Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kudud on Wed 16 Mar - 12:41

salam n selamat datang encik..
dulu penah gak dok teiping, kat area2 mesjid teiping tu..msa tu sgguh puas mkn, sbb mknn kat situ murah nak bandingkn dgn kl..6bln gak la kat sana..selalu lepak kat motel ke ape ntah, kasuarina namanya, yg kat tasik tu.. ade karaoke kat situ, ramai kengkawan layan nyanyi kat situ..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kamalia on Wed 16 Mar - 13:37

ko layan nyah kat tasik tu ya kudud?
aku ckp kat opismate ko nanti...

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by adambikers on Wed 16 Mar - 13:53

jimf wrote:
kamalia wrote:
abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm azie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

sama jugak cite korang ngan aku.. ingat aku sorang je adad cite camni..
berkenan gile ngan R1.. harga 90k terus aku beli zzr

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Raziskov on Wed 16 Mar - 13:58

jimf wrote:

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm azie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

jimf...
kim salam ngan azie eekkk.... Laughing
sapo dio ni.....

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Wed 16 Mar - 14:06

Raziskov wrote:jimf...
kim salam ngan azie eekkk.... Laughing
sapo dio ni.....

sekian

awei laaaa...hehe
(lupo pakai spek mato..)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kamalia on Wed 16 Mar - 14:11

adambikers wrote:
jimf wrote:
kamalia wrote:
abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm azie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

sama jugak cite korang ngan aku.. ingat aku sorang je adad cite camni..
berkenan gile ngan R1.. harga 90k terus aku beli zzr

impian besar, tapi pencapaian start dari kecik.
sikit2 jadi besar. Insya Allah lama2 tercapai jugak impian besar kita tu.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Wed 16 Mar - 15:14

jimf wrote:
kamalia wrote:
abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm awie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

aku plak...cadang nak beli motor kips JER...tapi tokeh kedai motor tu kata baik beli zzr250 sebab ada 2 ekzos...boleh laju ...tapi masa tu kondisyen zzr250 teruk lah...penat aku refurbish...tapi kenapa aku rasa motor kips lagi laju dari zzr250...lebih lebih lagi motor KIPS flet black yg ada 2 ejos tuh...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kudud on Wed 16 Mar - 15:26

kamalia wrote:ko layan nyah kat tasik tu ya kudud?
aku ckp kat opismate ko nanti...

jgnla citer psl kain sendiri kakKAM Razz uhk, opismate? scratch

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Wed 16 Mar - 16:14

mat zzr wrote:
aku plak...cadang nak beli motor kips JER...tapi tokeh kedai motor tu kata baik beli zzr250 sebab ada 2 ekzos...boleh laju ...tapi masa tu kondisyen zzr250 teruk lah...penat aku refurbish...tapi kenapa aku rasa motor kips lagi laju dari zzr250...lebih lebih lagi motor KIPS flet black yg ada 2 ejos tuh...

tu masa yg ko jadi u-turnmen... masa tu aje KIPS flat black tu laju..
kalu ko tak u-turnmen kompom zzr250 ko lari flat 190.99kmh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Wed 16 Mar - 16:20

jimf wrote:
mat zzr wrote:
aku plak...cadang nak beli motor kips JER...tapi tokeh kedai motor tu kata baik beli zzr250 sebab ada 2 ekzos...boleh laju ...tapi masa tu kondisyen zzr250 teruk lah...penat aku refurbish...tapi kenapa aku rasa motor kips lagi laju dari zzr250...lebih lebih lagi motor KIPS flet black yg ada 2 ejos tuh...

tu masa yg ko jadi u-turnmen... masa tu aje KIPS flat black tu laju..
kalu ko tak u-turnmen kompom zzr250 ko lari flat 190.99kmh

PM me the best pice for the flat.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat karan on Wed 16 Mar - 16:56

kamalia wrote:
adambikers wrote:
jimf wrote:
kamalia wrote:
abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm azie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

sama jugak cite korang ngan aku.. ingat aku sorang je adad cite camni..
berkenan gile ngan R1.. harga 90k terus aku beli zzr

impian besar, tapi pencapaian start dari kecik.
sikit2 jadi besar. Insya Allah lama2 tercapai jugak impian besar kita tu.
cita pasai impian... aku pernah pakai ex5, then tzm 150, then zzr250.. pastu angkat 650.. lps tu 750 ..tapi skrg...back to zzr250 balik. Aku punya graft mcm wave..
Then baru tersedar.. impian besar tanpa ekonomi yg baik ...letih ooo (pendapat& pengalaman aku la). Tambah2 kalo motor buat perangai.. Laughing Lebih letih sebab semua repair kat kedai sebab aku tau naik ja.. Laughing

mat karan

Posts : 123
Join date : 02/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Guest on Wed 16 Mar - 18:53

samo le den.. ada impian gak....tapi malas cite ahh

nama den.. call sign Ghimeh... nama hensem Zam... nama manja EE.. nama samaran .... Berat Pitt... asal Pakistan tapi fasih bebahaso melayu.. kekadang minang pun ado... ...baru berusia 50 tahun tapi selalu pakai krim malam Garnier tu yg nampak mudo.. sekian...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Wed 16 Mar - 19:00

cita pasai impian... aku pernah pakai ex5, then tzm 150, then zzr250.. pastu angkat 650.. lps tu 750 ..tapi skrg...back to zzr250 balik. Aku punya graft mcm wave..
Then baru tersedar.. impian besar tanpa ekonomi yg baik ...letih ooo (pendapat& pengalaman aku la). Tambah2 kalo motor buat perangai.. Laughing Lebih letih sebab semua repair kat kedai sebab aku tau naik ja.. Laughing


aku plak pernah pakai C70...EX5...RG sport...NSR...KIPS...Jaguh....FXR150....virago 535....kriss...skuter elite...zzr250...eliminator 250.....zzr500...oleh sebab semua motor 2nd...terpaksa lah aku belajar repair motor.....sekarang impian aku ialah zzr1100 D model..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Guest on Wed 16 Mar - 19:01

mat zzr wrote:
cita pasai impian... aku pernah pakai ex5, then tzm 150, then zzr250.. pastu angkat 650.. lps tu 750 ..tapi skrg...back to zzr250 balik. Aku punya graft mcm wave..
Then baru tersedar.. impian besar tanpa ekonomi yg baik ...letih ooo (pendapat& pengalaman aku la). Tambah2 kalo motor buat perangai.. Laughing Lebih letih sebab semua repair kat kedai sebab aku tau naik ja.. Laughing


aku plak pernah pakai C70...EX5...RG sport...NSR...KIPS...Jaguh....FXR150....virago 535....kriss...skuter elite...zzr250...eliminator 250.....zzr500...oleh sebab semua motor 2nd...terpaksa lah aku belajar repair motor.....sekarang impian aku ialah zzr1100 D model..

Bukan Zypher 1100 ko? aku salah dongar gamaknyer....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by adambikers on Wed 16 Mar - 23:26

letih la nak cite moto yg penah pekai.. kalau cite moto yg penah try lagi la letihhh.. cite moto impian JER laaa..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by nawza on Thu 17 Mar - 1:39

As Salam...

bleh pggil saya nawza...selamat berkenalan... cheers

________________________________________________________________________________________

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Apai on Thu 17 Mar - 10:10

Salam perkenalan...bro tepuako...kalau nak sebut boleh terkehel lidah...panggil puako macam ganaz sgt...panggil tepu macam tak ranggi...nak panggil apa yg mudah?.....

sejarah pakai ZZR250...sebab ada member nak jual murah2...tetiba bini dia tak bagi jual alasan anak sulung dia nak pakai!...ZZR250 nie moto impian mase zaman kegemilangan..1994.....sebab frust tak dpt...aku beli kapchai Suziku...mase nak amek moto Suziku nampak ada sebuah JJR dlm keadaan yg daif...kesian tgk jjr yg merayu minta dibela...tu yg amek JJR....tapi baru je 5000km jalan JJR nie.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by furqaan on Thu 17 Mar - 22:26

dalam reramai .. citer Apai yg paling sadis ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Apai on Fri 18 Mar - 11:13

tima kasih mak neng kerna memahami...ko sahabat dunia akhirat....(sambil tangan letak kat dada kiri)

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kamalia on Fri 18 Mar - 11:26

adambikers wrote:letih la nak cite moto yg penah pekai.. kalau cite moto yg penah try lagi la letihhh.. cite moto impian JER laaa..

citer la skendel yg pernah dipakai skali dam...
citer la citer la.. Razz

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Apai on Fri 18 Mar - 11:32

iyelah dam...aku pun nak dengar gak!...ce..citer...ce..citer!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Fri 18 Mar - 15:11

furqaan wrote:dalam reramai .. citer Apai yg paling sadis ...

alaaa nyampah laa...apai aje menang...
den ado lai citer lagi sadisss...nak dongar??

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Apai on Fri 18 Mar - 15:12

jimf wrote:
furqaan wrote:dalam reramai .. citer Apai yg paling sadis ...

alaaa nyampah laa...apai aje menang...
den ado lai citer lagi sadisss...nak dongar??

nak2..ce.citer..ce.citer!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by furqaan on Fri 18 Mar - 21:27

jimf wrote:
furqaan wrote:dalam reramai .. citer Apai yg paling sadis ...

alaaa nyampah laa...apai aje menang...
den ado lai citer lagi sadisss...nak dongar??

bila masuk tahap umo cenggini .. sensetip betoi....

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Sat 19 Mar - 16:47

furqaan wrote:
jimf wrote:
furqaan wrote:dalam reramai .. citer Apai yg paling sadis ...

alaaa nyampah laa...apai aje menang...
den ado lai citer lagi sadisss...nak dongar??

bila masuk tahap umo cenggini .. sensetip betoi....

den bkn sensetip....den cumo jelos dgn unkel amm...
psl ket rambut dio ado tocang... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Sponsored content Today at 14:04


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum