Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by nawza on Tue 26 Jan - 17:29

Big Bro wrote:ECO RIDE 2 - BERIS RIDE

TUAN-TUAN

KEADAAN MOTO CAMNER? PROBLEM DAH SETEL KE BELUM? HANTAR KE KEDAI JIKA TAK TAU APA MASALAHNYA.....KELUAR DUIT SEKRANG DARIPADA HABISKAN DUIT SEWA LORI DAN SEBAGAINYA....TAPI KALU DAH BUAT SEMUA NAK ROSAK JUGA TGH JALAN NAK BUAT CAMNER....

1. SEMASA PERGI JIKA ADA KEROSAKAN TERUK...DISARANKAN TINGGAL MOTO DI LOKASI SELAMT, RUMAH KAWAN ATAU BALAI POLIS DAN TERUSKAN PERJALANAN

ATAU

PATAH BALIK

ATAU

HANTAR TERUS KE BENGKEL YANG BOLEH DIPERCAYAI (AREA PENANG) BALIK AMBIL

ATAU

KALAU TUAN TAK MAU TINGGAL MOTO BOLEH CARI LORI DAN BALIK.....

2. WAKTU BALIK KALAU ROSAK BOLEH DIIKTIARKAN SAMADA CARI LORI, MASUK BENGKEL DAN ESOK AMBIL.....TGKLAH PADA KEADAAN

MINTA BERSEDIA DARI SEGI MENTAL DAN FIZIKAL JIKA KEPUTUSAN TERPAKSA DIBUAT UNTUK TIDAK MEREPAIR MOTO YANG ROSAK JIKA MASA YANG DIMABIL TERLALU PANJANG...TERUTAMANYA KETIKA PERGI....JGN RASA KECIL HATI DAN SEBAGAINYA....

JIKA MOTO AMBO RUSAK SELALIPUN PERKARA YANG SAMA AKAN DILAKUKAN

SEKADAR CADANGAN AMBO JER..... Very Happy



utk kebaikan bersame...klau ghase x konfiden ngan motot....baik fikir 2..3. kali...dr UTURNMEN..baik duk ghumah...tapi bak kate abg.GARANG yg beso ler...klau dah buat itu ini..nak ghosak gak..x bleh nak buat ape le....! ABANG GARANG yg BOSAR...simpan ler pisau tue...den pun tongah2 pikir...nie... Laughing

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by awestol on Tue 26 Jan - 17:33

ein900 wrote:Tido atas pokok pun boleh...
atas pokok pa, atas air atau dalam air la,,,,,,, Twisted Evil

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by afaris06 on Tue 26 Jan - 17:36

awestol wrote:
ein900 wrote:Tido atas pokok pun boleh...
atas pokok pa, atas air atau dalam air la,,,,,,, Twisted Evil
atas poghut pon bleh...bisa di atuuuuurrrrrr...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by awestol on Tue 26 Jan - 17:44

afaris06 wrote:
awestol wrote:
ein900 wrote:Tido atas pokok pun boleh...
atas pokok pa, atas air atau dalam air la,,,,,,, Twisted Evil
atas poghut pon bleh...bisa di atuuuuurrrrrr...
yang tu kena lajak atas sikit lagi.bawa passport siap2
ajak unkel furq dia mahir tempat tu......cabottttttttt...

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by furqaan on Tue 26 Jan - 17:48

Tersembur ayaq lioq ... orang dok fetnah teman ... mana la reti orang tua bangko pi siam nie ... ajak lah ayah Ein ... pakar sudut tepat tue ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by awestol on Tue 26 Jan - 17:53

nak berak sat,unke layan dulu,ayah ein ada tu.pakar penembak sudut tepat

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by tenukz on Tue 26 Jan - 17:59

esok ada cekudux tak....klu ada aku nak juin esox....

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 22
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 18:06

ariff908 wrote:
Big Bro wrote:satu lagi punca oberhit adalah sebab cap..spring dah kong presure takleh control thermstat akan ingat air sojuk lagi rupanya dah kincing baru kipas nak jalan.....

check yg senang dulu

Isk..satu lagi kesilapan pomen amatur...td aku try tgk kat radiator cap...rupanya tak ketat.....pas ketatkan kipas berjalan seperti biasa:P....hik..hik...

tp masalah smput moto aku tak settle lagi...mlm ni nak bukak balik fuel filter tu ngan paip dia....rasanya mangkuk ni la yg buat moto aku semput...

Cis... la akibat kalau tak cek boto2... No

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by awestol on Tue 26 Jan - 18:20

gilababan wrote:
ariff908 wrote:
Big Bro wrote:satu lagi punca oberhit adalah sebab cap..spring dah kong presure takleh control thermstat akan ingat air sojuk lagi rupanya dah kincing baru kipas nak jalan.....

check yg senang dulu

Isk..satu lagi kesilapan pomen amatur...td aku try tgk kat radiator cap...rupanya tak ketat.....pas ketatkan kipas berjalan seperti biasa:P....hik..hik...

tp masalah smput moto aku tak settle lagi...mlm ni nak bukak balik fuel filter tu ngan paip dia....rasanya mangkuk ni la yg buat moto aku semput...

Cis... la akibat kalau tak cek boto2... No

takpa GB,tu kira dah bertambah pengalaman la,kalu lepas ni jadi jugak,paham2 la Very Happy
ariff908
aku ada jugak pakai penapis minyak ni,jenis yang ex5 pakai.elok dan puas hati.paham2 ajelah tangki mtr reput ni.

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Guest on Tue 26 Jan - 18:27

tenukz wrote:esok ada cekudux tak....klu ada aku nak juin esox....


esok ada cngkudux di amjal jam 530.....atas permintaan ramai...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by ariff908 on Tue 26 Jan - 18:28

gilababan wrote:
ariff908 wrote:
Big Bro wrote:satu lagi punca oberhit adalah sebab cap..spring dah kong presure takleh control thermstat akan ingat air sojuk lagi rupanya dah kincing baru kipas nak jalan.....

check yg senang dulu

Isk..satu lagi kesilapan pomen amatur...td aku try tgk kat radiator cap...rupanya tak ketat.....pas ketatkan kipas berjalan seperti biasa:P....hik..hik...

tp masalah smput moto aku tak settle lagi...mlm ni nak bukak balik fuel filter tu ngan paip dia....rasanya mangkuk ni la yg buat moto aku semput...

Cis... la akibat kalau tak cek boto2... No

hik..hik...sori bro...gluban...maklum la pomen amatur mcm ni la....tp byk gak ilmu dapat ari nih...terima kasih kepada sifu2 yg memberi tunjuk ajar...sbb ingat nak g tukar radiator cap tadi la aku cek cap aku tuh...last2 tgk tak ketat.so aku bawak la moto tu round2....spanjang tu takde la dia naik atas dr setengah.... cheers

cuma masalah semput je tak abis lagi...rasanya fulet filter tu punya hal la kot.sbb sblum aku pasang moto aku jalan ok je...150 pun tak de semput...pas pasang fuel filter tu plak dia meragam...lagi pun william nks bagi aku fuel filter yg berat (bukan plastik)..bila goyang tu yg pipe dia terkelepet kot...yg dulu punya plastik..sure tk mengelepet punya ... Suspect

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Guest on Tue 26 Jan - 18:30

nawza wrote:



utk kebaikan bersame...klau ghase x konfiden ngan motot....baik fikir 2..3. kali...dr UTURNMEN..baik duk ghumah...tapi bak kate abg.GARANG yg beso ler...klau dah buat itu ini..nak ghosak gak..x bleh nak buat ape le....! ABANG GARANG yg BOSAR...simpan ler pisau tue...den pun tongah2 pikir...nie... Laughing


kalu aku yang rosak aku nak tumpang nik Very Happy

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 18:33

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ada wakil zzrianz nak pg ker.... nanti bleh guide konvoi... den nak poie skola tak abis lagi...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Guest on Tue 26 Jan - 18:38

tok sidang moto ekau apsal plak?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 18:47

Aik... takder org ka... pg berakla...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 18:59

Fuh... best... sumer takder lg ker? Amjal ler ni... cess...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 19:01

Aku masuk je takder org... aku masuk jer takder org... telok ensen betulla...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Izzul on Tue 26 Jan - 19:03

saba bang gb... hehe albino

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 19:05

Ado plak oghe... izzul kek mano ko skrg nih?

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by awestol on Tue 26 Jan - 19:07

ariff
hang pakai filter ex5 je,insyakallah puah hati

salam

sabar baban ada orang sat lagi,,,,,,,tungguuuuuuuuuuuuuuuu......... Smile

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Izzul on Tue 26 Jan - 19:11

ado.... dok ngadap pc wat keje ni. saya kat syalam skang ni.... abg dok melake ke??

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by furqaan on Tue 26 Jan - 19:20

Awe ,,, ayah Ein tunggu kat pintu sempadan ... dan lagi nie ... cepatla ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by kamalia on Tue 26 Jan - 19:22

Big Bro wrote:Awe dan ein dan kamal...

saudara ijal kawan vigo sekrang dah byr utk satu chalet, tuan tuan boleh masuk chalet dia...duit chalet byr kat ijal nanti...duit makan bagi kat amo sorang rm13...

abg bosa,
terima kasih kerana memberi tempat utk saya menumpang tidur.
dapat la saya melaksanakan tugas2 rasmi saya di pulau pinang nanti.
(ingat kan, ni lah ride pertama yg tak dpt turut serta.. tapi...kita hanya merancang..)

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by furqaan on Tue 26 Jan - 19:24

sayang gak Big Bro kat aliya yer ... teman nie haa ... tempat tido pun tak der ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by gilababan on Tue 26 Jan - 19:30

Izzul wrote:ado.... dok ngadap pc wat keje ni. saya kat syalam skang ni.... abg dok melake ke??

Dok Melaka, kojo kek sg bosi, skola kek pekale chepo, kelate.... nanti balik blela join tts samo2 ngan atok sedeng tu... cubo pm den no hp... sonang nak ngontek... Very Happy

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V4 - Beris lagi... 25 Jan 10

Post by Sponsored content Today at 4:24


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum