TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Page 5 of 26 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 26  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 9:20

Jom kita layan barang2,buku,rokok2 masa dulu2...














Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Fri 17 Jun - 9:20

ZAM@GHIMEHV wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:
demi mencari duit poket lepas habis sekolah...terpaksa lah kerja kuat...nak beli rokok lagi...nak main video game kat Pertama Kompleks lagi....modal race haram lagi...

hebat tul....ni mesti otai koner museum...pehtu kali lepak dayabumi

otai tu takdelah...tapi tergolek dog kat korner parlimen.... kena keja dgn kuda putih tu kira normal lah masa tu....

sapek betul la brader enot susahnakeja nih... penuh bulu ilmu didada nih....kira legend jugak la ni kann....berapa ramai awek pertama kompleks yg ko dah angkut gamaknyer.....lpeas nih kalu aku jumpa budak - budak nama bapak dia Redzman nak kena tanya asal mak mana.... klu pertma kompleks, mmg sah!


legend apekebende...asyik kena tangkap dgn pak pulisi kat jalan parlimen,jalan kinabalu atau jalan dataran merdeka...pastu kena tolak moto ke balai dang wangi....

aku dulu mana ada membuat maksiat dgn pompuan...aku cuma lumba haram....kalau aku menang pun...bohsia tu aku pass kat kawan kawan...sifu aku cakap berdosa kalau buat maksiat dgn pompuan dan prestasi rider boleh terjejas kerana lutut lemah...

aku berdendam dgn sorang racer..nama dia "Roy"...sebab dia baling batang paip kat rim motor aku...


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 9:24






















Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Fri 17 Jun - 9:24

mat zzr wrote:

aku dulu mana ada membuat maksiat dgn pompuan...aku cuma lumba haram....kalau aku menang pun...bohsia tu aku pass kat kawan kawan...sifu aku cakap berdosa kalau buat maksiat dgn pompuan dan prestasi rider boleh terjejas kerana lutut lemah...

aku berdendam dgn sorang racer..nama dia "Roy"...sebab dia baling batang paip kat rim motor aku...


rugi tak kenal ko masa tu..kalu idak sure semua awek ko pass kat aku... aku kan abgg.. hehehe

roy tu ko tak kenal ke? kalu nk tau sapa roy tu, dtg laa tts a&w mlm ni.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Fri 17 Jun - 9:28

ajis...dulu mana mampu hisapp dunhill...
ni laaa rokok yg paling top... seringgit enam kupang aje leh dpt 20 batang.. kongsi ramai2...hehehe


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 9:30

jimf wrote:

rugi tak kenal ko masa tu..kalu idak sure semua awek ko pass kat aku... aku kan abgg.. hehehe

roy tu ko tak kenal ke? kalu nk tau sapa roy tu, dtg laa tts a&w mlm ni.... Razz

aku kenal ke sape roy tu jimf?..hehehhehehhehe...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 9:32

Antara kartun melayu yg top masa Kudud muda2..







sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Fri 17 Jun - 9:33

jimf wrote:ajis...dulu mana mampu hisapp dunhill...
ni laaa rokok yg paling top... seringgit enam kupang aje leh dpt 20 batang.. kongsi ramai2...hehehe


Ni kire mahal gak...aku dulu isap rokok Pirileyes atau kingsway atau More...1 hinggit 2o batang....dulu kan ada rancang More Juta Ria...yg dpt 1 juta tu namanya Samerin...lepas dia dpt 1 juta Rokok More terus bengkrap..he.he.he

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 9:43

Permainan budak2 zaman Nawza...


Biji getah..





























Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Fri 17 Jun - 9:50

isk, den polik sgguh la, awat suma yg ado tu, maso zaman den nakal2 dulu ni, kira zaman sobolum tu pun , mcm den ko? (xkan den samo umur ngan set2 ni-ajiskov, matZZR, jimf, isk, musskill lah..)

den dulu isap okok perillys-hitam itu emas, ade 25btg kalo xsilap sekotak, okok ni org kata kalo time temenung tu, mmg asik laaa...uarhhh...

den ingat yg kisah teladan buaya tu, nmpknya kita da kena tipu, jadik xdelah makan-si buaya ckp..huhuhu..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Fri 17 Jun - 10:15


dud...ko punya avatar tu mcm citer "He-Man the master of universe"...betul tak?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by mat zzr on Fri 17 Jun - 10:16

jimf wrote:
mat zzr wrote:

aku dulu mana ada membuat maksiat dgn pompuan...aku cuma lumba haram....kalau aku menang pun...bohsia tu aku pass kat kawan kawan...sifu aku cakap berdosa kalau buat maksiat dgn pompuan dan prestasi rider boleh terjejas kerana lutut lemah...

aku berdendam dgn sorang racer..nama dia "Roy"...sebab dia baling batang paip kat rim motor aku...


rugi tak kenal ko masa tu..kalu idak sure semua awek ko pass kat aku... aku kan abgg.. hehehe

roy tu ko tak kenal ke? kalu nk tau sapa roy tu, dtg laa tts a&w mlm ni.... Razz

tak semua aweks tu lawa...tapi kawan kawan aku cakap diaorang tutup dgn bantal pastu taruk poster Hollywood.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Fri 17 Jun - 10:22

masa cite ni, mcm2 bende yg aku cipta

masters of universe!!

ni antara citer melayu yg TOP!!

isk, mende ape nak sebut ntah

dulu ingat nak tackel awek ni, tp hampaa..

dulu citer porn save dlm ni jer..pastu sorok kat ats siling..


sekian, cobaan nak mengenang juger.. Laughing

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Fri 17 Jun - 12:47

hehehe giler si ajis...
selama ni simpan kat mana laa gambo2 tu...tetiba aje penuh topic dgn gambo...
hahahaha

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by nawza on Fri 17 Jun - 13:59

terbaeik laaa...jis...! teringek den zaman maso kocik.... psal den dibesarkan kek kwasan felda...paling best bilo blik skolah poie tiruk ...! org palong ckap tiruk tue...mandi sgai...laaa...tapi den pkai spenda laa..yg lain ado gak bugil...! xtvt den...biaso....selagi ado payo..kek situ laa jadi lubuk mandi...balik ghumah yoo putihhh joo muko..psal air tanah liat...! selain dr tue..bbdak kek felda nie...maso den kocik ...xtvt spt mancing ikan kek kolam org....jerat burung...lago ayam...ayam hutan ..main layang2...byak laie laaa...klau nak cerito...tapi yg pling den suko yo laaa memikat burung serindit....perghhh..dpat yg dada merah mmg terbaek laaa..... Twisted Evil ...smpai skrang kalo ado mmg den cari....






________________________________________________________________________________________

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Fri 17 Jun - 14:19

sambung dari citer tok sidang...kalu dulu anak jantan mesti ada ni...
kalu takde, tak rugged laaaaa... (dulu perkataan otai x pakai lagi... rugged kira taiko laaa)



xtvt mmg penuh kat luar umah aje laaa..
kalu duk umah mmg kena kutuk mcm budak pompuan.... Razz
skrg ni budak jantan duk umah main video game aje..kalu kuar pun jadi mat rempti..
sedih tul nengok bebudak2 skrg....

anak sedara...budak tingkatan 3...nk pam tayar beskal pun x rheti....adussss

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 14:34

Ado lagi ni...permainan zaman Ghimeh n Kamal...
















Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by furqaan on Fri 17 Jun - 14:36

ngape teman tak der memori masa kekecik dulu...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Vistana1 on Fri 17 Jun - 14:59

Kat Uganda x ada pulak main2 camni...main perang2 ada laaa...tapi mati betul laaa....tapi aku rasa korang tak main topekong........buat tangan macam sami buddha...suntut kat buntut orang.....

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Fri 17 Jun - 14:59

Kita beralih pada kumpulan rock tempatan dulu...Razz






Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Vistana1 on Fri 17 Jun - 15:03

Apai wrote:
jimf wrote:
Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

mase tu Tv kat umah aku itam putih JER...pastu arwah bapa aku beli cover plastik yg ada 3 waran...biru, merah ngan ijau....member2 aku mase tu ingat TV aku tv warna...padahal...cover jer ada warna...tapi ok jugak bila bukak tv nampaklah 3 warna tu....hehehe.....

Rumah kampung aku ada lagi TV ni..jenama Telefunken...dah jadi Aqurium dah...maca tengok combat dan musabaqah....orang kampung datang tengok sekali...kena bayar 5 sen masa tu.....

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by furqaan on Fri 17 Jun - 15:14

Vistana1 wrote:Kat Uganda x ada pulak main2 camni...main perang2 ada laaa...tapi mati betul laaa....tapi aku rasa korang tak main topekong........buat tangan macam sami buddha...suntut kat buntut orang.....


yg ni ker geng suntut dulu tu ... kluar paper laa masa tue ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by furqaan on Fri 17 Jun - 15:16

Vistana1 wrote:
Apai wrote:
jimf wrote:
Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

mase tu Tv kat umah aku itam putih JER...pastu arwah bapa aku beli cover plastik yg ada 3 waran...biru, merah ngan ijau....member2 aku mase tu ingat TV aku tv warna...padahal...cover jer ada warna...tapi ok jugak bila bukak tv nampaklah 3 warna tu....hehehe.....

Rumah kampung aku ada lagi TV ni..jenama Telefunken...dah jadi Aqurium dah...maca tengok combat dan musabaqah....orang kampung datang tengok sekali...kena bayar 5 sen masa tu.....

orang kaya jer ada tv masa tue ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Fri 17 Jun - 15:26

furqaan wrote:
orang kaya jer ada tv masa tue ...

hahahaha...sokongggggg....
teringat lagi siap bawa biskut marie gi umah member...sogok pasal nk tgk tv citer ironside... hahaha

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ariff908 on Fri 17 Jun - 15:31

dulu kecik2 paling suka tgk wrestling..hulk hogan ngan ultimate warrior tgh top masa tu....kartun favourite thunder cat ngan silver hawk...

cuti skolah kerja tebang pokok pisang org buat rakit main dalam parit...pastu main senapang bemban, senapang bijik kacang belanda, senapang buluh, decorate rim beskal pakai wayar telepon yg warna warni, buat sport rim beskal pakai zink...masa tu geng beskal top nama "gagak hitam".tp aku tak join geng tu la..




ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Sponsored content Today at 19:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 26 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15 ... 26  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum