VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by kudud on Tue 19 Apr - 11:35

ikiki..ab mat nak carik zzr250 lg ker? Razz ghasenye muto ni ponah poei skali ngan den setting tepet kat ann aritu, tu yg kenal sgt, nak2 tang signal belakang tu..huhu..rejeki2..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 11:52

abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Raziskov on Tue 19 Apr - 11:58

qiss wrote:abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

ntah la qiss..
aku pun pakai bateri ntah ape tah..
dah bateri saiz kecik tapi voltage n Amp dia lebih kurang sama jer...
so far so good...
kalau nak yg ori..belilah CENTURY atau YUASA....mak tak mampu dik nak beli brand2 ni... Sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Tue 19 Apr - 12:01

ziex69 wrote:
nawza wrote:~ sya..kwan sya yg naik ar ex zek tue dah kawin ker blum..ajis sruh tanyo.... Laughing

oit... sya dh suh aku follo kawan dia tu masa kat tts aritu lar... sebab kitaorg moto sama-sama yamaha, bounce bounce

yamaha yer... klu gitu osamoladen...yamaha gak... aku main follow dari belakang la..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 12:08

Raziskov wrote:
qiss wrote:abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

ntah la qiss..
aku pun pakai bateri ntah ape tah..
dah bateri saiz kecik tapi voltage n Amp dia lebih kurang sama jer...
so far so good...
kalau nak yg ori..belilah CENTURY atau YUASA....mak tak mampu dik nak beli brand2 ni... Sad

sekian

12v.. amp brape? yang lama saya punye 6.. ingat nk up jadi 7 kerr..
bateri abg bateri kering?

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Raziskov on Tue 19 Apr - 12:11

qiss wrote:
Raziskov wrote:
qiss wrote:abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

ntah la qiss..
aku pun pakai bateri ntah ape tah..
dah bateri saiz kecik tapi voltage n Amp dia lebih kurang sama jer...
so far so good...
kalau nak yg ori..belilah CENTURY atau YUASA....mak tak mampu dik nak beli brand2 ni... Sad

sekian

12v.. amp brape? yang lama saya punye 6.. ingat nk up jadi 7 kerr..
bateri abg bateri kering?

boleh ajer..
a'ah..bateri kering kot sbb takyah tambah2 air...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 12:13

Raziskov wrote:
qiss wrote:
Raziskov wrote:
qiss wrote:abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

ntah la qiss..
aku pun pakai bateri ntah ape tah..
dah bateri saiz kecik tapi voltage n Amp dia lebih kurang sama jer...
so far so good...
kalau nak yg ori..belilah CENTURY atau YUASA....mak tak mampu dik nak beli brand2 ni... Sad

sekian

12v.. amp brape? yang lama saya punye 6.. ingat nk up jadi 7 kerr..
bateri abg bateri kering?

boleh ajer..
a'ah..bateri kering kot sbb takyah tambah2 air...Razz

sekian

baik abgg !

p/s ayat mcm nk usha adk abg ajis je Laughing

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by furqaan on Tue 19 Apr - 12:19

Qiss ... pi tanya bateri moto yg jaguh pakai .. murah jer ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Raziskov on Tue 19 Apr - 12:21

qiss wrote:

baik abgg !

p/s ayat mcm nk usha adk abg ajis je Laughing

eerr..abg anak tunggal qiss...
adik angkat kat Korea ngan Japan ramai la...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by nawza on Tue 19 Apr - 12:22

qiss wrote:
Raziskov wrote:
qiss wrote:
Raziskov wrote:
qiss wrote:abang abang sekalian, batery apakah yg bagus untuk zzr250 ni???? moto dah 3mggu tak start,sekali out terus. tlg bg cadangan bateri yg elok and mcmane nk tau yg ori Very Happy

ntah la qiss..
aku pun pakai bateri ntah ape tah..
dah bateri saiz kecik tapi voltage n Amp dia lebih kurang sama jer...
so far so good...
kalau nak yg ori..belilah CENTURY atau YUASA....mak tak mampu dik nak beli brand2 ni... Sad

sekian

12v.. amp brape? yang lama saya punye 6.. ingat nk up jadi 7 kerr..
bateri abg bateri kering?

boleh ajer..
a'ah..bateri kering kot sbb takyah tambah2 air...Razz

sekian

baik abgg !

p/s ayat mcm nk usha adk abg ajis je Laughing

qis..akak sihat....??? Twisted Evil

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 12:22

furqaan wrote:Qiss ... pi tanya bateri moto yg jaguh pakai .. murah jer ..

okey, tahan tak bang?

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by furqaan on Tue 19 Apr - 12:24

tahan .. teman pun pakai jaguh punya .... nak tahan lama tambah gambir sarawak ... sereyes nie ...amm dah buat ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 12:25

furqaan wrote:tahan .. teman pun pakai jaguh punya .... nak tahan lama tambah gambir sarawak ... sereyes nie ...amm dah buat ..

lahh??? saya baru balik sarawk kot. kalau tau awal2, sy dah beliii..heheehhehe
eh jaguh pki brand ape?

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by nawza on Tue 19 Apr - 12:33

furqaan wrote:tahan .. teman pun pakai jaguh punya .... nak tahan lama tambah gambir sarawak ... sereyes nie ...amm dah buat ..

perghh...mak nenen pun masih tahan lagi...ko..? scratch ..ko pkai ubek baru tahannn....haa..haa.. Twisted Evil ..sojak blik ipoh nie dah jadi pengedar gmbir srawak plak.. affraid ..patut laaa dak amm slalu blik peghok....ghupanye ambik stok...haa..haa..

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by kamalia on Tue 19 Apr - 12:40

chaih,
mak nenen..

apsal la yg dtg interview ari ni btg2 belaka... Neutral
aku nak benti keje lah!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by nawza on Tue 19 Apr - 12:41

kamalia wrote:chaih,
mak nenen..

apsal la yg dtg interview ari ni btg2 belaka... Neutral
aku nak benti keje lah!

blakang pun bleh ape... Twisted Evil ..tapi jgn tinggalkan jam udah leee....haa..haa.. Twisted Evil

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ManCaL on Tue 19 Apr - 12:51

hai..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ariff908 on Tue 19 Apr - 12:51

kamalia wrote:chaih,
mak nenen..

apsal la yg dtg interview ari ni btg2 belaka... Neutral
aku nak benti keje lah!

kot nak brenti kasi aku ganti ko mal :p

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by furqaan on Tue 19 Apr - 13:00

kamalia wrote:chaih,
mak nenen..

apsal la yg dtg interview ari ni btg2 belaka... Neutral
aku nak benti keje lah!

mal ... teman yg soh pi interbiew para jantan jer ... sebab tkang interbiew mr Gay is ok ..

kak wawa ...ari tue tokey chalet kat sp tepon teman ..dia tanya .. jam casio sapa yg tertinggal ..Tok wan punya kaa ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Amm on Tue 19 Apr - 13:19

furqaan wrote:tahan .. teman pun pakai jaguh punya .... nak tahan lama tambah gambir sarawak ... sereyes nie ...pot dan mat zzr dah buat ..

nanti teman nak tanya kat orang tuo dua orang tu....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Tue 19 Apr - 13:36

Hai smua...nak mula dlm page ni ko atau dlm version yg baru....

Jimf...moto baru ekau tu ok ko?

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 13:37

hehe nk tumpang tanye abg abg sekalian , lokasi flat sri angkasa dgn flat taman bunga negara kat sec 28 mana lagi strategik ya? Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ni_juan82 on Tue 19 Apr - 13:42

qiss wrote:hehe nk tumpang tanye abg abg sekalian , lokasi flat sri angkasa dgn flat taman bunga negara kat sec 28 mana lagi strategik ya? Very Happy

ni nak strategik dari segi ape nih...bleh specific sket...kekeke...flet sri angkasa mana satu...kg kerinchi atau flet sri angkasa gaban???huhuhuhu

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Raziskov on Tue 19 Apr - 13:44

qiss wrote:hehe nk tumpang tanye abg abg sekalian , lokasi flat sri angkasa dgn flat taman bunga negara kat sec 28 mana lagi strategik ya? Very Happy

startegik dari segi apa ni?
2-2 strategik sbb 2-2 dekat ngan area kedai dan petrol station.
den pernah dok area flat taman munga negara tu dulu...
awek2z kilang ramai wooooooo....sluurrppppp.....Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by qiss on Tue 19 Apr - 13:46

ni_juan82 wrote:
qiss wrote:hehe nk tumpang tanye abg abg sekalian , lokasi flat sri angkasa dgn flat taman bunga negara kat sec 28 mana lagi strategik ya? Very Happy

ni nak strategik dari segi ape nih...bleh specific sket...kekeke...flet sri angkasa mana satu...kg kerinchi atau flet sri angkasa gaban???huhuhuhu

dua2 kat sec 28 ..oh gaban pun duduk situ heh?? Very Happy

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Sponsored content Today at 17:34


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum