Parts ZZR250

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Parts ZZR250

Post by Apai on Thu 14 Jul - 15:16

Salam....
Sudah sampai masenya utk saya megemaskinikan store.........dulu simpan utk spare........dah makin penuh store...kena kasi clear sikit sebab ada hobi baru lak.....hehehe..... bounce

Kepada kawan2 yg mencari dan tercari-cari parts ZZR250...leh tanya kalau2 parts tu saya ada....rega jgn bimbang....Rega ZZrianz...bukan rega Mudah.com....Ahak! Laughing

Cara pembayaran...boleh dirunding sebab itu barang aku yg punya....aku yg punya...hahahaha! Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by faizal_bulat on Thu 14 Jul - 15:28

nk jual store ke nk jual parts? bg le list...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by alif283 on Thu 14 Jul - 15:29

bgtau la ape barang yg ade abg apai Smile

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Apai on Thu 14 Jul - 15:42

List....nanti aku cuba tgk rekod....apa yg aku ader...sementara tu kawan2 boleh je tanya part yg dicarik....kalau ada aku bilang ada...kalu takde...maaflah.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jimf on Thu 14 Jul - 17:25

Apai wrote:List....nanti aku cuba tgk rekod....apa yg aku ader...sementara tu kawan2 boleh je tanya part yg dicarik....kalau ada aku bilang ada...kalu takde...maaflah.....

kalu asyik bilang aje, bila nak cari bang?...

mlm ni den poi umah ko,
kito buat listing apo ado dlm stor tu ek..
esok kito publish..
den 20%... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Apai on Thu 14 Jul - 17:35

dah ada list tuh siap ngan lokasi/box simpan....tapi part head blok sampai ke injin je yg tak audit lagi......hehehe...puan sri dah bising...dah lama simpan tapi tak pakai2 pun...setakat ni yg aku pakai dari stok yg aku ada...cuma fork set......water pump baru je lego...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by kudud on Thu 14 Jul - 17:40

uncle , kalo amik dulu brg buleh dak? Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Izzul on Thu 14 Jul - 19:19

Salam,

Bang, clutch lever ade bang??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jimf on Fri 15 Jul - 0:06

kudud wrote:uncle , kalo amik dulu brg buleh dak? Laughing

mana boleeee...
ko ingat ni futsal ke? dah main baru bayar?? tu pun ada yg tak bayar... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jani on Fri 15 Jul - 0:29

haha...aku baru angkat barang dari tok wan.... Very Happy

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by alif283 on Fri 15 Jul - 0:48

Bang, brake lever ade bang??

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Apai on Fri 15 Jul - 9:39

Kudud..
cam tak biase arr ko nih...kalu brg urgent nak pakai..budget lum ada ...leh amek dulu...dpt gaji settlelah...tapi jgn lak sampai 3 bulan sebab lepas 3 bulan takut aku lupa nak collect..hehehe Razz

Izzul,
Clutch Lever tu yg kat tangan atau kat kaki...tapi aku agak ko mesti tanya yg kat bar handle tu kan..yg tu maaflah...takde......kalau yg kat kaki ada 2 sets. (complete)

Jani,
Tok Wan tu ZZrianz...member kita gak. Brg2 dia lagi byk sebab sebiji motor...brg2 aku adalah brg2 yg aku beli buat spare...tapi dah masuk tahun 3 simpan...tak guna2 lagi..hehehe Laughing

Alif,
Brake lever tu yg blah mane...kat tgn atau yg kat kaki.....yg kat bar handle tu takde...cluth dan brake lever kat bar handle mmg hot sebab bila moto jatuh mende tu yg kerap patah...kalau yg kat kaki tu ada 2 sets...(complete)

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Izzul on Fri 15 Jul - 12:58

Aiseh, takde pulak. takpe la bukan rejeki. Hari tu motor jatuh bodoh mase tutup gate rumah..... Tenkiu bang...

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jimf on Fri 15 Jul - 15:40

Izzul wrote:Aiseh, takde pulak. takpe la bukan rejeki. Hari tu motor jatuh bodoh mase tutup gate rumah..... Tenkiu bang...

laaaa kesian...cuba2 laa ko hanto moto tu gi tusyen... exam nak dekat ni...nti xleh gi menara gading...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Izzul on Fri 15 Jul - 17:25

jimf wrote:
Izzul wrote:Aiseh, takde pulak. takpe la bukan rejeki. Hari tu motor jatuh bodoh mase tutup gate rumah..... Tenkiu bang...

laaaa kesian...cuba2 laa ko hanto moto tu gi tusyen... exam nak dekat ni...nti xleh gi menara gading...

hehe~ study

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jani on Fri 15 Jul - 17:51

Apai, side mirror blh kiri ada ke?

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Apai on Fri 15 Jul - 17:54

jani wrote:Apai, side mirror blh kiri ada ke?

Kiri kanan pon ader...1 pasang...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by jani on Sun 17 Jul - 15:03

Apai wrote:
jani wrote:Apai, side mirror blh kiri ada ke?

Kiri kanan pon ader...1 pasang...

ada mmbr ckp aku nyr side mirror tu leh repair lg...
aku nak try dulu...tq apai.

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by begedil on Fri 22 Jul - 19:03

brader apai, crankshaft ada tak?

begedil

Posts : 4
Join date : 22/07/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by faizal_bulat on Fri 22 Jul - 20:03

aku ada tapi dh calar sikit... bole try n error kalu mau... hehehe

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by begedil on Fri 22 Jul - 20:07

calar skit eh? bunyi mcm tak heavy...
brape nak tolak?

begedil

Posts : 4
Join date : 22/07/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by faizal_bulat on Fri 22 Jul - 21:43

aku cek dulu brg tu kt umah ada ke idak... tkut mem dh jual besi buruk jer.. tp x der belok, x lekuk... calar sikit... tgk brg dulu la.. pastu kita deal.. lokasi nilai, putrajaya, selayang...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by begedil on Fri 22 Jul - 21:54

orait, dah jumpa brg ko roger....aku cari masa gi tgk brg

begedil

Posts : 4
Join date : 22/07/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Apai on Mon 25 Jul - 15:26

begedil..enjin yg aku ada adalah enjin eliminator..cranksaft dia lain sikit sebab gear ratio lain...kalu nak pakai crankshat eli kena pakai gear set dia sekali...pick-up lebih tapi top kurang dari zzr....lain brg dari enjin ke blok sumer sama kecuali penutup enjin tmpt isi oil engine.....harap maklum.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by begedil on Wed 3 Aug - 1:49

takpelah bang, crankshaft saya dh jumpa...rm 720 ok ker? condition nampak elok tapi xtau ler saya bkn reti sgt. Dlm banyak2 parts yg abang apai ada, brg apa condition cemerlang?

begedil

Posts : 4
Join date : 22/07/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Parts ZZR250

Post by Sponsored content Today at 18:08


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum