Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by faizal_bulat on Mon 26 Sep - 20:59

tok wan wrote:
Admin wrote:PERHATIAN,
MINTA JASA BAIK TUAN2 SEKELIAN AGAR DAPAT MENUKAR AVATAR2 YG KETERLAKUAN PENDEDAHANNYA DARI SEGI PANDANGAN MATA,JIWA DAN RAGA SEORANG LELAKI TULEN.
KERJASAMA DARI PIHAK TUAN AKAN MEMUDAHKAN RAKAN2 LAIN MEMBUKA FORUM INI SAMA ADA DI OFFICE MAHUPUN DIRUMAH BERSAMA KELUARGA TERCINTA.

HARAP DAPAT BERI KERJASAMA...

ARIGATO
BUMP.... KOK2 ADO YG BUAT2 X NAPOK....

NAPOK DOH....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by qiss on Tue 27 Sep - 2:02

hi, erm abg abg smua ada tomo nk jual tak? Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by faizal_bulat on Tue 27 Sep - 2:58

qiss, PM me best price.. hehehe

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by kudud on Tue 27 Sep - 9:49

lai2, da buleh order...

[You must be registered and logged in to see this link.]

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by Dinz on Tue 27 Sep - 10:23

kudud wrote:lai2, da buleh order...

[url=http://www.mudah.my/Ktm+duke+200-11647602.htm
[You must be registered and logged in to see this link.]

Patut la semalam bincang dgn aku cara cara nak beli tanah..... dah ada side income rupanya....



Ah Zam motor kena kerja keras sikit nampaknya Very Happy

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ManCaL on Tue 27 Sep - 10:35

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[You must be registered and logged in to see this link.]

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by Dinz on Tue 27 Sep - 11:03

ManCAL wrote:Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[url=http://www.mudah.my/Yamaha+xj6-11552562.htm
[You must be registered and logged in to see this link.]



Ah Zam motor ada pakai motor ni. Tapi bukan dia punya. Orang lain punya..

Tunggu dia bagi ulasan..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jimf on Tue 27 Sep - 11:20

ManCAL wrote:Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[You must be registered and logged in to see this link.]

salam Man...
susah nk cakap, susah nk review tu man.. kena lak ramai yg x pakai Yamaha ni. Pengalaman aku pakai Yamaha cuma RX-S, tp mmg best laa masa tu. XJ-6 ni... kalu ikut keturunan dia dari diversion xj6 lama, mmg antara moto yg tahan lasak jugak. More to touring dan antara yg best seller. Tapi tu semua kat luar negara..as you know kat mesia ni, Kawasaki laa yg paling senang dpt sparepart kan..
Dari segi enjin, ni 4 dapo, 4 piston..feel tentu lain... moto ni baru sgt, so kena harap review dari website aje laaa... hehe

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by Bongxz on Tue 27 Sep - 11:51

ManCAL wrote:Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Ulasan den,
Gambar motor tu macam kat sebelah rumah Ajis je..............
Ajis, sila komen.........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jipjo71 on Tue 27 Sep - 11:54

Admin wrote:PERHATIAN,
MINTA JASA BAIK TUAN2 SEKELIAN AGAR DAPAT MENUKAR AVATAR2 YG KETERLAKUAN PENDEDAHANNYA DARI SEGI PANDANGAN MATA,JIWA DAN RAGA SEORANG LELAKI TULEN.
KERJASAMA DARI PIHAK TUAN AKAN MEMUDAHKAN RAKAN2 LAIN MEMBUKA FORUM INI SAMA ADA DI OFFICE MAHUPUN DIRUMAH BERSAMA KELUARGA TERCINTA.

HARAP DAPAT BERI KERJASAMA...

ARIGATO
asalammualaikum...inyaallah saya dah berubah....

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ManCaL on Tue 27 Sep - 11:55

jimf wrote:
ManCAL wrote:Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[You must be registered and logged in to see this link.]

salam Man...
susah nk cakap, susah nk review tu man.. kena lak ramai yg x pakai Yamaha ni. Pengalaman aku pakai Yamaha cuma RX-S, tp mmg best laa masa tu. XJ-6 ni... kalu ikut keturunan dia dari diversion xj6 lama, mmg antara moto yg tahan lasak jugak. More to touring dan antara yg best seller. Tapi tu semua kat luar negara..as you know kat mesia ni, Kawasaki laa yg paling senang dpt sparepart kan..
Dari segi enjin, ni 4 dapo, 4 piston..feel tentu lain... moto ni baru sgt, so kena harap review dari website aje laaa... hehe

oo..iyeke..tu la pasal yg buat aku tertarik sbb 4-inline harga lak bole dikata dlm kemanpuan jgk la..tu yg mintak pendapat abg2,uncel2 semua Razz . Sbb xnak menyesal dikemut dikemudian hari Very Happy beria je aku ni mcm nk beli pun.

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jefnoka1 on Tue 27 Sep - 11:57

boli la satu pehtu review utk kenkwn Razz

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by Apai on Tue 27 Sep - 12:09

Salam....Man...XJ6 yg ko tgk tu sama lamanya ngan ZZR nih!...susah nak komen sebab moto tu mmg jrg nampak...kalau XJ6 yg baru ...hmmm...ok tapi rega lak tinggi...entahlah mancal...tepuk dahi ..tgk poket sendirik.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by faizal_bulat on Tue 27 Sep - 12:25

xj6 600 cc..moto tu tinggi sikit la.. kena pakai ksut tumit tinggi sikit la... Very Happy

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jimf on Tue 27 Sep - 12:28

ManCAL wrote:
oo..iyeke..tu la pasal yg buat aku tertarik sbb 4-inline harga lak bole dikata dlm kemanpuan jgk la..tu yg mintak pendapat abg2,uncel2 semua Razz . Sbb xnak menyesal dikemut dikemudian hari Very Happy beria je aku ni mcm nk beli pun.

hehe...Man.. td citer moto baru.. ni baru den citer real..
namo yg paling sinonen utk moto ni ialah diversion...
quite rare jugak, tp dah jmpa 2 ke 3 kali.. dan bongz pun pernah kejar nk beli beberapa kali..
ghimeh pun dah berapi suruh den ambik...
nk menten moto ni, ekau kono ikut den register dgn geng oldskol laa... psl ket grop tu ado sorang pakai..
x salah den dio beli dari owner ket JB dulu (beberapa kali masuk mudah)..
den pun pernah terlintas nk beli jugak.. especially nengok enjin 4 dapo tu...
tapi akhir den cancel... pasal bilo compare dongan DK den, mmm tak byk beza...as below
but this is my personal view.. kalu ekau nk ambik, ok gak..leh den pinjam... Very Happy

[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 27 Sep - 13:50

ala... takyah nak pikir-2 panjang la mancal... trus sambar jer Zypher 1100....kompom puashati... klu bole masa ko beli tu, ko amik skali pakej sewa lori...takpun register dgn AAM - towing service... pegi mana-mana pun senang hati jerk... wasalam..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jefnoka1 on Tue 27 Sep - 13:53

ZAM@GHIMEHV wrote:ala... takyah nak pikir-2 panjang la mancal... trus sambar jer Zypher 1100....kompom puashati... klu bole masa ko beli tu, ko amik skali pakej sewa lori...takpun register dgn AAM - towing service... pegi mana-mana pun senang hati jerk... wasalam..
saranan melalui pengalaman Razz Razz

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by CABIBOS on Tue 27 Sep - 13:59

ZAM@GHIMEHV wrote:ala... takyah nak pikir-2 panjang la mancal... trus sambar jer Zypher 1100....kompom puashati... klu bole masa ko beli tu, ko amik skali pakej sewa lori...takpun register dgn AAM - towing service... pegi mana-mana pun senang hati jerk... wasalam..

ZX2 pun tak larat nak maintain nak sambar pulak Zypher 1100 Razz

CABIBOS

Posts : 11
Join date : 09/04/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ManCaL on Tue 27 Sep - 14:01

jefnoka1 wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:ala... takyah nak pikir-2 panjang la mancal... trus sambar jer Zypher 1100....kompom puashati... klu bole masa ko beli tu, ko amik skali pakej sewa lori...takpun register dgn AAM - towing service... pegi mana-mana pun senang hati jerk... wasalam..
saranan melalui pengalaman Razz Razz

satu cadangan yg bagus tu..x penah org buat lagi tuh

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 27 Sep - 14:04

CABIBOS wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:ala... takyah nak pikir-2 panjang la mancal... trus sambar jer Zypher 1100....kompom puashati... klu bole masa ko beli tu, ko amik skali pakej sewa lori...takpun register dgn AAM - towing service... pegi mana-mana pun senang hati jerk... wasalam..

ZX2 pun tak larat nak maintain nak sambar pulak Zypher 1100 Razz

zypher 11 takyah nak menten, jln kepit-kepit, dapat running condition trus lenjan...apa nak jadi lepas tu belakang bounce kira...kekekeke

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ManCaL on Tue 27 Sep - 14:04

faizal_bulat wrote:xj6 600 cc..moto tu tinggi sikit la.. kena pakai ksut tumit tinggi sikit la... Very Happy

Arip,ajis, dan seangkatan dgn nye faisal bulat kutuk korang.. Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by jimf on Tue 27 Sep - 14:05

angkat laaa zzr apai.. tiap2 minggu leh gi tts...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by kamalia on Tue 27 Sep - 14:06

ManCAL wrote:
jimf wrote:
ManCAL wrote:Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.

nak tanya pendapat korang jenis ni ok ke dari segi spere spart dia, dan top speed n lain2. Termasuk la rega.Saje nk tahu JER xde apa2 pun maksud yg tersirat dan tersurat di sebalik pertanyaan berikut.

[You must be registered and logged in to see this link.]

salam Man...
susah nk cakap, susah nk review tu man.. kena lak ramai yg x pakai Yamaha ni. Pengalaman aku pakai Yamaha cuma RX-S, tp mmg best laa masa tu. XJ-6 ni... kalu ikut keturunan dia dari diversion xj6 lama, mmg antara moto yg tahan lasak jugak. More to touring dan antara yg best seller. Tapi tu semua kat luar negara..as you know kat mesia ni, Kawasaki laa yg paling senang dpt sparepart kan..
Dari segi enjin, ni 4 dapo, 4 piston..feel tentu lain... moto ni baru sgt, so kena harap review dari website aje laaa... hehe

oo..iyeke..tu la pasal yg buat aku tertarik sbb 4-inline harga lak bole dikata dlm kemanpuan jgk la..tu yg mintak pendapat abg2,uncel2 semua Razz . Sbb xnak menyesal dikemut dikemudian hari Very Happy beria je aku ni mcm nk beli pun.



ni XJ6 diversion ni..



for your info, ada jiran aku pernah pakai XJR400.

aku ingatkan dia pakai AP student, rupanya dia beli kat Chear Puchong.

year 20++. dia jual semula RM24k



maksudnya, kalau nak XJ / XJR yg muda2 sikit,

cuba2 survey kat kedai2, tapi 400 dan agak rare species ni.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ManCaL on Tue 27 Sep - 14:06

jimf wrote:angkat laaa zzr apai.. tiap2 minggu leh gi tts...

Apai PM me best price Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by ZAM@GHIMEHV on Tue 27 Sep - 14:12

ManCAL wrote:
jimf wrote:angkat laaa zzr apai.. tiap2 minggu leh gi tts...

Apai dah jadi PM, bestnyer Razz

Tahniah Apai... dah jadi PM ko rupanyer..... negara mana, Negara pasir Bedegung kar?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 94 - Minggu terakhir utk Raya, mula utk ride semula hehe (26/09/11)

Post by Sponsored content Today at 9:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum