TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Page 1 of 26 1, 2, 3 ... 13 ... 26  Next

View previous topic View next topic Go down

TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Wed 15 Jun - 12:05

Jom share pengalaman2 hidup masing semasa kanak2 hingga ke zaman globalisasi ini..
dari cerita kartun,motor,awek,makanan,cikedis,tin susu dan lain2 la..
cerita jer ape2 yg patut...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Admin on Wed 15 Jun - 12:18

jimf wrote:
tenukz wrote:Nasib baik aku sebaya ngan anak sedara aku....5 tawun.....mak kpd anak sedara aku je yang dewasa....fuhh selamat....

ishhh..kecik2 dah pandai main itenet...
gi masuk bilik baca katun bambino tu...mak rotannnn kang

adambikers wrote:
jimf wrote:
tenukz wrote:Nasib baik aku sebaya ngan anak sedara aku....5 tawun.....mak kpd anak sedara aku je yang dewasa....fuhh selamat....

ishhh..kecik2 dah pandai main itenet...
gi masuk bilik baca katun bambino tu...mak rotannnn kang


zaman bila ni weiiiii

Amm wrote:
adambikers wrote:
jimf wrote:
tenukz wrote:Nasib baik aku sebaya ngan anak sedara aku....5 tawun.....mak kpd anak sedara aku je yang dewasa....fuhh selamat....

ishhh..kecik2 dah pandai main itenet...
gi masuk bilik baca katun bambino tu...mak rotannnn kang


zaman bila ni weiiiii

Ni zaman2 jimf,mat zzr,furqan,apai,p;ak dinz,jefkona.....nama2 ni sumer dah warga omeh.. Smile

________________________________________________________________________________________

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Admin on Wed 15 Jun - 12:20

Apai wrote:
Amm wrote:
adambikers wrote:
jimf wrote:
tenukz wrote:Nasib baik aku sebaya ngan anak sedara aku....5 tawun.....mak kpd anak sedara aku je yang dewasa....fuhh selamat....

ishhh..kecik2 dah pandai main itenet...
gi masuk bilik baca katun bambino tu...mak rotannnn kang


zaman bila ni weiiiii

Ni zaman2 jimf,mat zzr,furqan,apai,p;ak dinz,jefkona.....nama2 ni sumer dah warga omeh.. Smile

Wei....aku tak baca katun bambinolah...tu Jimmf n the gang...aku baca kartun Bujal..... Very Happy

Raziskov wrote:Ehhh...Nape zaman aku kena baca buku ni..Very Happy



sekain

Apai wrote:
Raziskov wrote:Ehhh...Nape zaman aku kena baca buku ni..Very Happy



sekain

Apsal gambo muka depan tak sama dgn yg aku baca mase aku budak2 dulu.....Errr...watak Cikgu Ali masih ada ke.... Laughing

Vistana1 wrote:
Apai wrote:
Raziskov wrote:Ehhh...Nape zaman aku kena baca buku ni..Very Happy



sekain

Apsal gambo muka depan tak sama dgn yg aku baca mase aku budak2 dulu.....Errr...watak Cikgu Ali masih ada ke.... Laughing

Tak baca buku ni...teman baca kupu2 beterbangan sahaja......

kamalia wrote:zaman aku ada citer mono absorber bumper je..
tak penah jumpa mona gersang n.

________________________________________________________________________________________

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Admin on Wed 15 Jun - 12:21

jimf wrote:wooiii... korang punya profil kat URTV kembang setaman tolong kasi update leh?

jimf wrote:Ajis..vistana... ptg ni citer Giant Robot kul bape ek??.. scratch


________________________________________________________________________________________

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Wed 15 Jun - 12:40

kena borak sini ke?
tak best laaaa... hijack topic org lain lagi best,... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kamalia on Wed 15 Jun - 12:41

hawai five O .. hehehe...

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Wed 15 Jun - 13:02

Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Wed 15 Jun - 13:12

Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Bongxz on Wed 15 Jun - 13:41

Wak Dogol, komik besar buku 555 sambil makan ais kepal...........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 13:54

jimf wrote:
Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

1978? tua nye ko Apai....aku masa tu baru umur setahun jagung... bulu pun belum tumbuh lagi masa tu..

tapi den ada ingat mak dgn kakak selalu layan cite Oshin dengan Dallas....huhuhu...






ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Wed 15 Jun - 14:04

Dallas??..... pergggg ko ni buat den teringat cinta hati den si victoria...
tp maso tu kecik lai...coceng pun tak pancut... Razz


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:10

Antara drama yg tontonan famili den dulu... Opah.... siap kena piat telinga kalau time drama Opah on air, gi tukar channel lain walaupun time iklan... maklum la dulu mana ada remote control semua main pakai tekan kat tv keypad...

so mari kita layan lagu opah nih...


entah boleh dengar ke idok...tak tau camno nak paste kat sini..


ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:11

jimf wrote:Dallas??..... pergggg ko ni buat den teringat cinta hati den si victoria...
tp maso tu kecik lai...coceng pun tak pancut... Razz


bang buah manggis masa tu natural punya woo.. mana ada main letak silicon...sekali genggam kompom bounced balik tuuu.....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Wed 15 Jun - 14:14

masa tu xde senario...xde raja lawak...
kalu nk layan lawak bodo, leh tgk three stooges...
kekeke.... mmg siollllll


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:21

jimf wrote:masa tu xde senario...xde raja lawak...
kalu nk layan lawak bodo, leh tgk three stooges...
kekeke.... mmg siollllll


Arwah bapak aku cukup marah tgk cite nih... sbb kami adik beradik suka tiru tepuk tampar mcm tiga ekor nih selalu buat... yg selalu kena aku la... sbb aku ni adik paling bongsu... mmg cilako...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jimf on Wed 15 Jun - 14:27

kira engko si CURLEY tu laaa ye zam...
mmg dia pun paling bongsu, mmg paling byk kena ketuk kepala dgn tukul kakakakaak

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:28

bila den dah pandai mencoceng selalu layan cite nih....... stimm siot tgk bibir si Lisa.. kekdg angan-angan jagdi Augusto...semua pompuan dia balun... isk..nak gi tandas jap...


ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by kudud on Wed 15 Jun - 14:34

hoho, yg paling den ingat ialah citer jopun kot, psl bola tampar, masa tu top sammersoult berpusing!!!

ni pun blh tgk bl, amik sek agama stgh ari sbb nak g sek kebangsaan training bola...huhu

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:36

kudud wrote:hoho, yg paling den ingat ialah citer jopun kot, psl bola tampar, masa tu top sammersoult berpusing!!!

ni pun blh tgk bl, amik sek agama stgh ari sbb nak g sek kebangsaan training bola...huhu

sekarang kalau ko nak tgk sommersault lagi bole ushar time Arip nak naik motor.. untung-2 blh flashback kenangan silam ...hehehehe

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Wed 15 Jun - 14:38

Camner nak post gambo..aku tak retilah..
Kat Avatar tu citer Tenpei...Tenpei tu nama hero dia....tajuk tah apa tak ingat....mase tu aku skola petang....minat giler citer ni....tgklah kat rumah kawan dekat dgn skola....arwah bapa aku nak ambik aku tak jumpa aku ..dia tinggal je...abis citer kartun tu aku pun carik ayah aku...nun 1 kilo meter dia park keta....tobat aku tak tgk citer Tenpai tu kat umah kawan aku lagi....arwah ayah aku mmg straight sebab dia cikgu.. Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Apai on Wed 15 Jun - 14:50

jimf wrote:
Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

mase tu Tv kat umah aku itam putih JER...pastu arwah bapa aku beli cover plastik yg ada 3 waran...biru, merah ngan ijau....member2 aku mase tu ingat TV aku tv warna...padahal...cover jer ada warna...tapi ok jugak bila bukak tv nampaklah 3 warna tu....hehehe.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:53

Apai.... nak post gambor paling senang ko click kat icon bar yg ada gambor lukisan dengan disk to... so dia akan direct ko kat image shack, pastu register kat situ, pastu setiap kali ko click kat icon diskette to dia akan link kat imageshack pastu click browser, ko cari kat mana ko park gambor tu, pastu click kat copy pastu paste balik kat message column.... harap dpt membantu... aku pun rasayna tak paham apa yg aku tulis nih.. ko tanya mod la..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 15 Jun - 14:55

Apai wrote:
jimf wrote:
Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?

1978? alamak...arwah bapa den belum beli tv lagi masa tu... dengar radio aje.. Very Happy

mase tu Tv kat umah aku itam putih JER...pastu arwah bapa aku beli cover plastik yg ada 3 waran...biru, merah ngan ijau....member2 aku mase tu ingat TV aku tv warna...padahal...cover jer ada warna...tapi ok jugak bila bukak tv nampaklah 3 warna tu....hehehe.....

tahap McGyver jugak ayah ko nih...aku pun tak tepikir nak buat mcm tu.....time tu aku pakai contact lens jer yg ada kaler-kaler ... abih cite...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by jipjo71 on Wed 15 Jun - 14:58

Apai wrote:Kartun Tempe........1978....mase tu aku darjah 2....ade saper ingat kartun jopun ni tak?
kalau x salah aku la nama robot tu tempe asoka...itula arwah atok aku cakap la...masa tu aku belum lahir lagi..

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Raziskov on Wed 15 Jun - 14:59

Memandang den mmg dari kanak2 laie mmg gunokan dasar pandang ke timur..so ni la citor2 yg den tgk..sumo citor jopun..ado gak la sesikit citor omputih la...Very Happy

1- Meoro Attack


2- Space Cop Gaban


3- Ultraman


4. Captain Future


5. Captain Power


sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: TERKENANG SEMASA DULUUUUUU...

Post by Sponsored content Today at 4:23


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 26 1, 2, 3 ... 13 ... 26  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum