DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by adambikers on Thu 20 Jan - 4:08

dengan lafaz Bismillah,

saya ingin menjual moto saya pada mereka yg tahu menghargai dan menjaga moto zzr 250.

butiran2 seperti berikut :-

NAMA MODEL - EX250H (zzr 250)
PEMILIKAN - saya kedua, anda ketiga
TAHUN DIBUAT - 1995
TARIKH PENDAFTARAN - 10/01/1996

sedikit info berkenaan moto saya yang perlu bakal pembeli tau :-

* fork sebelah kanan leaking
* rantai + spoket perlu ditukar (still bole pakai, kalau nak mantap perlu tukar)
* lampu depan kejap idup kejap mati (soket longgar @ wiring short skit.. saya tk check lagi)
* pernah jatuh 2 kali, sekali kat klawang stage 3 coverset calar belah kiri.. sekali lagi kat trek turn 8 calar belah kanan
* ekjoz dua2 belah calar
* mudguard depan dah potong dan ada pecah kat depan sikit


* milage dah cecah 120 ribu (wat full oberhol masa milage jejak 100k) SUME TUKA kecuali rod dan crankshaft
* coverset dah tuka satu set sekali dgn tank (coverset ada retak kat kepala depan sikit)
* tayar satu set BT45 saiz 100/80/17 dgn 140/70/17
* mono dah tuka yang sham buat
* cover rantai tuka yang tzm punya, zzr punya besar sangat
* mudguard belakang dah bukak, ganti dengan yang ali DIY

yang baik dan buruk saya dah ceritakan.. pasal harga plak..

harga saya nak lepas RM 8000RM 6000 FIRM / kontek number kosong 1 semilan, 3 tiga 3 satu satu tujuh lima

#kalau tak dpt SEKURANG2 nyer follow zx2 tip top @ masa top speed ada zzr 250 yang lain boleh POTONG, saya tadah leher saya


Last edited by adambikers on Mon 24 Jan - 23:00; edited 2 times in total

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by faizal_bulat on Thu 20 Jan - 7:13

gambir? kekeke...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by jimf on Thu 20 Jan - 11:51

fork leaking...rantai & spoket dah haus, lampu rosak jadi klip2...
ekzos calar...body byk modi...nk jual rm8K????
chitttttt..... mahal nak mampussssssss.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by furqaan on Thu 20 Jan - 12:54

jimf wrote:fork leaking...rantai & spoket dah haus, lampu rosak jadi klip2...
ekzos calar...body byk modi...nk jual rm8K????
chitttttt..... mahal nak mampussssssss.... Razz


isshhkkk... nko nak tadah leher gak ker ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ariff908 on Thu 20 Jan - 14:24

adambikers wrote:dengan lafaz Bismillah,


#kalau tak dpt SEKURANG2 nyer follow zx2 tip top @ masa top speed ada zzr 250 yang lain boleh POTONG, saya tadah leher saya

uio...dam tambah satu lagi....bole tapau Z7, CB4, DK, yellow ghost kat awana...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ziex69 on Thu 20 Jan - 15:07

adambikers wrote:mahal nak mampos..

malas ah nak beli Razz

moto aku dh penuh stiker dah, tuan stiker tak hapgred2 er6 lagik..

mahal nak mampus, tak nak ar beli, kat umah aku pun dah ada LC, motor dh byk rosak baru nak jual... Razz

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by adambikers on Thu 20 Jan - 15:59

sebenar nyer agak ralat nak jual..

tu yg duk cite apa yg rosak je tu.. hehe

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by eddy 250 on Thu 20 Jan - 21:48

salam mlm...
moto champ nk jual dh...gud luck dude... Very Happy

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ManCaL on Fri 21 Jan - 0:15

#kalau tak dpt SEKURANG2 nyer follow zx2 tip top @ masa top speed ada zzr 250 yang lain boleh POTONG, saya tadah leher saya

mcm ku pernah alami nye yea..tp dimana yea...ehehehe

p/s: walau apa pun..mmg dah terbukti fuhhhh powerr oo...DAF....untung giler sapa yg mmbelinye..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ali@kudid on Fri 21 Jan - 8:58

man, aku saksi moto ni polo zxx2 mercik ko, time tu meter aku da 185.68km/j, pastu sayup je aku tgk korg tgglkan aku.
ini moto mmg cempiang woo..kalo aku xde zzr mmg aku beli moto ni

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by kudud on Fri 21 Jan - 9:49

xnak beli lah!! Razz

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by faizal_bulat on Fri 21 Jan - 11:47

sib baik xtahu jaga moto ni.. jaga bank tahu la..

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by furqaan on Mon 24 Jan - 0:11

ali@kudid wrote:man, aku saksi moto ni polo zxx2 mercik ko, time tu meter aku da 185.68km/j, pastu sayup je aku tgk korg tgglkan aku.
ini moto mmg cempiang woo..kalo aku xde zzr mmg aku beli moto ni

geng pelesit nie ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by kudud on Mon 24 Jan - 9:24

fuhh, nasib da jual, xsempat nak bertarung Razz aniway, tahniah bro,best seller la lu ni!! ptg ni blh raikan kat amjal ke dam?

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ni_juan82 on Mon 24 Jan - 10:26

adambikers wrote:sold!

ibuuuu...adam nak blanje makan roti sadin ptg nih...huhuhuhuh....

pasni takde la zzr250 yg bleh potong cb4 aku lagik...huhuhu...

Lu bayar down payment dulu la bro...beruang kutub...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by jimf on Mon 24 Jan - 11:25

adambikers wrote:sold!

kat parking tu moto sapa?.. scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by ali@kudid on Mon 24 Jan - 11:54

jimf wrote:
adambikers wrote:sold!

kat parking tu moto sapa?.. scratch

adakah buyer DAFi keje kt celekom jgk? scratch

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by adambikers on Mon 24 Jan - 14:00

sori kawan2..

ropa2 nyer aku bermimpi..


moto maseh lagi utk didagangkan.. asal barang bertukar jadik duit!!

yg mana nak rentap tadi tu? mariiii.. pirat

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by hi-wayMAN on Mon 24 Jan - 14:37

adambikers wrote:sori kawan2..

ropa2 nyer aku bermimpi..


moto maseh lagi utk didagangkan.. asal barang bertukar jadik duit!!

yg mana nak rentap tadi tu? mariiii.. pirat

chetttt!!!...main main aaaa...
aiiii...aiiii...pang!!!! jugak ni kang...huhuhu Razz

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by kamalia on Mon 24 Jan - 14:55

mau up ke tak ni???
Laughing

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by furqaan on Mon 24 Jan - 16:38

Ala .. hewayman .. nko pang ajer .. baru sedor mimpi tue ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by adambikers on Mon 24 Jan - 22:57

rege drop 6k..

nak pakai duit wat kawin, harap maklongggggg.. dah tak leh letak rendah

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by mat zzr on Mon 24 Jan - 23:55

8k jadi 6k dlm masa seminggu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by jimf on Tue 25 Jan - 0:21

dah sold???
admin tolong lock.... tq

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: DAF1 untuk didagangkan (hanya pada mereka yang tahu menjaga nyer) rege dah jatuh ke 6k

Post by Sponsored content Today at 5:46


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum