Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ZAM@GHIMEHV on Fri 6 May - 14:29

jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

Jimf, minor surgery ke major surgery nih, buang ketumbuhan ker? ketumbuhan anak pokok mangga kat blok ker?

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ziex69 on Fri 6 May - 14:32

mat zzr wrote:
aku baru beli jaring panties...RM6 kat bengkel tepi masjid tadi..

mahalnyer, aku tanye kat bengkel tepi jalan RM5.50 JER

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by jimf on Fri 6 May - 14:32

ZAM@GHIMEHV wrote:
jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

Jimf, minor surgery ke major surgery nih, buang ketumbuhan ker? ketumbuhan anak pokok mangga kat blok ker?

balut wayar je... matzzr kata nk tolong hari tu... insyallah

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by faizal_bulat on Fri 6 May - 14:41

ada yg nk sesi DIY repair krengsap x?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by hi-wayMAN on Fri 6 May - 14:41

safe ride to all desaru riders....
smoga selamat pergi & selamat kembali.........

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ManCaL on Fri 6 May - 14:43

ziex69 wrote:Perhatian: Esok sesapa yang nak bertolak ke RnR Seremban dr tol bukit beruntung bole RV dgn den kat tol Hospital Sungai Buloh menghala ke Seremban pukul 6.25 pagi...sila sms jika nak ikut...kul 6.26 gerak..lambat tinggai!

kalu GBS juin sekali bole x... Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ariff908 on Fri 6 May - 14:44

kamalia wrote:
ariff908 wrote:Perhatian: Esok sesapa yang nak bertolak ke RnR Seremban dr tol Putrajaya bole RV dgn den kat tol Putrajaya menghala ke Seremban pukul 6.45 pagi...sila sms jika nak ikut...kul 7 gerak..lambat tinggai!

aku dah sms,
tapi takde kedit.
ko dpt tak sms aku?

sbb ko tak de kredit, aku pun x dpt la sms ko!

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ariff908 on Fri 6 May - 14:45

jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

ado bau2 american ninja nak toron la!

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by faizal_bulat on Fri 6 May - 14:46

ManCAL wrote:
ziex69 wrote:Perhatian: Esok sesapa yang nak bertolak ke RnR Seremban dr tol bukit beruntung bole RV dgn den kat tol Hospital Sungai Buloh menghala ke Seremban pukul 6.25 pagi...sila sms jika nak ikut...kul 6.26 gerak..lambat tinggai!

kalu GBS juin sekali bole x... Razz

aku pun nk kena RV kat sg buloh ke tuan pilot?? ..


faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ManCaL on Fri 6 May - 14:47

[quote="faizal_bulat"]
ManCAL wrote:
ziex69 wrote:Perhatian: Esok sesapa yang nak bertolak ke RnR Seremban dr tol bukit beruntung bole RV dgn den kat tol Hospital Sungai Buloh menghala ke Seremban pukul 6.25 pagi...sila sms jika nak ikut...kul 6.26 gerak..lambat tinggai!

kalu GBS juin sekali bole x... Razz

aku pun nk kena RV kat sg buloh ke tuan pilot?? ..

Ko..xpayah LER..aku JER sorang..uhuhu ko tunggu JER umh Abg Bosar kul 7 aku smp.. Laughing

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ziex69 on Fri 6 May - 14:50

ManCAL wrote:
ziex69 wrote:Perhatian: Esok sesapa yang nak bertolak ke RnR Seremban dr tol bukit beruntung bole RV dgn den kat tol Hospital Sungai Buloh menghala ke Seremban pukul 6.25 pagi...sila sms jika nak ikut...kul 6.26 gerak..lambat tinggai!

kalu GBS juin sekali bole x... Razz

Tanya halim dulu ler

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by faizal_bulat on Fri 6 May - 14:55

ok tuan pilot... menurut perintah.. keluar baris...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by Amm on Fri 6 May - 15:17

mat zzr wrote:aku baru beli jaring panties...RM6 kat bengkel tepi masjid tadi..givi box tak bawak lah...nanti takleh kejor kak amma...

awek ni dari grup mana.....


Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by mat zzr on Fri 6 May - 15:18

jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

clutch suis wiring nak sambung balik ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by jipjo71 on Fri 6 May - 15:37

mat zzr.....aku jumpa cover crom tu kat tool box aku.....gam gan zzr600/500

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by mat zzr on Fri 6 May - 16:00

jipjo71 wrote:mat zzr.....aku jumpa cover crom tu kat tool box aku.....gam gan zzr600/500

ok...aku beli kat kau..bawak masa desaru..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by jimf on Fri 6 May - 16:04

mat zzr wrote:
jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

clutch suis wiring nak sambung balik ke?...

perlu ke? tak x perlu takyah...balut aje la..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ziex69 on Fri 6 May - 16:19

jimf wrote:

perlu ke? tak x perlu takyah...balut aje la..

Pak Din pandei balut...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by Apai on Fri 6 May - 16:31

Salam...

Setelah dicongak.....belum lagi ride aku dah boros RM1245

1. Timing Chain + Oil Filter + Motul Oil + Motul Coolant + Adjust Valve + Servis Carb
2. Motul Oil Fork + Oil seal kiri kanan
3. Cordura Jaket
4. Fox Raptor Knee Guard
5. Ufti kat Datin dan konco2nya...

Pergh!...mahal tul nak join ride nih!

Shocked

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by ZAM@GHIMEHV on Fri 6 May - 16:51

Apai wrote:Salam...

Setelah dicongak.....belum lagi ride aku dah boros RM1245

1. Timing Chain + Oil Filter + Motul Oil + Motul Coolant + Adjust Valve + Servis Carb
2. Motul Oil Fork + Oil seal kiri kanan
3. Cordura Jaket
4. Fox Raptor Knee Guard
5. Ufti kat Datin dan konco2nya...

Pergh!...mahal tul nak join ride nih!

Shocked

jaga la korang... moto Apai tgh tip top tu.. .... bersedia semua nak pulas throttle...

ZAM@GHIMEHV

Posts : 2458
Join date : 25/04/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by Apai on Fri 6 May - 16:53

ZAM@GHIMEHV wrote:

jaga la korang... moto Apai tgh tip top tu.. .... bersedia semua nak pulas throttle...

Takde jugak!...dlm hati masih lagi cuak beb!...moto ni lagi tua dari anak aku yg sulung! Razz
Lagi pun aku nak ride bukan nak race... Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by jimf on Fri 6 May - 16:59

Apai wrote:
ZAM@GHIMEHV wrote:

jaga la korang... moto Apai tgh tip top tu.. .... bersedia semua nak pulas throttle...

Takde jugak!...dlm hati masih lagi cuak beb!...moto ni lagi tua dari anak aku yg sulung! Razz
Lagi pun aku nak ride bukan nak race... Laughing

apai...dont worry, geng lastmen kan ado ket belakang...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by mat zzr on Fri 6 May - 17:24

jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

clutch suis wiring nak sambung balik ke?...

perlu ke? tak x perlu takyah...balut aje la..

perlu...sebab ini antara sebab motor tak leh start...tapi kalau ko suka menolak moto untuk senaman aku ok aje...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by jimf on Fri 6 May - 17:27

mat zzr wrote:
jimf wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:matzzr...
sesi DIY kat desaru kompom....

clutch suis wiring nak sambung balik ke?...

perlu ke? tak x perlu takyah...balut aje la..

perlu...sebab ini antara sebab motor tak leh start...tapi kalau ko suka menolak moto untuk senaman aku ok aje...

ok..buat laa sekali.. you the expert bro..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by Amm on Fri 6 May - 17:33

mat zzr wrote:perlu...sebab ini antara sebab motor tak leh start...tapi kalau ko suka menolak moto untuk senaman aku ok aje...

ni nasihat ke ugut....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 80 - DAH..DAH..JOM GORAK KE DESARU...(05/05/11)

Post by Sponsored content Today at 5:56


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum