Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by gilababan on Thu 28 Jan - 22:49

adambikers wrote:gaban,
aku yg berkurun tak anta air ni musti tersumbat paip Sad
ko tak ya anta, paip da bocor memanjang, nak tsumbek bondo..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nawza on Fri 29 Jan - 0:20

gilababan wrote:Mana ble kantoi anto air, nanti paip sumbat sapo nak jawab bg long.. Tok sedeng, tak mo la ambik sebis tok lg.. Biarla da cukur abis togel pun, den da ado chenta sejati yg baghu la.. Dio baghu jo anto ucap selamat kek mukubuku.. Tok lambt sgt.. Tpaksola den bpindah selero lopeh ni.. (harap2 dio ble bg spesel diskaun kek den)..

tauuu laaa..ban..aku dah chek kat porum..! sejak adik puspa bagi ucapan dlm f/book trus tggalkan den..huh..huh...x po laa den bwak diri laa camni...Puspa ekau jago laa si gayban tue baik2...dio tue ganeh skit....! mmg sesuai laa ko gayban ngan puspa....huh..huh...( aku berlari sambil mengesat air hidung yg keluar kerana gayban meninggalkan aku... Sad dan juga air mato gumbiro krano terlopeh dr seksaan polis angkaso gayban...huaa..haaa...)

gayban...puspa lagi byak bulu...huaa..haaa...gayban...puspa...gayban..puspa....perghhhhh.... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by gilababan on Fri 29 Jan - 0:52

Siot je tok sedeng ni.. Seb bek aku gelak dlm hemet gaban, takdo sapo donga..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by nawza on Fri 29 Jan - 0:54

dah aku nak tidor...slamat smua...baik2 ban...semoga selamat sampai di bumi melaka yg indah lagi permai nie...melawat melaka bererti melawat malaysia...tapi x bleh meliwat ...HARAMMMMM.... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jefnoka1 on Fri 29 Jan - 6:35

salam suboh zzrianz...
Hari terakhir utk membuat persiapan bagi peserta Beris Ekor Ride... Harap semuonyo berjalan lancar...

Den nak poie menogheh laaa...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by adambikers on Fri 29 Jan - 8:10

semua peserta beris musti susah nak tido malam ni.. excited.. hehe

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by fie on Fri 29 Jan - 8:17

salam, pg..
camner ye.. tiba2 bangun tido je dh ader kt beris..
laju tu..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 8:51

Salam pagi semua....
aku mimpi je la..beris....beris....beris [You must be registered and logged in to see this image.]

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jefnoka1 on Fri 29 Jan - 9:13

cakun... Flag off jom...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by adambikers on Fri 29 Jan - 9:15

Aku pong mampu tgk dan dengar cerita je dari peserta beris..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 9:21

Tak boleh la..Bang Long esok nak hantaq anak saudara akad nikah
7hb feb jangan lupa lak dtg pandamaran klang mkn kenduri

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ziex69 on Fri 29 Jan - 9:28

Salam Pagi... saya menyampaikan pesanan dari potenza69, bahawasanya t shirt yang tergambar dibawah ini ada dalam simpanan beliau, oleh yang demikian sekiranya ada TTS malam ini di Darul Ehsan, beliau akan membawanya bersama, sekiranya tuan punya t shirt tidak mengambilnya, sila tuntut pada castellor pada lain-lain hari,
sekian, wasalam..




[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Amm on Fri 29 Jan - 9:33

Selamat pagi.
Cak Off,flag onn kul 7.30 pagi la...Takkan subuh sepi'ie nak anto poie nikah.Hish....Aku ghase ekau ko yang nikah ni...pak kepak kebom kebom kebom kebom Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ShamZX11 on Fri 29 Jan - 9:34

Bila baca sok sek sok sek lambat tinggai ni aku rasa cam bukan dalam forum ZZRianz. Hilang dah keunikan ZZRianz yang sebenar. Pasal ZZRianz punya motto "Nobody left behind". Citer lambat tinggai sampai orang tua kerepot tu pun terasa hati nak tarik diri. Memang dia biasa lambat, dia kan last man. Last man ni la yang banyak berjasa sebenarnya, hanya orang-orang yang sabar boleh jadi last man. Dan orang-orang yang tak berapa sabar macam YG masih sudi jadi last man dalam ZZRianz.

Kita set seawal mana pun, konvoi kita tetap tiba lambat. Sengaja atau tidak, itulah realitinya. Yang dah 2 minggu buat persiapan awal pun boleh U turn sebab moto kencing tak henti. Yang dah siap-siap nak gi ride tetiba wife suruh beli susu anak dan macam-macam lagi perkara yang terduga.

ZZRianz adalah semangat setiakawan, bukan ride semata-mata... tiba ke destinasi dan bersukaria. Dengan ride ni kita merapatkan sillaturahim. Lebih mengenali hati budi masing-masing. Kita tetap enjoy walau pun selalunya jadual lewat berjam-jam. Jadual sepatutnya sampai petang tapi kita malam baru sampai. Tapi semua sampai pada masa yang sama. Jadual sampai kat rumah pukul 10 malam tapi pukul 1 pagi masih kat Karak sebab ada motor yang rosak, tak terdengar apa-apa keluhan pun. Itulah semangat ZZRianz.

Renung-renungkanlah dan kekalkan semangat ZZRianz. Andai kita nak buat sama protokol dengan group bikers lain maka tiada uniknya lagi ZZRianz.

ShamZX11

Posts : 92
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 9:39

AMM Wrote:
Selamat pagi.
Cak Off,flag onn kul 7.30 pagi la...Takkan subuh sepi'ie nak anto poie nikah.Hish....Aku ghase ekau ko yang nikah ni...pak kepak kebom kebom kebom kebom [You must be registered and logged in to see this image.]

shhh...jgn la cite kat dlm ni aku nak shoot gi golok terus hehhe.... [You must be registered and logged in to see this image.]

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 9:42

saya sokong sifu!!!!! [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by kamalia on Fri 29 Jan - 10:07

org yg beruntung ialah, hari esoknya lebih baik dari semalam.
kalau kita berubah kepada yang lebih baik, apa salahnya.
marilah kita cuba dgn perubahan.

bukan protokol, tapi disiplin.
bukan tak jaga hati yang lambat, nak jaga hati yang cepat.
bukan tak tolong yang rosak, cuba mengurangkan kerosakan

objectif tetap enjoy riding.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by ariff908 on Fri 29 Jan - 10:09

salam pagi...moto dah ok...dah ready utk Beris ride...esok join abg bosa RV kat mines....

En. Aparis mintak tanya sbb dia kat sabah skang, mlm ni balik, dia nak pinjam tayar sbb tayar dia kena paku dan sbb kedai mungkin dah tutup masa dia sampai kat kl, so dia tanya kot ade kawan2 yg bole bagi dia pinjam tayar...especially dr area bangi and putrajaya....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Apai on Fri 29 Jan - 10:14

Salam!..
Takzirah Jumaat...Biar Unik Bukan Pelik! Very Happy

Mmg dah jadi lumrah kehidupan perkara yg lambat selalunya mendtgkan marah.....tapi kalau lambat panxxt....kompom tak mendtgkan marah! Razz

Ok...siyes nie! Fikirkan sejenak...

Sesekali lambat tu biasa kalau bersebab...
Sengaja lambat tidak bersebab jgn dibiasakan...

Apapun bila dlm kumpulan tentunya bermacam fikiran yg ada.....
Jadi marilah kita belajar 'memberi' dan 'menerima'......baru kita
dpt mengekalkan kemesraan antara kita....

Jurucakap mmg pandai bercakap...
Tapi..
Pandai bercakap belum tentu
boleh jadi Jurucakap


Didoakan semoga Semua kawan2 yg menyertai Ride Beris ini sentiase dilindungi Allah dlm perjalanan dan Selamat pergi dan balik! Insyaallah!

Sekian




study


Last edited by Apai on Fri 29 Jan - 10:16; edited 1 time in total

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Guest on Fri 29 Jan - 10:15

ECO RIDE 2 - BERIS RIDE

TAJUK : LAMBAT TINGGAI

UNTUK MAKLUMAN SEMUA, SAYA SELAKU ORGANIZER SORANG SAHAJA YANG NAK TINGGAL ORANG KALAU ORANG LAMBAT. SAYA BUAT BEGITU KERANA TAK SEDAR RUPANYA DALAM ZZRIAN 'NOBODY LEFT BEHIND'. BAGI MENGEKALKAN TRADISI ZZRIAN INI, SAYA DENGAN INI MENARIK PERKATAAN LAMBAT TINGGAI DARI TYR GOLEK JAM 730. BUKAN ITU SAHAJA, JADUAL ITENARY JUGA SAYA RASA TAK SESUAI, JADI MINTA JASA BAIK UNCLE JIMF BUANG JADUAL ITENARY ITU. NANTI MASA RIDE SAMA SAMALAH KITA BINCANG NAK BERENTI KAT MANA, MAKAN KAT MANA, BERAPA KALI NAK BERENTI DAN SEBAGAINYA. IKUT SUKA KITALAH. TAPI MASA ATAS MOTO JGN IKUT SUKA...BAHAYA TUAN TUAN...DALAM ZZRIAN INI, SAYA MINTA MAAF SEKALI LAGI KERANA TANPA SAYA SEDARI TINDAKAN SAYA INI MEMBUATKAN ZZRIAN TIDAK KELIHATAN UNIK DAN SAMA SAHAJA DENGAN KELAB LAIN.

SAYA MINTA MAAF SEBAB MENYEBABKAN AHLI ZZRIAN YANG MACAM ADIK BERADIK RASA TAK SELESA SEBAB LAMBAT TINGGAI.

SAYA CUMA CUBA ORGANIZE YANG TERBAIK. SAYA SEBELUM INI PUN TELAH UPKAN PADA POST YANG LEPAS KALAU ADA MASALAH BERITAHU SAYA. JADI TERIMA KASIHLAH PADA YANG BAGI FEEDBACK.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jimf on Fri 29 Jan - 10:32

Salam selamat pagi..
Minta maaf...eden rasa eden terpksa menghuraikan kekusutan kat sini.
Harap maklum, tiada sedikit pun eden "terasa hati" dgn isu lambat tinggal ni.. tak kira laa samada kenyataan tu dari bang long, abe yus atau sesiapa saja. Eden jadikan sebab "lambat tinggal" tu hanya sebagai gurauan utk "terasa" kerana eden yakin bang long atau abe yus tidak ambik hati kerana eden tau mereke mengenali eden yg mmg suka bergurau ini..
Kalu perlu, biar laa eden cerita sebab sebenar. Ianya berkaitan dgn anak eden yg sedang buat praktikal di Langkawi. Beliau memerlukan kenderaan utk bergerak disana selama 6 bulan sepanjang praktikalnya. Untuk menyewa kereta, purata harga adalah rm700-800 sebulan (tentunya eden tak mampu). Jadi eden takde pilihan selain menghantar kereta eden yg selama ni dipandu oleh isteri eden. Namun eden terpkas cari kereta lain pulak utk isteri eden bergerak utk ke sekolah sebab van eden yg lagi tu gear "manual"...dio tak rheti nak bawa. Dugaan dtg seperti yg korang tau, isteri eden accident dan kereta tu kat workshop sekarang claim insuran. Jadi takkan eden nak hanto van tu pulak utk anak eden bawa (yg baru dpt lesen 2 bulan). Eden terpkasa pinjam kereta abg ipar eden utk isteri eden (minggu lepas eden dah pergi ambik kat kuantan)... jadi minggu ni sepatutnya eden pergi hantar van ke langkawi utk anak eden. Selama dua minggu dia dah kat sana eden terpksa sewa kereta dgn rm280 seminggu....seminggu tu... Jadi alasan eden tarik diri adalah kerana terpksa menguruskan penghantaran van ke langkawi minggu ni, tidak ada sebab lain..bukan terasa bukan kecik hati. Namun mcm eden ckp, tak best lak kalu anak eden tu pakai van sebab besar sangat. Eden sedang cuba menguruskan meminjam kereta kawan eden kat sana (dgn merayu agar dia simpati masalah eden). Jadi kalu dibenarkan, eden mmg berhajat utk join ride ni...bersama2 korang tapi eden akan terus ke K.Perlis dan bermalam di langkawi utk menguruskan hal meminjam kereta kawan eden tu. Hari Ahad, jika ada kesempatan, insyallah eden join ride balik bersama korang ke KL. Tapi tu semua tertakluk pada budi bicara kawan eden samada nak kasi pinjam kereta tu ke tidak.

Jadi kesimpulan nya...jangan la ambik hati atas apa2 jugak perkataan disini. Dari dulu lagi eden nyatakan, forum ni tempat kita melepaskan tension, tmpat menjalinkan persahabatan...jadi tentunya akan penuh gurauan senda.. sila jangan ambik serius terutama apa yg eden katakan dan nukilkan. Banyak kali dah terjadi begini dan eden pun dah letih nak explain. Sekiranya masih ada yg tak dapat menerima kenyataan ini dan masih nak terasa, merajuk dan sebagainya, ada baik nya eden undur diri aje dan tak berforum lagi...

Maaf atas segala kesulitan...

wassallam..


Last edited by jimf on Fri 29 Jan - 10:34; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 10:33

Saya sokong Big Bro...... [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Apai on Fri 29 Jan - 10:33

cak_onn wrote:Salam pagi semua....
aku mimpi je la..beris....beris....beris [You must be registered and logged in to see this image.]

Ko mimpi beris...ke...Keris? Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by cak_onn on Fri 29 Jan - 10:36

Saya sokong semua....... [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by jefnoka1 on Fri 29 Jan - 10:38

sebenarnya cadangan utk sampai pada waktunya di RV adalah satu cadangan yang baik.... Manakala lewat sampai ke destinasi atas sbb2 kerosakan tidak pernah dipertikaikan...

Tapi sekiranya majoriti merasakan sedikit 'pengorbanan' utk memperbaiki cara2 kita akan merosakkan keunikan zzrianz maka kekalkan saja lah seperti yang berlaku dlm ride2 yang lepas...

Den bukan ada kepentingan dlm hal ni... ride kali ni pun den tak dpt juin sbb byk hal bertimpa2 pada masa yang sama... Mungkin ride lain pun tak tentu lagi... Kita pun semua dah dewasa... Boleh berfikir dgn waras... Kalau nak ambil pandangan berdasarkan tabiat sendiri je mmg takkan dpt titik persamaan...

Den jadi lastmen pun bkn atas paksaan tapi atas dasar minat dan kalau ada moto yang rosak sekurg2nya den boleh temankan walaupun tak handal memperbaiki kerosakan...

dgn bahasa mudah kalau saranan den (sbg individu) dan beberapa rakan2 agar kita cuba memperbaiki masa RV menyusahkan ramai org maka den tarik balik cadangan tersebut... Lagipun kita ada pilihan samada nak juin ride pada masa depan atau tidak... sotride yang berasaskan ketepatan masa masih boleh dirancang bagi mengisi kekosongan ride yang tak disertai...

Buatlah pilihan berdasarkan kesesuaian masing2...

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak vs 5 27/01/10 "BERIS OMPEK HAGHI LAIE....CAMNO..DAH SEDIO KO..? "

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum