Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 8:30

salam sejahtera...hai..saya ni member baru kat sini. Harap kita semua boleh jadi kawan ye...untuk makluman..saya ni keturunan Orang Asli Semelai dari Pos Iskandar Bera Pahang...terima kasih.

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by faizal_bulat on Wed 13 Apr - 8:52

endral wrote:salam sejahtera...hai..saya ni member baru kat sini. Harap kita semua boleh jadi kawan ye...untuk makluman..saya ni keturunan Orang Asli Semelai dari Pos Iskandar Bera Pahang...terima kasih.

Selama datang ke Alam Siber ZZRianz tuan endral... ada dusun doyan x ? Very Happy

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Apai on Wed 13 Apr - 9:14

Salam Sejahtera...endral........ Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 9:20

salam perkenalan buat Apai dan Faizal Bulat..dusun doyan xdelah..sori ye....kobon gotah adolah..hahahaha....mari kita g menoreh..getah mahal ni..hahaha

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by ali@kudid on Wed 13 Apr - 9:56

salam..

hai endral, sy ali, adik kudud.

slamat berkenalan Very Happy

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Amm on Wed 13 Apr - 10:02

welkam tuan endral......saya Amm,umur 22 tahun dan masih bujang....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by ziex69 on Wed 13 Apr - 10:38

SELAMAT DATANG Saudara/Saudari endral cheers

Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara/saudari tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara/saudari turun ke TTS (Teh Tarik Session) di Restoran Darul Ehsan kat Sec 13 Shah Alam setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara/saudari akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di muka utama dibawah ZZRianz RIDER LISTING http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara/saudari boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda.

Di dalam group ZZRians ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari saya dan selamat berforum


bounce Majulah ZZRianz untuk negara bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 10:56

salam kenal buat ziex69 , Amm dan Ali ....Saya ni saudara ye..hahahaha...bukan saudari...first impression...satu forum yang indiependant dan terbuka...moga dapat berkenalan dengan lebih ramai lagi zzrian semalaya.....

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Guest on Wed 13 Apr - 11:19

hi bebeh endral... nama saya Zam @ Ghimeh...nama scandal... Datuk "T"... nama manja .... rahsia ....tapi diorg pangge den kat sini azroy....

harap sedara endral boleh panjangkan salam perkenalan tu ke sepakistan sbb tak semua kat sini asal malaya...kekekekeke

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by jimf on Wed 13 Apr - 12:03

salam perkenalan endral...
selamat datang ke taman skodeng zzrianz... (tp sini xyah skodeng laa..sama spesis aje... Razz )
duk area Bera? bagus tu...
leh laa kita buat ride gi sana...ada tmpt lepak best2 tak sana?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 12:08

salam pada jimf & zam@ghimeh....nanti aku promotekan forum nie kat geng motor Bera nie...kat sini tempat untuk rekreasi dan selalu jadi kunjungan riders ialah di Persona Lake Resort Tasik Bera...leh rujuk kat internet.....

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by eizu_er6f on Wed 13 Apr - 12:13

welkem en endral
kalo nak skodeng...dpt skodeng teluran jela..tak syiokkk
mmg duk kat area bera ke bro? perghh..mantop zzrianz ni
sampai ke tasek bera tue..

eizu_er6f

Posts : 84
Join date : 29/11/2010
Location : Hulu Langat - Cyber 017-2121499 eizuazwandi@yahoo.com

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Amm on Wed 13 Apr - 12:16

eizu_er6f wrote:kalo nak skodeng...dpt skodeng teluran jela....

telurran tiruan ke

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by noname83 on Wed 13 Apr - 12:38

welkam Mr Endral...selamat berforum di sini... cheers
nnti ade msa turun la TTS di restoran DE Seksyen 13 Shah Alam...

(koi mengajak org tp koi pn tak pernah gi lagi)

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 13:34

salam eizu & noname83....skodeng teluran ye...hahahaha...saya memang menetap kat Bera nie...kampung halaman sendiri.....kat sinipun ramai gak riders...tapi kat kg nie..saya sorang jelah.....sedihnyaaaaaa....

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Wed 13 Apr - 13:36

camner nak letak gambar kat profile sebelah tu ye?????????

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by jimf on Wed 13 Apr - 13:43

endral wrote:camner nak letak gambar kat profile sebelah tu ye?????????

tgk kat topic atas halaman ni.. (bawah gambo moto tu)..

1. klik "profile"
2. klik "avatar"
3. upload laaa apa gambo sekali pun...kita dh besor, pandai2 laa pilih gambo..
4. pehtu klik 'OK' kot... (dah lupa hehe)...

rasanya camtu laa.. eden pun cut & paste pot ni .. mkn lolipop eden tau la.. Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by furqaan on Wed 13 Apr - 14:10

Selamat datang Tuan Endral... kat sini yang bangko ramai .... yg muda Amm dgn Kapitan tenukz ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Amm on Wed 13 Apr - 14:21

furqaan wrote:Selamat datang Tuan Endral... kat sini yang bangko ramai .... yg muda Amm dgn Kapitan tenukz ...

aku dah kenal furqan aka mak nenen ni 17 taun 11 bulan. Ni la stetmen paling2 ilmiah....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by furqaan on Wed 13 Apr - 14:44

Amm ... mike baru umo 16 taun... kenal dlam perot kot ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by noname83 on Wed 13 Apr - 16:53

endral wrote:salam eizu & noname83....skodeng teluran ye...hahahaha...saya memang menetap kat Bera nie...kampung halaman sendiri.....kat sinipun ramai gak riders...tapi kat kg nie..saya sorang jelah.....sedihnyaaaaaa....
ok la tu...koi pn org phg jgk tp kt temerloh...x jauh la kita...

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by adambikers on Wed 13 Apr - 18:34

selamat berkenalan endral..


nama saya adam Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by tok wan on Wed 13 Apr - 20:21

jaga2 kt sini ramai gay...
x caya tanya presiden dia mak nenen...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by endral on Thu 14 Apr - 7:49

salam juga wat adam dan tok wan....bangko2pun kita tetap riders.....woit..gay ka?????hahahahahahaha...........

endral

Posts : 39
Join date : 07/04/2011
Age : 42
Location : Bera Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by furqaan on Thu 14 Apr - 7:58

tok wan wrote:jaga2 kt sini ramai gay...
x caya tanya presiden dia mak nenen...

maen kasar nampak.. haji spentot nie ...errr .. kak cik sehat ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan dari Tasik Bera.

Post by Sponsored content Today at 9:08


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum