TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Page 23 of 26 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Amm on Thu 28 Jun - 9:14

Wan@Blakepare wrote:Thanks Jimf di atas info tu.Aku masa tu tgh budak2 lagi,ada minat tapi tv takde astro? tak dpt la nak tengok live race.

Aku kenal Eddy lawnson sebab terpandang sticker pada motor Suzuki TRS brader kat kampung aku.Masa tu aku sekolah darjah 5,tgh nak ambik penilaian darjah 5.Dapat result 2A 2B 1C.Ok la tu....hehehe....

wan,sama la ngan den,masih tu belum sekolah lagi.
aku pulok kenal eddy_G dan eddy misai JER.. Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Wan@Blakepare on Thu 28 Jun - 22:47

Amm mana boleh macam tu,dari cite bab motor tiba2 masuk bab eddy G.
Aku tak pe la,sebab aku budak2 lg.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Fri 29 Jun - 22:58

hebatlah budak sekarang ni...dah pakai superbike...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Wan@Blakepare on Sat 30 Jun - 14:45

mat zzr wrote:hebatlah budak sekarang ni...dah pakai superbike...
Hebat lagi budak2 kat US,Kecik2 dah pandai cakap english.hahaha...

Aku masih tertanya2 siapakah pengasas brand Norton dan adakah motorsikal ini yg pertama komersilkan di dunia?

Apakah jenis motorsikal terawal Jepun dan diasaskan dari model apa?
Dah jemu mencarut,kali ni aku nak jawapan yg Ilmiah.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Wed 18 Jul - 22:06

Honda yg terawal ialah Honda 'samah'....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Thu 19 Jul - 0:08

Wan@Blakepare wrote:
Apakah jenis motorsikal terawal Jepun dan diasaskan dari model apa?
Dah jemu mencarut,kali ni aku nak jawapan yg Ilmiah.

kalu ikut dari sumber labah2... jepun mula2 mmg import moto dari luar... tahun 1896 dari Jerman..pehtu tahun 1901, moto dari US pulak masuk...
Ada pulak mamat ni nama Narazo Shimazu minat lak kt moto2 ni.. terus buat enjin 400cc 2-stroke letak kt frame Triumph pada dec 1908.. Kalu dlm sejarah tu kira motosikal tempatan jepun yg mula2 di keluarkan laa...atas jenama NS. 1909 pulak dia kuarkan enjin 4-stroke...dlm 20 unit.

Pehtu tahun 1926 dia keluarkan lagi motosikal atas jenama Arrow First..tp setahun lepas tu dia bangkrap...hehehe ntah pasal pe..

Tapi lepas tu dia terlibat dlm menubuhkan syarikat baru Nihon Motorcycle Company (NMC) dan terus perbaiki model Arrow First tu... lepas tu ntah pe jadi hehehehe...

Nti eden poi tanyo labah2 tu lagi ek....

Notakaki : nama Honda cuma muncul pada tahun 1947 dan Yamaha pada tahun 1955 sebagai pengeluar motosikal.... hehehe... tau kah anda?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jani on Thu 19 Jul - 12:44

kompom ilmiah....

notakaki: dah bgtau, tau la...

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by adambikers on Thu 19 Jul - 13:20

masuk bab moto klasik ni kena panggil TUman..


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by hi-wayMAN on Thu 2 Aug - 17:10

adambikers wrote:masuk bab moto klasik ni kena panggil TUman..


den jockey yo...kalu nak tau sejarah kono tanyo adik den...perpustakaan bergerak muto klasik... Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ziex69 on Tue 28 Aug - 15:58

Takde lagi ke yang terkenang?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Amm on Tue 28 Aug - 16:28

ziex69 wrote:Takde lagi ke yang terkenang?

nak kenang apa pot,aku baru 20 tahun,yg nak dikenang2 tak banyak,lain la pokcik jani,Jimf dan Mat ZZR...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Tue 28 Aug - 20:49

Amm wrote:
ziex69 wrote:Takde lagi ke yang terkenang?

nak kenang apa pot,aku baru 20 tahun,yg nak dikenang2 tak banyak,lain la pokcik jani,Jimf dan Kak Amm...

terkenang bajet raya lari lintang pukang ada lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Thu 4 Oct - 11:26

Aku tiba2 terkenang bekas aweks-aweks aku dulu!....camner derang yerk!...dah kawen ke belum!... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ziex69 on Thu 4 Oct - 11:45

Apai wrote:Aku tiba2 terkenang bekas aweks-aweks aku dulu!....camner derang yerk!...dah kawen ke belum!... Very Happy

terkenang bekas aweks-aweks ke, terkenang aweks-aweks yang ko tinggalkan bekas scratch scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Thu 4 Oct - 11:48

bekas yg macam banyak lekat atas tilam tu ke?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Thu 4 Oct - 11:50

ziex69 wrote:
Apai wrote:Aku tiba2 terkenang bekas aweks-aweks aku dulu!....camner derang yerk!...dah kawen ke belum!... Very Happy

terkenang bekas aweks-aweks ke, terkenang aweks-aweks yang ko tinggalkan bekas scratch scratch


Macam harem!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Thu 8 Nov - 16:22

terkenang semasa duluuuu....
rumah ni meriah giler...
tak sampai sejam dah tukar page..
tak sampai 3 hari dah buka rumah baru...

kini..makin hari makin sepi..
sejak ada muka dibuku...
tinggallah si bangko dan anti-sosial yg menyendiri disini..
yg refresh 10 kali pun page x bergerak lagi...

mampu kah ia masih bertahan..
utk sekian lamanya lagi.
sebagai mana tahan nya moto reputku walaupun byk perangai..
sebagai mananya penunggu menunggu belaian...

atau akan terkuburkah ianya sepi ditinggalkan bagai rumah usang..
atau seperti moto buruk yg tidak bertuan dan ber geran..
hanya akan menjadi sebutan dititian bibir..
bahawa dulu disini laaa berkumpul para penghibur...
namun kita sepi... bagaikan tanah tiada pelabur...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Thu 8 Nov - 16:53

Sodeh boto membaco rintihan dari penunggu setio gumah usang ni..Sad
Sebagai kawan pado Admin askar tu..den hanyo mampu berserah pado yg esa supaya gumah ni dapat dikekalkan sampai bilo2 walaupun den dah pindah ke Korea nnt..
Den bayangkan anak2 generasi baru zzrianz mungkin akan take-over keje2 ayah dirang nnt kat sini..Sad
Tapi andaikata kalau dah ditakdirkan gumah ni runtuh...mako pandai2 la masing membawo diri ke tempat baru..org baru...suasana baru..mungkin lagi meriah..motor baru..lagi besar..tak citer pasal down ,kencing,slow,hujan,repair bawah pokok belimbing...Razz..
Suma tu kenangan bersama kan...

So..marilah kita bersamo2 memeriahkan apo2 yg patut...selagi kito mampu dan berupayo merubahnya...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Thu 8 Nov - 16:56

Masa berlalu...musim berganti...minat berubah...selera bertambah...
Itulah hakikatnya....suka atau duka....mesti ditelan jua...

Hanya kenangan yg akan mengamit memori...
Hanya sejarah yg akan diingati...

Gelak ketawa akan dirindui...
Gurau senda tidak lagi kedengaran...

Deruman bunyi semakin perlahan...
Lambat laun pasti sunyi...

Begitu la hakikatnya...masa merubah segalanya...

Nukilan Rasa
Penunggu Sepi





Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Amm on Thu 8 Nov - 17:07

Mari kita meriahkan kembali umah banglo ni........lai..lai..lai....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Wan@Blakepare on Sun 11 Nov - 13:13

Yuhuuuu.......ada org tak kat sini?
HALOOOO.........halo halo halo halo......fuhhhh siap ada gema lagi.Macam dalam gua pulak.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Mon 12 Nov - 11:53

sapa tau kan mana kedai nak chrome kan kulit engine...?...dah 2 hari aku cari dalam google..tapi tak dapat lah...kebanyakkannya plating untuk kegunaan industri....

harap bantu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Mon 12 Nov - 12:03

mat zzr wrote:sapa tau kan mana kedai nak chrome kan kulit engine...?...dah 2 hari aku cari dalam google..tapi tak dapat lah...kebanyakkannya plating untuk kegunaan industri....

harap bantu...

camne leh sesat posting kt sini bang ooii..
buka laaa topic baru... best gak citer chrome ni...
pernah gak terpikior nk buat...utk ekjoz..

exact kedai tak tau... tp ramai yg cakap kt area chan sow lim tu... sg besi...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Mon 12 Nov - 12:10

jimf wrote:
mat zzr wrote:sapa tau kan mana kedai nak chrome kan kulit engine...?...dah 2 hari aku cari dalam google..tapi tak dapat lah...kebanyakkannya plating untuk kegunaan industri....

harap bantu...

camne leh sesat posting kt sini bang ooii..
buka laaa topic baru... best gak citer chrome ni...
pernah gak terpikior nk buat...utk ekjoz..

exact kedai tak tau... tp ramai yg cakap kt area chan sow lim tu... sg besi...

kedai ni ke?

Company Name:
MALAYA ELECTRO PLATING (M) SDN BHD
Address:
48H Jalan Lima
Off Jalan Chan Sow Lin 55200 Kuala Lumpur,Wilayah Persekutuan
Malaysia
Telephone:
603-9221 2007
Fax:
603-9221 1899
Categories:

Printing Equipment, Supplies & Accessories -> Platesetters

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Amm on Mon 12 Nov - 14:54

mat zzr,tunggu jani jawab...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Sponsored content Today at 17:35


Sponsored content


Back to top Go down

Page 23 of 26 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum