Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Thu 23 Jun - 15:36

jimf wrote:Haah...nk pasang kat DK..
DK dah mmg pakai bracket sifu tu punya..
tp skrg dah keras/jam/tak fungsi.. so aku nk tukar mono tu aje, pakai bracket sama...

Pot.. PM me best price kawan ko punya tu.. serious buyer
TQ

Kalau dah keras jgn naik 2 orang...bebanan yg melampau atau henjutan akan tertumpu pada arm suspension/unitrak dan akan membuatkan arm suspension/unitrak menerima tekanan yg kuat....berkemungkinan boleh patah seperti yg terjadi pada Halim/Sarimah.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 15:36

apasal aku tak paham2 ni...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Thu 23 Jun - 15:39

Raziskov wrote:apasal aku tak paham2 ni...Razz

sekian

ko tak paham2...aku langsung tak boleh paham...arae PJ mmg aku fail..... Embarassed

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 15:42

Apai wrote:
Raziskov wrote:apasal aku tak paham2 ni...Razz

sekian

ko tak paham2...aku langsung tak boleh paham...arae PJ mmg aku fail..... Embarassed

kalau grup laju A&A ...(Apai & Ajis) tak paham...aku mmg kompom tak paham langsung...so potz dan jimf lah jadi leader Ke KJ.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 15:47

Apai wrote:
jimf wrote:Haah...nk pasang kat DK..
DK dah mmg pakai bracket sifu tu punya..
tp skrg dah keras/jam/tak fungsi.. so aku nk tukar mono tu aje, pakai bracket sama...

Pot.. PM me best price kawan ko punya tu.. serious buyer
TQ

Kalau dah keras jgn naik 2 orang...bebanan yg melampau atau henjutan akan tertumpu pada arm suspension/unitrak dan akan membuatkan arm suspension/unitrak menerima tekanan yg kuat....berkemungkinan boleh patah seperti yg terjadi pada Halim/Sarimah.....

bila lak patah???
Imahhhhh...apai kutuk korang...

Ajis.. sambung... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 15:49

jimf wrote:
Apai wrote:
jimf wrote:Haah...nk pasang kat DK..
DK dah mmg pakai bracket sifu tu punya..
tp skrg dah keras/jam/tak fungsi.. so aku nk tukar mono tu aje, pakai bracket sama...

Pot.. PM me best price kawan ko punya tu.. serious buyer
TQ

Kalau dah keras jgn naik 2 orang...bebanan yg melampau atau henjutan akan tertumpu pada arm suspension/unitrak dan akan membuatkan arm suspension/unitrak menerima tekanan yg kuat....berkemungkinan boleh patah seperti yg terjadi pada Halim/Sarimah.....

bila lak patah???
Imahhhhh...apai kutuk korang...

Ajis.. sambung... Very Happy

ajis takde...dia sibuk tgh korek......

kak mah...penyek sama apai...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 15:50

timakacih matzzr kerna menyelamatkan keadaan...

sekian
matgpz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by smolixz on Thu 23 Jun - 15:57

ziex69 wrote:kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak padang bola PKNS, sebelah kanan pulak Quarters kastam dan Kedai muzik YAMAHA lepas tu tasik Kelana Jaya sebelah kiri masa tu dah kena rapat kiri sebab nak buat U TURN bawah flyover, nanti jumpa shell ikut JER tepi tu bila dah buat U TURNMAN..(ada 2 u turnman, satu lepas trafik dan satu sebelom trafik light.Kalau sebelum trafik light nanti lepas tu akan jumpa GIANT, lepas GIANT belok kiri, nanti nampak Pejabat Pos Kelana Jaya sebelah kanan, terus lagi jumpa simpang 3 belok kiri, terus dalam 50 meter jumpa SYED (sebelah CIMB) di sebelah kiri...

erm...
wo bu ming pai.. scratch

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by alif283 on Thu 23 Jun - 15:59

mat zzr wrote:
alif283 wrote:Bukhara kambing kt restoran syed sedap wooooo.... cheers

mmg sedap...aku dulu selalu makan kat syed Kelana jaya ...nasi bukara kambing RM9...teh ais RM2...popodom RM1.50..


Bang matzzr, tu harga lame kot.. sy selalu mkn kt syed pj bukara kambing RM13.. ke saya kena tipu dgn mamak sane scratch
tp..bukhara kambing terbaik cheers

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 16:01

Kalu sesapa sesat esok, sila tunggu aje kat GIANT kelana Jaya...
pehtu leh tepon Ajis... insyallah makin sesat...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 16:02

alif283 wrote:
mat zzr wrote:
alif283 wrote:Bukhara kambing kt restoran syed sedap wooooo.... cheers

mmg sedap...aku dulu selalu makan kat syed Kelana jaya ...nasi bukara kambing RM9...teh ais RM2...popodom RM1.50..


Bang matzzr, tu harga lame kot.. sy selalu mkn kt syed pj bukara kambing RM13.. ke saya kena tipu dgn mamak sane scratch
tp..bukhara kambing terbaik cheers

mak aiiii....dah RM13...last aku makan kat situ awal tahun 2008...kalau daging lembu cuma RM7...kalau kambing RM9...dah naik lah tu seiring dgn naik nya harga petrol...

mmg lah sedap....barang baik mmg lah mahal...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 16:03

jimf wrote:Kalu sesapa sesat esok, sila tunggu aje kat GIANT kelana Jaya...
pehtu leh tepon Ajis... insyallah makin sesat...

kalau ajis sesat...call aku...insyallah boleh sampai Morib...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 16:03

smolixz wrote:

erm...
wo bu ming pai.. scratch

toi...wo kan bu tong.... Suspect What a Face

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by smolixz on Thu 23 Jun - 16:10

Raziskov wrote:
smolixz wrote:

erm...
wo bu ming pai.. scratch

toi...wo kan bu tong.... Suspect What a Face

sekian

ma lu toi ma scratch
ni de hua yue hen hao... Surprised What a Face

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Thu 23 Jun - 16:20

Betul...citer benar bukan rekaan...tgh malm...1.30 pagi dtg umah aku amek spare unitrak tu...tak caya tanya Mantoia, blakepare...derang yg resque Halim/Sarimah.....


Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 16:27

smolixz wrote:
Raziskov wrote:
smolixz wrote:

erm...
wo bu ming pai.. scratch

toi...wo kan bu tong.... Suspect What a Face

sekian

ma lu toi ma scratch
ni de hua yue hen hao... Surprised What a Face

hahaha...
wo de hua yue hen hao?
wo bu hui shou hua yue maaaaaa....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 16:29

Apai wrote:Betul...citer benar bukan rekaan...tgh malm...1.30 pagi dtg umah aku amek spare unitrak tu...tak caya tanya Mantoia, blakepare...derang yg resque Halim/Sarimah.....


Nasib baik betul... nyahat tul matzzr kutuk ko kan...
leh tanya? apa sebab leh jadi keras?.. dlm masa 2 tahun mono tu leh keras ke?...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by fie on Thu 23 Jun - 16:29

Den xtau,...sape leh konvoi sama2..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 16:31

fie... calling2 den laa..
kalu kena timing leh gi sama2...

FB...ado posto..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ziex69 on Thu 23 Jun - 17:08

1) Dari Federal Highway menghala Klang, sampai di jambatan gantung persimpangan Motorola (Sebelah KIRI gambar ni dulula MOTOROLA)
[You must be registered and logged in to see this image.]


2)
[You must be registered and logged in to see this image.]

3) Kalo dari Sunway selepas jambatan gantung Motorola
[You must be registered and logged in to see this image.]


4)
[You must be registered and logged in to see this image.]

5)
[You must be registered and logged in to see this image.]

6) Melepasi Western Digital
[You must be registered and logged in to see this image.]

7)
[You must be registered and logged in to see this image.]

Cool Kompleks Perumahan Kastam
[You must be registered and logged in to see this image.]

9)
[You must be registered and logged in to see this image.]


10)
[You must be registered and logged in to see this image.]

11) Ikut Teksi tu....
[You must be registered and logged in to see this image.]

12) Ikut JER keta Hitam tu...
[You must be registered and logged in to see this image.]

13)
[You must be registered and logged in to see this image.]

14)
[You must be registered and logged in to see this image.]

15)
[You must be registered and logged in to see this image.]

16)
[You must be registered and logged in to see this image.]

17) ikut JER keta Honda City tu
[You must be registered and logged in to see this image.]


18)
[You must be registered and logged in to see this image.]

19)
[You must be registered and logged in to see this image.]

20) Jangan Lupa Belok KIRI
[You must be registered and logged in to see this image.]

21) AL FARIZ MAJU sebelah KIRI
[You must be registered and logged in to see this image.]

22)
[You must be registered and logged in to see this image.]

23) Dah sampai.....
[You must be registered and logged in to see this image.]

24)
[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by ziex69 on Fri 24 Jun - 11:09; edited 9 times in total

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by fie on Thu 23 Jun - 17:10

jimf wrote:fie... calling2 den laa..
kalu kena timing leh gi sama2...

FB...ado posto..
roger...

wahhh ade class bahasa laa... andrew ajar aku sikit...heheheh

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by smolixz on Thu 23 Jun - 17:19

gambarajah amat detailed sekali la ziex 69... cheers i like Very Happy

fie - hehehe... bleh blajar dgn ajis.. ajis dah lama nak mengajar.. dia suruh bgtau.. Razz

smolixz

Posts : 303
Join date : 07/03/2011
Age : 31
Location : Seri Kembangan

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 17:20

fie..
ko pun nak belajar bahasa endah parade ke?..Very Happy

terbaekkkk la Pot...tapi kita nak faking motor kat mane ni?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by farislan on Thu 23 Jun - 17:24

Salam smua...timo kasih Pot atas tunjuk arah bergambar yg lengkap tu..tpi jln nak balik ke rumah den camne plak..kalu x ado kompom kono tido kat restoran Syed nnti...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 17:25

pergggg.... giler punya goggle...
ko gi ngulor ke tadi pot...

terukkkk tul laaaaa (apasal tak ajak den... Very Happy )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Sponsored content Today at 9:08


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum