RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Fri 8 Jul - 11:21

jimf wrote:
mat zzr wrote:route ni dah kira bagus lah...

cuma yg naik kapchai tu aku rasa kena buat latihan jasmani lebih sikit lah...ini mmg endurance ride kalau naik kapchai...minyak urut panas cap kuda putih kena bawak lah camni...

disebabkan ride santai...aku pasang balik GIVI box aku lah..

xpe..ada space utk bawa minyak urut panas cap kuda ke cap kapak ke...psl EO takyah bawa... Very Happy
ko nk pasang GIVI kat jaguh ke?... Cool

jaguh aku mmg sentiasa ada GIVI box...moto utk commute...aku kena pasang balik lah GIVI box kat zzr500 aku tu...aku tak naik jaguh lah utk ride ni sebab aku takut tayar bocor...jaguh tu pakai rim biasa..bukan sport rim...kena tayar bocor tgh jalan...mampos...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Fri 8 Jul - 11:38

ooo betul jugak tu...
pasal tu aku tukar sport rim kat expai aku..
ada laa konfiden sikit...

tp zzr500 ko pun pakai sport rim kan? pernah bocor jugak.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Fri 8 Jul - 11:41

mat zzr wrote:

jaguh aku mmg sentiasa ada GIVI box...moto utk commute...aku kena pasang balik lah GIVI box kat zzr500 aku tu...aku tak naik jaguh lah utk ride ni sebab aku takut tayar bocor...jaguh tu pakai rim biasa..bukan sport rim...kena tayar bocor tgh jalan...mampos...

ko ikutla tepi jalan, mungkin x bocor kot scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Fri 8 Jul - 11:45

jimf wrote:ooo betul jugak tu...
pasal tu aku tukar sport rim kat expai aku..
ada laa konfiden sikit...

tp zzr500 ko pun pakai sport rim kan? pernah bocor jugak.... Very Happy

zzr5 aku mmg pernah bocor...tapi kalau bawak pam dgn cacing...takde lah masalah...kalau naik jaguh...kena paku kena bukak tiub ooo...nak bukak tayar belakang tu susah oooo...tayar gemuk...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Fri 8 Jul - 11:46

ziex69 wrote:
mat zzr wrote:

jaguh aku mmg sentiasa ada GIVI box...moto utk commute...aku kena pasang balik lah GIVI box kat zzr500 aku tu...aku tak naik jaguh lah utk ride ni sebab aku takut tayar bocor...jaguh tu pakai rim biasa..bukan sport rim...kena tayar bocor tgh jalan...mampos...

ko ikutla tepi jalan, mungkin x bocor kot scratch

kalau takut tayar boco...jalan kaki jer lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Fri 8 Jul - 12:16

Trans-himalaya the return II
date : 16th July 2011

Latest rider list (as at 8th July) :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8....

cepat2 buat keputusan... tempat terhad..
kalu dah nekad nk ikut, sila buat persiapan moto dan mental anda....
ada seminggu aje lagi ni...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by adambikers on Fri 8 Jul - 14:39

mancal,

kasik surbey hotel satu kali.. kita nak lepak sambil barbeku dalam kabusss sejuk..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Fri 8 Jul - 16:30

mancal tak tido cameron laa...
kalu mak dia tau tak tido ipoh mau kena rotan yop tu dgn maknya...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jani on Fri 8 Jul - 20:54

aisey.., moto x sihat pulak..
lagenda 110 ada le...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ni_juan82 on Fri 8 Jul - 21:10

memang ride moto kecik je ni bang jani....kalo nak bwak cc besor pon kene pastikan moto tu bleh ikut kelajuan khapchai jew..huhu

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jani on Sat 9 Jul - 11:05

ni_juan82 wrote:memang ride moto kecik je ni bang jani....kalo nak bwak cc besor pon kene pastikan moto tu bleh ikut kelajuan khapchai jew..huhu

boley caya ke ni_juan.... scratch
klu cam2 nak ikut la....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by adambikers on Sat 9 Jul - 22:28

kasi masuk nama incik jani..

ni mmg ride moto kecik je ni.. saya pegi pon bwk ksr je Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by kamalia on Sun 10 Jul - 22:38

mat zzr wrote:
ziex69 wrote:
mat zzr wrote:

jaguh aku mmg sentiasa ada GIVI box...moto utk commute...aku kena pasang balik lah GIVI box kat zzr500 aku tu...aku tak naik jaguh lah utk ride ni sebab aku takut tayar bocor...jaguh tu pakai rim biasa..bukan sport rim...kena tayar bocor tgh jalan...mampos...

ko ikutla tepi jalan, mungkin x bocor kot scratch

kalau takut tayar boco...jalan kaki jer lah...

kalau bocor gak,
ko nak bonceng sapa plak matt???
kawan dah tak de..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Dinz on Mon 11 Jul - 1:01

Aku tak boleh nak ikut. GT128 legend aku dah tak ada. Nanti Pot tak boleh nak tolong tolak ngan kaki.

KL - Bentong - Raub - Stesen minyak ada sepanjang jalan.
Raub - Felda Sg Koyan - Cari kedai runcit, org kampung jual petrol
dlm botol
Felda Sg Koyan - Lembah Bertam (Ringlet) - Org asli tak jual petrol.

Kalau naik berhemah (100 ke bwh), LC 1 tank petrol cukup dr Raub ke Ringlet.

Stamina kena ada. Pinggang, bontot, lengan, lutut - mau kebas rasanya. Aku dah kena ari tu pollow Matzzr bawak anak kerbau dia 2 jam tanpa henti.
Dia boleh la. Naik motor pakai t shirt tanpa lengan. Lengan dia sasa woo....

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ManCaL on Mon 11 Jul - 7:50

adambikers wrote:mancal,

kasik surbey hotel satu kali.. kita nak lepak sambil barbeku dalam kabusss sejuk..

Dam..sory aku rasa xdapt tido la..16hb mlm tu ada kenduri sambut puasa arr kat kwsn perumahan aku tu..al-maklum aku ni salah seorng AJK persatuan penduduk x syok jika aku xder.. Laughing

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by adambikers on Mon 11 Jul - 8:24

tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 9:09

Dinz wrote:Aku tak boleh nak ikut. GT128 legend aku dah tak ada. Nanti Pot tak boleh nak tolong tolak ngan kaki.

KL - Bentong - Raub - Stesen minyak ada sepanjang jalan.
Raub - Felda Sg Koyan - Cari kedai runcit, org kampung jual petrol
dlm botol
Felda Sg Koyan - Lembah Bertam (Ringlet) - Org asli tak jual petrol.

Kalau naik berhemah (100 ke bwh), LC 1 tank petrol cukup dr Raub ke Ringlet.

Stamina kena ada. Pinggang, bontot, lengan, lutut - mau kebas rasanya. Aku dah kena ari tu pollow Matzzr bawak anak kerbau dia 2 jam tanpa henti.
Dia boleh la. Naik motor pakai t shirt tanpa lengan. Lengan dia sasa woo....

naik jer lah ER6n ko tu...bila lagi nak ripit ride transTT....alasan tak kukuh lah pak dinz.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by kamalia on Mon 11 Jul - 9:10

adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 9:33

kamalia wrote:
adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

Apartment belakang surau di brinchang tu murah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Mon 11 Jul - 9:40

mat zzr wrote:
kamalia wrote:
adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

Apartment belakang surau di brinchang tu murah...

pergghhh..geng moto gadang jooo...
pot, sya... korang aje laaa harapan nk teman den..
kalu idak, den ride sengsorang ajo laaa...makan angin, tengok burung...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Dinz on Mon 11 Jul - 9:53

mat zzr wrote:
kamalia wrote:
adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

Apartment belakang surau di brinchang tu murah...

Tu bukan surau, En Matzzr. Itu Masjid laa...
Surau aku ada perasan kat Ladang Teh Sg Palas..

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 9:57

Dinz wrote:
mat zzr wrote:
kamalia wrote:
adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

Apartment belakang surau di brinchang tu murah...

Tu bukan surau, En Matzzr. Itu Masjid laa...
Surau aku ada perasan kat Ladang Teh Sg Palas..


ooooo...masjid rupanya...aku ingatkan surau...apartment kat situ murah lah...start dari RM150 hingga RM350 mengikut jumlah bilik...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 9:58

jimf wrote:
mat zzr wrote:
kamalia wrote:
adambikers wrote:tarahal man..

yg konpom nak tido sekang ni peruz, ejal, aku.. amik apartment..

peergh..!!
yang bermalam semua geng surau nih!
Shocked

Apartment belakang surau di brinchang tu murah...

pergghhh..geng moto gadang jooo...
pot, sya... korang aje laaa harapan nk teman den..
kalu idak, den ride sengsorang ajo laaa...makan angin, tengok burung sendiri..

takpe jimf..aku temankan tengok burung...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Mon 11 Jul - 10:07

[quote="mat zzr"]
jimf wrote:
mat zzr wrote:
pergghhh..geng moto gadang jooo...
pot, sya... korang aje laaa harapan nk teman den..
kalu idak, den ride sengsorang ajo laaa...makan angin, tengok burung sendiri..

takpe jimf..aku temankan tengok burung...

aku dah agak sure ada tukang tambah...
ko laju...mana sempat nk tgk..
aku slow, leh laaaa... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 10:13

biasa lah tu...tukang tambah ada dimana mana...itu belum lagi masuk burung kakak tua...yg namanya potz...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Sponsored content Today at 18:10


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum