KL - Jerantut ride : TBA

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Wed 9 Mar - 12:46

Amm wrote:Ok jimf,kita pegi porem sym pulok..nak rv kat mana,kul baper...

ko dah bayo yuran lum? sano kena bayo, sini preee.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Amm on Wed 9 Mar - 13:16

jimf wrote:
Amm wrote:Ok jimf,kita pegi porem sym pulok..nak rv kat mana,kul baper...

ko dah bayo yuran lum? sano kena bayo, sini preee.... Razz

ari tu tok wan dah ambik deposit.... Smile
avatar
Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Wed 9 Mar - 14:07

Amm wrote:
jimf wrote:ko dah bayo yuran lum? sano kena bayo, sini preee.... Razz

ari tu tok wan dah ambik deposit.... Smile

tokwan? bukan bayo kat sya ke?...kt sya geng apa?.. scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Amm on Wed 9 Mar - 15:01

bayo kat sya ke? kena pintak balik deposit kat tok wan....entah entah dah abih beli bersis.. Smile
avatar
Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by furqaan on Wed 9 Mar - 16:09

Baik punya nganjeng yaaa....
avatar
furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 79
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Wed 9 Mar - 16:29

furqaan wrote:Baik punya nganjeng yaaa....


oooo...baru aku tau yang kat Jerantut ni banyak anjing yg baik...
avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Wed 9 Mar - 16:32

furqaan wrote:Baik punya nganjeng yaaa....

mesti suka doggy ni.... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by furqaan on Wed 9 Mar - 16:33

woorrfff .... wooorrffffffffffffff............... ainggg.... aaaiiinnnggg..auu...auuuuuuuuuuuuuu.....
avatar
furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 79
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Wed 9 Mar - 16:33

lelaki merah... kompom ke 26hb ni?
tgh nk bdgt bape banyak EO kena bawa ni....

silo advice

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by tok wan on Wed 9 Mar - 19:52

jimf wrote:lelaki merah... kompom ke 26hb ni?
tgh nk bdgt bape banyak EO kena bawa ni....

silo advice
woi...27hb la...nk ikut nih..
avatar
tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Wed 9 Mar - 22:03

jimf wrote:lelaki merah... kompom ke 26hb ni?
tgh nk bdgt bape banyak EO kena bawa ni....

silo advice

aku onn aje 26hb..jerantut tu bukan jauh sangat...sekentut dua sampailah...

stesen petrol nak kena tau jimf...maklumlah motor aku ni specis minum petrol mcm kencing khinzir...

EO tu bawak 1 liter cukuplah...playar nak bukak oil cap jgn lupa...kain buruk pun bawak sekali....
avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by faizal_bulat on Wed 9 Mar - 22:19

26hb @ 27hb?
avatar
faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Wed 9 Mar - 23:44

tok wan wrote:
jimf wrote:lelaki merah... kompom ke 26hb ni?
tgh nk bdgt bape banyak EO kena bawa ni....

silo advice
woi...27hb la...nk ikut nih..

sojak pakai moto burung kasawari ni dah pandai marah org..
sebiji cam kamaleko....nyampahhhh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Amm on Thu 10 Mar - 10:11

jimf wrote:sojak pakai moto burung kasawari ni dah pandai marah org..
sebiji cam kamaleko....nyampahhhh

kamaleko tu ada sebiji je ke...bio betik....
avatar
Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Thu 10 Mar - 10:13

Amm wrote:
jimf wrote:sojak pakai moto burung kasawari ni dah pandai marah org..
sebiji cam kamaleko....nyampahhhh

kamaleko tu ada sebiji je ke...bio betik....

sebijik apa?...tolo ko?....takkan kot!.....
avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Dinz on Thu 10 Mar - 10:31

Aku ada info sedikit saja untuk kadar pembawakan kenderaan secara berhemah

Petronas Sri Gombak - Tol bentong
30 minit - 43 km

Tol Bentong - Tol Karak
14 minit - 19km

Tol Karak - Tol Temerloh
40 minit - 48 km

Tol Temerloh - Kuala Krau - Jerantut
50 minit - 53 km

Jerantut - Benta - Raub belum servey lagi....
avatar
Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Thu 10 Mar - 10:41

Dinz wrote:Aku ada info sedikit saja untuk kadar pembawakan kenderaan secara berhemah

Petronas Sri Gombak - Tol bentong
30 minit - 43 km

Tol Bentong - Tol Karak
14 minit - 19km

Tol Karak - Tol Temerloh
40 minit - 48 km

Tol Temerloh - Kuala Krau - Jerantut
50 minit - 53 km

Jerantut - Benta - Raub belum servey lagi....

so dari tol gombak hingga tol termerloh kita guna hiway...pastu jalan dalam all the way...

avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Dinz on Thu 10 Mar - 11:32

Kalau ikut map dr Otai Tmn Sutera, macam tu lah.

Kalau ikut jalan lama Sg Dua karak - Lanchang - Mentakab sampai Temerloh, aku tak pasti pulak.
avatar
Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Thu 10 Mar - 11:39

Dinz wrote:Kalau ikut map dr Otai Tmn Sutera, macam tu lah.

Kalau ikut jalan lama Sg Dua karak - Lanchang - Mentakab sampai Temerloh, aku tak pasti pulak.

lupa plak nak tanya...ko follow tak ride ni?...aku nak tumpang balut sebatang....
avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Dinz on Thu 10 Mar - 11:56

Tunggu last minit. Agenda penuh pulak bulan ni.....
AP tak cari lagi nihhh...
avatar
Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Amm on Thu 10 Mar - 11:57

mat zzr wrote:lupa plak nak tanya...ko follow tak ride ni?...aku nak tumpang balut sebatang....

pak dinz ade sebatang JER,nak tumpang camna...ishhh..
avatar
Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Thu 10 Mar - 11:59

aku google tempat menarik di jerantut...jumpa plak Lata Meraung...ada sapa sapa pernah pergi sana?..





avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by jimf on Thu 10 Mar - 12:05

Dinz wrote:Aku ada info sedikit saja untuk kadar pembawakan kenderaan secara berhemah

Petronas Sri Gombak - Tol bentong
30 minit - 43 km

Tol Bentong - Tol Karak
14 minit - 19km

Tol Karak - Tol Temerloh
40 minit - 48 km

Tol Temerloh - Kuala Krau - Jerantut
50 minit - 53 km

Jerantut - Benta - Raub belum servey lagi....

eikkk...pegi aje pak din..
sampai sana terus kawen jd org pribumi ke...tu yang tak balik tu... Razz

lelaki merah... cun ayor terjun tu..
kasi surbey access gi tmpt tu... leh mandi kejap sebelum mkn patin dan balik KL..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"
avatar
jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by mat zzr on Thu 10 Mar - 12:08

Ok ...aku servey...maklumat pertama aku dapat ialah...tiada pengangkutan awam disitu...

(aku takde keje kat opis arini)
avatar
mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Raziskov on Thu 10 Mar - 12:11

mat zzr wrote:Ok ...aku servey...maklumat pertama aku dapat ialah...tiada pengangkutan awam disitu...

(aku takde keje kat opis arini)

best la keje jadik menejer ni..asik takde keje jer... What a Face

sekian
avatar
Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 41
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: KL - Jerantut ride : TBA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum