Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 12:29

Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

haah...betullll...
at least ado alasan abg matt leh turun TTS kali ni...

abg matzzr... sidekick sikit, leh tanya..
mono yg sifu buat tu pakai mono pe? den lupo dah...125zr ke?
kalu den nak beli kat NKS mono tu keno sebut po? harap pakdin leh kasi diskaun..
kalu sifu ado baco ni, leh tolong adbias sekali pls... tq

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Thu 23 Jun - 12:58

jimf wrote:abg matzzr... sidekick sikit, leh tanya..
mono yg sifu buat tu pakai mono pe? den lupo dah...125zr ke?
kalu den nak beli kat NKS mono tu keno sebut po? harap pakdin leh kasi diskaun..
kalu sifu ado baco ni, leh tolong adbias sekali pls... tq

Mono Yamaha 125z...original moto pakai brand KYB (Kayaba)....nak pakai brand makida pun ok gak cuma quality kekadang tak konsisten. KYB lebih reliable....kalau nak cuba YSS pun aku rase ok gak cuma takde org yg text lagi brand 125z-YSS ni pakai kat moto besar..... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 14:00

ok apai...tq vely much....lap u...
so Yamaha 125z..Kayaba laa ye.. agak2 berapa ek?
kalu sebut nama pakdin leh dpt bape diskaun? hehehe

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Thu 23 Jun - 14:08

kalu xder TTS, perfomance part 600 cc ni aku sarung je kt muto aku.. betul x jo dan jimf...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ziex69 on Thu 23 Jun - 14:11

jimf wrote:ok apai...tq vely much....lap u...
so Yamaha 125z..Kayaba laa ye.. agak2 berapa ek?
kalu sebut nama pakdin leh dpt bape diskaun? hehehe

kalo mike nk buat test, kawan teman ada sebijon mono 125Z dia nak jual.

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 14:14

jimf wrote:
Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

haah...betullll...
at least ado alasan abg matt leh turun TTS kali ni...

abg matzzr... sidekick sikit, leh tanya..
mono yg sifu buat tu pakai mono pe? den lupo dah...125zr ke?
kalu den nak beli kat NKS mono tu keno sebut po? harap pakdin leh kasi diskaun..
kalu sifu ado baco ni, leh tolong adbias sekali pls... tq

pakai mono 125Z lah....mcm mcm brand ada...murah atau mahal jer...harga paling murah ialah RM90 dan paling mahal aku beli ialah RM120..nak pasang ke GPZ500 ke?

kalau ko dah ada breket custom made tu..ianya sesuai utk mono 125Z saja...tapi tidak utk mono TZM...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by xxx on Thu 23 Jun - 14:17

salam smua...

ada RV x??aku xtaw jalan nak g kelana jaya ni....

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ziex69 on Thu 23 Jun - 14:17

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 14:29

xxx wrote:salam smua...

ada RV x??aku xtaw jalan nak g kelana jaya ni....

RV tmpt biasa xxx...
depan bilik mandi student pompuan polytek shah alam...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 14:32

Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

tak konfiden lah aku...sebab aku mlm cepat ngantuk.....

kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak tasik kelana jaya...masa tu dah kena rapat kanan sebab nak buat U TURN bawah flyover berikutnya dan jaraknya adalah 1KM dari flyover di Western Digital.....bila dah buat U TURN...untuk yg naik moto boleh shortcut...dlm 100 meter ada SHELL...masuk dan ikut ada jalan motor kat tepi berhadapan dgn GIANT...terus naik ke atas akan jumpa BROTHERS ACC...depan sikit dlm 20 m itulah kedai SYED...

pada yg berkereta....bila jumpa SHELL tu terus jer...dlm 50m kena masuk kiri depan post office....jalan terus jumpa simpang tiga....ambik kiri...dlm 100 m jumpa lah SYED...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by kudud on Thu 23 Jun - 14:37

mat zzr wrote:
Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

tak konfiden lah aku...sebab aku mlm cepat ngantuk.....

kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak tasik kelana jaya...masa tu dah kena rapat kanan sebab nak buat U TURN bawah flyover berikutnya dan jaraknya adalah 1KM dari flyover di Western Digital.....bila dah buat U TURN...untuk yg naik moto boleh shortcut...dlm 100 meter ada SHELL...masuk dan ikut ada jalan motor kat tepi berhadapan dgn GIANT...terus naik ke atas akan jumpa BROTHERS ACC...depan sikit dlm 20 m itulah kedai SYED...

pada yg berkereta....bila jumpa SHELL tu terus jer...dlm 50m kena masuk kiri depan post office....jalan terus jumpa simpang tiga....ambik kiri...dlm 100 m jumpa lah SYED...

xpaham la bangMAT GAGAH PERKOSA Laughing da lama sy nak ikut belakang abg, jom la kita g sesama jumaat ni, da lama sy nak jadikn abg ni mentor sy tp sy malu nak ckp, bl ade peluang ni la sy manfaatkan, buleh ye bang, kita g sesama n mgkin akn ade lg yg join kita skali nnti, psl ngantok tu nnti sy pantau dr blkang jaa..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 14:39

Haah...nk pasang kat DK..
DK dah mmg pakai bracket sifu tu punya..
tp skrg dah keras/jam/tak fungsi.. so aku nk tukar mono tu aje, pakai bracket sama...

Pot.. PM me best price kawan ko punya tu.. serious buyer
TQ

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 14:41

faizal_bulat wrote:kalu xder TTS, perfomance part 600 cc ni aku sarung je kt muto aku.. betul x jo dan jimf...

jipjo...kita bako aje mamat ni.... Twisted Evil

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 14:42

kudud wrote:
mat zzr wrote:
Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

tak konfiden lah aku...sebab aku mlm cepat ngantuk.....

kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak tasik kelana jaya...masa tu dah kena rapat kanan sebab nak buat U TURN bawah flyover berikutnya dan jaraknya adalah 1KM dari flyover di Western Digital.....bila dah buat U TURN...untuk yg naik moto boleh shortcut...dlm 100 meter ada SHELL...masuk dan ikut ada jalan motor kat tepi berhadapan dgn GIANT...terus naik ke atas akan jumpa BROTHERS ACC...depan sikit dlm 20 m itulah kedai SYED...

pada yg berkereta....bila jumpa SHELL tu terus jer...dlm 50m kena masuk kiri depan post office....jalan terus jumpa simpang tiga....ambik kiri...dlm 100 m jumpa lah SYED...

xpaham la bangMAT GAGAH PERKOSA Laughing da lama sy nak ikut belakang abg, jom la kita g sesama jumaat ni, da lama sy nak jadikn abg ni mentor sy tp sy malu nak ckp, bl ade peluang ni la sy manfaatkan, buleh ye bang, kita g sesama n mgkin akn ade lg yg join kita skali nnti, psl ngantok tu nnti sy pantau dr blkang jaa..

aku dah tak bleh masuk area Kelana Jaya tu pasal...aku dah banyak rosakkan operatur pengeluaran wanita disitu...aku ni muka wanted...landmark yg senang ialah GIANT...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 14:43

jimf wrote:Haah...nk pasang kat DK..
DK dah mmg pakai bracket sifu tu punya..
tp skrg dah keras/jam/tak fungsi.. so aku nk tukar mono tu aje, pakai bracket sama...

Pot.. PM me best price kawan ko punya tu.. serious buyer
TQ

pakai KAYABA pun OK...murah ...dulu aku beli RM90....pastu aku beli yg mahal sikit...RM120...brand tak hinggat...utk ZZR250...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Thu 23 Jun - 14:44

mat zzr wrote:
Raziskov wrote:ape kata minggu ni abg matt merangkap boss aku jadi pemandu arah...
kan abg mat dulu jadi abg kawasan kat situ....Very Happy

sekian

tak konfiden lah aku...sebab aku mlm cepat ngantuk.....

kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak tasik kelana jaya...masa tu dah kena rapat kanan sebab nak buat U TURN bawah flyover berikutnya dan jaraknya adalah 1KM dari flyover di Western Digital.....bila dah buat U TURN...untuk yg naik moto boleh shortcut...dlm 100 meter ada SHELL...masuk dan ikut ada jalan motor kat tepi berhadapan dgn GIANT...terus naik ke atas akan jumpa BROTHERS ACC...depan sikit dlm 20 m itulah kedai SYED...

pada yg berkereta....bila jumpa SHELL tu terus jer...dlm 50m kena masuk kiri depan post office....jalan terus jumpa simpang tiga....ambik kiri...dlm 100 m jumpa lah SYED...

rapat kanan @ rapat kiri?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Raziskov on Thu 23 Jun - 14:52

faizal_bulat wrote:

rapat kanan @ rapat kiri?

rapat kanan la FB..
kalau rapat kiri jumpa tempat budak2 MAS stiwedes training..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by faizal_bulat on Thu 23 Jun - 14:55

kira dekat ngan maidin la ni? kiranya xder putsal la ni? badminton? ping pong?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Dinz on Thu 23 Jun - 14:58

jimf wrote:ok apai...tq vely much....lap u...
so Yamaha 125z..Kayaba laa ye.. agak2 berapa ek?
kalu sebut nama pakdin leh dpt bape diskaun? hehehe

Kalau Braket dah ado, buat ngan sifu ari tu dia caj RM80 utk Absorber Makida...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ziex69 on Thu 23 Jun - 14:59

Jimf... aku x der credit nak PM la, bagitau kat sini senang, monoshock tu dah jual plak, skrg tengah boom.

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 15:06

ziex69 wrote:Jimf... aku x der credit nak PM la, bagitau kat sini senang, monoshock tu dah jual plak, skrg tengah boom.

terimakasih walaupun jawapan macam hampehhh... Razz

ok laa.. then aku cari kat NKS laa.. kayaba 125z punyo

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by ziex69 on Thu 23 Jun - 15:09

kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak padang bola PKNS, sebelah kanan pulak Quarters kastam dan Kedai muzik YAMAHA lepas tu tasik Kelana Jaya sebelah kiri masa tu dah kena rapat kiri sebab nak buat U TURN bawah flyover, nanti jumpa shell ikut JER tepi tu bila dah buat U TURNMAN..(ada 2 u turnman, satu lepas trafik dan satu sebelom trafik light.Kalau sebelum trafik light nanti lepas tu akan jumpa GIANT, lepas GIANT belok kiri, nanti nampak Pejabat Pos Kelana Jaya sebelah kanan, terus lagi jumpa simpang 3 belok kiri, terus dalam 50 meter jumpa SYED (sebelah CIMB) di sebelah kiri...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by mat zzr on Thu 23 Jun - 15:19

ziex69 wrote:kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)...teruskan...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital...terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak padang bola PKNS, sebelah kanan pulak Quarters kastam dan Kedai muzik YAMAHA lepas tu tasik Kelana Jaya sebelah kiri masa tu dah kena rapat kiri sebab nak buat U TURN bawah flyover, nanti jumpa shell ikut JER tepi tu bila dah buat U TURNMAN..(ada 2 u turnman, satu lepas trafik dan satu sebelom trafik light.Kalau sebelum trafik light nanti lepas tu akan jumpa GIANT, lepas GIANT belok kiri, nanti nampak Pejabat Pos Kelana Jaya sebelah kanan, terus lagi jumpa simpang 3 belok kiri, terus dalam 50 meter jumpa SYED (sebelah CIMB) di sebelah kiri...

aku tak paham lah abg Potz....abg Potz aje lah yg jadi leader ke KJ.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by jimf on Thu 23 Jun - 15:23

mat zzr wrote:
1. kalau bermula dari TOL LDP Sunway...terus menuju dan naik ke Jambatan Kabel (dulu ada MOTOROLA...skrg nama baru FREESCALE)
2. Terus aje...pastu sebelah kanan ada pusat perabut dan sebelah kiri Kilang Western Digital
3. Terus naik Flyover lagi...sebelah kiri nampak padang bola PKNS, sebelah kanan pulak Quarters kastam dan Kedai muzik YAMAHA lepas tu tasik Kelana Jaya sebelah kiri.
4. Masa tu dah kena rapat kiri sebab nak buat U TURN bawah flyover, nanti jumpa shell ikut JER tepi tu bila dah buat U TURNMAN
5. Pehtu terus aje akan jumpa GIANT, lepas GIANT belok kiri, nanti nampak Pejabat Pos Kelana Jaya sebelah kanan
6. Terus lagi jumpa simpang 3 belok kiri..
7. Terus dalam 50 meter jumpa SYED (sebelah CIMB) di sebelah kiri...

Baru aku leh paham.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Apai on Thu 23 Jun - 15:30

jimf wrote:ok apai...tq vely much....lap u...
so Yamaha 125z..Kayaba laa ye.. agak2 berapa ek?
kalu sebut nama pakdin leh dpt bape diskaun? hehehe

Dlm RM 120 kalau tak silap....tu dulu...skang mungkin tak lebih RM150 agaknya.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 85:Mari Beri Cadangan Tempat Baru TTS..(20/6/11)..

Post by Sponsored content Today at 20:34


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum