Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by nawza on Mon 25 Jan - 15:35

Salam Petang lagi...

~ kamal..tshirt aku klau ade simpan dulu ler...smpai aku dtg ambik..
~ Beris aku x bleh nak kompom w/pun dah ltak name...klau aku x pegi org lain bleh ganti ..
~ Antara sebab x pergi Beris...
1) moto aku segan...
2) aku yg segan
3) wak yg segan nak dtg ghumah aku...
4) Abg. bosar tapi kocik...x bagi poie....
5) lain2 alasan akan dipikirkan kemudian...




Crying or Very sad ................

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Raziskov on Mon 25 Jan - 15:41

saing2 semua..

Hari ni kompeni insurans menolak permintaan saya untuk menginsured kereta proton turbo saya dgn alasan kete tu dah melebihi 15 tahun.Dan disarankan utk pegi ke Pejabat Pos utk amik insurance.Soklannyer:
1- Berapakah yg saya akan kena charge bila buat insuran kat pejabat post tu?
2. Apa document yg saya perlu bawa?
3. Mcm mane saya nak buat geran baru kat JPJ..geran asal dah penuh...

Mcm ni la nasib pakai motor dan kete buruk.... Sad

sekian


Last edited by Raziskov on Mon 25 Jan - 15:42; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by mat zzr on Mon 25 Jan - 15:41

Dinz wrote:En Izzul,

Tutup tank tu aku tak reti jawap. Nak yg seken punya Sifu Sham ada spare.

Nak buat lampu signal belakang jadi running light, tunggu
Mat ZZR 500 masuk mengadap. Dia buat ari tu kat depan restoren je. Punyalah hebat abang tu..

kalau tak nak bagi menyala semua , ramai buleh tolong... [You must be registered and logged in to see this image.]

aku dah jawap kat page 3 lah...tapi sapa mat ZZR 500 tu?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by fie on Mon 25 Jan - 15:52

tset...
camne la nak p ambik,.
musim ujan ni...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by jefnoka1 on Mon 25 Jan - 15:55

kamalia wrote:
tak boleh!

klu tak amek kat putajawa,
sila amek kat uncle furq.
airport bayan lepas, tempat isi minyak kapai tobang.
amik kat pramugari firefly dokek gulam jo laaaa Laughing

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 15:55

Raziskov wrote:saing2 semua..

Hari ni kompeni insurans menolak permintaan saya untuk menginsured kereta proton turbo saya dgn alasan kete tu dah melebihi 15 tahun.Dan disarankan utk pegi ke Pejabat Pos utk amik insurance.Soklannyer:
1- Berapakah yg saya akan kena charge bila buat insuran kat pejabat post tu?
2. Apa document yg saya perlu bawa?
3. Mcm mane saya nak buat geran baru kat JPJ..geran asal dah penuh...

Mcm ni la nasib pakai motor dan kete buruk.... Sad

sekian

ko g je jpj jis..amik borang tuko geran...jgn lupa bwk geran asal...rasanya murah dan cepat je tuko geran tu...

insuran kat pejabat pos kancil aku je ari tu dh RM302.00 kena 1st party min insured RM5,000.00.selamat mencuba ajis..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Raziskov on Mon 25 Jan - 16:11

ariff908 wrote:

ko g je jpj jis..amik borang tuko geran...jgn lupa bwk geran asal...rasanya murah dan cepat je tuko geran tu...

insuran kat pejabat pos kancil aku je ari tu dh RM302.00 kena 1st party min insured RM5,000.00.selamat mencuba ajis..

mahalnyer rip..rm302 ni termasuk rodtax ke?NCD insuran lama tak buleh bwk ke?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 16:22

fie wrote:tset...
camne la nak p ambik,.
musim ujan ni...

fie,
kamu pegi beris kan.
peserta beris amik tset kat beris.
takde stok kat sy.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Mon 25 Jan - 16:26

Salam petang... laju bebeno la mike sumer ni... tak larat den nak koja dgn muto roput den nih....

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by nawza on Mon 25 Jan - 16:30

kamalia wrote:
fie wrote:tset...
camne la nak p ambik,.
musim ujan ni...

fie,
kamu pegi beris kan.
peserta beris amik tset kat beris.
takde stok kat sy.

klau yg pegi x jadi pegi camne...? nak ambik kat mane... Sad

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ziex69 on Mon 25 Jan - 16:34

ariff908 wrote:
insuran kat pejabat pos kancil aku je ari tu dh RM302.00 kena 1st party min insured RM5,000.00.selamat mencuba ajis..

salam...

masa aku gi renew insuran, agent tu kata paling minima boleh insured RM8,000.00 jer, aku kena RM424.70, mangkuk ayuna betol, nilai pasar keta aku tu adalah dlm RM5,000.00 jer

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Mon 25 Jan - 16:38

ziex69 wrote:
ariff908 wrote:
insuran kat pejabat pos kancil aku je ari tu dh RM302.00 kena 1st party min insured RM5,000.00.selamat mencuba ajis..

salam...

masa aku gi renew insuran, agent tu kata paling minima boleh insured RM8,000.00 jer, aku kena RM424.70, mangkuk ayuna betol, nilai pasar keta aku tu adalah dlm RM5,000.00 jer

Ish lucah sungguhla signature dia ni.... soplo kali den terinzal nengok... ponek nak mandi plak... errr.... ada jualan stok murah2 tak.... What a Face

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Raziskov on Mon 25 Jan - 16:40

ziex69 wrote:
salam...

masa aku gi renew insuran, agent tu kata paling minima boleh insured RM8,000.00 jer, aku kena RM424.70, mangkuk ayuna betol, nilai pasar keta aku tu adalah dlm RM5,000.00 jer

Mantap gila siggy..dah lama tak main pegang2 mcm tu... Very Happy Razz Razz

tu la Pot..kete turbo aku harga pasal tak sampai RM1k..tetiba nak insured RM10k..
melampau betol la kompeni insurance ni..nape lah takde org tak kontrol kompeni2 insurance2 ni..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by fie on Mon 25 Jan - 16:48

kamalia wrote:
fie wrote:tset...
camne la nak p ambik,.
musim ujan ni...

fie,
kamu pegi beris kan.
peserta beris amik tset kat beris.
takde stok kat sy.

cik lia,,i x p beris..
i punya t sirt xde ke..
pinjam u punya lah...mesti seksi nampak pusat..
huhuu

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 16:51

fie wrote:
cik lia,,i x p beris..
i punya t sirt xde ke..
pinjam u punya lah...mesti seksi nampak pusat..
huhuu

hehehe...
saya punya tset ada 2 lubang kat dada..
mai la amik mlm ni.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Dinz on Mon 25 Jan - 17:00

En Ajis,

Sila bawak geran yg dah penuh tu ke JPJ Padang Jawa / Wangsa Maju.
Tak payah isi borang apa-apa.
Kalau owner yg sendirik bawak, JPJ akan tukar on the spot. No charges at all.
Kalau dah reniew insuran, boleh la buat roadtax sekali disitu.

Harap membantu

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Izzul on Mon 25 Jan - 17:02

nawza wrote:
Izzul wrote:tolong orang

MBC wrote:
Salam, zzr250 stended gaban 15 tahun 1st owner tumpang tanya otaisifusifusekalian..

nk servis tutup tank tu mcmana? dia dah ade gap (jarak).. boleh tekan2 kedalam..
jdi klu bwk motor minyak akn kuar balik kt penutup & bau yg amat kuat... getah seal dah tukar dua2..

harap klu abg sham ade tebaca bley gtau caranye..
nk DIY xberani.. kang tutup tank pkai tupperware je kang. :-\

klu nk wat lampu signal blakang tu nyala balik jadi running light mcmana? adkah amek wayar tmbahan & sambung pada
lampu brek utk kekal menyala? skrg ni signal depan je dua2 nyala.. blakang lampu brek je.
ia tak ganggu signal kan?

Mekasih.

MBC wrote:
salam sume.. sy org baru kt sini.. nk tny kt otai2 sume, tyr yg plg bsr blh sumbat kt zzr250 ni size ape?

sekian makasey

izzul..den ghaso..soalan dio nie yg bleh jawab adolah gaban...pasal dio tanyo kek gaban... What a Face tapi yg den tau...gaban nie mmg stendet.. dan protokol..! klau salah cakap dio akan kluarkan kad... cumo yg baguih si gaban nie..kekadang..dari gaban bleh jadi gayban....huaa.haaa...( sory ilmiha takkk.. Twisted Evil - mod jgn marah ahhh...) Twisted Evil Twisted Evil Razz

drunken drunken

abang mat zzr da tolong jawab kan, tenkiu bang mat jekjekar. tumpang tanye, kad ape yang klua tu?? kad kuase?? kad bisnes?? kad warning?? albino

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Mon 25 Jan - 17:02

kamalia wrote:
fie wrote:
cik lia,,i x p beris..
i punya t sirt xde ke..
pinjam u punya lah...mesti seksi nampak pusat..
huhuu

hehehe...
saya punya tset ada 2 lubang kat dada..
mai la amik mlm ni.

Erk... sungguh sopan sesiapa yg memakai tset ini.... agak2 kalau tset bg pinjam kat awek signature ziex6 tu bleh tak...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by fie on Mon 25 Jan - 17:03

kamalia wrote:
fie wrote:
cik lia,,i x p beris..
i punya t sirt xde ke..
pinjam u punya lah...mesti seksi nampak pusat..
huhuu

hehehe...
saya punya tset ada 2 lubang kat dada..
mai la amik mlm ni.

i like,,,,..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 17:17

Raziskov wrote:
ariff908 wrote:

ko g je jpj jis..amik borang tuko geran...jgn lupa bwk geran asal...rasanya murah dan cepat je tuko geran tu...

insuran kat pejabat pos kancil aku je ari tu dh RM302.00 kena 1st party min insured RM5,000.00.selamat mencuba ajis..

mahalnyer rip..rm302 ni termasuk rodtax ke?NCD insuran lama tak buleh bwk ke?

sekian

road tax tambah RM20.00...NCD xde sbb dulu aku amik 3rd party...jauh beza woo..dulu RM56.90 je insurans keta aku.skang dah RM302.00 hampeh....honda aku pun bulan dpn kena renew..nasib baik NCD dah transfer 55%.kot tak mau pengsan bayar....bulan depan jugak jek jek ar pun kena renew roadtax gak...isk..nak pengsan la kejap...brapa plak la nak kena byr tuh..sapa ade lobang insuras 3rd party utk jek jek ar angkat tgn...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Mon 25 Jan - 17:50

Izzul wrote:
nawza wrote:
Izzul wrote:tolong orang

MBC wrote:
Salam, zzr250 stended gaban 15 tahun 1st owner tumpang tanya otaisifusifusekalian..

nk servis tutup tank tu mcmana? dia dah ade gap (jarak).. boleh tekan2 kedalam..
jdi klu bwk motor minyak akn kuar balik kt penutup & bau yg amat kuat... getah seal dah tukar dua2..

harap klu abg sham ade tebaca bley gtau caranye..
nk DIY xberani.. kang tutup tank pkai tupperware je kang. :-\

klu nk wat lampu signal blakang tu nyala balik jadi running light mcmana? adkah amek wayar tmbahan & sambung pada
lampu brek utk kekal menyala? skrg ni signal depan je dua2 nyala.. blakang lampu brek je.
ia tak ganggu signal kan?

Mekasih.

MBC wrote:
salam sume.. sy org baru kt sini.. nk tny kt otai2 sume, tyr yg plg bsr blh sumbat kt zzr250 ni size ape?

sekian makasey

izzul..den ghaso..soalan dio nie yg bleh jawab adolah gaban...pasal dio tanyo kek gaban... What a Face tapi yg den tau...gaban nie mmg stendet.. dan protokol..! klau salah cakap dio akan kluarkan kad... cumo yg baguih si gaban nie..kekadang..dari gaban bleh jadi gayban....huaa.haaa...( sory ilmiha takkk.. Twisted Evil - mod jgn marah ahhh...) Twisted Evil Twisted Evil Razz

drunken drunken

abang mat zzr da tolong jawab kan, tenkiu bang mat jekjekar. tumpang tanye, kad ape yang klua tu?? kad kuase?? kad bisnes?? kad warning?? albino

Ni den jawab toghuih.... ekau nak kad apo... ckp jo... sumo kad ado... sat lekuk, sat sepit... pig

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by fie on Mon 25 Jan - 17:57

semua dh balik ke..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 18:07

dah balik kut...
nak gi amek tset kat putajaya tu.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Chef Bob on Mon 25 Jan - 18:11

siggy pot mencabar minda den......
kalu bujang dah lama pegi lunch-up geek

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by ChefBob_DrBig on Mon 25 Jan - 18:17; edited 1 time in total

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 18:13

nasib baik aku bujang lagi..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Sponsored content Today at 11:00


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum