk

ok tu...on the kat area tasik banding...boleh caik gajah plak sebab gajah ada melintas kat situ...tapi tak tau lah kalau muat anu gajah nak masuk dalam tank...

sedangkan anu bongx pun boleh masuk, takkan anu gajah tak boleh..bongx kencing atas moto dlm hujan masa balik kemeren

kencheng masuk dalam tangki ke?...topspeed ada tambah ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by mat zzr on Fri 30 Sep - 20:14

Amm wrote:Pakai pagoda je la... Smile Eh..Cam aku join je...

jom arr join..sparing partner...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Amm on Fri 30 Sep - 22:08

Sori la MAT ZZR, aku bukan GAY tau....Eeeii geli... Razz

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: North - East Coast Ride (Eastern Ride V3) - sambungan

Post by Sponsored content Today at 18:13


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 18 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum