VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by mat zzr on Mon 14 Mar - 11:38

Dinz wrote:Seronok tengok member hupgred....

Bilo la nak laku muto den ni.... hisssh..

ko ejas lah harga jualan moto ko tu...taruk lah RM12K nego...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 11:38

tak lama laie dah nak dapt claim...tadi orang insurance ado talipon katonya minggu dopan semua dokumen siap...masuk claim lagi 1.5bulan dapat la.....tu yang moto la...

yang sakitnyer claim dah masuk court....tunggu jerlah...

moto claim rm23k + claim sakit rm60k = pakcik kayooooooo..... Very Happy

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 11:43

Adik Kecil wrote:tak lama laie dah nak dapt claim...tadi orang insurance ado talipon katonya minggu dopan semua dokumen siap...masuk claim lagi 1.5bulan dapat la.....tu yang moto la...

yang sakitnyer claim dah masuk court....tunggu jerlah...

moto claim rm23k + claim sakit rm60k = pakcik kayooooooo..... Very Happy

total 83K....kompom GTR..GTR...GTRRRRRRRRRR

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 11:44

mat zzr wrote:nak kotok aku lah ni...mentang mentang lah aku pakai motor sekerap...upgred mmg sonok...ate...bayor bulan bulan lagi 'seronok'...

haah...tau xpo..
sapa suruh pakai smpi 3 biji moto... aku jelosssssss tauu.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 11:45

GTR......gitar karen ka unkel...boleh la beli.....


Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 11:49

Adik Kecil wrote:GTR......gitar karen ka unkel...boleh la beli.....


bukan... Good To Ride.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by ziex69 on Mon 14 Mar - 11:53

jimf wrote:

3. mungkin yg tak hupgred rasa "terpinggir"..dan takut dgn perasaan tu menyebabkan perlahan2 beliau menarik diri dan akhirnya tak join grp lagi...

apsalla teman terasa bangat... mentang2 ler silencer motor teman tercabut semalam... huhuhu... bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Wan@Blakepare on Mon 14 Mar - 11:54

Aku hanya mampu melihat kelibat motor besar berlalu laju di hiway depan dan belakang rumah aku.Termenung aku mengenangkan bagaimanakah harus aku mengumpul duit lg utk kembali memiliki apa yg pernah aku miliki dulu dan Ride bersama kengkawan.Tolong derma utk tabung tsunami ke akaun aku,sorang RM 1000.Hu hu hu hu.... Sad

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 11:56

ziex69 wrote:
jimf wrote:

3. mungkin yg tak hupgred rasa "terpinggir"..dan takut dgn perasaan tu menyebabkan perlahan2 beliau menarik diri dan akhirnya tak join grp lagi...

apsalla teman terasa bangat... mentang2 ler silencer motor teman tercabut semalam... huhuhu... bounce

hehehe...bila lak tercabut? pinjam laaa silencer unos...
harga silencer unos tu leh beli expai den sebiji kekeke


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 12:09

blakepare wrote:Aku hanya mampu melihat kelibat motor besar berlalu laju di hiway depan dan belakang rumah aku.Termenung aku mengenangkan bagaimanakah harus aku mengumpul duit lg utk kembali memiliki apa yg pernah aku miliki dulu dan Ride bersama kengkawan.Tolong derma utk tabung tsunami ke akaun aku,sorang RM 1000.Hu hu hu hu.... Sad


den ado cadangan...nak dengo ka? Twisted Evil

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by mat zzr on Mon 14 Mar - 12:16

Adik Kecil wrote:tak lama laie dah nak dapt claim...tadi orang insurance ado talipon katonya minggu dopan semua dokumen siap...masuk claim lagi 1.5bulan dapat la.....tu yang moto la...

yang sakitnyer claim dah masuk court....tunggu jerlah...

moto claim rm23k + claim sakit rm60k = pakcik kayooooooo..... Very Happy

masa aku tengok ko terlantar atas katil hospital...separuh sedar...mcm mcm berlegar dipikiran aku...aku harap durian runtuh yg bakal ko dapat ni sedikit sebanyak dapat mengubati hati yg luka....komisyen agen dah tolak ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 12:17

dah lamo tak hamjal

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 12:22

mat zzr wrote:
Adik Kecil wrote:tak lama laie dah nak dapt claim...tadi orang insurance ado talipon katonya minggu dopan semua dokumen siap...masuk claim lagi 1.5bulan dapat la.....tu yang moto la...

yang sakitnyer claim dah masuk court....tunggu jerlah...

moto claim rm23k + claim sakit rm60k = pakcik kayooooooo..... Very Happy

masa aku tengok ko terlantar atas katil hospital...separuh sedar...mcm mcm berlegar dipikiran aku...aku harap durian runtuh yg bakal ko dapat ni sedikit sebanyak dapat mengubati hati yg luka....komisyen agen dah tolak ke?...

iyolahh...ejen amik kat kl ni 10%...kat penang mereka amik 20%....apo yang ekau pk?...eden maso tu pk satu bondo ja...sapolah yang kebas henpon ambo....cilako betoi...orang eksiden pun ambik kesempatan.....tulah first time ambo pakai henpon mahal tak sampai 2 bulan...rupanya dah hancus kena gelek....

nasib baik ambo tak kena gelek jugak Sad

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 12:28

AMM...nengok posto kat TM

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Adik Kecil on Mon 14 Mar - 12:29

lapar la plak...jom lunch up

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Amm on Mon 14 Mar - 12:37

jimf wrote:AMM...nengok posto kat TM

dah tengok.....angket JER.....mantop....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 12:40

Amm wrote:
jimf wrote:AMM...nengok posto kat TM

dah tengok.....angket JER.....mantop....

korang punya dah meletopppp 12 bulan...
sini masih sunyi sepi...penuh dgn angin sepoi2.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Wan@Blakepare on Mon 14 Mar - 12:51

Pergh....gaji 7k x 12 bulan,Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bounce

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by ni_juan82 on Mon 14 Mar - 13:03

blakepare wrote:Aku hanya mampu melihat kelibat motor besar berlalu laju di hiway depan dan belakang rumah aku.Termenung aku mengenangkan bagaimanakah harus aku mengumpul duit lg utk kembali memiliki apa yg pernah aku miliki dulu dan Ride bersama kengkawan.Tolong derma utk tabung tsunami ke akaun aku,sorang RM 1000.Hu hu hu hu.... Sad

bang, zzr250 power kaler itam emas rm8K ade...bleh view kat pantai dlm...buleh bayar 2 kali...tapi dlm mase 2 bulan je yer...kekekek

sabo bang...ade rezeki tuh nnt...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 13:49

NJ...dah ada 900cc 8inline selotap pun nk hupgred lagi ke?... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Wan@Blakepare on Mon 14 Mar - 13:52

Erkkkk......kalau boleh nak pakai Honda,je janji Kawa...hehehe...

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by jimf on Mon 14 Mar - 13:58

blake...cun laaa kawa ninja 600 tu...
idaman kalbu oooo...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by eddy 250 on Mon 14 Mar - 14:06

jimf wrote:
Dinz wrote:Seronok tengok member hupgred....

Bilo la nak laku muto den ni.... hisssh..

mmg tul tu pakdin...mmg seronok bila nengok member hugred...
x dpt milik, dpt jugak tgk...try test, pehtu pasang impian..

cuma eden nk nasihat...bukan nasikat laa..cuma nk bagi pandangan..
dlm byk kebaikan hupgred ni ada juga keburukannya...
dan byk yg terjadi dlm grp2 lain. Contohnya bila mbr hupgred, secara tak langsung akan timbul :-
1. rasa nk terikut2 mbr yg lain utk hupgred.. kalu kemampuan mungkin tercapai, tp yg tak mampu cuma nengok aje
2. mbr yg hugpred mungkin cuba "cucuk" mbr lain utk hupgred sekali.. especially bila ride kena tinggal, susah nk polow..
3. mungkin yg tak hupgred rasa "terpinggir"..dan takut dgn perasaan tu menyebabkan perlahan2 beliau menarik diri dan akhirnya tak join grp lagi...4. mmm byk lagi laa xyah sebut..

Tp alhamdulillah, semua unsur2 tu den nengok tiada dlm group kita...den percaya atas keakraban kita yg menyebabkan kita masih utuh dan masih rendah diri dan berpijak dibumi nyata walaupun dah hupgred...
Kita masing2 dah besar dan matang, tau yg mana elok mana buruk.. dan sedar sikap diatas mmg ada wujud pada pada setengah2 group... Moga ia tak timbul dlm family kita. Kekal kan cara kita, insyallah kita tetap utuh selamanya...

Maaf...tulisan den tiada dituju pada sapa2..hanya utk pedoman bersama..

wassallam

salam sedih..
no3 tu aku lh (mcm tau2 je jimf ni heheh)

p/s...sekarang tgh kompol duit nk join group upgrade gak heheh

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by hi-wayMAN on Mon 14 Mar - 14:19

eddy 250 wrote:
salam sedih..
no3 tu aku lh (mcm tau2 je jimf ni heheh)

p/s...sekarang tgh kompol duit nk join group upgrade gak heheh

tahniah la tok sebab dah kompol duit....x lama lagi merasa la hapgred tu...
teman lama lagi le yob.... Sad

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Wan@Blakepare on Mon 14 Mar - 14:34

jimf wrote:blake...cun laaa kawa ninja 600 tu...
idaman kalbu oooo...
Jimf itu moto kawan Vigo memang utk di jual,Harga buka RM 15k.

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: VERSI 71- MARI RIDE RAMAI RAMAI...

Post by Sponsored content Today at 11:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum