Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by mat zzr on Wed 20 Jul 2011, 9:19 am

ada trip ke Taman Negara...best ni.

mat zzr

Posts: 8213
Join date: 20/01/2010
Age: 27

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by Admin on Wed 20 Jul 2011, 9:34 am

Salah parking tajuk ni...
saya pindahkan ke Thread "Ride Terdekat" k..

harap maklum...

________________________________________________________________________________________

Admin
Admin

Posts: 125
Join date: 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 20 Jul 2011, 9:44 am

akak Admin, den cari kat "rIDE tERDEKAT" takdo, jdi den posting kek sini aje la...

Memosha, masukkan nama den dlm listing....moto dah lepas running in dah nih..

ZAM@GHIMEHV

Posts: 2458
Join date: 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by kudud on Wed 20 Jul 2011, 9:59 am

menarik, tertarik!! i like too.. da blh ganti family day ni, terbaikk..

bangGHIMEH!! proposal utk family lah!! scratch erkk, nak g ngan wife nek muto ea?

kudud

Posts: 3416
Join date: 11/03/2010
Age: 32
Location: klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by jimf on Wed 20 Jul 2011, 10:01 am

Like..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts: 10471
Join date: 20/01/2010
Age: 49

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 20 Jul 2011, 10:22 am

Dud...takbley bwk family la...bebudak semua kecik laei.... klu bwk pun diorg bukan paham mende...so lebih baik bwk skendel....dia lebih memahami segalanyer.....heh..heh..heh..

ZAM@GHIMEHV

Posts: 2458
Join date: 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by syd on Wed 20 Jul 2011, 10:24 am

Uuuuhhhhh!

"SyahidahJamsari Like This!"

syd

Posts: 1409
Join date: 29/04/2010
Age: 32
Location: Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 20 Jul 2011, 10:31 am

syd wrote:Uuuuhhhhh!

"SyahidahJamsari Like This!"

len mcm jer like nih...

ZAM@GHIMEHV

Posts: 2458
Join date: 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 10:32 am

Salam saudara-saudaraku,

Senarai nama ahli untuk Kembara Taman Negara VI-

1. memosha sekeluarga (Naik kereta)
2. ZAM@GHIMVHB (Motosikal)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by jimf on Wed 20 Jul 2011, 10:33 am

ZAM@GHIMEHV wrote:Dud...takbley bwk family la...bebudak semua kecik laei.... klu bwk pun diorg bukan paham mende...so lebih baik bwk skendel....dia lebih memahami segalanyer.....heh..heh..heh..


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts: 10471
Join date: 20/01/2010
Age: 49

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by jimf on Wed 20 Jul 2011, 10:50 am

Bro memosha... rasanya ramai teruja tu. Byk info tu, leh konpius gak hehe..
sini ramai geng bangko, kira2 ni byk fail. Kalu leh kasi quotation complete ok gak... contoh :-

Kos complete (penginapan, bot, mkn, acara siar2 rapid shooting dll) utk :-
1. Seorang dewasa
2. Couple (laki bini / balak awek)
3. Lima (5) org dewasa
4. Couple + 2 child..

hehe... kalu leh laaa

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts: 10471
Join date: 20/01/2010
Age: 49

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 11:04 am

Saudaraku jimf,

Jawapan kepada soalan-soalan saudara ialah:

1. Seoarang dewasa lebih kurang RM150.

2. Suami serta isteri tercinta, bilik 2 malam RM160, makan RM100, canopy walk+permit diri+permit kamera+seberang sungai+rapid shooting=RM67

3. Couple yang masih belum ada B Full (sijil nikah le tu Very Happy) Kita kena pisahkan tempat tidur mereka KBGL = RM150 seorang

4. Lima orang dewasa (jika dari 1 keluarga), bilik 2 malam RM160 (bawa toto, seorang boleh tidur atas lantai), anggaran kos yang lain sila rujuk #2.

4. Suami, isteri tercinta serta 2 orang anak lebih kurang sama dengan #2 hanya tambah sedikit untuk makan, canopy walk RM5 seorang dan bot kita boleh kaw tim dengan tuan punya bot nanti. Jangan bimbang, tuan punya bot bekas anak murid saya.

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 11:07 am

Salam saudara-saudaraku,

Agar racun lebih mujarab lagi, disertakan pula aturcara aktiviti pada hari pertama Kembara Taman Negara VI.

Aturcara :

JUMAAT – 16 SEPTEMBER 2011

8.00 pg. : Berkumpul di Dataran Masjid Putrajaya.
(Sila tepati masa untuk kelancaran program! Kelewatan anda
akan menyebabkan semua rakan lain terpaksa menunggu.)

8.15 pg : Taklimat mengenai perjalanan konvoi.

8.30 pg. : Konvoi berlepas.
(Pastikan tangki petrol sudah penuh sebelum datang untuk
taklimat. Yang biasa isi RM5.00 atau RM10.00, hari ini isi penuh sebelum berkumpul)

12.00 tgh. : Makan tengahari di Jerantut. Isi minyak di Jerantut.

1.30 ptg. : Berlepas ke Taman Negara.

3.30 ptg. : Di jangka sampai ke Kuala Tahan, Taman Negara.
Masuk ke TRV Motel, Kuala Tahan, Taman Negara.

5.30 ptg. : Taklimat aktiviti Kembara Taman Negara.

7.45 mlm. : Tayangan video di bilik tayangan Jabatan Perhilitan.

8.30 mlm. : Makan malam. (Nak mudah kita makan di restoran TRV Motel.)

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 11:08 am

Hari kedua pula.

SABTU – 17 SEPTEMBER 2011

7.00 – 7.30 pg : Sarapan.

7.30 pg – 2.00 ptg : Canopy Walk. (Titi gantung yang tingginya lebih kurang 30 meter
dari tanah dan diikat pada pokok-pokok besar. Titi gantung terpanjang di dunia.Pasti satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Jikalau ada “phobia” pada ketinggian, tolong jangan naik.)

Rapid’s shooting. Menempuh jeram dengan menaiki bot panjang. (bersedialah untuk di pukul ombak di jeram, semua barang yang tidak boleh kena air hendaklah dibalut dengan plastik)

Jungle trekking ke Bukit Tresek. (Bukit ini tidak berapa tinggi dan ada disediakan denai untuk pendaki. Boleh nampak Gunung Tahan dari puncak Bukit Tresek, jika cuaca cerah. Disyorkan bawa bekalan air minum dan kudapan bagi megisi perut.)

2.00 – 5.00 ptg : Makan tengahari dan rehat.

5.00 – 6.30 ptg : Ke Lubuk Simpon, mandi sungai atau jika suka boleh pergi
memancing.


8.00 – : Free and easy. Buatlah apa yang anda suka. Nak bersidang pun
takpe.(Bebaslah maknanya tu!) Jangan tak tidur sudah.

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 11:10 am

Hari ketiga pula.

AHAD – 18 SEPTEMBER 2011

8.00 – 9.00 pg : Sarapan.

9.00 – 10.30 pg : Shopping “souvenirs” di Kuala Tahan. Ada kompleks cenderamata
di Kuala Tahan.

10.30 – 11.00 pg: Kemas barang untuk pulang

11.00 pg : Berlepas ke Jerantut

1.00 tgh : Makan tengahari di Jerantut. Isi penuh minyak di Jerantut.

2.00 ptg : Berlepas ke Pusat Pembiakan Seladang, Kuala Krau, Temerloh. (Satu-satunya di dunia, beb! Jika mendapat kebenaran.)

3.00 ptg : Melawat Pusat Pembiakan Seladang, Kuala Krau

4.00 ptg : Berlepas pulang.

PERINGATAN BAGI KITA SEMUA
- Petrol, tambang bot (Menempuh jeram), sarapan dan makanan adalah atas tanggungan sendiri.
- Bayaran untuk canopy walk ialah RM5.00 seorang.
- Permit masuk ke Taman Negara ialah RM1.00 seorang.
- Permit pancing ialah RM10.00 bagi satu joran jika memancing di Taman Negara.
- Permit kamera ialah RM5.00 bagi setiap satu kamera.
- Tidak dibenarkan memotong atau mengambil apa-apa kayu atau bahagian
tumbuhan semasa di Taman Negara. (Dendanya amat berat.)
“Take nothing but photographs, leave nothing but footprints.”
- Tidak dibenarkan membawa jaring atau jala ke dalam kawasan Taman Negara.
- Jika nak merasa makan di restoran terapung, terdapat lebih kurang 10 restoran terapung di Kuala Tahan yang harga makanan serta minumannya mahal sedikit.
- Jika terdesak, petrol ada dijual di kedai runcit di Taman Negara tetapi kualitinya tak terjamin. (Selalunya petrol telah campur 2T)
- Bawa lampu suluh untuk kegunaan pada waktu malam.
- Sayangilah nyawa anda. Berhati-hati semasa mandi kerana sungainya dalam dan berbahaya. (Setiap tahun terdapat kejadian pelancong lemas, oleh itu jangan jadikan diri salah satu statistik bagi tahun ini.)
- Untuk menyeberang sungai, dikenakan tambang bot sebanyak RM1.00 seorang.
- Bayaran untuk menempuh jeram ialah RM20 seorang.
- Bawa pakaian dan kasut yang sesuai untuk jungle trekking dan sebagainya.
- Sila bawa bekalan air dan makanan sendiri semasa mengikuti acara trekking dan sebagainya kerana makanan serta air mineral di Taman Negara Resort tersangatlah mahal harganya.
- AKHIR SEKALI, TEPATILAH MASA. “TIME AND TIDE WAITS FOR NO MAN.”

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by jimf on Wed 20 Jul 2011, 11:11 am

Bro memos... mungkin ramai yg nk bawa moto jugak.
Tolong kasi ketenangan sikit kat diaorg ni kat mana nk simpan moto tu..
kat Kuala Tembeling kan? Berapa kos utk simpan moto 3 hari tu, berbumbung ke tidak dan sbgainya..

Harap bantu...tq

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts: 10471
Join date: 20/01/2010
Age: 49

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 20 Jul 2011, 11:15 am

hmm... bom ikan tak termasuk dlm bahan larangan.... ok la tu...

ZAM@GHIMEHV

Posts: 2458
Join date: 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by memosha on Wed 20 Jul 2011, 11:17 am

Hukumannya teramatlah berat. Penjara tu bro. Tak dapat saya nak melawat nanti. Very Happy Very Happy Very Happy

Ok lah nak masuk kelas sekarang. Cool

memosha

Posts: 146
Join date: 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by mat zzr on Wed 20 Jul 2011, 11:34 am

perghhhh...ini lah itenari yg paling lengkap aku pernah jumpa selama aku jadi zzrianz...

mat zzr

Posts: 8213
Join date: 20/01/2010
Age: 27

View user profile

Back to top Go down

Re: Kembara Taman Negara VI 16.09.2011 - 18.09.11

Post by mat zzr on Wed 20 Jul 2011, 11:36 am

memosha wrote:Hukumannya teramatlah berat. Penjara tu bro. Tak dapat saya nak melawat nanti. Very Happy Very Happy Very Happy

Ok lah nak masuk kelas sekarang. Cool

ghimeh tu acah je lebih...nak bom ikan konon...berenang pun tak tau...

mat zzr

Posts: 8213
Join date: 20/01/2010
Age: 27

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum