TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Page 6 of 26 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 26  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ariff908 on Fri 17 Jun - 15:39

Bongxz wrote:Dulu kat sekolah selalu baca 'mim fa ya mim, kum faya kum' sambil gentel lada hitam.............. shiok ooooooo..........

patut la byk awek2 kat kelas ko duduk terkepit2..keje ko rupanya bongz

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 16:00

aku dulu...
takla jahat sgt..
kawan2 tolong gentel lada hitam..
aku cuma letak cermin kat kasut jer la..
target amoi2...ngeh..ngeh..
pastu terus gaduh ngan balak amoi tu....hahahaa

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Fri 17 Jun - 16:44

Raziskov wrote:Kita beralih pada kumpulan rock tempatan dulu...Razz






Pergh...betul2 nostalgia tu...betul2 aku teringat zaman tu...umur aku 15 tahun...beli suar ketat..pastu carik kasut Concerse Hig Cut...yg tak mampu beli Aliph High Cut JER!...Rambut tak leh nak ikut....pjg sikit arwah ayah aku dah bising..... Rolling Eyes

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Amm on Fri 17 Jun - 17:16

Apai wrote:Pergh...betul2 nostalgia tu...betul2 aku teringat zaman tu...umur aku 15 tahun...beli suar ketat..pastu carik kasut Concerse Hig Cut...yg tak mampu beli Aliph High Cut JER!...Rambut tak leh nak ikut....pjg sikit arwah ayah aku dah bising..... Rolling Eyes

kalo mase tu apai 15 taun,teman baru 2 taun....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Fri 17 Jun - 17:31

antara pesyen rambut dolu2..

compare dgn yg skrg punya

tp yg tetap smpi skrg, masih menten MANTOP, POPULAR..


ni je kot.. Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kamalia on Fri 17 Jun - 18:39

gmbr last tu tuuurrrrrr baek! cheers

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by alif283 on Fri 17 Jun - 18:49

gmbar tengah pun baik gak.... Very Happy

alif283

Posts : 146
Join date : 27/04/2011
Age : 30
Location : Petaling Jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 19:01

dud,
gambo yg tengah tu nasi lemak dia stended 80 an ke?
Silo bantu den...

Sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Bongxz on Fri 17 Jun - 19:12

Teringat gambar Zarina Zai.......... + susan
Sapa ada CD cerita mekanik?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Fri 17 Jun - 19:41

..masa tahun 1990 aku isi petrol motor honda cup C70 cuma RM1 = 2 liters....dari Kem Wardieburn Jln Genting Klang- Sek Teknik Cheras- Kem Wardieburn....cukuppppppp....


sekarang kaloooo....sendiri mau ingat lah...

aku bawak honda cup C70 tu dapat top speed 80kmj....dah rasa laju sangat ...masa tu form 4....kalau sapa sapa pakai suzuki best 110 atau yamaha sport 100....dah kira hebat sangat....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by faizal_bulat on Fri 17 Jun - 22:00

1990 aku bru lahir...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Sat 18 Jun - 10:25

aiyoyo, gaMBa tgh tu tersilap masuk laa... Razz maaf ye semua..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Sat 18 Jun - 10:44

mat zzr wrote:

aku bawak honda cup C70 tu dapat top speed 80kmj....dah rasa laju sangat ...masa tu form 4....kalau sapa sapa pakai suzuki best 110 atau yamaha sport 100....dah kira hebat sangat....

patut laa chefbob hebat...psl skrg dia pakai suzi best

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Vistana1 on Sun 19 Jun - 13:02

Raziskov wrote:aku dulu...
takla jahat sgt..
kawan2 tolong gentel lada hitam..
aku cuma letak cermin kat kasut jer la..
target amoi2...ngeh..ngeh..
pastu terus gaduh ngan balak amoi tu....hahahaa

sekian

Minta maaf ...saya belajar gentel belerang mancis api jeee......

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by furqaan on Sun 19 Jun - 18:55

Raziskov wrote:aku dulu...
takla jahat sgt..
kawan2 tolong gentel lada hitam..
aku cuma letak cermin kat kasut jer la..
target amoi2...ngeh..ngeh..
pastu terus gaduh ngan balak amoi tu....hahahaa

sekian

haaa .. betoi laa macam Abong cerita kat teman ari tue ... buas sungguh ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 20 Jun - 11:07

dulu.. angan - angan jadi hemerikan ninja...jumpa penutup tin botol air menet...ketup-ketuk kasi leper, pastu gunting sitiap bucu kasi tajam... siap la pokok-pokok pisang yg dok begetah abih jadi papan dat dininjakan den.... semua kena tarukk... klu malam tetiba dtg gian didnding rumah pun boleh jadi...tak sangka lak.. bila besar dpt bekenalan dengan abg ninja yg sebenar... abg long Jimf ....




ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Mon 20 Jun - 11:20

mcmmmmm hareeeemmmm...
rindu giler siottttt kat hamerika ninjaaaaa den...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 11:25

jimf wrote:mcmmmmm hareeeemmmm...
rindu giler siottttt kat hamerika ninjaaaaa den...

xpa lepas ni lagi mantap dengan ketibaan ubat kuat.... Twisted Evil

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Mon 20 Jun - 11:29

ahah, den ado teringek kat satu permainan ni..

tutup botol tu bg leper, pehtu buat dua lubang kecik utk masukkn tali benang tebal kale coklat tu, pehtu main tarik2, ade bunyi zing, zing.. pehtu batle ngan kawan-lagakan, sapa punya putus dulu,huhu..sapa paham ayat den ni je kot yg tau permainan tu..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by faizal_bulat on Mon 20 Jun - 11:32

xpa dud, aku memahami....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Mon 20 Jun - 11:35

kudud wrote:ahah, den ado teringek kat satu permainan ni..

tutup botol tu bg leper, pehtu buat dua lubang kecik utk masukkn tali benang tebal kale coklat tu, pehtu main tarik2, ade bunyi zing, zing.. pehtu batle ngan kawan-lagakan, sapa punya putus dulu,huhu..sapa paham ayat den ni je kot yg tau permainan tu..

yang ni aku paham....sebab aku pun suka main permainan ni....syabas kudud....ini post pertama yag aku tak yah baca 2 kali...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Mon 20 Jun - 11:46

kudud wrote:ahah, den ado teringek kat satu permainan ni..

tutup botol tu bg leper, pehtu buat dua lubang kecik utk masukkn tali benang tebal kale coklat tu, pehtu main tarik2, ade bunyi zing, zing.. pehtu batle ngan kawan-lagakan, sapa punya putus dulu,huhu..sapa paham ayat den ni je kot yg tau permainan tu..

zaman ko pun masih main mende cenggini.....aku main mende ni kalu tak silap masa umur aku 8 tahun (1978)....

Bila time cuti skola masuk hutan cari buluh buat layang2 besar punya....kertas pakai pembalut buku warna coklat...benang kasi taruk serpihan kaca yg dipecahkan dari lampu kalimantang (fluorecent light)..campur ngan gam...pastu bubuh kat benang...he!he!he...byk gak budak2 punya layang yg putus talinya.....

Tak pun pergi tangkap ikan kat longkang....amik langsir rumah ..buat sauk....puyu, sepat ronggeng, sepat siam, keli, haruan, lundu.....ikan longkang pun sauk sekali...... Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ariff908 on Mon 20 Jun - 11:58

Apai wrote:
kudud wrote:ahah, den ado teringek kat satu permainan ni..

tutup botol tu bg leper, pehtu buat dua lubang kecik utk masukkn tali benang tebal kale coklat tu, pehtu main tarik2, ade bunyi zing, zing.. pehtu batle ngan kawan-lagakan, sapa punya putus dulu,huhu..sapa paham ayat den ni je kot yg tau permainan tu..

zaman ko pun masih main mende cenggini.....aku main mende ni kalu tak silap masa umur aku 8 tahun (1978)....

Bila time cuti skola masuk hutan cari buluh buat layang2 besar punya....kertas pakai pembalut buku warna coklat...benang kasi taruk serpihan kaca yg dipecahkan dari lampu kalimantang (fluorecent light)..campur ngan gam...pastu bubuh kat benang...he!he!he...byk gak budak2 punya layang yg putus talinya.....

Tak pun pergi tangkap ikan kat longkang....amik langsir rumah ..buat sauk....puyu, sepat ronggeng, sepat siam, keli, haruan, lundu.....ikan longkang pun sauk sekali...... Laughing

fuh..1978 aku baru lahir...tua dah ko ni apai..Razz
satu lagi permainan top masa aku kecik2 dulu main tuju kasut...kot kena baling ngan kasut bole berbirat wooo...tp masa tu la aku paling terer mengelak rasanya...dah mcm spiderman melompat rasanya

mancing pun pakai batang nipah aje...tp masa tu ikan toksah ckp la.puyu, ikan haruan, bulat, sepat ronggeng, lampam, keli dan sebagainya mmg byk...balik skolah mmg aku layan mancing sorg2 kat tali air pakai umpan belalang...bila air surut, aku and the geng bantai pegi mengagau ikan...tak pikir langsung masa tu kot2 terpegang ular ka, boya ka...tp best bila dpt tangkap keli aprika yg jiran aku bela...bawak balik umah je mak aku pelupuh ngan kayu suh pulang balik..beso wo keli tu...tangkap pakai tgn aje..


ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Vistana1 on Mon 20 Jun - 13:23

Aku suka main polis sentri...masa bulan puasa....sangkut tali penyidai kain....boleh putus tengkuk ....

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Mon 20 Jun - 13:24

Bila umur masuk 12 tahun dah start miang sikit...dah mula kawan ngan budak2 pompuan.....ajak main police centri.....mase tu pun dah ada basikal...tapi kasi modify...beskal mini kasi togel...pakai prewel mati...sepit udang pakai basikal yg besar punya pastu kasi tegak...pergh...beskal esay rider tuuu...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Sponsored content Today at 2:10


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 26 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 26  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum