Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Raziskov on Thu 13 Jan - 15:32

hujan dah toronnnnnnnnnn.....[You must be registered and logged in to see this image.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 15:36

nawza wrote:
mat zzr wrote:skrg ni nak bwk kuar ER6 pun cuma diperlukan RM5000 sj OTR...aku tanya kat welly kapar...

Mat ZZR..N @ F... klau CASH brapo..? moto jando x do ko.... Laughing

ini jawapan siyes...

motor 2nd mmg ada byak...ini harga KL...

1st model thn 2008 N..seken range RM24 -RM26K atas owner
RM27- RM29K atas kedai.

latest model...kat owner 2nd hand RM33K

motor baru...N tunai RM34K..F tunai 38K...tapi yg aku dengar harga motor dah naik RM2K utk 2011.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by nawza on Thu 13 Jan - 15:49

mat zzr wrote:
nawza wrote:
mat zzr wrote:skrg ni nak bwk kuar ER6 pun cuma diperlukan RM5000 sj OTR...aku tanya kat welly kapar...

Mat ZZR..N @ F... klau CASH brapo..? moto jando x do ko.... Laughing

ini jawapan siyes...

motor 2nd mmg ada byak...ini harga KL...

1st model thn 2008 N..seken range RM24 -RM26K atas owner
RM27- RM29K atas kedai.

latest model...kat owner 2nd hand RM33K

motor baru...N tunai RM34K..F tunai 38K...tapi yg aku dengar lor=red]]harga motor dah naik RM2K utk 2011[/size].

umaaaikkk....2011 nie smuo ehhh naik..x do yg turun...timo kasih laa mat zzr...kono cari jando gak laaa..... Laughing

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Guest on Thu 13 Jan - 15:52

ari tu mcm tak silap aku.. ado N model tahun 2010 nak jual 24K ajo...kaler putih...dlm mudah....cubo ko tengok..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Bongxz on Thu 13 Jan - 16:00

Mat zzr, kedai 'mamak special' la........... tanyo ajis tau la tu kek mano?

nawza, cuba hang tanya Prof Hamid Yeob macam mana nak kira kenaikan harga moto nih.......... heheheehe

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Apai on Thu 13 Jan - 16:01

Salam ptg...

Nak tanya pada sesapa yg tau.....kalau kita beli accessori moto kat china..bawak masuk sini kena tax tak?.

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by nawza on Thu 13 Jan - 16:04

Tok Sidang
Padang Temu
Melako .

Per: ROMBONGAN MERISEK MAK CIK KIAH PADANG TEMU KE MANJUNG.

Merujuk perkara diatas ingin saya maklumkan bahawasanya satu rombongan merisik dari Padang Temu, Melaka ke Manjung Perak akan diadakan pada hari Sabtu bersamaan 15 Januari 2011. Rombongan ini akan di Ketuai oleh saudara kita selaku Pemantun Terbaek daerah Jasin yang telah menyandang Juara sebanyak 15 kali, beliau adalah En.Ajiskova dan dibantu oleh warga-warga Emas dari Kg. Zzrianz.

Oleh itu saya memohon jasa baik dari pihak-pihak tuan yang ingin mengikuti rombongan ini sila beri nama dan sila dapatkan kebenaran IbuBapa terlebih dahulu. Untuk makluman tempat untuk bas sekolah adalah amat terhad, tetapi andai ada yang ingin mengikuti dengan kuda masing-masing sokongan anda amatlah dihargai.

Kerjasama dari pihak tuan amatlah dihargai.

Terima kasih.

Senarai Nama Penumpang.

1 -

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Guest on Thu 13 Jan - 16:05

Apai wrote:Salam ptg...

Nak tanya pada sesapa yg tau.....kalau kita beli accessori moto kat china..bawak masuk sini kena tax tak?.

ni kena tanya cik lan takpun ajis, sebb diorg selalu beli "brg" china kat endah parade...diorg mmg expert bab-bab China made nih..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Guest on Thu 13 Jan - 16:06

nawza wrote:Tok Sidang
Padang Temu
Melako .

Per: ROMBONGAN MERISEK MAK CIK KIAH PADANG TEMU KE MANJUNG.

Merujuk perkara diatas ingin saya maklumkan bahawasanya satu rombongan merisik dari Padang Temu, Melaka ke Manjung Perak akan diadakan pada hari Sabtu bersamaan 15 Januari 2011. Rombongan ini akan di Ketuai oleh saudara kita selaku Pemantun Terbaek daerah Jasin yang telah menyandang Juara sebanyak 15 kali, beliau adalah En.Ajiskova dan dibantu oleh warga-warga Emas dari Kg. Zzrianz.

Oleh itu saya memohon jasa baik dari pihak-pihak tuan yang ingin mengikuti rombongan ini sila beri nama dan sila dapatkan kebenaran IbuBapa terlebih dahulu. Untuk makluman tempat untuk bas sekolah adalah amat terhad, tetapi andai ada yang ingin mengikuti dengan kuda masing-masing sokongan anda amatlah dihargai.

Kerjasama dari pihak tuan amatlah dihargai.

Terima kasih.

Senarai Nama Penumpang.

1 - Ghimeh

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:06

Apai wrote:Salam ptg...

Nak tanya pada sesapa yg tau.....kalau kita beli accessori moto kat china..bawak masuk sini kena tax tak?.

Kalau beli utk guna sendiri tak kena tax lah..kalau borong satu kontena sudah tentu kena tax..aku pernah bawak balik komponen moto dari US....kastam tak tanya apa pun kat KLIA.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Bongxz on Thu 13 Jan - 16:07

Yg ni 'pakai tudung' ko 'telanjang' tak sedeng?
Dah bunting ko belum?

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:08

jauhnya sampai ke manjung nak beli ER6...kat KL kan byk...er6n dah byk org jual seken.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Guest on Thu 13 Jan - 16:09

aku pun ada beli aksesori getah kenyal dari UK pun tak kena tax pun, kastam langsung tak check..tapi sblm pegi UK , PTPTN mmg ada buat sport check, tak bayar kompom tak leh keluar negara....err ni kira menjawab soalan ko jugak ke apai?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Apai on Thu 13 Jan - 16:10

mat zzr wrote:
Apai wrote:Salam ptg...

Nak tanya pada sesapa yg tau.....kalau kita beli accessori moto kat china..bawak masuk sini kena tax tak?.

Kalau beli utk guna sendiri tak kena tax lah..kalau borong satu kontena sudah tentu kena tax..aku pernah bawak balik komponen moto dari US....kastam tak tanya apa pun kat KLIA.

Terima kasih...tengoklah nanti kalau ade yg boleh dibeli dan murah....esok aku nak g Shanghai 4 hari.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:13

best arr pi shanghai...boleh jumpa jacky chan..'shanghai noon'...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Apai on Thu 13 Jan - 16:13

ZAM@GHIMEH wrote:aku pun ada beli aksesori getah kenyal dari UK pun tak kena tax pun, kastam langsung tak check..tapi sblm pegi UK , PTPTN mmg ada buat sport check, tak bayar kompom tak leh keluar negara....err ni kira menjawab soalan ko jugak ke apai?

seb bek aku takde utang ngan PTPTN.... Razz

Notakaki:

Getah kenyal tak yah beli sebab china doll yg supply....dlm package!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by nawza on Thu 13 Jan - 16:15

ZAM@GHIMEH wrote:ari tu mcm tak silap aku.. ado N model tahun 2010 nak jual 24K ajo...kaler putih...dlm mudah....cubo ko tengok..

den nak cari "F" ghimeh...klau yg kat mudah smua den dah tanyo...hargo lobeh kurang 24-25K .. Laughing ..psal den nyo pelampung bosar ..den terpakso ambik "F"

bongz..klau nak tanyo bleh tanyo kek Prof. Potenza...dio pun prof gak kat UM kato org laaa.... Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:19

wah...bergaya sungguh tok sedeng naik ER6F...mmg syantek...tak yah lah menolak moto mcm kek simpang pulai dulu tu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:20

dah boleh spam ko?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Apai on Thu 13 Jan - 16:21

belum...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:21

nawza wrote:
ZAM@GHIMEH wrote:ari tu mcm tak silap aku.. ado N model tahun 2010 nak jual 24K ajo...kaler putih...dlm mudah....cubo ko tengok..

den nak cari "F" ghimeh...klau yg kat mudah smua den dah tanyo...hargo lobeh kurang 24-25K .. Laughing ..psal den nyo pelampung bosar ..den terpakso ambik "F"

bongz..klau nak tanyo bleh tanyo kek Prof. Potenza...dio pun prof gak kat UM kato org laaa.... Twisted Evil

motot 4 dapo tak minat ko?...inline 4...bestttt...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:22

Apai wrote:belum...

ok lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by mat zzr on Thu 13 Jan - 16:23

jaga jaga...nak masuk page 20 ni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Apai on Thu 13 Jan - 16:23

belum lagi...

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 62... duit habis dah..tggu gaji hjg bulan lak & cuti panjang (10/01/11)

Post by Sponsored content Today at 19:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum