Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Page 6 of 17 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Apai on Fri 11 Feb - 9:20

Salam Pagi.....

Perghhh!....punyalah leka godeh moto reput nie sampai lupalak nak hanyun dan henjut!.....kena penaltilah nanti nie! Rolling Eyes

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Raziskov on Fri 11 Feb - 10:09

Ohaiyo..
Ni latest list yg akan pergi ke SP besok pagi..so sape2 yg nak join lagi dipersilakan...

Rider list :-(as at 07th Jan 2011)

GROUP MOTOR.
1. Jimf -GPZ500(wajib pergi sbb pengantin nak pakai motor dia ni.)-balik hari
2. Ghimeh- ZZR500- balik hari
3. Amm - ER6F -balik hari
4. Ali Kudid -ZZR250- balik hari
5. Faizal Bulat -ZZR250 -balik hari
6. Ni Juan & Sya -CB4- balik hari
7. Arip -Z750- balik hari
8. Peroz - ER6 - balik hari
9. Awestol - GPZ500
10. Sagop - ER6 - balik hari

GROUP KERETA
1. Ajis sekeluarga & Sya- balik hari
2. Adik Kecil
3. .................

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by ariff908 on Fri 11 Feb - 10:26

sesapa yg nak ride togeder2 dr tol putrajaya ke Rawang bole RV kul 6.50.kot tak de den shoot terus...lambat tinggai!

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Guest on Fri 11 Feb - 11:15

ariff908 wrote:sesapa yg nak ride togeder2 dr tol putrajaya ke Rawang bole RV kul 6.50.kot tak de den shoot terus...lambat tinggai!

rider moto laju nih.. memanjang lambat tinggal... baru ingat nak jadi pilion...Ajis tlg potong nama den...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by eddy 250 on Fri 11 Feb - 11:32

salam sume!!
nk tanye ckit ride pegi ke SP ni bp jam ye??

p/s...nk setting sporket arr..

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Adik Kecil on Fri 11 Feb - 11:47

kalu bas ekspress 4 - 5 jam tok..kalu mutot tak tau la

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Raziskov on Fri 11 Feb - 11:48

eddy 250 wrote:salam sume!!
nk tanye ckit ride pegi ke SP ni bp jam ye??

p/s...nk setting sporket arr..

tak jauh tok..dalam 4-5 jam jer..
tapi kalau zx2 kuning chempion tu 2 1/2 jam jer..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Raziskov on Fri 11 Feb - 11:55

Info:
Kamal dan Eddy Gstring stranded kat Bentong sbb motor kamal tetiba tak boleh start..satu lampu kat meter pun tak menyala..suspect bateri dah kong..skrg tgh merayau2 mencari batery dan rumah ulut kat pekan Bentong...


sekian


Last edited by Raziskov on Fri 11 Feb - 12:01; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by hi-wayMAN on Fri 11 Feb - 12:00

Raziskov wrote:Info:
Kamal dan Eddy Gstring stranded kat Bentong sbb motor kamal tetiba tak boleh start..satu lampu kat meter pun tak menyala..suspect bateri dah kong..skrg tgh merayau2 mencari batery dan rumah ulut kat pekan Bentong...


sekian

NOSTALGIA KUKUP RIDE BERULANGGGGG...ting..ting..ting..tingggggg Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by fie on Fri 11 Feb - 12:11

salam buat pengantin kudud..maaf xdpt menghadiri majlis kamu...
ade urusan yg perlu diselesaikan esok..
n buat semua yg menghadiri majlis kudud sok...berhati2 dijalan raya semoga selamat tiba..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Raziskov on Fri 11 Feb - 12:16

buek Kudud yg nikah lopeh semayang Jumaat ni..
ni antaro senaman yg den belajo ngan awek2z matahari terbit dulu...renung2kan lah dan selamat beramal....Very Happy
mo ikai...aisheteruuuuu....kimochiiiiiii....

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by eddy 250 on Fri 11 Feb - 12:32

salam sume!!!
harap maaf kenduri kudud x dpt join ..
pd kwan2 yg pegi tu hati2...safe ride sume...

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by jimf on Fri 11 Feb - 12:40

hi-wayMAN wrote:
Raziskov wrote:Info:
Kamal dan Eddy Gstring stranded kat Bentong sbb motor kamal tetiba tak boleh start..satu lampu kat meter pun tak menyala..suspect bateri dah kong..skrg tgh merayau2 mencari batery dan rumah ulut kat pekan Bentong...


sekian

NOSTALGIA KUKUP RIDE BERULANGGGGG...ting..ting..ting..tingggggg Razz

haah...dah cukup setahun ke?

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by mat zzr on Fri 11 Feb - 12:46

apa status kamal dgn edy ni...masih stranded lagi ke?....

masalah bateri kaput cepat mmg dah jadi perkara biasa walaupun bateri belum setahun....sebab plet logam dlm bateri telah dikurangkan kuantitinya..kes nak kaya cepat...ini kedai bateri yg bagitau aku...kalau dapat umur panjang setahun bateri tu kira besar rahmat lah...

oleh itu....cas lah bateri anda sebulan sekali dan pasang voltmeter...bateri zzr aku dah lebih 2 tahun tapi masih elok.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Adik Kecil on Fri 11 Feb - 13:55

ARITU MASA KUKUP DIA TUKAR KE BATTERI?...

MASA BALIK KAT JB TU TAK TUKAR PUN...TAK TAU LA KALAU DAH TUKAR KAT KUKUP....


Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Adik Kecil on Fri 11 Feb - 13:58

mat zzr wrote:apa status kamal dgn edy ni...masih stranded lagi ke?....

masalah bateri kaput cepat mmg dah jadi perkara biasa walaupun bateri belum setahun....sebab plet logam dlm bateri telah dikurangkan kuantitinya..kes nak kaya cepat...ini kedai bateri yg bagitau aku...kalau dapat umur panjang setahun bateri tu kira besar rahmat lah...

oleh itu....cas lah bateri anda sebulan sekali dan pasang voltmeter...bateri zzr aku dah lebih 2 tahun tapi masih elok.

cubalah bateri air....eleben abg bosar tak penah pakai bateri kering.....bateri air nak buat hal pun lepas setahun setengah jika kita rajin chechk air....

bateri kering tu buat hal sebab air dah kering...cuba buka tudung dia jika bateri tu buat hal...gerenti air dah tinggal suku

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by adambikers on Fri 11 Feb - 14:27

soh kamal check fius,

kalau bateri weak lampu neutral musti nyala..

errrr.. aku rasa laaa Embarassed

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by adambikers on Fri 11 Feb - 14:28

kenduri kudud aku tk dpt pegi..

sabtu ahad kena keje daaa Sad

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by mat zzr on Fri 11 Feb - 14:37

Adik Kecil wrote:
mat zzr wrote:apa status kamal dgn edy ni...masih stranded lagi ke?....

masalah bateri kaput cepat mmg dah jadi perkara biasa walaupun bateri belum setahun....sebab plet logam dlm bateri telah dikurangkan kuantitinya..kes nak kaya cepat...ini kedai bateri yg bagitau aku...kalau dapat umur panjang setahun bateri tu kira besar rahmat lah...

oleh itu....cas lah bateri anda sebulan sekali dan pasang voltmeter...bateri zzr aku dah lebih 2 tahun tapi masih elok.

cubalah bateri air....eleben abg bosar tak penah pakai bateri kering.....bateri air nak buat hal pun lepas setahun setengah jika kita rajin chechk air....

bateri kering tu buat hal sebab air dah kering...cuba buka tudung dia jika bateri tu buat hal...gerenti air dah tinggal suku

aku tak pernah jumpa lagi bateri sel kering untuk automotive...yg aku tau bateri untuk automotive semuanya guna bateri sel basah...samada bateri MF (maintenance free..pun kena bubuh air bateri masa mula mula beli..) atau bateri yg boleh top up air bateri...

kalau bateri sel kering aku baisa jumpa untuk kereta remote control...

bateri yg boleh top up air dah payah nak jumpa...kedai bateri ckp kilang kebanyakan buat bateri MF...


Last edited by mat zzr on Fri 11 Feb - 17:13; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by ziex69 on Fri 11 Feb - 15:45

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by faizal_bulat on Fri 11 Feb - 15:50

amjal???

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by ziex69 on Fri 11 Feb - 15:59

faizal_bulat wrote:amjal???

[You must be registered and logged in to see this image.]

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by hi-wayMAN on Fri 11 Feb - 16:13

pantun buat pengantin baru...

"KAIN BATIK, KAIN PELIKAT,
MARI DIPAKAI BUAT SOLAT,
MOHON RAHMAT, MOHON BERKAT,
HIDUP BAHGIA, DUNIA AKHIRAT"....

doaku agar semua slamat sepanjang perjalanan anda....

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Guest on Fri 11 Feb - 16:13

kamal nak no tepon lori tak? klu nak boleh tepon ustax Spender sbb dia ada ramai sedara yg ada lori... hehehee.. bila-bila masa dan dimana jua..

Ah Leng.....lori 3 tan satu...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Guest on Fri 11 Feb - 16:16

minyak dhap, minyak gamat,
minyak gamat airnya likat,
malam pertama suara tersekat-sekat,
moga sentosa ke akhir hayat.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 67 - Turn Kudud pulak mengHAYUN sambil mengHENJUT.....(09/01/11)

Post by Sponsored content Today at 7:12


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 17 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum