Radiator oh radiator...

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by faizal_bulat on Wed 14 Dec - 20:09

kete pun 1.0 abe we...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by mat zzr on Wed 14 Dec - 20:44

kudud wrote:
blakepare wrote:Macamana nak tahu radiator cap dah rosak atau belum,selain dari tengok getah seal?

ni citer zzr ker abe we?hehe
bangNGAH!! uncle jimf tongah kotok ekau ni Razz

saba je la bro, nnti ade la matZZR ke sesapa yg jwp persoklan tu

kalau nak tau rad cap rosak...

kalau guna rad cap 0.9....sebelum air mengelegak...spring rad cap dah menolak air masuk expension tank...Rege RM8-10

kalau guna rad cap 1.0 atau 1.1..air mengelegak ...spring rad cap dah menolak air masuk expension tank...rege RM15-25

kalau guna rad cap 1.6..air dah jadi stim ...spring rad cap dah menolak air masuk expension tank...rege RM110...motot racing punya spec.

aku agak jer ni...motor jaguh aku cuma guna air-cooled..tak pakai radiator pun...apatah lagi rad cap...



mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by mat zzr on Wed 14 Dec - 20:46

blakepare wrote:
ardley wrote:
blakepare wrote:Macamana nak tahu radiator cap dah rosak atau belum,selain dari tengok getah seal?

blackpare...
aku pon ari tue tanya persoalan kat diri sendiri...last2 kedai sparepart kata..mau baik punya ka biasa punyer...
selesai masalah...hehehe! (baik punyer RM15.00 1.1 spec)
Keta punye boleh pakai ke?

kete jepun punya boleh masuk ke moto punya rad cap...kete continental tak bleh...mcm peugeot...sebab screw type...aku dah try...zzr250 aku dulu pakai rad cap perodua kembara 1.1 pressure.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Wan@Blakepare on Wed 30 May - 22:24

Sekarang motor aku dah ada penyakit kencing mungkin akibat dari radiator yang telah uzur.Dah order dari ebay.Barang ori 2ndhand dari model kawasaki yg nak di scraped di US.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by ManCaL on Wed 20 Jun - 8:45

Assalamualaikum hi tuan rumah..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Wan@Blakepare on Thu 28 Jun - 1:29

Radiator dah baru dah pun di pasangkan pada motor.Sekarang tiada lagi masalah kekencingan.Radiator lama dah terlalu uzur,byk braket patah dan byk jalur airnya dah di pateri.Apabila di lihat melaui lubang di bahagian dalamnya pula terdapat byk enapan atau deposit sulfur yg terhasil dari klorin air atau partikel asing yg terdapat didalam air yg digunakan sebagai cecair radiator.Keadaan ini akan menyebabkan radiator tersumbat dan kurang efision utk menyejukkan air yg melaluinya.Dari luar nampak cantik,dari dlm Masyaallah....



Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by ziex69 on Tue 28 Aug - 15:59

Masalah radiator dah setel ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Tue 28 Aug - 16:29

ziex69 wrote:Masalah radiator dah setel ke?

dah setel......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by ziex69 on Tue 28 Aug - 16:32

Amm wrote:
dah setel......

berapa RM kena?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Wan@Blakepare on Tue 28 Aug - 16:42

Lebih kurang Rm 650.order dari ebay

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Tue 28 Aug - 17:28

pot,nak aku jawab juga ke.....nanti wan marah pulok...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by ziex69 on Tue 28 Aug - 17:39

Amm wrote:pot,nak aku jawab juga ke.....nanti wan marah pulok...

jawab jer, wan takut kat remaja mcm ko...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Wed 29 Aug - 9:13

ziex69 wrote:
Amm wrote:pot,nak aku jawab juga ke.....nanti wan marah pulok...

jawab jer, wan takut kat remaja mcm Jimf...

nanti TTS Jimf belanja ye...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by jani on Wed 29 Aug - 13:19

Amm wrote:
ziex69 wrote:
Amm wrote:pot,nak aku jawab juga ke.....nanti wan marah pulok...

jawab jer, wan takut kat remaja mcm Jimf...

nanti TTS Jimf belanja ye...

dah boleh amik order ke?

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by jimf on Wed 29 Aug - 14:05

jani wrote:
Amm wrote:
ziex69 wrote:
Amm wrote:pot,nak aku jawab juga ke.....nanti wan marah pulok...

jawab jer, wan takut kat remaja mcm Jimf...

nanti TTS Jimf belanja ye...

dah boleh amik order ke?

order list sya lum up lagi..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Wed 29 Aug - 14:35

jani,tadi jimf mesej kat teman suh ko upkan list oder masa TTS nanti...
aku nak oder neslolick ais + roti telur 5 biji cukup la

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by jimf on Wed 29 Aug - 14:57

Amm wrote:jani,tadi jimf mesej kat teman suh ko upkan list oder masa TTS nanti...
aku nak oder neslolick ais + roti telur 5 biji cukup la

unkel amm... order kena ikut tema laaa..
contoh...roti telor radiotor
neslolick coolant hijau ais

dan seterusnyaaaa...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by mat zzr on Wed 29 Aug - 15:43


teh o ais limau guna air radiator ada jual ke..?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by jimf on Wed 29 Aug - 16:59

mat zzr wrote:
teh o ais limau guna air radiator ada jual ke..?

takdo bang.. radiotor pakai air limau ado laa.. ni yg unkel Jani kasi tau...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Wed 29 Aug - 17:02

jimf wrote:
mat zzr wrote:
teh o ais limau guna air radiator ada jual ke..?

takdo bang.. radiotor pakai air limau ado laa.. ni yg unkel Jani kasi tau...

patut la angkel jani serba serbi kuat,minum air limau dalam radiator...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by jani on Wed 29 Aug - 17:52

Amm wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:
teh o ais limau guna air radiator ada jual ke..?

takdo bang.. radiotor pakai air limau ado laa.. ni yg unkel Jani kasi tau...

patut la angkel jani serba serbi kuat,minum air limau dalam radiator...

ni pun ajis yg ajar....

jani

Posts : 1682
Join date : 11/06/2011
Age : 44
Location : Temerloh - Bdr S.Permaisuri, Cheras - Gemas

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by ziex69 on Wed 29 Aug - 17:53

woi... nak komen letak gambar la woi... (Adam suh bagitau)

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Amm on Thu 30 Aug - 11:25

cer tengok gambo sebelah kiri komen ko tu pot...ishhhhhhh

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by mat zzr on Thu 30 Aug - 17:35

mcm mana dari citer radiator boleh lepas ke ubat kuat ni..?..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Radiator oh radiator...

Post by Sponsored content Today at 18:14


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum