Salam perkenalan daripada memosha.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan daripada memosha.

Post by memosha on Sun 19 Jun - 13:13

Salam saudara-saudaraku sekalian,

Nama saya Meor aka memosha dari Putrajaya. Duduk di Putrajaya sejak ianya dibuka hujung tahun 1999 dulu. Sudah berumur 50 tahun tapi masih pergi ke sekolah setiap hari. Isteri tercinta baru seorang dan mempunyai 3 orang cahaya mata dan seorang cucu.

Saya baru saja memeluk sebuah ZZR 250 yang dijual oleh Nijuan. Disini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Nijuan kerana telah menetapi janji dan juga diatas kejujuran beliau dalam proses jual beli motor tersebut. Saya sangat-sangat berpuas-hati dengan keadaan motor saya sekarang.

Jika ada konvoi, sesi tt dan sewaktu dengannya, sudi-sudikanlah mengajak saya bersama.
OK, nak over and out dulu sebab anak dah tak sabar-sabar nak pergi riding.
Very Happy

memosha

Posts : 146
Join date : 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by baoq giler on Sun 19 Jun - 13:53

salam..aaa uncle (x tau nk pgil ape..hehe)..sme la kite org bru gak kt forum nih..msh byk nk kne bljr sy nih..hehe..papepon,slmt dtg..n welcome to the family.. Very Happy

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Raziskov on Sun 19 Jun - 15:02

wellcome back cikgu meor a.k.a memosha..
org lama ni...your name still in d ZZRianz list..no 19...

saya ajis..
harap boleh beri tunjuk ajar pada saya yg naif ni dan rakan2 semua..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by faizal_bulat on Sun 19 Jun - 16:32

ramai lak warga putra joya sini ye.. duk precint brapa? saya pun putrajoya gak.. duk kat nilai impian... hujung minggu di selayang... sekian.. selamat memorem...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by baoq giler on Sun 19 Jun - 16:51

hohoho...rupernyerrr otai lame...mntk maaf banggg..huhuhu....sila beri tunjuk ajar...

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by ni_juan82 on Sun 19 Jun - 23:37

tq abg Meor sbb sudi menempuh ranjau onak dan duka...ape2 pun ride safely bang...tq...


ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by ni_juan82 on Sun 19 Jun - 23:40

Saya baru saja memeluk sebuah ZZR 250 yang dijual oleh Nijuan. Disini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Nijuan kerana telah menetapi janji dan juga diatas kejujuran beliau dalam proses jual beli motor tersebut. Saya sangat-sangat berpuas-hati dengan keadaan motor saya sekarang.

uhuhuhuhuhuh...ni mesti dah tak sabar nak ride ni sampai tulis pun dah tersongsang..kekekek...jln masuk one way dah le bang ooiii...heheheheh Laughing

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by jimf on Mon 20 Jun - 0:24

salammmm otai memosha...
hehe lama tak jmpa..
last jmpa tts umah sebelah kat bangsar.. masa tu bawa anak jugak
mmg famili man laaa..cam pot hehe

ni zzr yg ke berapa bang?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Amm on Mon 20 Jun - 0:48

Selamat kembali cikgu...
Betul la JImf,last masa RV kat Dataran Merdeka...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by mat zzr on Mon 20 Jun - 9:13

selamat join kembali otai cikgu meor,

saya ingin juga mengikuti jejak langkah cikgu meor....walaupun dah ada cucu tetap rider sejati...

saya pun org baru dlm alam permotoran...sila beri tunjuk ajar...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Apai on Mon 20 Jun - 9:25

Wellcome Cikgu Meor.......

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by ManCaL on Mon 20 Jun - 9:30

Salam perkenalan kpd abg memosha saya manCAL@jerMAN taniah sbb dpt motor tip top dari ni-juan..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by kudud on Mon 20 Jun - 9:57

selamat kembali en.meor(ni kalo nyanyi, suara mesti sedap, nak2 duet dgn anarafali Very Happy)

selamat berkenalan dr kami sekeluarga Wink { kudud(adik) n kudid(abg) }

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by kamalia on Mon 20 Jun - 13:22

As-Salam abg memosha
saya menumpang kuarters di Precint 9B.
gi TTS nti boleh la saya bonceng

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by ali@kudid on Mon 20 Jun - 13:41

kudud wrote:selamat kembali en.meor(ni kalo nyanyi, suara mesti sedap, nak2 duet dgn anarafali Very Happy)

selamat berkenalan dr kami sekeluarga Wink { kudud(adik) n kudid(abg) }


cam harem..

hai angkle meor..slamat berkenalan Very Happy

sy kudid, adik kudud Razz

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Apai on Mon 20 Jun - 13:44

ali@kudid wrote:
kudud wrote:selamat kembali en.meor(ni kalo nyanyi, suara mesti sedap, nak2 duet dgn anarafali Very Happy)

selamat berkenalan dr kami sekeluarga Wink { kudud(adik) n kudid(abg) }


cam harem..

hai angkle meor..slamat berkenalan Very Happy

sy kudid, adik kudud Razz

camner kudud (adik) dah kawen tapi kudid (abg) lum kawen....langgar bendol nih!.... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by kudud on Mon 20 Jun - 14:20

tu yg dpt zzr sebijik tu bang, sbb langgar bendul, betul x kudid? Razz jd ade la dua bijit skrg ni...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 14:59

wau kalu gabung dua dah jadi 500 tu... tahniah dh upgrade kudud...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by hi-wayMAN on Mon 20 Jun - 18:25

ahlan wasahlan abg.meor a.k.a memosha...
sudi-sudilah berkongsi pengalaman bersama kami yg muda rumaja ini...agar menjadi pedoman meniti kehidupan mendatang.... Very Happy

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by memosha on Tue 21 Jun - 12:19

Salam saudara-saudaraku,

1000000 maaf kerana lewat reply. Cadangnya malam semalam hendak reply semua pertanyaan siap dengan laporan serta foto-foto ride pada hari Ahad yang lalu tetapi tak kesampaian. InsyaAllah akan diusahakan malam ini.
1000000 terima kasih juga kepada semua yang telah reply dalam posting ini. Saya juga budak baru belajar. Sama-samalah kita bantu-membantu dalam hal-hal pemotoran dan kehidupan.

Saudara baoq giler,

Nak panggil atuk pun tak pe. Anak-anak jiran sebelah rumah sentiasa akan menjerit “Atuk! Atuk!” bila nampak saya.

Saudara ajis,

Tak sangka nama saya masih ada dalam list sebab last sekali ride dengan member-member di sini ialah lebih kurang 3 tahun dulu. (jika tak silap saya). ZZR 250 sekarang ialah yang ketiga dan diharapkan kali ini akan berkekalan.

Saudara faisal,

Kuarters saya di Presint 9G 1/4. Nombor rumah 33. Depan surau Presint 9. Jika kelapangan sudi-sudikanlah datang ke rumah.

Saudara nijuan82,

Betul tu. Nasihat yang sentiasa kita mesti ingat. “Ride safely. ”Keselamatan diri dan pengguna jalan raya yang lain sentiasa dalam ingatan saya. Lebih-lebih lagi anak lelaki saya sentiasa bersama saya semasa pergi riding.

Ahad lepas saya sempat ke Sepang F1 untuk bergambar dengan kereta-kereta jutawan yang berada di situ. Anak saya dapat posing depan kereta yang cukai jalan setahun hanya RM6024 sahaja.

Selepas itu kami ke Bagan Lalang pula. Nantikan laporan penuh ala-ala laporan kembara dalam majalah kesayangan saya iaitu Roda-roda.

Saudara jimf dan Amm,

Betul tu. Saya masih ingat ride ke Bangsar selepas berkumpul di Dataran Merdeka beberapa tahun yang lepas. Harap-harap kita dapat ride bersama-sama lagi selepas ini.

Saudara mat zzr,

Sememangnya begitulah lumrah seorang kaki motor sejati. Harap-harap dapat menjadi seperti seorang rider yang saya temui beberapa tahun yang lalu. Umur sudah melebihi 60 tahun tetapi masih menunggang sebuah 750.
Very Happy

memosha

Posts : 146
Join date : 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by jani on Tue 21 Jun - 12:48

salam perkenalan saudara memosha, sy jani org baru belajo..... Smile

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by adambikers on Tue 21 Jun - 13:33

Selamat kembali bang.. Saya adam.. Baru je pakai moto bulan 11 taun lepas

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by memosha on Wed 22 Jun - 12:52

Salam saudara-saudaraku sekalian,

Seperti yang dijanjikan, disertakan foto-foto yang sempat diambil semasa ride pada 19 Jun 2011 yang lalu. Sudi-sudikanlah membacanya.

Bermula perjalanan daripada rumah lebih kurang jam 2.00 petang dan sampai di Sepang F1 sirkit lebih kurang jam 2.30 pm.
Memomar (anak lelaki saya) sempat bergambar dengan kereta yang cukai jalan setahun hanya RM6024 sahaja.





Sampai di Bagan Lalang lebih kurang jam 3.30 pm. Perkara pertama yang dilakukan ialah membeli ais krim kerana kami kehausan. Kemudian ke medan selera dekat Gold Coast untuk makan udang goreng tepung dan pekena cendol.





Dalam perjalanan pulang, singgah di tepi jalan di Sepang F1 sirkit untuk mengambil foto kereta-kereta yang masih berlumba.



Sampai di rumah lebih kurang jam 6.30 pm. Sebelum itu singgah di stesen minyak untuk isi penuh tangki semula dan didapati kos petrol untuk perjalanan sejauh 120 km hanya RM8.70. Jimat juga lebih-lebih lagi berat kedua-dua penunggang dan pembonceng ialah 130 kg.

Lepas ini, InsyaAllah kami bercadang nak ride ke Bukit Fraser pula.



memosha

Posts : 146
Join date : 19/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by jimf on Wed 22 Jun - 13:00

dah besor anak abg ye...
lebih kurang sebaya saya rasanya..
nti leh laa tukar2 nota latihan jasmani....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Apai on Wed 22 Jun - 13:05

jimf wrote:dah besor anak abg ye...
lebih kurang sebaya anak saya rasanya..
nti leh laa tukar2 nota latihan jasmani....

Typo error tu Jimmf...takpe aku dah edit kasi betul punya citer.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan daripada memosha.

Post by Sponsored content Today at 14:02


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum