VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 9:48

tak abis pulas kot...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 9:50

ZAM@GHIMEH wrote:Man, cap tu dah bolejh pulas, masalah nye dia takleh nak cabut.....

amik skru leper/pisau rambo.. ketuk kat kpala cap ala2 ketuk tin sardin... kasi tembus... dan tarik ala2 buka tin sardin juga...



faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:50

ZAM@GHIMEH wrote:Man, cap tu dah bolejh pulas, masalah nye dia takleh nak cabut.....

itu maknanya bibir rad dan bibir rad cap ada yg bengkok...itu pasal tak bleh release...kalau aku lah...aku terus grind rad cap tu...aku takut cap tu dah rosak..jadi spring tu dah tak berfungsi...bila air nak masuk spare tank sangkut...pressure dlm rad meningkat...boleh rosak rad tu...pastu kena plak tukar Fazer 1000...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 9:51

ZAM@GHIMEH wrote:dan satu lagi, benda ni jadi kat zzr500 den, bukan fazer yer...

klu fazer rasanya jarang jadi benda - benda paranormal nih.....

kata dh ada buyer?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:52

faizal_bulat wrote:mat zzr....























wak lu....

ko jgn sebut wak lu dgn aku.....aku tak suka...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Amm on Thu 14 Apr - 9:58

eddy_Gpang wrote:masuk...tapi tak cukup dalam. takat celup kat ujung je

ni mesti kontot...cabutttttt

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 10:01

mat zzr wrote:
faizal_bulat wrote:mat zzr....























wak lu....

ko jgn sebut wak lu dgn aku.....aku tak suka...

ok mat... sorry....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:02

aku pun setuju dgn cakap man tu... takyah la dok wak-wak kat sini.....karang boleh menyebbkan kedan radiasi jangka panjang......

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by eizu_er6f on Thu 14 Apr - 10:04

Salam menyelam...

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 10:06

ZAM@GHIMEH wrote:aku pun setuju dgn cakap man tu... takyah la dok wak-wak kat sini.....karang boleh menyebbkan kedan radiasi jangka panjang......

baik bang.... Crying or Very sad kena marah....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by jimf on Thu 14 Apr - 10:13

salam pagi...
ahzam moto... cap radiator tu rasanya kena tukar..
tarik laa kuat2...jgn ko terpelanting pegi umah sebelah udah laa..
kalu dah tercabut tu, ko buka la mudah.com, beli zephyr 11... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Raziskov on Thu 14 Apr - 10:17

Ghimeh,
kalau radiator cap tu tak boleh keluar walaupun dah longgar..maknenya pala takuk radiator cap tu dah termasuk dalam lobang raditor tu..sepatutnya pala takok tu duduk atas lobang tu jer...
cuba ko masa nak tarik tu ko gayang2 dan goncang2 sikit ke kiri dan ke kanan bagi pala takok tu release dari lobang tu...

ni jawapan seriyes tau..jgn triple meaning kan...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 10:17

Ghimeh minat Fazer 1000....sebab dia kata nampak muda mcm amm...rad cap dia sangkut....tu yg tak pernah check air...kalau nak masukkan air....sila tiup dari spare tank punya hose...try lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 10:21

Raziskov wrote:Ghimeh,
kalau radiator cap tu tak boleh keluar walaupun dah longgar..maknenya pala takuk radiator cap tu dah termasuk dalam lobang raditor tu..sepatutnya pala takok tu duduk atas lobang tu jer...
cuba ko masa nak tarik tu ko gayang2 dan goncang2 sikit ke kiri dan ke kanan bagi pala takok tu release dari lobang tu...

ni jawapan seriyes tau..jgn triple meaning kan...Very Happy

sekian

lepas aku baca statement ajis ni...terus pikir benda lain...adakah teknikal response dari org baru kawen camni?...agaknya lah kalau aku tanya ajis camner nak masukkan piston dlm selinder enjin...apa jawapannya...????

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:22

mat zzr wrote:Ghimeh minat Fazer 1000....sebab dia kata nampak muda mcm amm...rad cap dia sangkut....tu yg tak pernah check air...kalau nak masukkan air....sila tiup dari spare tank punya hose...try lah...

hah.. tiup dari spare tank .... mahu hilang nyawa den dibueknya....takpun hilang mata putih den, bukan sikit kederat nak tiup tu bang.....takpa-takpa ujung.. ujung minggu den poi ghumoh ko... kita pakat tiup kot kot menjadi...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:26

Raziskov wrote:Ghimeh,
kalau radiator cap tu tak boleh keluar walaupun dah longgar..maknenya pala takuk radiator cap tu dah termasuk dalam lobang raditor tu..sepatutnya pala takok tu duduk atas lobang tu jer...
cuba ko masa nak tarik tu ko gayang2 dan goncang2 sikit ke kiri dan ke kanan bagi pala takok tu release dari lobang tu...

ni jawapan seriyes tau..jgn triple meaning kan...Very Happy

sekian

walapun ngilu kepalo den bila baco statement ajis nih...tapi akan den cuba praktiskan...yg paling den ghiso, takut waktu goncang-2 kepalo takok tu, terpancut la pulok...malu la den kat jiran kat sebelah..kekekekkee

aneway.. thanks ajis..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:28

jimf wrote:salam pagi...
ahzam moto... cap radiator tu rasanya kena tukar..
tarik laa kuat2...jgn ko terpelanting pegi umah sebelah udah laa..
kalu dah tercabut tu, ko buka la mudah.com, beli zephyr 11... Razz

bang... jgn la dok sebut-2 zypher 11, den jadi jiwo kacau.. baru jer nak pulih nih ....

hmm.. lunch hour nak pegi jumpa dukun Mok, mintak penawar la..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 10:30

ZAM@GHIMEH wrote:
mat zzr wrote:Ghimeh minat Fazer 1000....sebab dia kata nampak muda mcm amm...rad cap dia sangkut....tu yg tak pernah check air...kalau nak masukkan air....sila tiup dari spare tank punya hose...try lah...

hah.. tiup dari spare tank .... mahu hilang nyawa den dibueknya....takpun hilang mata putih den, bukan sikit kederat nak tiup tu bang.....takpa-takpa ujung.. ujung minggu den poi ghumoh ko... kita pakat tiup kot kot menjadi...

Ghimeh...den ni x pandai bab2 teknikal motot...tpi kalu sesuatu benda tu ketat..kita kono longgarkannyo ngan pelincir...jd fikir le pelincir apo yg nak guno..minyak ko, sabun ko, air liur ko..caro dio pun ado berbagai...usap2 ko...atau jilat2 ko...cabooooottttttt

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:31

Cik Lan, guna snow wash tak bole ko? silo adbais.....

dah start ko?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by jimf on Thu 14 Apr - 10:31

farislan wrote:Ghimeh...den ni x pandai bab2 teknikal motot...tpi kalu sesuatu benda tu ketat..kita kono longgarkannyo ngan pelincir...jd fikir le pelincir apo yg nak guno..minyak ko, sabun ko, air liur ko..caro dio pun ado berbagai...usap2 ko...atau jilat2 ko...cabooooottttttt

chelan..EO leh pakai?
lamo dh tak ride..byk EO lobih kt umah...


(matzzr...tolong jgn tmbh kuah..)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 10:33

Raziskov wrote:Ghimeh,
kalau radiator cap tu tak boleh keluar walaupun dah longgar..maknenya pala takuk radiator cap tu dah termasuk dalam lobang raditor tu..sepatutnya pala takok tu duduk atas lobang tu jer...
cuba ko masa nak tarik tu ko gayang2 dan goncang2 sikit ke kiri dan ke kanan bagi pala takok tu release dari lobang tu...

ni jawapan seriyes tau..jgn triple meaning kan...Very Happy

sekian

Ajis...den konpius..pala takuk tu ko atau lobang tu ko yg nak kono bubuh pelincir....

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 10:35

ZAM@GHIMEH wrote:Cik Lan, guna snow wash tak bole ko? silo adbais.....

dah start ko?

Ghimeh...kalu snow wash lg baeekkk...sobab 2 objek liciiinnn..

Jimf...guno EO bleh gak..tpi pastu mungkin podiiihhh


Last edited by farislan on Thu 14 Apr - 10:37; edited 1 time in total

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 10:36

dah start dah... simptom mlam jumaat...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:37

farislan wrote:
Raziskov wrote:Ghimeh,
kalau radiator cap tu tak boleh keluar walaupun dah longgar..maknenya pala takuk radiator cap tu dah termasuk dalam lobang raditor tu..sepatutnya pala takok tu duduk atas lobang tu jer...
cuba ko masa nak tarik tu ko gayang2 dan goncang2 sikit ke kiri dan ke kanan bagi pala takok tu release dari lobang tu...

ni jawapan seriyes tau..jgn triple meaning kan...Very Happy

sekian

Ajis...den konpius..pala takuk tu ko atau lobang tu ko yg nak kono bubuh pelincir....

yang ni den tau nak jwb... kena letak dua - dua sekali, tapi klu tak cukup pelincir, utamakan kat lubong dulu, sbb ia membantu mengurangkan geseran...tak gitu Ajis...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 10:38

farislan wrote:
ZAM@GHIMEH wrote:Cik Lan, guna snow wash tak bole ko? silo adbais.....

dah start ko?

Ghimeh...kalu snow wash lg baeekkk...sobab 2 objek liciiinnn..

Jimf...guno EO bleh gak..tpi pastu mungkin podiiihhh

iyo ko... klu cengitu nak balik awal la.. hari nih... nak cubo try test.....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Sponsored content Today at 16:48


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum