MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

View previous topic View next topic Go down

MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

Post by Chef Bob on Fri 17 Jun - 15:25

Chef beli dalam mudah Rm500 jerr lepas tu restore balik.....

Assalamualaikum pada peminat model SUZUKI BEST RR SPORTS 110 Selesai sudah Projek pembikinan semula Suzuki Best kacukan RR Sports chef selama 2minggu ini bemula Dari pembelian hingga ke proses pembikinan semula motosikal yang buruk ini, dibawah adalah gambar Suzuki chef, dari mencari part yang senang hingga yang rare, letih sungguh rasanya? bermula dari Bandar Tampin, alor gajah, melaka,muar hingga ke parit jawa dan dari kajang hingga ke pekan raub, felda lurah bilut dan bentong. Akhir nya dapat juga saya barang2 ni?


Logo2 ni dapat di parit jawa kedai apek kat trafik lite..


Cover ni dapat di muar kedai tepi jalan lupa nama kedai ori 1st model brand new..

ni pun dapat diparit jawa kedai depan apek tu..


mudgud original ni dapat kat alor gajah dah berabuk dalam stor...

hahahaha cover rantai besi ori ni seken hand ni dapat di kedai moto FAIZAL tepi jalan besar keparit jawa free jerr dia bagi nak bayor dia taknak terima kasih bro..

cover rantai RARE tak tau model apa simpan je lah dapat di tampin rm5 jerr nyonya tu jual..


SEBELUM dan SELEPAS MAKE OVER...












[img width=640 height=480
barang rare suzuki best kat bentong, felda bilut dan raub pahang...



COVER HORN CROME AFTERMARKET (dealer pun tak wujud dah dapat kat kedai pomen india di taman desa damai bentong lekat kat motor best yang dia nak restore dan jual pujuk2 dapat rm5)



2 SET CERMIN SISI original SUZUKI RC80,RC100 DAN RC110 ( kedai pomen cina dikawasan yg sama RM15 satu set beli dua set lain2 patern pomen tu cakap dia dah simpan lama barang ni dekat 12tahun amik kat jerantut)










2 SET BAKUL RARE ORI SUZUKI BEST KALER PUTIH (dapat kat felda lurah bilut bentong Rm10 satu tinggal 2set jerr chef sapu dua2 skali buat spare)

[im]http://i131.photobucket.com/albums/p316/zaifolnizzam/IMG_1377.jpg[/img]



bakul siam





KOS keseluruhan >>>


- minyak 4t (castrol ) Rm17
-brek lever (yg lama patah) Rm7
-fork baru dan fork spring (yg lama dah mati) Rm85 + Rm14
-chocke cable Rm8
-Cover signal putih Rm10
-Cover headlamp Rm8
-mentol signal dan meter 18bijik Rm12
-monorack givi RM25
-Welding kaki dan modi tapak monorack (yg lama dah reput ) Rm50
-Plug NGK Rm5
-Engkol kaki (kickstart) pakai fx110 Rm13
-Battery Baru Rm38 yuasa
-Sticker oldskool best Rm8 kat sentul
-Sportrim depan belakang Rm130
-Bearing rim depan belakang 5bijik Rm45
-tayar depan sotong Rm38
-Plate number belakang Rm5
-Suis signal dan hi-lo lamp baru Rm20
-Penutup tangki getah 4t dan 2t Rm5 + Rm4
-Cermin sisi kiri kanan Rm10
-minyak 2t shell Rm9
-kepala tiubless depan/belakng Rm10
-Set kunci tengkuk dan seat Rm18
-Getah Trotel Rm7
-Mudgud itam ori Rm 20
-Cover lamapu depan dan belakang local Rm45
-Reflektor Fork cover Rm7
-Cover horn ori Rm14
-Cover set kiri kanan belakang Rm75 local (sentul)
-Logo2 Rm 20
-Sticker Best Rm10 sentul
-Plate number cantik Rm12
-Tutup getah cover rantai Rm2
-Cermin sisi rare 2 set rm30
-cover horn krom rm5
-2 SET BAKUL RARE ORI SUZUKI BEST KALER PUTIH rm20


Jumlah semua RM 861.00
Harga motosikal Rm 500.00

Jumlah keseluruhan RM 1361.00.....

saja nak share ngan kawan2 zzrianz...
sekian....


Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 15:52

Penat mengedit gambo chef bob ni..Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

Post by Chef Bob on Fri 17 Jun - 15:53

hahahahaha.... edit jangan tak edit... ;D

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

Post by ni_juan82 on Fri 17 Jun - 16:04

ceh...puji pandai mengedit jew....tak patut btol....

Pandai tol chef manage duit...ni name nye berbelanja ikut kepuasan...tapi mmg puas ati la kalo total sume baru 1K lebih...

ni ade ke beli jjr harga 3.5k..pastu bikin2 5K...dapat jual 5K jew...kepuasan x dpt...rugi lg ade...huhuhuh...berdasarkan pengalaman sendrik..kekekeek...

Nasib ade ride ke TTS tiap2 minggu...puas gak la ati bile sampai ke D.E tu dulu..heheh...

tulus ikhlas

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKEOVER OLDSKOOL SUZUKI BEST 110RR

Post by Sponsored content Today at 18:52


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum