VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by eddy_Gpang on Thu 14 Apr - 8:52

ciss...baru plan nak skoden matzzr

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by eddy_Gpang on Thu 14 Apr - 8:53

ziex69 wrote:
eddy_Gpang wrote:Assalamualaikum kawan2..lama tak jenguk porum ni.


jefnoka1 wrote:

lenkali masuk la slalu Razz



masuk...tapi tak cukup dalam. takat celup kat ujung je

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 8:56

celup JER ke atau pendik? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by eddy_Gpang on Thu 14 Apr - 8:59

ziex69 wrote:celup JER ke atau pendik? scratch


elephant Suspect
saya tak paham la apa abg ziex69 ni cakap...

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 9:05

Angkel Fur...otak den telah di brainwash sebelum ni tpi bru td terantuk dan pulih spt sedia kala...nak mencarot ape pg ni...

Eddy G..harap2 x smpi ke Desaru le..tpi kalu smpi pun den pasrah jer...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 9:08

eddy_Gpang wrote:
ziex69 wrote:celup JER ke atau pendik? scratch


elephant Suspect
saya tak paham la apa abg ziex69 ni cakap...

Den pun x paham apo Pot ckp..yg den tau xtvt clup clap tu memey sodap x kiro le pendik atau panjang

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by eddy_Gpang on Thu 14 Apr - 9:13

farislan wrote:Den pun x paham apo Pot ckp..yg den tau xtvt clup clap tu memey sodap x kiro le pendik atau panjang

siap ada sound effect "clup clap" tu... nyilu plak rasa bounce

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 9:16

adoyai... Cik Lan tak sama ke ngan bunyi picit hon?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 9:17

Tunggu amm masuk nak tambah kuah....

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 9:22

ziex69 wrote:adoyai... Cik Lan tak sama ke ngan bunyi picit hon?

Pot..dabel air horn kalu dipicit bunyi arrrh...arrhh...kalu dijilat lg hebat bunyinyo...
Camne pun bunyi clup clap tu bleh diharmonikan dgn bunyi dabel air hon kalu
penunggangnyo mempunyai skil tahap gaban...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:24

woi..penat JER aku bukak rumah baru...mencerut JER....

tak siyor teman nak skodeng kome!!!....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by tenukz on Thu 14 Apr - 9:24

farislan wrote:
ziex69 wrote:adoyai... Cik Lan tak sama ke ngan bunyi picit hon?

Pot..dabel air horn kalu dipicit bunyi arrrh...arrhh...kalu dijilat lg hebat bunyinyo...
Camne pun bunyi clup clap tu bleh diharmonikan dgn bunyi dabel air hon kalu
penunggangnyo mempunyai skil tahap gaban...

Mak oi...tingginya tahap pengetahuan fizik nih.....sungguh ilmiah....ada nak buat ujikaji ker...

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 22
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:27

eddy_Gpang wrote:Assalamualaikum kawan2..lama tak jenguk porum ni.

matzzr, xtvt bbq tu bila plan nak buat? aku nak join yg xtvt sonsang je...

ko kena tanya Chef BBQ iaitu encik Ghimeh...dia yg ada info pasal fasilities BBQ di Desaru...aku tukang bakar jer...dia kata dia nak bayar singgit jer...tapi nak makan ketam/sotong/ikan/udang/pari/kerang dan lain lain binatang yg biasa dijumpai dlm laut...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 9:27

ahh nak balik lah skearang... air dah naik ataih kepala baca korang punya posting especially cik lan...

Tapi kan sebelum balik, den nak tanya sesapa yg ada experience nak buka radiator cap yang tersangkut kat "bibir" radiator tue...

dari subuh tadi den cuba nak bukak tapi takleh nak bukak, cap dah longgar , tapi tak leh nak cabut....apa maknanya tu.....

p/s; ini soklan siyes nih.... bukan double meaning yer....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 9:28

farislan wrote:
ziex69 wrote:adoyai... Cik Lan tak sama ke ngan bunyi picit hon?

Pot..dabel air horn kalu dipicit bunyi arrrh...arrhh...kalu dijilat lg hebat bunyinyo...
Camne pun bunyi clup clap tu bleh diharmonikan dgn bunyi dabel air hon kalu
penunggangnyo mempunyai skil tahap gaban...

oooo gitu ke? dh faham dh skrg, jadi kalo nak performance yang mantap kenala dilakukan serentak kan Cik Lan?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 9:30

tenukz wrote:
farislan wrote:
ziex69 wrote:adoyai... Cik Lan tak sama ke ngan bunyi picit hon?

Pot..dabel air horn kalu dipicit bunyi arrrh...arrhh...kalu dijilat lg hebat bunyinyo...
Camne pun bunyi clup clap tu bleh diharmonikan dgn bunyi dabel air hon kalu
penunggangnyo mempunyai skil tahap gaban...

Mak oi...tingginya tahap pengetahuan fizik nih.....sungguh ilmiah....ada nak buat ujikaji ker...

Major...bkn stkt uji kaji tpi setiap minggu dah praktikal pun..cumo tmpt jer selalu bertukar..

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by ziex69 on Thu 14 Apr - 9:31

ZAM@GHIMEH wrote:ahh nak balik lah skearang... air dah naik ataih kepala baca korang punya posting especially cik lan...

Tapi kan sebelum balik, den nak tanya sesapa yg ada experience nak buka radiator cap yang tersangkut kat "bibir" radiator tue...

dari subuh tadi den cuba nak bukak tapi takleh nak bukak, cap dah longgar , tapi tak leh nak cabut....apa maknanya tu.....

p/s; ini soklan siyes nih.... bukan double meaning yer....

kalo soalan siyes rasenyer kena tanye kat FMEA, kalo double meaning kat sini pun bleh

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by farislan on Thu 14 Apr - 9:34

ZAM@GHIMEH wrote:ahh nak balik lah skearang... air dah naik ataih kepala baca korang punya posting especially cik lan...

Tapi kan sebelum balik, den nak tanya sesapa yg ada experience nak buka radiator cap yang tersangkut kat "bibir" radiator tue...

dari subuh tadi den cuba nak bukak tapi takleh nak bukak, cap dah longgar , tapi tak leh nak cabut....apa maknanya tu.....

p/s; ini soklan siyes nih.... bukan double meaning yer....

Ghimeh...den pun x thn dgr citer den sendiri...den pun nak balik le...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 9:36

ah zam @ ghimeh.. ko tanya buka radiator cap muto ke kete?


faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 9:39

faizal_bulat wrote:ah zam @ ghimeh.. ko tanya buka radiator cap muto ke kete?


kepala keta api...kekekekke..... bukan samo ko konsep cap radiator moto dengan keto?

Redzman... tolong adbais ckit..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:41

ZAM@GHIMEH wrote:ahh nak balik lah skearang... air dah naik ataih kepala baca korang punya posting especially cik lan...

Tapi kan sebelum balik, den nak tanya sesapa yg ada experience nak buka radiator cap yang tersangkut kat "bibir" radiator tue...

dari subuh tadi den cuba nak bukak tapi takleh nak bukak, cap dah longgar , tapi tak leh nak cabut....apa maknanya tu.....

p/s; ini soklan siyes nih.... bukan double meaning yer....

ghimeh...sebelum aku jawab soalan siyes ko ni...aku nak tanya...motor zzr5 atau fazer 600 punya masalah....kalau zzr5 kau guna clamp plyer...pulas kuat kuat lah...tapi cap tu mmg rosak lah...beli kat kedai spare part cap tu...RM12 saja ...universal....kat rumah aku ada 4 bijik rad cap...perodua punya....1.1 bar...boleh masuk...cuma aku skrg pakai 1.6 bar...karat dah banyak sangat tu...kalau nak sembor WD40...pastu ko flush air rad...


Last edited by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:45; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by mat zzr on Thu 14 Apr - 9:43

ZAM@GHIMEH wrote:
faizal_bulat wrote:ah zam @ ghimeh.. ko tanya buka radiator cap muto ke kete?


kepala keta api...kekekekke..... bukan samo ko konsep cap radiator moto dengan keto?

Redzman... tolong adbais ckit..

Lelaki merah tu pesan...kan dia tu adik ko...ko lah adbais...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 9:45

Man, cap tu dah bolejh pulas, masalah nye dia takleh nak cabut.....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by faizal_bulat on Thu 14 Apr - 9:47

mat zzr....























wak lu....

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Guest on Thu 14 Apr - 9:47

dan satu lagi, benda ni jadi kat zzr500 den, bukan fazer yer...

klu fazer rasanya jarang jadi benda - benda paranormal nih.....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: VERSION 76- On Your Mark, Get Set...Go Desaru

Post by Sponsored content Today at 17:33


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum