Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Apai on Wed 13 Jul - 17:03

Bongxz wrote:Basikal dalam avatar tu nak jual tak en Apai? Basikal anak aku dah rosak la..........

Apa saiz beskal ko nak...16"...20"..MTB BMX...Fixie....secondhand....budget bape?....aku leh tolong carikan ikut budget...atau aku jual anak aku punya!..siyes nih!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Apai on Wed 13 Jul - 17:07

Helm masih ada lagi...cepat sebelum terkilan...aku survey rega market skang...Baru RM1600

[You must be registered and logged in to see this link.]

seken paling murah pun RM1000

[You must be registered and logged in to see this link.]


Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Bongxz on Wed 13 Jul - 17:11

Apai wrote:
Bongxz wrote:Basikal dalam avatar tu nak jual tak en Apai? Basikal anak aku dah rosak la..........

Apa saiz beskal ko nak...16"...20"..MTB BMX...Fixie....secondhand....budget bape?....aku leh tolong carikan ikut budget...atau aku jual anak aku punya!..siyes nih!
Saiz budak 2 tahun la..............

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by faizal_bulat on Wed 13 Jul - 17:12

Harga mentor mente xle kurang ke apai?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Apai on Wed 13 Jul - 17:33

Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 13 Jul - 17:36

Apai wrote:Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!

Apai.. ko beli ajer kereta mainan yg pakai bateri punya.... dia tekan pedal keta trus jalan takyah kayuh-kayuh....klu dai tak tau jugak ko beli yg siap remote sekali....so ko pun dpt nikmat main keta kontrol, anak ko pun heppey.... bounce

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Bongxz on Wed 13 Jul - 17:38

Apai wrote:Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!
Anak aku dah pakai yg kayuh tu la, rosak kena kuda dek anak2 jiran..........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by jimf on Wed 13 Jul - 17:48

bong...
apahal tepon aku semlm?
aku tgh sibuk buat persiapan gi krabi hujung minggu ni...
semua dah siap...moto aje lum siap... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 13 Jul - 17:52

jimf wrote:bong...
apahal tepon aku semlm?
aku tgh sibuk buat persiapan gi krabi hujung minggu ni...
semua dah siap...moto aje lum siap... Razz

ujung minggu yg tak bertarikh.....silap-silap taun depan nih....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Bongxz on Wed 13 Jul - 17:53

jimf wrote:bong...
apahal tepon aku semlm?
aku tgh sibuk buat persiapan gi krabi hujung minggu ni...
semua dah siap...moto aje lum siap... Razz
Den ingat nak pinjam AN, nak balik kg..... boleh ko?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by jimf on Wed 13 Jul - 17:57

den jumpa kat KLCC...ado2 sapo2 pegang kunci ni tak?

[You must be registered and logged in to see this image.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by jimf on Wed 13 Jul - 17:58

Bongxz wrote:
Den ingat nak pinjam AN, nak balik kg..... boleh ko?

bole...bayo laaa sewa... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Apai on Wed 13 Jul - 18:00

ZAM@GHIMEHV wrote:
Apai wrote:Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!

Apai.. ko beli ajer kereta mainan yg pakai bateri punya.... dia tekan pedal keta trus jalan takyah kayuh-kayuh....klu dai tak tau jugak ko beli yg siap remote sekali....so ko pun dpt nikmat main keta kontrol, anak ko pun heppey.... bounce

Iyelah...aku beli keta kontrol yg besar tu...dia p duduk atas keta...rapppp...pecah terus.... Shocked

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Apai on Wed 13 Jul - 18:03

Bongxz wrote:
Apai wrote:Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!
Anak aku dah pakai yg kayuh tu la, rosak kena kuda dek anak2 jiran..........

beskal camtu mmg sekejap je jahanam...baik ko beli beskal size 16"...aku dulu MTB 16" tu anak aku mase umur 7 tahun...skang dah umur 13 tahun ...masih tak rosak ...karat2 sikit tu biase arr....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by hi-wayMAN on Wed 13 Jul - 19:35

jimf wrote:den jumpa kat KLCC...ado2 sapo2 pegang kunci ni tak?

[You must be registered and logged in to see this image.]

jimf...try baca ni...

[You must be registered and logged in to see this link.]

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by kamalia on Wed 13 Jul - 20:00

Apai wrote:
Bongxz wrote:
Apai wrote:Bong...budak 2 tahun elok guna tricycle....itupun belum tentu pandai kayuh....anak aku dah 3 tahun pun tak tau kayuh tricycle...aku beli foot scooter pun tak pandai guna......haish!
Anak aku dah pakai yg kayuh tu la, rosak kena kuda dek anak2 jiran..........

beskal camtu mmg sekejap je jahanam...baik ko beli beskal size 16"...aku dulu MTB 16" tu anak aku mase umur 7 tahun...skang dah umur 13 tahun ...masih tak rosak ...karat2 sikit tu biase arr....

kalau nak main beskal, cakap terus terang je la bongx,
tayah la ckp beli utk anak,
untung abahnya sama saiz ngan anak.. Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by faizal_bulat on Wed 13 Jul - 21:42

Salam jumpa janda nijuan aka muto cikgu kat floria putrajaya tp xnampak tuan nye

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by memosha on Wed 13 Jul - 23:49

faizal_bulat wrote:Salam jumpa janda nijuan aka muto cikgu kat floria putrajaya tp xnampak tuan nye

Salam saudaraku,

Dengan teramat sedihnya dimaklumkan bahawa janda nijuan ni sememangnya tersangatlah lakunya. Crying or Very sad

Motor itu sekarang telah dipeluk oleh tuan barunya mulai Isnin lalu. Terpaksa melepaskannya pergi kerana isteri tercinta tidak meluluskan permohonan untuk mempunyai 2 buah motor besar.

Bagi mengelakkan motor-motor dengan tuannya tidur di luar rumah maka ZZR 250 tersebut terpaksa dibiarkan untuk di peluk oleh tuannya yang baru iaitu saudara Nizam. Saudara Nizam pula memberikan sebuah Honda CB400R untuk dipeluk oleh saya. Kami bertukar-tukar motor dengan sedikit wang hantaran yang diberikan oleh saya kepada saudara Nizam.

ZZR 250 itu berada di Pesta Flora Putrajaya kerana saudara Nizam bertugas di situ.

Diharapkan saudara-saudara masih menerima saya untuk menjadi ahli dalam forum ini kerana saya dan anak masih ingin pergi riding bersama. Memang seronok berkonvoi dengan group ZZrian.

Petang esok motor saya akan dihantar ke bengkel untuk servis enjin dan fork. Jika dapat siap pada hari Jumaat, InsyaAllah kami akan menyertai ride ke Cameron.

memosha

Posts : 146
Join date : 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by faizal_bulat on Thu 14 Jul - 0:58

ler, patut ler bilo den ushar2 moto tu, ada brother tu pandang wa mcm nk bunuh jer.. er nizam ni xjuin forum ke cikgu? bruntung cikgu btukar2 bntal peluk ye... bilo la den nk bertukar bantal mcm cikgu gak...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by syd on Thu 14 Jul - 2:16

Assalamualaikum bang Memosha, Tahniah Bang!..ianya mengingatkan Sya pada episod janda kami nak di sistem barter-kan oleh owner CB4 di Putrajaya jugak, satu masa lalu. Mungkin jodoh kami (me, NJ n Janda) masih panjang, FZi jadi pertukaran.

Tapi Sya kagum jugak sebb cepat betul abang berjaya mencari buyer yang sudi tukar suka sama suka (walaupun kena tmbah sket). Apa2 pun alhamdulillah. ...segalanya berjalan lancar.

Abang, kat sini ramai dah menjandakan ZZR diorng. Tapi masih setia di sini, sebb nilai2 kekeluargaan di forum ni jarang dapat dilihat di mana2 forum motor yang lain. cheers

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by adambikers on Thu 14 Jul - 8:30

cbr 400 ekk.. model mana incik memosha? nc29?

dulu antara impian saya gaK moto ni

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by kamalia on Thu 14 Jul - 8:39

adambikers wrote:cbr 400 ekk.. model mana incik memosha? nc29?

dulu antara impian saya gaK moto ni

asal janda je, semua jadi impian ko ya Adam.. Evil or Very Mad

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Raziskov on Thu 14 Jul - 9:01

ohaiyo..
best wooo bwk janda ni...Razz
tak caya tanya kamal,adam,jimf,chef bob.dan ramai lagi la.....

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by kudud on Thu 14 Jul - 9:17

syd wrote:Assalamualaikum bang Memosha, Tahniah Bang!..ianya mengingatkan Sya pada episod janda kami nak di sistem barter-kan oleh owner CB4 di Putrajaya jugak, satu masa lalu. Mungkin jodoh kami (me, NJ n Janda) masih panjang, FZi jadi pertukaran.

Tapi Sya kagum jugak sebb cepat betul abang berjaya mencari buyer yang sudi tukar suka sama suka (walaupun kena tmbah sket). Apa2 pun alhamdulillah. ...segalanya berjalan lancar.

Abang, kat sini ramai dah menjandakan ZZR diorng. Tapi masih setia di sini, sebb nilai2 kekeluargaan di forum ni jarang dapat dilihat di mana2 forum motor yang lain. cheers

stetment paling ilmiah sy pnah tgk spanjang dlm zzrianz ni, terharu.. huaaa...beruntung rsanya dpt kenal ngan ZZRIANZ ni.. Wink

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by mat zzr on Thu 14 Jul - 9:22

kamalia wrote:
adambikers wrote:cbr 400 ekk.. model mana incik memosha? nc29?

dulu antara impian saya gaK moto ni

asal janda je, semua jadi impian ko ya Adam.. Evil or Very Mad

aku tak pernah menjandakan zzr...tapi kalau janda mcm maya karin aku mau jugak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 88: Ade Ride ke Sebelum Puasa ni?.. .(013/07/11)..

Post by Sponsored content Today at 2:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum