Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by kamalia on Mon 27 Jun - 14:05

Happy besday captain!
cheers

[You must be registered and logged in to see this link.]

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by adambikers on Mon 27 Jun - 14:11

hepi besday kapitan..


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 14:58

faizal_bulat wrote:
dh reply tuan.. akan contact seller ASAP... first time kono ni....

ok.. try laa..
samo laaa den.. first time try first time kono hehehe...
there's a lesson to learn there...
kena delay lai laaa hamerika ninja den.. hope leh on the road lik cepat...

sapo yg besday tu...moga panjang umur murah rezeki...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by ziex69 on Mon 27 Jun - 15:01

jimf wrote:
kena delay lai laaa hamerika ninja den.. hope leh on the road lik cepat...

Ala aper nak risau, FZi tu x kan dok selimut JER? bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 15:37

ziex69 wrote:
jimf wrote:
kena delay lai laaa hamerika ninja den.. hope leh on the road lik cepat...

Ala aper nak risau, FZi tu x kan dok selimut JER? bounce

beli mahal mahal takkan selimut jer....nanti flat plak bateri nya....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 15:54

risau tu idak laaa...
cuma sedih laaa lama dh tk tunggang AN tu... rinduuu ooo

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 15:56

jimf wrote:risau tu idak laaa...
cuma sedih laaa lama dh tk tunggang AN tu... rinduuu ooo

AN tu bila dah siap repair...berdesup lah peginya...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by Apai on Mon 27 Jun - 16:00

Aku kalau tak dpt tunggang...janji dapat tengok pun dah ok.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 16:09

Apai wrote:Aku kalau tak dpt tunggang...janji dapat tengok pun dah ok.... Very Happy

nak rasa xde hal nya bang..
bong pun aku kasi, ni kan pulak ekau....
doa2 kan laaa eden, byk lak masalah moto tu nk on the road..
harap lepas ni ok laa.. bak kata bidalan, susah2 dulu, senang2 kemudiann... insyallah

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:14

jimf wrote:
Apai wrote:Aku kalau tak dpt tunggang...janji dapat tengok pun dah ok.... Very Happy

nak rasa xde hal nya bang..
bong pun aku kasi, ni kan pulak ekau....
doa2 kan laaa eden, byk lak masalah moto tu nk on the road..
harap lepas ni ok laa.. bak kata bidalan, susah2 dulu, senang2 kemudiann... insyallah

jimf....AN tu dah start makan minyak hitam ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 16:17

mat zzr wrote:
jimf....AN tu dah start makan minyak hitam ke?

kalu dah tukar piston nti rasa nya tak makan aaa...
kalu makan jugak, aku standby aje EO... mcm tak biasa... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:18

jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf....AN tu dah start makan minyak hitam ke?

kalu dah tukar piston nti rasa nya tak makan aaa...
kalu makan jugak, aku standby aje EO... mcm tak biasa... Razz

EO kene lebey la...4 dapo tu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 16:25

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf....AN tu dah start makan minyak hitam ke?

kalu dah tukar piston nti rasa nya tak makan aaa...
kalu makan jugak, aku standby aje EO... mcm tak biasa... Razz

EO kene lebey la...4 dapo tu...

lagi kurang...sikit aje laa..
DK - 3.4 ltr
AN - 3 ltr JER

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:28

jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf....AN tu dah start makan minyak hitam ke?

kalu dah tukar piston nti rasa nya tak makan aaa...
kalu makan jugak, aku standby aje EO... mcm tak biasa... Razz

EO kene lebey la...4 dapo tu...

lagi kurang...sikit aje laa..
DK - 3.4 ltr
AN - 3 ltr JER

kat engine AN tulis mcm tu ke...GPZ600 cuma pakai 3.4 liter..? scratch

ZZR500 pakai 3.7 liter...kat engine ada tulis camtu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 27 Jun - 16:29

Korang kalau lepas nih nengok si Jimf tetiba beair bijik mata bila korang sebut pasal AN buat - buat tak nampak la yer..... dia tgh sebak tu... rindu bangat nak peluk AN mcm kat Besout ari tu....sabar yer Jimf....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:37

ZAM@GHIMEHV wrote:Korang kalau lepas nih nengok si Jimf tetiba beair bijik mata bila korang sebut pasal AN buat - buat tak nampak la yer..... dia tgh sebak tu... rindu bangat nak peluk AN mcm kat Besout ari tu....sabar yer Jimf....

kat Felda Besout tu dia naik DK lah....aku ingat sebab DK sama sama sesat dgn aku...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 27 Jun - 16:40

mat zzr wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:Korang kalau lepas nih nengok si Jimf tetiba beair bijik mata bila korang sebut pasal AN buat - buat tak nampak la yer..... dia tgh sebak tu... rindu bangat nak peluk AN mcm dia peluk DK kat Besout ari tu....sabar yer Jimf....

kat Felda Besout tu dia naik DK lah....aku ingat sebab DK sama sama sesat dgn aku...

aku dah betulkan dah ayat tu supaya jelas lagi terang.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 16:45

mat zzr wrote:
jimf wrote:
lagi kurang...sikit aje laa..
DK - 3.4 ltr
AN - 3 ltr JER

kat engine AN tulis mcm tu ke...GPZ600 cuma pakai 3.4 liter..? scratch

ZZR500 pakai 3.7 liter...kat engine ada tulis camtu...

terbalik tu...
GPZ600 pakai 3 ltr aje..
tp 500 (DK) pakai 3.4 liter..
ntah laa pasal pe.. mungkin pasal enjin AN tu sendeng/senget sikit.. tp enjin DK tegak datar..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:45

ZAM@GHIMEHV wrote:
mat zzr wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:Korang kalau lepas nih nengok si Jimf tetiba beair bijik mata bila korang sebut pasal AN buat - buat tak nampak la yer..... dia tgh sebak tu... rindu bangat nak peluk AN mcm dia peluk DK kat Besout ari tu....sabar yer Jimf....

kat Felda Besout tu dia naik DK lah....aku ingat sebab DK sama sama sesat dgn aku...

aku dah betulkan dah ayat tu supaya jelas lagi terang.....

memori aku masih kuat sebab masa sesat ke Basout 4....ada ramai rider dah lajak...termasuk lah aku dgn DK....pastu ramai ramai jadi U-TurnMen...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:48

jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:
lagi kurang...sikit aje laa..
DK - 3.4 ltr
AN - 3 ltr JER

kat engine AN tulis mcm tu ke...GPZ600 cuma pakai 3.4 liter..? scratch

ZZR500 pakai 3.7 liter...kat engine ada tulis camtu...

terbalik tu...
GPZ600 pakai 3 ltr aje..
tp 500 (DK) pakai 3.4 liter..
ntah laa pasal pe.. mungkin pasal enjin AN tu sendeng/senget sikit.. tp enjin DK tegak datar..

GPZ600 inline 4 cuma pakai 3 liter?....save lah...ZZR500 pun pakai 3.7 liter.....aku rasa lah Hamerikan Ninja pakai kurang EO sebab ia sangat laju...nak kurangkan berat motor...laju nyaaaa....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 16:49

mat zzr wrote:memori aku masih kuat sebab masa sesat ke Basout 4....ada ramai rider dah lajak...termasuk lah aku dgn DK....pastu ramai ramai jadi U-TurnMen...

matzzr... masa kat besout tu aku tak sesat..
aku dah smpi..masuk pintu gerbang dgn yg lain..
tp sagop cakap korang semua terus.. ramai yg sesat.. semua lajuuuuuuuu
so, aku u-turnman kat situ (kat pintu gerbang) dan kejar korang.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 27 Jun - 16:52

jimf wrote:
mat zzr wrote:memori aku masih kuat sebab masa sesat ke Basout 4....ada ramai rider dah lajak...termasuk lah aku dgn DK....pastu ramai ramai jadi U-TurnMen...

matzzr... masa kat besout tu aku tak sesat..
aku dah smpi..masuk pintu gerbang dgn yg lain..
tp sagop cakap korang semua terus.. ramai yg sesat.. semua lajuuuuuuuu
so, aku u-turnman kat situ (kat pintu gerbang) dan kejar korang.... Very Happy

sekrg baru la tejawab misteri kenapa rombongan kita lewat makan nasik selama 20 minit dari jadual asal....dan disebbkan kelewatan ini la den tepaksa lupakan niat nak tambah sepinggan lagi nasik....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 16:53

jimf wrote:
mat zzr wrote:memori aku masih kuat sebab masa sesat ke Basout 4....ada ramai rider dah lajak...termasuk lah aku dgn DK....pastu ramai ramai jadi U-TurnMen...

matzzr... masa kat besout tu aku tak sesat..
aku dah smpi..masuk pintu gerbang dgn yg lain..
tp sagop cakap korang semua terus.. ramai yg sesat.. semua lajuuuuuuuu
so, aku u-turnman kat situ (kat pintu gerbang) dan kejar korang.... Very Happy

masa tu...depan aku ialah adam dgn zx6 dia...pasal tu lah menonong jer kedepan...zx6 dia tersangat laju....

motor DK pun sgt laju sebab kejar adam..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by jimf on Mon 27 Jun - 17:05

mat zzr wrote:
motor DK pun sgt laju sebab kejar adam..

haah..ye laaa tu.. sib baik korang berhenti kat pintu gerbang depan tu... kalu idak smpi tg malim pun aku xkan dpt kejor korang..
letih giler kejor korang smpi nk tolak DK pun aku tak larat.. tu yg tergolek.. (ahzam...dh terjawab satu lagi teka teki ko)..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by mat zzr on Mon 27 Jun - 17:19

jimf wrote:
mat zzr wrote:
motor DK pun sgt laju sebab kejar adam..

haah..ye laaa tu.. sib baik korang berhenti kat pintu gerbang depan tu... kalu idak smpi tg malim pun aku xkan dpt kejor korang..
letih giler kejor korang smpi nk tolak DK pun aku tak larat.. tu yg tergolek.. (ahzam...dh terjawab satu lagi teka teki ko)..

xtvt mentergolekkan diri tiada kaitan dgn terbabas.....ia disebabkan makan nasi minyak tak ingat punya...berserta makan bubur durian sampai kembung.....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 86: Jom TTS di Tempat Baru .(24/6/11)..

Post by Sponsored content Today at 18:49


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum