RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Thu 7 Jul - 14:13

Trans-himalaya the return II
date : 16th July 2011

Latest rider list :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Thu 7 Jul - 14:26

jimF...boleh up jalan jalan yg akan dilalui....kalau sesuai...aku naik jaguh jer lah...tak besh lah kalau aku sorang jer naik motor gadang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Thu 7 Jul - 14:33

jimf wrote:Trans-himalaya the return II
date : 16th July 2011

Latest rider list :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash

nak join ke tak, scratch nak join ke tak, scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by tok wan on Thu 7 Jul - 14:49

Trans-himalaya the return II
date : 16th July 2011

Latest rider list :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - basikal
7....
8....

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Apai on Thu 7 Jul - 14:54

jimf wrote:
Apai wrote:Kalau aku ikut bawak Suziku Kena Smash....bole ka...tapi tak laju arr...pulas abis pun 110km...macam cc dia gak! harem! Shocked

ko nak ikut tak?
jangan tanya aje...letih aku up nama ko kang..
jom laa.. leh sparing dgn expai aku...

Niat aku mmg nak ikut...taya depan dgn spoket rantai set pun aku dah tukar...basuh moto JER yg belum....tapi bergantung kpd tahap kesihatan...maklumlah umur cengini ride jauh nek moto kocik badan kena fit....... Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Thu 7 Jul - 14:59

Apai wrote:
Niat aku mmg nak ikut...taya depan dgn spoket rantai set pun aku dah tukar...basuh moto JER yg belum....tapi bergantung kpd tahap kesihatan...maklumlah umur cengini ride jauh konek kocik badan kena fit....... Laughing

Razz Razz

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Thu 7 Jul - 16:03

ziex69 wrote:
Apai wrote:
Niat aku mmg nak ikut...taya depan dgn spoket rantai set pun aku dah tukar...basuh moto JER yg belum....tapi bergantung kpd tahap kesihatan...maklumlah umur cengini ride jauh konek kocik badan kena fit....... Laughing

Razz Razz

ape kene mengene konek kocik dgn ride?....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Apai on Thu 7 Jul - 16:26

ziex69 wrote:
Apai wrote:
Niat aku mmg nak ikut...taya depan dgn spoket rantai set pun aku dah tukar...basuh moto JER yg belum....tapi bergantung kpd tahap kesihatan...maklumlah umur cengini ride jauh konek kocik badan kena fit....... Laughing

Razz Razz

Woi!...kalau nak tambah statement pun jgnlah sampai mencarut...takde sivik punya orang.... Evil or Very Mad .

Fakta: Baju kuning skang mmg takleh pakai tapi...otak kuning langsung takleh pakai..... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ManCaL on Thu 7 Jul - 17:05

Masuk nama dulu la..best gak ride motor2 kecik dh lama x ride. Inssyaallah jika xder aral yg melintang den poie...
Trans-himalaya the return II
date : 16th July 2011

Latest rider list :-

1. jimf - expai versi Japan
2. ghimeh - FZi nk pecah dara...
3. mat zzr...zzr5
4. adambikers - KSR (Kamen Super Rider)
5. apai - suzi kena smash
6. tok wan - basikal
7. JerMAN - Suki Pedang Samurai Shogun
8....

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Thu 7 Jul - 17:11

ishhh ishhh...kat sini pun nk mencurat...
tak baikkk laa korang ni.... pirat

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Thu 7 Jul - 17:13

jimf,
Buat sabtu ni 9.7.2011 x leh ke? minggu depan lambatla nak tunggu,

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Apai on Thu 7 Jul - 17:20

ziex69 wrote:jimf,
Buat sabtu ni 9.7.2011 x leh ke? minggu depan lambatla nak tunggu,

Haish!...Tak baiklah camtu...sabar boleh tak?........9hb ni jln tentu sibuk....aku balik BP last week pun polis buat road block kat Tol Yong peng dgn hiway pagoh...jem terok siot!...moto pun payah nak selit ....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ManCaL on Thu 7 Jul - 17:31

9hb kawe tok seh..ada tugas di putrajaya..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by adambikers on Thu 7 Jul - 17:37

ada yg nak bermalam kat kemeren? aku ingat ride moto kecik ni nak bermalam kt sana.. takde la penat sgt time balik tu..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ManCaL on Thu 7 Jul - 17:39

adambikers wrote:ada yg nak bermalam kat kemeren? aku ingat ride moto kecik ni nak bermalam kt sana.. takde la penat sgt time balik tu..

bole di pertimbangkn jika ada awek cak onn Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Thu 7 Jul - 17:39

Apai wrote:
ziex69 wrote:jimf,
Buat sabtu ni 9.7.2011 x leh ke? minggu depan lambatla nak tunggu,

Haish!...Tak baiklah camtu...sabar boleh tak?........9hb ni jln tentu sibuk....aku balik BP last week pun polis buat road block kat Tol Yong peng dgn hiway pagoh...jem terok siot!...moto pun payah nak selit ....

ManCAL wrote:9hb kawe tok seh..ada tugas di putrajaya..

Kalo buat 16.7.2011 kompem ke boleh pergi, atau saJER letak nama pastu tarik diri, trend ni dah boom kat forum ZZRianz sebelom ni bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by adambikers on Thu 7 Jul - 17:42

ManCAL wrote:
adambikers wrote:ada yg nak bermalam kat kemeren? aku ingat ride moto kecik ni nak bermalam kt sana.. takde la penat sgt time balik tu..

bole di pertimbangkn jika ada awek cak onn Razz

orite dah ada geng.. bole survey hotel murah kt sana dah ni Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Thu 7 Jul - 17:42

pot..

9hb xleh.. mak sedara sibuk nk buat kenduri..
tp aku pun tak sure leh smpi ke umah dia dgn roadblok yg bakal diadakan...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Apai on Thu 7 Jul - 17:43

kalo buat 9.7.2011 kompem ke ramai yg boleh pegi.... atau saJER tak nak bagi ramai2 pergi......trend ni pun dah boom kat forum ZZrianz sebelom ni.Basketball

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ziex69 on Thu 7 Jul - 17:46

Apai wrote:kalo buat 9.7.2011 kompem ke ramai yg boleh pegi.... atau saJER tak nak bagi ramai2 pergi......trend ni pun dah boom kat forum ZZrianz sebelom ni.Basketball


tau x pe

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Thu 7 Jul - 17:58

isshhhh tak baik laaa pot ni...
asyik tunjuk gambo pak dinn aje... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by ManCaL on Thu 7 Jul - 18:03

Kalo buat 16.7.2011 kompem ke boleh pergi, atau saJER letak nama pastu tarik diri, trend ni dah boom kat forum ZZRianz sebelom ni bounce [/quote]
sbb tu ltk date awal..sng nk ejas timming and AP ni dh sontotdkt date mana bole beb..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Fri 8 Jul - 10:56

kasi bumpppp....

matzzr... route kira dulu punyaa laaa..
cuma kali ni terbalik...
aku nk ikut jalan dalam aje... xde hiway langsung..
korang nk layan hiway, layan laaaa....(janji pot teman kan aku)..

KL/bentong - Jalan lama
Bentong/Raub - Jalan dalam
Raub/Cameron - ni ko kena tunjuk jalan dn simpang, eden tak tau
Cameron/Tapah - Singgah Lata Iskandar..refresh/mandi ayor terjun
Tapah/Tg Malim - Jalan Lama
Tg Malim/KL - Lalu ulu yam..

Mcm tu laaa agak2 nya... bontot nak kematu ke apa, aku tak peduli...
Ni ride endurance utk moto dan fizikal rider...
Ride santai.. asal selamat pegi selamat kembali udah...
takde target smpi KL kul bape...
ada tmpt menarik den singgah nk tangkap gambo.. (nk test kamera murah yg baru den beli ni)
ada tmpt minum baeekk punya pun den singgah...
surau pun jgn lupa singgah utk solat...

wassallam....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by mat zzr on Fri 8 Jul - 11:16

route ni dah kira bagus lah...

cuma yg naik kapchai tu aku rasa kena buat latihan jasmani lebih sikit lah...ini mmg endurance ride kalau naik kapchai...minyak urut panas cap kuda putih kena bawak lah camni...

disebabkan ride santai...aku pasang balik GIVI box aku lah..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by jimf on Fri 8 Jul - 11:18

mat zzr wrote:route ni dah kira bagus lah...

cuma yg naik kapchai tu aku rasa kena buat latihan jasmani lebih sikit lah...ini mmg endurance ride kalau naik kapchai...minyak urut panas cap kuda putih kena bawak lah camni...

disebabkan ride santai...aku pasang balik GIVI box aku lah..

xpe..ada space utk bawa minyak urut panas cap kuda ke cap kapak ke...psl EO takyah bawa... Very Happy
ko nk pasang GIVI kat jaguh ke?... Cool

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TRANS TTWANGSA-BACK TO NATURE II THE RETURN

Post by Sponsored content Today at 16:47


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum