DK - utk tukar milik

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

DK - utk tukar milik

Post by jimf on Wed 1 Jun - 12:16

Salam...

Dgn berat hati eden nk tawarkan moto kesayangan den ni kalu ada sesiapa yg berminat.
Nak citer pasal condition, tak payah citer panjang la psal rasanya ramai dh tau....hehe
Anyway, dulu mmg ada masalah semput, tp skrg dh ok. Baru2 ni dah tukar timing chain dgn 4 valve intake.
Top speed takyah citer ah, pasal moto ni tak laju. Tapi in term of riding position, mmg best sebab touring bike.
Tak lenguh kalu ride jauh2 pun.. sesuai utk den yg dah separuh umur ni...hehe
Sejak pakai, dh jauh perjalaan.. utara smpi K.Perlis, timur smpi K.trganu, selatan smpi Kukup, JB & Air Papan...
Kira dah pusing mesia laa hehehe...

In short, detailnya :-
Make : Kawasaki GPZ500
Engine type : Parallel twin (2 piston, 4 stroke)
Year : 1991
Roadtax : Expiry end July 2011
Geran : Atas nama den, no prob utk tukar nama
Harga : Ni utk ahli keluarga ZZRianz aje, eden buka RM 10,500.. Kalu masuk mudah eden buka rm12k.
Nota : Ada beberapa parts (tak kritikal) yg akan eden tukar dulu kalu kompom ada buyer. Nti leh discuss.



Sekian, terimakasih kerna sudi baca...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by faizal_bulat on Wed 1 Jun - 12:33

fuh muto legend.....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by mat zzr on Wed 1 Jun - 12:42

akhirnya motor DK nak letgo....masuk mudah.com terus lah...banyak pencari collector item kat sana...geng zzrianz ni minat motor epal saja...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by mat zzr on Wed 1 Jun - 12:43

Dgn berat hati eden nk tawarkan moto kesayangan den ni kalu ada sesiapa yg berminat.
Nak citer pasal condition, tak payah citer panjang la psal rasanya ramai dh tau....hehe
Anyway, dulu mmg ada masalah semput, tp skrg dh ok. Baru2 ni dah tukar timing chain dgn 4 valve intake.
Top speed takyah citer ah, pasal moto ni tak laju. Tapi in term of riding position, mmg best sebab touring bike.
Tak lenguh kalu ride jauh2 pun.. sesuai utk den yg dah separuh umur ni...hehe
Sejak pakai, dh jauh perjalaan.. utara smpi K.Perlis, timur smpi K.trganu, selatan smpi Kukup, JB & Air Papan...
Kira dah pusing mesia laa hehehe...

agak agak lah kalau nak kelentong pun...!!!!!!!!!

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ziex69 on Wed 1 Jun - 13:15

basikal tu jual sekali ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by jimf on Wed 1 Jun - 13:32

ziex69 wrote:basikal tu jual sekali ke?

beskal ada 3 biji.. aku leh letgo sekali harung rm11k...dpt gpz5 sebiji.. mau?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by adambikers on Wed 1 Jun - 13:55

dah naik utk jualan daaaahhhhh..

dengar2 cite duk merisik z7 kaler putih yg owner die "tinggi melangit"

Razz

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by jimf on Wed 1 Jun - 14:22

adambikers wrote:dah naik utk jualan daaaahhhhh..

dengar2 cite duk merisik z7 kaler putih yg owner die "tinggi melangit"

Razz

gilorrr po... bapo byk moto den nk simpan.. hamerika ninja pun lum sompek balun lai...
lain laa kalu moto tender cam matzzr buek koleksi tu.. Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by mat zzr on Wed 1 Jun - 15:39

jimf wrote:
adambikers wrote:dah naik utk jualan daaaahhhhh..

dengar2 cite duk merisik z7 kaler putih yg owner die "tinggi melangit"

Razz

gilorrr po... bapo byk moto den nk simpan.. hamerika ninja pun lum sompek balun lai...
lain laa kalu moto tender cam matzzr buek koleksi tu.. Very Happy

petik nama aku plop...aku bukan buat koleksi lah...aku nak jual motor tender selepas 1 tahun...sebab lepas 1 tahun baru boleh tukarnama...itu syarat motor tender ni...sementara ni aku repair lah dulu ..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by jimf on Wed 1 Jun - 15:47

asyik nak marah aje... nyampahhh laaaa...
nk gurau dgn arip laaa pulak...

arip, kalu dh letgo, camne nk buat sommersault?... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by adambikers on Wed 1 Jun - 15:54

arep tengah duk kejar arnab tu bang long

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 1 Jun - 21:39

jimf wrote:Salam...


Tak lenguh kalu ride jauh2 pun.. sesuai utk den yg dah separuh umur ni...hehe
Sejak pakai, dh jauh perjalaan.. utara smpi K.Perlis, timur smpi K.trganu, selatan smpi Kukup, JB & Air Papan...
Kira dah pusing mesia laa hehehe...

I


Sekian, terimakasih kerna sudi baca...

Agak-agak siapa lagi la yg separuh umur dlm zzrianz ni yer.. selain daripada YG Jepp, Angkel Amm, Tok Sedeng, Ajiskov... yg lelain muda belia lagi temasukla aku dgn ni juan....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ZAM@GHIMEHV on Wed 1 Jun - 21:40

nampaknya Welly dapat sorang lagi potential buyer nih... err Jimf ada sebijion GTR kat showroom welly klang... gi la tanya- tanya apa yang patut..

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ariff908 on Thu 2 Jun - 9:14

adambikers wrote:dah naik utk jualan daaaahhhhh..

dengar2 cite duk merisik z7 kaler putih yg owner die "tinggi melangit"

Razz

ko kutuk aku ke dam?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ariff908 on Thu 2 Jun - 9:16

jimf wrote:asyik nak marah aje... nyampahhh laaaa...
nk gurau dgn arip laaa pulak...

arip, kalu dh letgo, camne nk buat sommersault?... Very Happy

tu la.hikmat summersot moto tindih tuan lum master lg...Razz

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by Apai on Thu 2 Jun - 9:17

[quote="ZAM@GHIMEHV"]
jimf wrote:Salam...


Tak lenguh kalu ride jauh2 pun.. sesuai utk den yg dah separuh umur ni...hehe
Sejak pakai, dh jauh perjalaan.. utara smpi K.Perlis, timur smpi K.trganu, selatan smpi Kukup, JB & Air Papan...
Kira dah pusing mesia laa hehehe...

Agak-agak siapa lagi la yg separuh umur dlm zzrianz ni yer.. selain daripada YG Jepp, Angkel Amm, Tok Sedeng, Ajiskov... yg lelain muda belia lagi temasukla aku dgn ni juan....

Aku dah agak nama aku mesti tak tersenarai dlm group separuh umur ni...maklumlah .....nampak muda....kih!kih!kih! Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ariff908 on Thu 2 Jun - 9:22

sedih siot kalau moto ni dijual..kurang la list moto yg bole den kitai utk ride akan datang

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by Apai on Thu 2 Jun - 9:24

ariff908 wrote:sedih siot kalau moto ni dijual..kurang la list moto yg bole den kitai utk ride akan datang

Rip...ko pun nak jual moto ko kan?.....terlepas peluang aku nak kitai ko kat karak.... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ariff908 on Thu 2 Jun - 9:32

aku tak sure lg nak jual.kot ko nak beli aku jual la..Razz

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ZAM@GHIMEHV on Thu 2 Jun - 9:48

ariff908 wrote:aku tak sure lg nak jual.kot ko nak beli aku jual la..Razz

Jual kat ah zam motor la.. kira ambik harga patut punya...gelenti you puas hati....

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ariff908 on Thu 2 Jun - 9:59

ZAM@GHIMEHV wrote:
ariff908 wrote:aku tak sure lg nak jual.kot ko nak beli aku jual la..Razz

Jual kat ah zam motor la.. kira ambik harga patut punya...gelenti you puas hati....

gua dah bagi halege patut punya maa...wa talak kasi halege talak patut sama kawan2

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by jimf on Fri 3 Jun - 20:13

olang tanya pun talak...
kalu ada tanya pun psl moto z750, bukan itu DK..
mau nego pun talak...
ni mcm wa beli balik laaaa ini moto mcm matzzr...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by fie on Sun 5 Jun - 21:10

mutooo power nie......
mari2...jualan hebat...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by mat zzr on Sun 5 Jun - 21:15

jimf wrote:olang tanya pun talak...
kalu ada tanya pun psl moto z750, bukan itu DK..
mau nego pun talak...
ni mcm wa beli balik laaaa ini moto mcm matzzr...

dah up dlm mudah.com ke?....nanti adalah buyer tu...aku dulu pun masa jual motor...dlm masa 2 minggu baru terjual...ikut nasib jugak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by ZAM@GHIMEHV on Mon 6 Jun - 9:50

mat zzr wrote:
jimf wrote:olang tanya pun talak...
kalu ada tanya pun psl moto z750, bukan itu DK..
mau nego pun talak...
ni mcm wa beli balik laaaa ini moto mcm matzzr...

dah up dlm mudah.com ke?....nanti adalah buyer tu...aku dulu pun masa jual motor...dlm masa 2 minggu baru terjual...ikut nasib jugak...


kalau dah sampai seru... tak sampai seminggu dah bertukar tangan..hehehe....Bang long Jimf, kasi up la kat Mudah.com.. segala-galanya mudah bagi anda...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: DK - utk tukar milik

Post by Sponsored content Today at 4:27


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum