Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by jefnoka1 on Mon 25 Jan - 13:00

kamalia wrote:Pak dinz,
Posh bag alpine tu dah boleh la tu
1. kamal
2. jep
3. pak dinz
4. TUman
pakai duit ko dulu pak dinz. nanti untung kita kira bahagi sama rata.
ni pocbek dapek tahun 2015 ko scratch

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 13:00

jefnoka1 wrote:
oooo berito paham... Pot punyo 555 tak setel lagik yo Razz

nawza punya daa tak settle lagi...
mentang2 dia ado kek pdg tomu!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Mon 25 Jan - 13:31

Salam tghr.. Ni porem zzr ke? Tumpang lalu ye..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Izzul on Mon 25 Jan - 13:34

tolong orang

MBC wrote:
Salam, zzr250 stended gaban 15 tahun 1st owner tumpang tanya otaisifusifusekalian..

nk servis tutup tank tu mcmana? dia dah ade gap (jarak).. boleh tekan2 kedalam..
jdi klu bwk motor minyak akn kuar balik kt penutup & bau yg amat kuat... getah seal dah tukar dua2..

harap klu abg sham ade tebaca bley gtau caranye..
nk DIY xberani.. kang tutup tank pkai tupperware je kang. :-\

klu nk wat lampu signal blakang tu nyala balik jadi running light mcmana? adkah amek wayar tmbahan & sambung pada
lampu brek utk kekal menyala? skrg ni signal depan je dua2 nyala.. blakang lampu brek je.
ia tak ganggu signal kan?

Mekasih.

MBC wrote:
salam sume.. sy org baru kt sini.. nk tny kt otai2 sume, tyr yg plg bsr blh sumbat kt zzr250 ni size ape?

sekian makasey

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by fie on Mon 25 Jan - 13:39

salam
hai semua....

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by UnoS on Mon 25 Jan - 13:55

kamalia wrote:Assalamualaikum,

Tset Kukup Ride boleh di kolek mlm ni:

Tempat : Footcourt Percint 9 Putrajaya
Masa : 9:00pm - 11:00pm

sila war-warkan kepada yg tak baca porem.
(uncle furq: tset utk meera ada buat tak?)

Salam,

kak kamalia, kalau dari alamanda / masjid putra / picc mcm mana nak ke situ? gua keliru lah jln putrajaya ni... byk sgt percint nye

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by afaris06 on Mon 25 Jan - 14:19

fie wrote:salam
hai semua....

mlm ni tts putrajaya....msg aku klu jd...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 14:21

kamalia wrote:Pak dinz,
Posh bag alpine tu dah boleh la tu
1. kamal
2. jep
3. pak dinz
4. TUman
pakai duit ko dulu pak dinz. nanti untung kita kira bahagi sama rata.

poshbeg ko ni nak kena bank-in ke?...ke COD ? Suspect

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by mat zzr on Mon 25 Jan - 14:33

Izzul wrote:tolong orang

MBC wrote:
Salam, zzr250 stended gaban 15 tahun 1st owner tumpang tanya otaisifusifusekalian..

nk servis tutup tank tu mcmana? dia dah ade gap (jarak).. boleh tekan2 kedalam..
jdi klu bwk motor minyak akn kuar balik kt penutup & bau yg amat kuat... getah seal dah tukar dua2..

JAWAPAN- GETAH DALAM DAH HAUS ATAU KERAS...BELI LAIN ATAU KAU AMBIK TIUB MOTOR YANG DAH BOCOR,GUNTING IKUT BENTUK LAMA..

harap klu abg sham ade tebaca bley gtau caranye..
nk DIY xberani.. kang tutup tank pkai tupperware je kang. :-\

klu nk wat lampu signal blakang tu nyala balik jadi running light mcmana? adkah amek wayar tmbahan & sambung pada
lampu brek utk kekal menyala? skrg ni signal depan je dua2 nyala.. blakang lampu brek je.
ia tak ganggu signal kan?

TPIK NI DAH LAMA DIBINCANGKAN...DULU ADA KAT RMC..KAU KENA BELI SOKET YANG ADA DUA TERMINAL...SATU SAMBUNG KAT GROUND...SATU SAMBUNG KAT LAMPU MALAM..SATU SAMBUNG KAT LAMPU BREK..

Mekasih.

MBC wrote:
salam sume.. sy org baru kt sini.. nk tny kt otai2 sume, tyr yg plg bsr blh sumbat kt zzr250 ni size ape?

STANDARD 140/70/17..BESAR 150/70/17

sekian makasey

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 14:41

Assalamualaikum, Maklumat Baru!!

Tset Kukup Ride boleh di kolek mlm ni:

Tempat : Footcourt Percint 9 Putrajaya
Masa : 9:00pm - 11:00pm

Sila maklum bahawa Tset bagi peserta beris akan diserahkan di Beris. Tset2 anda tiada di dlm simpanan kami sekarang.

Unos,
kalau u datang dari negeri sembilan menggunakan jalan KLIA - Kota Warisan - Dengkil, sila masuk simpang putrajaya (slps simpang cyberjaya dan bangunan Mustafa Kamal) jgn ikut signbod Alamanda. dah masuk simpang tu, u akan masuk putrajaya melalui Hospital (sebelah kiri) dan percint 9. ikut signboard taman2 awam/hospital/bomba/balai pulis.

masuk kiri melalui flyover sampai jumpa T junction. pastu masuk kanan. lepas tu terus sampai jumpa traffic light (ada petonas persint 9). pastu terus sampai jumpa traffic light ke2. masuk kanan ikut je jln tu smpi jumpa moto2 besar ZZR250 farking di bawah cahaya suram malam.

kalau dari masjid/alamanda/picc ko ikut GPS Garmin. klu perlu juga, pls let me kno. aku cuba bagi direction kat forum.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 14:49

kamalia wrote:Assalamualaikum, Maklumat Baru!!

Tset Kukup Ride boleh di kolek mlm ni:

Tempat : Footcourt Percint 9 Putrajaya
Masa : 9:00pm - 11:00pm

Sila maklum bahawa Tset bagi peserta beris akan diserahkan di Beris. Tset2 anda tiada di dlm simpanan kami sekarang.

Unos,
kalau u datang dari negeri sembilan menggunakan jalan KLIA - Kota Warisan - Dengkil, sila masuk simpang putrajaya (slps simpang cyberjaya dan bangunan Mustafa Kamal) jgn ikut signbod Alamanda. dah masuk simpang tu, u akan masuk putrajaya melalui Hospital (sebelah kiri) dan percint 9. ikut signboard taman2 awam/hospital/bomba/balai pulis.

masuk kiri melalui flyover sampai jumpa T junction. pastu masuk kanan. lepas tu terus sampai jumpa traffic light (ada petonas persint 9). pastu terus sampai jumpa traffic light ke2. masuk kanan ikut je jln tu smpi jumpa moto2 besar ZZR250 farking di bawah cahaya suram malam.

kalau dari masjid/alamanda/picc ko ikut GPS Garmin. klu perlu juga, pls let me kno. aku cuba bagi direction kat forum.

kalu mcm aku yg x join ride Breeze & x dapek nak ke putrajawa mlm ni cemana?...tts jemaat mlm sabtu bley?(ada ke tts mlm tu???)

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by UnoS on Mon 25 Jan - 14:51

kamalia, noted... terima kasih

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 14:51

kamalia wrote:Assalamualaikum, Maklumat Baru!!

Tset Kukup Ride boleh di kolek mlm ni:

Tempat : Footcourt Percint 9 Putrajaya
Masa : 9:00pm - 11:00pm

Sila maklum bahawa Tset bagi peserta beris akan diserahkan di Beris. Tset2 anda tiada di dlm simpanan kami sekarang.

Unos,
kalau u datang dari negeri sembilan menggunakan jalan KLIA - Kota Warisan - Dengkil, sila masuk simpang putrajaya (slps simpang cyberjaya dan bangunan Mustafa Kamal) jgn ikut signbod Alamanda. dah masuk simpang tu, u akan masuk putrajaya melalui Hospital (sebelah kiri) dan percint 9. ikut signboard taman2 awam/hospital/bomba/balai pulis.

masuk kiri melalui flyover sampai jumpa T junction. pastu masuk kanan. lepas tu terus sampai jumpa traffic light (ada petonas persint 9). pastu terus sampai jumpa traffic light ke2. masuk kanan ikut je jln tu smpi jumpa moto2 besar ZZR250 farking di bawah cahaya suram malam.

kalau dari masjid/alamanda/picc ko ikut GPS Garmin. klu perlu juga, pls let me kno. aku cuba bagi direction kat forum.

OO maknanya aku punya takde la yer..... Crying or Very sad tak jd la c u tonight

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 14:55

hi-wayMAN wrote:
kalu mcm aku yg x join ride Breeze & x dapek nak ke putrajawa mlm ni cemana?...tts jemaat mlm sabtu bley?(ada ke tts mlm tu???)

TUman,
ada 2 cara.
1. amek kat putrajawa
2. amek kat furq
sila pilih.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by nawza on Mon 25 Jan - 15:01

kamalia wrote:
jefnoka1 wrote:
oooo berito paham... Pot punyo 555 tak setel lagik yo Razz

nawza punya daa tak settle lagi...
mentang2 dia ado kek pdg tomu!

salam potang...

apesal akunyer ade lagi plak...???? bkan ari tue aku dah bagi kat kak amm...sruh settlekan... scratch
dio ado bagi kek ko ker Kemal...???? klau x do ekau tanyo dio laaa.....yooo.... drunken

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 15:05

jefnoka1 wrote:
lea... amik kat curkudux bleh tak Laughing

tak boleh!

klu tak amek kat putajawa,
sila amek kat uncle furq.
airport bayan lepas, tempat isi minyak kapai tobang.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by nawza on Mon 25 Jan - 15:06

Izzul wrote:tolong orang

MBC wrote:
Salam, zzr250 stended gaban 15 tahun 1st owner tumpang tanya otaisifusifusekalian..

nk servis tutup tank tu mcmana? dia dah ade gap (jarak).. boleh tekan2 kedalam..
jdi klu bwk motor minyak akn kuar balik kt penutup & bau yg amat kuat... getah seal dah tukar dua2..

harap klu abg sham ade tebaca bley gtau caranye..
nk DIY xberani.. kang tutup tank pkai tupperware je kang. :-\

klu nk wat lampu signal blakang tu nyala balik jadi running light mcmana? adkah amek wayar tmbahan & sambung pada
lampu brek utk kekal menyala? skrg ni signal depan je dua2 nyala.. blakang lampu brek je.
ia tak ganggu signal kan?

Mekasih.

MBC wrote:
salam sume.. sy org baru kt sini.. nk tny kt otai2 sume, tyr yg plg bsr blh sumbat kt zzr250 ni size ape?

sekian makasey

izzul..den ghaso..soalan dio nie yg bleh jawab adolah gaban...pasal dio tanyo kek gaban... What a Face tapi yg den tau...gaban nie mmg stendet.. dan protokol..! klau salah cakap dio akan kluarkan kad... cumo yg baguih si gaban nie..kekadang..dari gaban bleh jadi gayban....huaa.haaa...( sory ilmiha takkk.. Twisted Evil - mod jgn marah ahhh...) Twisted Evil Twisted Evil Razz

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 15:11

dia tanyo kat umah sebolah.
korang jawab kat sini.
mana ado jalan..???

ajak dio masuk sini la..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Dinz on Mon 25 Jan - 15:15

En Izzul,

Tutup tank tu aku tak reti jawap. Nak yg seken punya Sifu Sham ada spare.

Nak buat lampu signal belakang jadi running light, tunggu
Mat ZZR 500 masuk mengadap. Dia buat ari tu kat depan restoren je. Punyalah hebat abang tu..

kalau tak nak bagi menyala semua , ramai buleh tolong... [You must be registered and logged in to see this image.]

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 15:17

kamalia wrote:
hi-wayMAN wrote:
kalu mcm aku yg x join ride Breeze & x dapek nak ke putrajawa mlm ni cemana?...tts jemaat mlm sabtu bley?(ada ke tts mlm tu???)

TUman,
ada 2 cara.
1. amek kat putrajawa
2. amek kat furq
sila pilih.

aku pilih sila pilih... What a Face


Last edited by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 15:18; edited 1 time in total

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 15:18

afaris06 wrote:
fie wrote:salam
hai semua....

mlm ni tts putrajaya....msg aku klu jd...

ade TTS ke mlm ni?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 15:19

hi-wayMAN wrote:
kamalia wrote:
hi-wayMAN wrote:
kalu mcm aku yg x join ride Breeze & x dapek nak ke putrajawa mlm ni cemana?...tts jemaat mlm sabtu bley?(ada ke tts mlm tu???)

TUman,
ada 2 cara.
1. amek kat putrajawa
2. amek kat furq
sila pilih.

dua-dua pun x mo.... What a Face

berbaju jugak ZZR250 aku nanti.
Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Raziskov on Mon 25 Jan - 15:25

aduuhh..nak TTS pun susah aku tgk..
lepak endah parade la mcm ni...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 15:29

hi-wayMAN wrote:
kamalia wrote:

TUman,
ada 2 cara.
1. amek kat putrajawa
2. amek kat furq
sila pilih.

aku pilih sila pilih... What a Face[/quote]

ait,
baru zzr aku nak berbaju,
jawapan sudah tukar ka???

ajis,

che lan kata angin kuat la.
aku malas lah nak pegi.

(taktik mengelirukan Eddy-G)

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 15:33

[quote="kamalia"]



ait,
baru zzr aku nak berbaju,
jawapan sudah tukar ka???

taktik menyelamatkan diri..... geek

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Sponsored content Today at 13:59


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum