Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Guest on Tue 2 Feb - 10:54

mat zzr wrote:
Raziskov wrote:
mat zzr wrote:salam pagi...

mmg best lah citer beris....lata koh punya ride aku usahakan akan join...dah seminggu aku paktis naik motor ZZR500 aku ni......

saya betulkan ayat tu ye Tuan Manager...ngeh..ngeh... Laughing

sekian

iyolah....sekarang bahu dan lengan aku sakit pasal tak biasa brek emergency...

lata koh tu kat mana...?...

soalan ilmiah...kat kedai mana aku nak bikin bearing kon..?...sebab masa aku brek ada rasa gegar kat handel...

Man..ikut pengalaman den le..kalu handel gegar maso brek..mungkin ado 3 sebab:-
1. Disk brek ada bengkok skit..
2. Bearing kon rosak atau nut dekat handel tu longgar
3. Frame moto yg sambung dekat handel tu retak..

Moto den dulu...mula frame ado retak..kasi sambung kurang gegar..pastu ganti disk brek..makin kurang gegar...last sekali kasi ketat nut dekat handel..langsung x ado gegar motot tu..yg gegar skang ialah lotut den ajo sobab takuit....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 10:57

farislan wrote:
nik7719 wrote:Che Lan..buleh la ikut sbnarnya..memey la Che Lan byk rehat..ye ke?..tapi...skali pecut je jauh tinggalkan kami...saje je Che Lan tak mau ikut ni...pastu buat2 nyesal lak...hehehheheh....

gambar2 Beris nak kene pindah ke bahagian galleri..kat situ ada lagi gambar2 dr abg Sam ngn abg Ein... Very Happy

nota: terima kasih utk nasi lemak semlm..smpai umah terus tido je...

Pok Nik...mano den brani nak pocut lelaju...baru speed cecah 100 km/j pun ..den dah kocut dan gigil lotut..Cubo bayangkan keadaan den ni..
1. X leh ride dlm maso lamo
2. Bilo rehat kono amik maso yg lamo
3. X leh ride dlm jarak yg jauh
4. X leh ride lelaju..
Kalu den juin ride skali ngan rider2 yg len dah tentu den akan rosakan program dan nyusahkan kwn2 ajo...tu sobabnyo den ride solo ajo..sonang nak beronti bnyk tompek dan rehat lamo2...

Che lan...kita ride sama sama lah...aku pun injured gak ni...bahu kanan dgn pergelangan tangan kanan sakit....tak bleh ride lama lama... pale

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 11:01

farislan wrote:
mat zzr wrote:
Raziskov wrote:
mat zzr wrote:salam pagi...

mmg best lah citer beris....lata koh punya ride aku usahakan akan join...dah seminggu aku paktis naik motor ZZR500 aku ni......

saya betulkan ayat tu ye Tuan Manager...ngeh..ngeh... Laughing

sekian

iyolah....sekarang bahu dan lengan aku sakit pasal tak biasa brek emergency...

lata koh tu kat mana...?...

soalan ilmiah...kat kedai mana aku nak bikin bearing kon..?...sebab masa aku brek ada rasa gegar kat handel...

Man..ikut pengalaman den le..kalu handel gegar maso brek..mungkin ado 3 sebab:-
1. Disk brek ada bengkok skit..
2. Bearing kon rosak atau nut dekat handel tu longgar
3. Frame moto yg sambung dekat handel tu retak..

Moto den dulu...mula frame ado retak..kasi sambung kurang gegar..pastu ganti disk brek..makin kurang gegar...last sekali kasi ketat nut dekat handel..langsung x ado gegar motot tu..yg gegar skang ialah lotut den ajo sobab takuit....

masa brek ada munyik ..'kluk..klul....kluk'...rasa cam bearing kon...kat mana tempat sesuai nak repair ni che lan...?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Dinz on Tue 2 Feb - 11:07

Cerita 500cc ka? Tak pa la noo..
Kena dok sengap dulu.. [You must be registered and logged in to see this image.]

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by eddy_Gpang on Tue 2 Feb - 11:11

folo pak din la...

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 11:17

aku pun folo jugak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Izzul on Tue 2 Feb - 11:21

saya pon pollow gak

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by UnoS on Tue 2 Feb - 11:23

mat zzr... gamba moto sape tu?... mcm kat negeri omputeh jer

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by zerocool on Tue 2 Feb - 11:33

mana lagi nih foto2 hebat geng Beris nih.....

zerocool

Posts : 3
Join date : 19/01/2010
Location : shah alam - putrajaya - bangi - taiping - penang

View user profile http://www.flickr.com/photo/karyacahaya

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Guest on Tue 2 Feb - 11:42

[quote="mat zzrmasa brek ada munyik ..'kluk..klul....kluk'...rasa cam bearing kon...kat mana tempat sesuai nak repair ni che lan...?[/quote]

Man...moto den pun ado munyik gak camtu . Bilo dah repair smua bendo yg den bagi tau tu..moto dah x gegar lg tpi munyik tu masih ado lg smpi skang ni. Den botul2 pelik dah habis lebih dr RM 1k tpi munyik tu masih x ilang..Akhirnya baru den dpt kesan munyik tu ruponyo dtg dr lotut den yg mengigil krn takuit bwk lelaju...he..he...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Dinz on Tue 2 Feb - 11:45

Kat Nawza ngan Tok Wan la Abg Zero. Diaorang punya lens panjang panjang. Diaorang bawak keluar je kamera, kitaorang punya simpan dlm beg. Malu nak tunjuk .

Kamal pun tak balik Koh Lata lagi nie. Pergi buat servey....kat dia ada sikit lagi..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by tok wan on Tue 2 Feb - 11:49

Dinz wrote:Kat Nawza ngan Tok Wan la Abg Zero. Diaorang punya lens panjang panjang. Diaorang bawak keluar je kamera, kitaorang punya simpan dlm beg. Malu nak tunjuk .

Kamal pun tak balik Koh Lata lagi nie. Pergi buat servey....kat dia ada sikit lagi..
nakal la pak dinz ni... tarik misey baru tau...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 11:50

UnoS wrote:mat zzr... gamba moto sape tu?... mcm kat negeri omputeh jer

negeri omputih ni letaknya kat teluk panglima garang, selangor....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 11:51

farislan wrote:[quote="mat zzrmasa brek ada munyik ..'kluk..klul....kluk'...rasa cam bearing kon...kat mana tempat sesuai nak repair ni che lan...?

Man...moto den pun ado munyik gak camtu . Bilo dah repair smua bendo yg den bagi tau tu..moto dah x gegar lg tpi munyik tu masih ado lg smpi skang ni. Den botul2 pelik dah habis lebih dr RM 1k tpi munyik tu masih x ilang..Akhirnya baru den dpt kesan munyik tu ruponyo dtg dr lotut den yg mengigil krn takuit bwk lelaju...he..he...[/quote]

che lan hantar kat worksyop mana?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by jimf on Tue 2 Feb - 11:53

Salam pagi nak masuk tengahari...

Pada organiser Beris, syabas dan tahniah atas kejayaan ride ini..
Dari gambar2 yg dipost, rasanya terserlah kegembiraan semua rider dan tentunya ia akan jadi satu lagi kenangan utk diceritakan pada anak cucu...

Pada yg lain2 jugak, tentu rasa lega dan gembira bila dgr berita yg ride kali ni tiada moto yg membuat karenah. Syukur alhamdulillah ride berjalan lancar. Namun dlm kelancaran itu tidak kita nafikan terjadi jugak insiden yg kalu bole mmg ingin kita elakkan. Atas rasa hormat, dan mengelakkan dari ianya berlarutan, masing-masing mengambil jalan pintas utk tidak mengatakan sesuatu mengenai kejadian tersebut. Mungkin itu cara yg terbaik, namun sebagai kepastian agar ianya tidak menjadi "cancer"' jika dipendam, aku ingin memohon ribuan kemaafaan kepada sifu sham atas kesilapan yg berlaku. Tidak kira laa samada aku terlibat secara langsung atau tidak, aku harap ianya tidak meninggalkan detik hitam dalam sejarah zzrianz. Biarla ianya menjadi iktibar dan panduan pada kita utk kelancaran ride di masa2 hadapan..

Sekali lagi sifu, eden mohon kemaafan...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by eddy_Gpang on Tue 2 Feb - 11:56

farislan wrote:Man...moto den pun ado munyik gak camtu . Bilo dah repair smua bendo yg den bagi tau tu..moto dah x gegar lg tpi munyik tu masih ado lg smpi skang ni. Den botul2 pelik dah habis lebih dr RM 1k tpi munyik tu masih x ilang..Akhirnya baru den dpt kesan munyik tu ruponyo dtg dr lotut den yg mengigil krn takuit bwk lelaju...he..he...

ciklan..gi tukaq lutu la kalu camtu. cari yg tak ketaq. kat carrefour sri petaling buleh tune kasik ketat skit kot Twisted Evil

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by eddy_Gpang on Tue 2 Feb - 11:58

jimf wrote:Salam pagi nak masuk tengahari...

Pada organiser Beris, syabas dan tahniah atas kejayaan ride ini..
Dari gambar2 yg dipost, rasanya terserlah kegembiraan semua rider dan tentunya ia akan jadi satu lagi kenangan utk diceritakan pada anak cucu...

Pada yg lain2 jugak, tentu rasa lega dan gembira bila dgr berita yg ride kali ni tiada moto yg membuat karenah. Syukur alhamdulillah ride berjalan lancar. Namun dlm kelancaran itu tidak kita nafikan terjadi jugak insiden yg kalu bole mmg ingin kita elakkan. Atas rasa hormat, dan mengelakkan dari ianya berlarutan, masing-masing mengambil jalan pintas utk tidak mengatakan sesuatu mengenai kejadian tersebut. Mungkin itu cara yg terbaik, namun sebagai kepastian agar ianya tidak menjadi "cancer"' jika dipendam, aku ingin memohon ribuan kemaafaan kepada sifu sham atas kesilapan yg berlaku. Tidak kira laa samada aku terlibat secara langsung atau tidak, aku harap ianya tidak meninggalkan detik hitam dalam sejarah zzrianz. Biarla ianya menjadi iktibar dan panduan pada kita utk kelancaran ride di masa2 hadapan..

Sekali lagi sifu, eden mohon kemaafan...

wassallam

sokong YB cheers
buang yang keruh, amik yang jernih sunny
kawan tak mau lawan

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by mat zzr on Tue 2 Feb - 12:00

eddy_Gpang wrote:
farislan wrote:Man...moto den pun ado munyik gak camtu . Bilo dah repair smua bendo yg den bagi tau tu..moto dah x gegar lg tpi munyik tu masih ado lg smpi skang ni. Den botul2 pelik dah habis lebih dr RM 1k tpi munyik tu masih x ilang..Akhirnya baru den dpt kesan munyik tu ruponyo dtg dr lotut den yg mengigil krn takuit bwk lelaju...he..he...

ciklan..gi tukaq lutu la kalu camtu. cari yg tak ketaq. kat carrefour sri petaling buleh tune kasik ketat skit kot Twisted Evil

carrefour sri petaling mmg dekat dgn opis aku...hari tuh ajis ada sebut pasal ni...tapi tak jelas tentang apa hal...nanti tanya ajis dgn HR... cyclops

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Guest on Tue 2 Feb - 12:13

mat zzr wrote:
eddy_Gpang wrote:
farislan wrote:Man...moto den pun ado munyik gak camtu . Bilo dah repair smua bendo yg den bagi tau tu..moto dah x gegar lg tpi munyik tu masih ado lg smpi skang ni. Den botul2 pelik dah habis lebih dr RM 1k tpi munyik tu masih x ilang..Akhirnya baru den dpt kesan munyik tu ruponyo dtg dr lotut den yg mengigil krn takuit bwk lelaju...he..he...

ciklan..gi tukaq lutu la kalu camtu. cari yg tak ketaq. kat carrefour sri petaling buleh tune kasik ketat skit kot Twisted Evil

carrefour sri petaling mmg dekat dgn opis aku...hari tuh ajis ada sebut pasal ni...tapi tak jelas tentang apa hal...nanti tanya ajis dgn HR... cyclops

Eddy and Man...skang ni angin tongah bertiup kuat di seluruh Sgor..bengkel2 repair lotuit smua dah roboh..hanya kat Sri Petaling ajo yg masih kukuh..pomen2 kat memey mantop...tpi chargenyo x berbaloi..he..he...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Guest on Tue 2 Feb - 12:18

jimf wrote:Salam pagi nak masuk tengahari...

Pada organiser Beris, syabas dan tahniah atas kejayaan ride ini..
Dari gambar2 yg dipost, rasanya terserlah kegembiraan semua rider dan tentunya ia akan jadi satu lagi kenangan utk diceritakan pada anak cucu...

Pada yg lain2 jugak, tentu rasa lega dan gembira bila dgr berita yg ride kali ni tiada moto yg membuat karenah. Syukur alhamdulillah ride berjalan lancar. Namun dlm kelancaran itu tidak kita nafikan terjadi jugak insiden yg kalu bole mmg ingin kita elakkan. Atas rasa hormat, dan mengelakkan dari ianya berlarutan, masing-masing mengambil jalan pintas utk tidak mengatakan sesuatu mengenai kejadian tersebut. Mungkin itu cara yg terbaik, namun sebagai kepastian agar ianya tidak menjadi "cancer"' jika dipendam, aku ingin memohon ribuan kemaafaan kepada sifu sham atas kesilapan yg berlaku. Tidak kira laa samada aku terlibat secara langsung atau tidak, aku harap ianya tidak meninggalkan detik hitam dalam sejarah zzrianz. Biarla ianya menjadi iktibar dan panduan pada kita utk kelancaran ride di masa2 hadapan..

Sekali lagi sifu, eden mohon kemaafan...

wassallam

Sifu Sham..den pun minta maaf le dan berharap insiden seumpama ni x berlaku berulang lagi di maso akan dtg...mcm2 den fikir maso tu..risau ttg keadaan sifu..tpi syukur sifu dlm keadaan slmt..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by eddy_Gpang on Tue 2 Feb - 12:22

farislan wrote:
Sifu Sham..den pun minta maaf le dan berharap insiden seumpama ni x berlaku berulang lagi di maso akan dtg...mcm2 den fikir maso tu..risau ttg keadaan sifu..tpi syukur sifu dlm keadaan slmt..

ciklan... wa tabik sama lu!

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by furqaan on Tue 2 Feb - 12:27

Chelan ... bila lagi nak menimang yg bongsu ... kemain lagi HM ... dukung anak Kawakriss

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by fie on Tue 2 Feb - 12:57

mat zzr wrote:
ariff908 wrote:
mat zzr wrote:salam pagi...

mmg best lah citer beris....lata koh punya ride aku usahakan akan join...dah seminggu aku paktis naik motor....

moto baru ye bang?hik..hik...

mana ada baru...motor tahun 94...kategori sekerap jugak...itu jer yg mampu...
perghh muto baru tu...
pinjam boleh...
ambik kt kapar motor ke..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by gilababan on Tue 2 Feb - 13:13

Salam tghr la pulak.. Eh, tetiba nak tberak plak.. Poi berakla..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by fie on Tue 2 Feb - 13:37

tengah makan kesemua ni... boring la..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V6 - 29hb Jan 2010 - Beris "here we come"

Post by Sponsored content Today at 14:05


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum