Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by tepuako on Sat 12 Mar - 18:06

Sila tunjuk ajar saya yg masih mentah ni.. Laughing Rolling Eyes Arrow Question No

tepuako

Posts : 7
Join date : 12/03/2011
Age : 43
Location : taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by furqaan on Sat 12 Mar - 18:10

welcome puako ...eehh tepuako..sama la kita.. tapi teman dah nak masak ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kamalia on Sat 12 Mar - 18:40

wekam bro,
tepen kat belah mana? eden org teluk ensen Laughing

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by ziex69 on Sat 12 Mar - 20:05

SELAMAT DATANG Saudara Tepuako...


Jika ada apa2 persoalan jgn la segan bertanya.. kebanyakkan rider2 kat sini dah tak tau nak tanya apa pasal moto2 mereka sebab dah berkurun pakai.. lagi pon kat topik FMEA tu kebanyakkan sume permasalahan tentang moto2 zzr ni telah dikumpul oleh saudara raziskov.

Jika soalan saudara tiada jawapan di FMEA, bole lah mengajukan soalan di sini, mereka akan membantu anda sebaik mungkin.. maaf terlebih dahulu jika kebanyakkan rider2 disini bergurau agak lucah (lucah itu indah).. kebanyakkan mereka2 dah kenal sesama sendiri lebih dari 20 tahun berdasarkan umur mereka..

Jika ada kelapangan, boleh la saudara turun ke TTS (teh tarik session) Restoran Darul Ehsan kat Sec 13 Shah Alam setiap hari Jumaat untuk lebih mengenali rakan2 di alam maya ini. dengan berkenalan face to face saudara akan rasa lebih rapat lagi (mungkin seperti adik beradik)

Di page 1 untuk setiap thread ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda,

Di dalam group ZZRians ni tiada ketua atau kepala, tiada pengikut atau ekor..yang ada hanya lah rasa hormat sesama sendiri yang menjadi teras keharmonian group ini untuk terus hidup di alam maya mahupon di alam realiti.. (nasihat ini untuk saya sendiri juga) diharap kekuatan rasa hormat akan terus berkekalan di dalam group ini demi sebuah persahabatan yang terjalin atas rasa minat kepada alam permotoran.

Akhir kata Salam perkenalan dari saya dan selamat berforum


Majulah ZZRianz untuk negara

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Sun 13 Mar - 11:09

oncik mod pot...
yg ni bukan kt pge 1.. tp under ZZRIANZ RIDER LISTING...kt bhgian PENGUMUMAN...

Di page 1 untuk setiap thread ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda,

pehtu...nk join xyah bayo apa2 yuran kan.. lifetime preeee kann... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by furqaan on Sun 13 Mar - 14:04

perrhh ... brani mike ketegur tuan keMod ...baban ban 12 page

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Sun 13 Mar - 15:40

furqaan wrote:perrhh ... brani mike ketegur tuan keMod ...baban ban 12 page

mod buat salah?...kerat JER!

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by furqaan on Sun 13 Mar - 15:54

nko pun brani Mat ... moh kite kerat JER .... weeiii umah orang laaa jgn berborak kat sini..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by faizal_bulat on Sun 13 Mar - 20:21

kite bakor kite bakor je...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by tepuako on Sun 13 Mar - 21:01

time aceh sume.. teman ni baru nak beralih dari belting ke rantai.. pale

tepuako

Posts : 7
Join date : 12/03/2011
Age : 43
Location : taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Sun 13 Mar - 21:07

tepuako wrote:time aceh sume.. teman ni baru nak beralih dari belting ke rantai.. pale

dari vulcan EN500 ke VN500 ke?....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Amm on Mon 14 Mar - 9:12

mat zzr wrote:dari vulcan EN500 ke VN500 ke?....

Welkam bro tepuako....Kite satu bendela maaa...team jejaka dari kuale, tepi tebing JER
Mat ZZR ni cam tau tau JER...Kerat kang

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by ziex69 on Mon 14 Mar - 12:02

jimf wrote:oncik mod pot...
yg ni bukan kt pge 1.. tp under ZZRIANZ RIDER LISTING...kt bhgian PENGUMUMAN...

Di page 1 untuk setiap thread ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda,

pehtu...nk join xyah bayo apa2 yuran kan.. lifetime preeee kann... Very Happy


Adoyai ketua keMod dah soundler, mgkn kena pecat kot lepas ni... maafkan kami mod besar...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by syd on Mon 14 Mar - 19:22

Assalam Tepuako!

Welcome aboard! Feel free to 'godek2' our forum.

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by adambikers on Mon 14 Mar - 19:35

selamat dtg tepuako..

saya adam, selamat berkenalan Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by tepuako on Mon 14 Mar - 23:44

SYM 250Evoi ke ZZR250 je.. tapi dua2 masih digunapakai.. wat berulang dari tepen ke ipoh....

tepuako

Posts : 7
Join date : 12/03/2011
Age : 43
Location : taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by tepuako on Tue 15 Mar - 0:08

[quote="ziex69"]
jimf wrote:oncik mod pot...
yg ni bukan kt pge 1.. tp under ZZRIANZ RIDER LISTING...kt bhgian PENGUMUMAN...

Di page 1 untuk setiap thread ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda,

pehtu...nk join xyah bayo apa2 yuran kan.. lifetime preeee kann... Very Happy


sori masih tak jumpa.. pasal maklumat tadi...

tepuako

Posts : 7
Join date : 12/03/2011
Age : 43
Location : taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Adik Kecil on Tue 15 Mar - 9:07

hi abang ....

mak nenen ni kalu masuk jer musti menybabkan berlaku penyembangan yang extreme.......kacau thread orang nak bekenalan.... rabbit

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat zzr on Tue 15 Mar - 9:17

tepuako wrote:SYM 250Evoi ke ZZR250 je.. tapi dua2 masih digunapakai.. wat berulang dari tepen ke ipoh....

Encik JimF amat meminati SYM...apatah lagi 250i....bolehlah sembang panjang....encik JimF ada nickname baru iaitu 'pendekar guruh dilangit'....seperti yg diberikan oleh kawan kawannya...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Tue 15 Mar - 9:52

[quote="tepuako"]
ziex69 wrote:
jimf wrote:oncik mod pot...
yg ni bukan kt pge 1.. tp under ZZRIANZ RIDER LISTING...kt bhgian PENGUMUMAN...

Di page 1 untuk setiap thread ada maklumat setiap ahli di dalam forum ini, dan saudara boleh la memberikan maklumat kepada saudara raziskov untuk diupdate di dalam supaya senang ahli2 lain berhubung dgn anda,

pehtu...nk join xyah bayo apa2 yuran kan.. lifetime preeee kann... Very Happy


sori masih tak jumpa.. pasal maklumat tadi...

salam....kat sini bang...
http://zzrianzoldskool.forumotion.com/t1-zzrian-rider-listing

saya mmg minat sym, tp duk lepak sini...(pasal sini xyah bayo yuran.... Razz )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by hi-wayMAN on Tue 15 Mar - 11:40

welkam vanekam bro tepuako....
org tepen ke yop?...ipoh keje mana?...teman tiap2 bulan balik ipoh....

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Vistana1 on Wed 16 Mar - 11:31

Salam Broo...

Orang tepen cakap loghat utara....

Saya orang Kampor...dengan loghat Parit or Bota.....

Tak boleh sebut Tengku Mahkota....

Selamat datang bro....kalau turun S. Petani...calling 2 saya...seronok pakai SYM ada penyandor

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by mat karan on Wed 16 Mar - 11:38

welkammmm bro...

aku pun baru join gak.. hampir2 nak amik sym.. dah pi kedai. sekali tgk mudah.. sudah jatuh cinta sama zzr. So zzr jd pilihan.

mat karan

Posts : 123
Join date : 02/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by kamalia on Wed 16 Mar - 12:03

mat karan wrote:welkammmm bro...

aku pun baru join gak.. hampir2 nak amik sym.. dah pi kedai. sekali tgk mudah.. sudah jatuh cinta sama zzr. So zzr jd pilihan.

abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by jimf on Wed 16 Mar - 12:29

kamalia wrote:
abg mat karan,
sama la cerita ko ngan kisah aku masa mula2 amek zzr dulu.
masa tu tgh belek2 ducati multistrada (model badan kerengga) kat nazabikes.
sebab berkenan gila ngan ducati tu, terus aku angkat ZZR250 kat embisi.
Laughing

osamaladen kamal ooi...
dulu beriya2 nk exercise jaga badan...
berangan nk badan tough mcm azie matzzr..
tu yg gi belek beskal lesing peugeot...
nengok harga rm5k paling murah... terus angkat ZZR250...

skrg exercise main pusat aje....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari Tepuako a.k.a Hamidi dari Ipoh Perak

Post by Sponsored content Today at 18:13


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum