Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by nawza on Thu 25 Aug - 8:30

Amm wrote:Assalamualaikum & selamat pagi pakcik ZZrianz sekelian......
I like...

apo yg ko like ...kak amm woooooiii..>! mike blik...pd rengassss...keee...
Laughing

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by kamalia on Thu 25 Aug - 8:41

like!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by tok wan on Thu 25 Aug - 9:06

bump....

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by kamalia on Thu 25 Aug - 9:34

spem!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by mat zzr on Thu 25 Aug - 10:42

nawza wrote:
Raziskov wrote:ohaiyo,
sibuk boto tok sidang sojak jadi presiden melaka bikers ni..
sian kat bang mat..terkulat2 sorang2 kek bumi melako tu..
takpo la bang mat...hari Isnin nnt poie amik duit gayo kek bank..
den dah bank-inkan duit gayo 14 bulan gaji....Razz

sekian

huishh...tue laaa kesian abg mat..! dah brapo kali dio dtg...den x dapek jumpo...! ari nie dio balik ...
x po abg.mat...lengkali trun mlako den blanjo asam podehhh... cheers ..

~ den bkan presiden laa...presiden sorang jooo...hailtana...
Razz

takpe...lepas raya aku kena pergi melaka lagi...aku tuntut asam pedas tu...aku mau asam pedas haji isnin...semalam aku terawih kat masjid selat melaka mmg best lah...kena tiupan angin malam selat melaka....syahdu sungguh...

ajis...lepas raya ko nak beli moto baru ko?..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Raziskov on Thu 25 Aug - 10:44

mat zzr wrote:

ajis...lepas raya ko nak beli moto baru ko?..

a'ah la boss..
ingat nak beli 2 bijik sekali la...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by jipjo71 on Thu 25 Aug - 10:48

aku ada cita sikit....
Teman saya ini ( namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy). Ema sangat mengkagumi profil dan karakter Andy. Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesional dan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang lelaki, bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak, berpewatakan ceria & suka tersenyum.Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai menyayangi Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakin jatuh hati kepada Andy.

Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuriurusan pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy. Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B’worth , Perak, Kedah dan Perlis

Dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien. Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak “sedikit senang” dengan kondisi darurat tersebut)!

Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela kamar. Masalahnya, kamar tersebut hanya memiliki 1 ranjang berukuran panjang dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat di ‘admire’ kannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana katilnya memang kecil. Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:

“Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong jendelanya ditutup
saja?”

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur sehingga
dia berkata lagi:

“Abg Andy…”

Kali ini Andy langsung menjawab: “Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?”

Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya:
“Maksud abg Andy?”

“Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu,seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!”

Tension kan . Boleh imagine muka semua orang. Dah sekarang
boleh balik buat kerja yang patut dibuat.

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by kudud on Thu 25 Aug - 10:55

nice story bro, ingatkan andy bujang!! Laughing mesti andy seorang yg sangat setia pada isteri.. (macam den)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 25 Aug - 11:41

kudud wrote:nice story bro, ingatkan andy bujang!! Laughing mesti andy seorang yg sangat setia pada isteri.. (macam den)

a'ah.. aku pecaya tu kudud.... untuk 2-3 tahun yang pertama la.... lepas tu ..... indon cleaner letak gincu pun ko nak libas...

aku tau kenapa si Andy nih tak libas jer si ema tu, sbb si ema tu muka dia mcm Oprah Winfrey.... putih sket dari buntut kuali...takpun si Andy tu lemah syah**at.....manjang kendur.....sekian...


err Jipjo.... ko pos cite ni utk kita bincangkan ker? mcm soalan SPM tu...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Raziskov on Thu 25 Aug - 12:01

andy tu "gay" laaaaa.....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by mat zzr on Thu 25 Aug - 12:04

Raziskov wrote:andy tu "gay" laaaaa.....Razz

sekian

mcm mana tau gay...pernah cuba try ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by faizal_bulat on Thu 25 Aug - 12:24

fuh... dh bole buka pose ke?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by qiss on Thu 25 Aug - 13:04

rasenye info ni berguna untuk you all kt luar tu. Very Happy Very Happy

KAWASAN SPEED TRAP. Plus Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak
Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi
NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam Jaga-jaga
KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ
JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by faizal_bulat on Thu 25 Aug - 13:48

qiss.. bole diguna pakai lg ke speed trap ni? sbb kalu nk tgkap speed trap, dia mesti bg saman on the spot.. xda dah saman2 ekor ni... mana abg2 polisi ni.. betulkah statement patik ni?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by qiss on Thu 25 Aug - 13:51

saya quote dari SBM je .mana tau boleh gunakan.. Cool

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by faizal_bulat on Thu 25 Aug - 14:09

SBM tu apa?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by kudud on Thu 25 Aug - 14:11

ko ni...suma nak tanya, skaliskala tu gogel la sendirik!! Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Raziskov on Thu 25 Aug - 14:13

SBM ngan LBM (Ladies Bikers Mesia) tu group yg sama ke?
same ker ade huruf BM... scratch

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by qiss on Thu 25 Aug - 14:15

hahaaaa anjaat boboyyy Laughing


FB check peti awak Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Amm on Thu 25 Aug - 14:28

nawza wrote:
Amm wrote:Assalamualaikum & selamat pagi pakcik ZZrianz sekelian......
I like...

apo yg ko like ...kak amm woooooiii..>! mike blik...pd rengassss...keee...
Laughing

InsyaAllah,petang sabtu balik pdg rengas......kak wawa tak balik sayong ke

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by faizal_bulat on Thu 25 Aug - 14:33

SBM, LBM tu satu grup ke ngah ajis? BM bukit mertajam ngan bukit minyak aku tau la.. itu pun masa keje kat solectron dulu2...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by ariff908 on Thu 25 Aug - 14:33

jimf wrote:ahzam moto... tepon masuk ayor lagi ke?

ate yop apai, amm, pot, manCal dan yg sewaktu dgn nya..
mane kome hilang weii... dema ni sibuk citer balik kelante laaa pulak..
ate kita bila laaa balik peghork nya weiiii...
tuk dan lama nunggu tu.. ate kabo nk masak rendang tok...

yop, kuih ranting teman manenye?:p

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by qiss on Thu 25 Aug - 14:37

faizal_bulat wrote:SBM tu apa?

sperbike malaysia...

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Raziskov on Thu 25 Aug - 14:38

PERHATIAN:

ESOK MALAM ADE YANG MAU TTS KA?
SO FAR SAYA KOMPOMASI DATANG...
SBB BERAYA DIPERANTAUAN TAHUN NI..Sad

SEKIAN


Last edited by Raziskov on Thu 25 Aug - 14:46; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by faizal_bulat on Thu 25 Aug - 14:39

tahniah la qiss dah upgrade superbike.. nnti jgn lupa buh signature ngan gambo profile... kang ada yg kena banned..

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 91 (22/09/11)-Mencari Lailatul-Qadar...

Post by Sponsored content Today at 20:14


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum